My Lovely Followers

Google+ Followers

Sunday, August 31, 2014

Kisah motivasi: Marah dan Putus Asa

Sekali sekala, bila di saji kan dengan kisah2 tauladan dan bermotivasi macam ni, memang bagus kan..

Jom, saya share kisah motivasi ni untuk pembaca blog sy ni.

****************
Alkisah, seekor ular memasuki gudang tempat kerja tukang kayu di sore hari. Kebiasaan si tukang kayu, membiarkan sebagian peralatan kerjanya masih berserakan dan tidak merapikannya.
Nah ketika ular itu berjalan kesana kemari di dalam gudang, tanpa sengaja ia merayap di atas gergaji.
Tajamnya mata gergaji, menyebabkan perut ular terluka. Tapi ular beranggapan gergaji itu menyerangnya.
Ia pun membalas dengan mematuk gergaji itu berkali-kali.
Serangan itu menyebabkan luka parah di bagian mulutnya.
Marah & putus asa, ular berusaha mengerahkan kemampuan terakhirnya untuk mengalahkan musuhnya.
Ia pun membelit kuat gergaji itu. Maka tubuhnya terluka amat parah dan akhirnya ia pun mati..

***********
Kadangkala, di saat kita marah, kita ingin melukai orang lain. Tapi sesungguhnya tanpa disadari, yang dilukai adalah diri kita sendiri.
Mengapa? Karena perkataan dan perbuatan di saat marah adalah perkataan dan perbuatan yang biasanya akan kita sesali di kemudian hari..
*************
Mari, kita sama-sama belajar untuk tidak marah (atau setidaknya mampu meredakan marah) terhadap situasi buruk yang mungkin kita alami.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, August 26, 2014

45day berpantang - Slim sudah...



Ni dia ‪#‎ShakleeEffect‬
At 45days confinement, berat sy dah back to normal.. 

Tanpa diet
Tanpa ikat perut
Tanpa skip mkn
Tanpa mkn ubat kurus nth ape2
Tanpa pilih makan

Semua mknn sy bedal (khas utk pantang ler)

yg pasti, saya konsisten mkn ‪#‎SetPantangShaklee‬dan now ‪#‎SetMenyusuShaklee‬

Yang paling penting sekali, saya menyusukan Baby Farhana dengan susu badan sepenuhnya..

Alhamdulillah, penyusuan susu badan memang membantu dalam proses Slimming..



Jom dapatkan Shaklee dari saya.
Exclusive consultation n of coz mantop dari saya, khas buat PELANGGAN saya sahaja.. 

Whatsapp 012.3814786

*picTakenAtNewShakleeHO*


Chugie A.k.a Master Suzianti Maswar
FB: Eizmierah Mumnbabyshop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, August 23, 2014

Rawat Demam Kuning (Jaundis)

Assalamualaikum..

Demam kuning, memang biasa sangat berlaku pada bayi yg baru lahir kn..
Ada yang dah ambil langkah awal semasa mengandung dengan meminum susu kambing.
Ibu mertua saya pun sarankn saya mengambil susu kambing time hujung pregnancy tempoh hari, tapi saya tak sanggup ambil sebab saya memang tak boleh minum susu kambing. Sedang kan susu lembu pun saya tak mampu menelannya, ni kan pulak susu kambing.. memang tidak ler..

Kalau ikut history ank2, memang dua ank sy kena jaundis yang agak lama. Dua2 kena lebih 30hari.. doktor kata, salah satu puncanya adalah di srbabkan beza jenis darah antara mak dan anak. Saya jenis darah A+, dua ank sy yg sulong dan no 2 tu jenis darah O, sebab tu lah kot jaundisnya lama..
Untuk anak yg ketiga ni, alhamdulillah, baby kena juga demam kuning, tapi tak tinggi. Dalam 5hari dah turun dan back to normal.

Cara rawatan demam jaundis yang saya amalkan:
Masa anak pertama dan kedua dulu, memang macam2, cara kami cuba. Dari ubat doktor ke ubat kampung dan sensei cina. Semua kami cuba. Tapi jaundis anak tak turun pun. Cuma yg saya perasan, bila baby dh start kerap menyusu, nampaklah perubahan kuning tu.
Saya yakin, susu ibu memang yang paling terbaik untuk anak.

Jadi, bila ank no 3 ni kena jaundis, saya tak de amalkan petua2 lama tu dah. Saya hanya susukan ank dengan susu badan sahaja. Air masak pun saya tak beri pada anak.
Saya akan pastikan baby minum susu sejam sekali.
Memandangkan anak no 3 ni jenis yang agak susah nak poo poo, jadi saya hanya pantau air kencingnya je. Doktor sendiri ada maklumkan, bayi yang menyusu badan memang normal jarang poo poo, yang penting bayi tu kerap kencing dan kentut.

Alhamdulillah, baby no 3 ni tak kena jaundis yg lama.

Bila orang tanya saya apa petua untuk pulihkan bayi demam kuning, saya akan jawab bagi lah susu ibu.. bagi sekerap yang boleh. Biasanya bayi yg kena jaundis ni memang lebih banyak tidur dari bangun. So, sila lah cuit2 tapak kakinya supaya dia bangun dan boleh menyusukan dia.

Tapi, ingat ye ibu2, sekiranya kuning anak nampak semakin jelas, adalah sebaiknya anda bawa anak terus ke hospital, supaya rawatan lanjut boleh di buat pada bayi kita tu. Jangan lah berlengah2. Memang buruk padahnya..

Sekian dulu,
Sharing is caring
By;
chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
Page: Eizmierah Mumnbabyshop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, August 22, 2014

22/8/14 - Hari Ini Hari Lahir Saya!!!

Assalamualaikum..

22-08-14 ------>>> 33tahun

Syukur.. hari ini tambah lagi 1angka umur saya.. dah 33tahun pun saya hidup di muka bumi Allah ni.

Tepat jam 12mlm tadi, dapat wish birthday thru whatsapp n call dari hubby n anakanda saya, fatin adlina yang masih berada di San francisco. In shaa allah, sekarang ni dorang dah boarding tu, nak berlepas pulang ke Malaysia. Esok mungkin sampai in shaa allah..

Setiap kali hari lahir, dah tentu ramai yang wish kan.. memang happy lah di buatnya..
Doa dari teman, sahabat dan keluarga, saya ambil dan aamin kan. Moga doa2 itu di makbulkan olehNya..

Untuk hari lahir ni, saya juga tak lupakan, insan yang paling besar budinya pada saya, iaitu Arwah mak yang telah bersusah payah melahirkan saya ke dunia ni. Saya juga seorang ibu dan telah merasai kesusahan melahirkan tu. Dan di hari lahir saya ni, saya mohon sahabat sekalian yang sudi ke blog saya ni untuk sama2 menyedekahkan doa dan Alfatihah buat emak tercinta yang banyak berkorban demi anak2 nya ni.. tanpa dia, saya tidak akan berada di dunia ni.

Saya ucapkan ribuan terima kasih buat teman2 yang tak pernah melupakan saya..

Sekian dulu..

Chugie a.k.a suzianti maswar
22-08-14
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, August 21, 2014

Mula Ganti puasa

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, baru je selesai bersahur. Sementara tunggu subuh, berblogging lah dulu..hihi..

Hari ni hari ke 41 saya berpantang dan hari ni hari pertama mengganti puasa.
Syukur, doa untuk puasa dalam syawal di izinkan. Mudah2an dapat habis hingga waktu berbuka nanti.

Hari ni dah 24 syawal, tinggal 7hari syawal je lagi ni. Cukup lah untuk dapatkan sekali sunat 6hari puasa dalam bulan syawal tu. Ini hanya planning saya, planning Allah lebih besar lg. Tapi tetap teruskan berdoa, moga tercapai niat mengganti puasa di bulan syawal.

Seperti biasa, sahur saya untuk berpuasa ganti or sunat ni, simple je.. sebab saya sorg je yang bangun sahur kan.. cukup lah dengan ESP, roti, air kosong dan performance drinks ni..

Kenapa saya ambil ESP dan Performance drinks ni?
sebab ia bantu saya rasa kyg dan bertenaga sepanjang hari..

Okies, 
Gtg...

Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
Fb Eizmierah Mumnbabyshop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, August 20, 2014

Sarapan pagi paling cepat tersedia!

Assalamualaikum..

Apa sarapan korang pagi ni?
sarapan saya, setiap awal pagi dah tentulah ini...๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


Ini dia... best ever Instant Breakfast saya.
Paling mudah
Paling sempoi
Paling cepat

ESP SOY PROTEIN SHAKLEE


ESP 3sudu besar mix dengan air suam. Shake2, dan minum.. 
Memang kenyang sampai ptg..

Biasanya saya akan ambil ESP awal pg. Maklum je lah, perut ibu menyusu ni memang sangat mudah terasa lapar. Jadi, sebelum nak tunggu sarapan pagi siap, saya memang kena bancuh ESP ni untuk kurangkan rasa lapar dan sebu perut.

Sejujurnya, ESP memang sangat membantu masalah sebu (angin) dlm perut saya ni.
Bukan tu saje, sejak konsisten minum ESP ni, pedih ulu hati dan gastrik saya dah lama tak menyerang.

Memang terbaik!!

Jom lah cuba ESP ni.. 
Untuk dapatkan ESP, boleh hubungi saya di no 012.3814786 ye.

Sekian, cheersssss..

Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
SID
FB: Eizmierah Mumnbabyshop


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, August 19, 2014

Tolong!!!! Box Follower dah Hilang!!!

Assalamualaikum semua..

Waduh.. rasa nak meroyan petang2 gini, bila buka je blogku yg cantik lagi menawan ni, Box Follower saya dah hilang nth ke mana...

Mau je menjerit.. *tapi bukan de pekdah kan?* :P LoL

Alahai.. mana lah pulak silapnye ni..
dah lah Follower blog ni dh beratus.. adush..

Ada sapa2 boleh bantu saya ke?

Puas dah ku mengodek2 layout ni.. tapi x berhasil pun.


Buat seluruh sahabat blog yg pernah hadapi masalah mcm saya, minta bantuan anda bagaimana nak adakan semula box listing follower saya tu ye..

Pls Komen..

Jasa baik anda, amatlah saya hargai..

Nak g telan B complex sat, sebab stress tengok Box follower yang hilang.. !!!!!! :((


Ok Bai!
-Chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, August 18, 2014

6 Star Trip Shaklee : Global Conference

Assalamualaikum..

Sambungan kisah 6Star trip reward dari shaklee...

Okies, walaupun bukan saya yang ikuti trip ini, tapi saya rasa seperti ada bersama2 suami dan seluruh warga jutawan shaklee di sana. Tipu lah kalau kata saya tak cemburu lihat gambar2 mereka di sana kn? Rasa nak terbang je ke LA tu. Tapi apakan daya, saya masih dalam zon berpantang.

Ini antara pic yang suami hantar melalui whatsapp..




Suami bersama warga S2U Families yang mengikuti rombongan trip ke LA..

Lihat pics ni pun dah terasa auranya.. kalau lah saya boleh bersama mereka, mesti lagi menikam hati rasanya..


Ini antara Masters Suami.. tulang belakang kami.. 
Suami saya, yg hujung belah kanan tu.. 


Pic atas ni, Suami saya sedang menerima award dari pihak shaklee coorperation.. 




Pic atas ni antara award yg kami terima.. alhamdulillah, rezeki dari Allah yang memang tak di sangka sebenarnya..
Kejayaan selama 2tahun berShaklee.

Saya yakin, lebih ramai muslimah islam yang bakal bergelar jutawan shaklee.

Kaya bukan sekadar dari sudut harta dan wang ringgit. Tapi kaya dari setiap sudut.
Kaya harta, kaya amalan, kaya sedekah.. ini yang islam ingin kan..

Sekian, 
Wasalam


Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
Penasihat Shaklee Anda
FB: Eizmierah Mumnbabyshop


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Set Berpantang / Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum..

Kali ni, saya nak coretkan sedikit info tentang set bersalin / set berpantang shaklee yang telah saya amalkan sepanjang berpantang ni.

Ini kali pertama saya berpantang dengan produk shaklee ye. Sejujurnya, sangat berbeza dari saat berpantang yang lepas.

Apa yang saya suka tentang set bersalin ni?
1. Seawal 2 hari, saya dah rasa sihat dan tidak lesu.

2. Badan sangat bertenaga dan cergas.

3. Memandangkan kali ni saya berpantang sendiri, maka keadaan lebih padat dengan handle 3anak. Tapi alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Tidak mudah stress dan sgt cergas utk melayan kerenah anak2.

4. Luka di jahitan bersalin lebih cepat kering dan dalam 2 minggu saya rasa luka itu sudah sembuh dan tidak terasa sakit lagi.

5. Susu badan juga sangat banyak dan lancar.

6. Saya tidak mengalami sembelit yang kronik seperti berpantang sebelum ni.

APA SET BERSALIN SHAKLEE TU?

1. VITALEA
Merupakan Multivitamin hebat untuk membantu ibu kekal cergas dan bertenaga sepanjang tempoh berpantang. Dapat melakukan kerja rumaj yang ringan di samping menjaga anak.

2. B Complex
Membantu dalam mengawal emosi ibu supaya tidak stress dan memberi rasa relax dan tenang.

3. Zinc Complex
Merupakan vitamin yang membantu dalam proses penyembuhan luka bersalin samada bersalin normal atau pembedahan

4. Vita c
Meningkatkan sistem imunisasi ibu dan anak. Yang mana dapat membantu lagi dalam proses penyembuhan. Vitamin c juga sangat bagus untuk mencerahkan kulit yang kusam dan untuk kecantikan.

5. ESP SOY PROTEIN
ESP merupakan protin soya yang berfungsi membekalkan protein pd tubuh terutamanya dalam pertumbuhan sel kulit yang baru dan lebih sht. Mencerahkan kulit dan membantu dlm melancarkan penghasilan susu badan.

DI SAMPING SET INI, SAYA JUGA MENAMBAH SUPPLIMENT BAWAH NI UNTUK KESIHATAN BADAN YANG LEBIH OPTIMUM.

1. OSTEMATRIX
Kalsium yang mengandungi Magnesium  bagus dalam masalah penghadaman dan sembelit. Melembutkan najis dan semestinya bantu penghasilan susu.

2. vivix
Vivix ni sy ambil utk bantu optimum kan lagi kesihatan sy. Vivix ni merangkumi seluruh masalah, beri tenaga berganda dan hasil susu pun berganda tau.

Okies, ni je yang sy nak share..

Bagi yang berminat, boleh lah hubungi saya.

Sekian dulu,
Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
Penasihat vitamin anda.
Fb: Eizmierah Mumnbabyshop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, August 17, 2014

WAJIB BACA!! Info Terbaik tentang GLA Complex.

Assalamualaikum..

Hari ini saya nak berkongsi Manfaat penting GLA ni untuk penyakit2 glamer rakyat malaysia..

Jom baca ni..

BEST INFO FOR GLA Complex:


---> GLA complex For High blood pressure (Hypertension)

There is some preliminary evidence that GLA may help reduce high blood pressure, either alone or in combination with the omega-3 fatty acids eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), found in fish oil. In one study, men with borderline high blood pressure who took 6g of blackcurrant oil had a reduction in diastolic blood pressure compared to those who took placebo.

Another study examined people with intermittent claudication, pain in the legs while walking that is caused by blockages in the blood vessels. Those who took GLA combined with EPA had a reduction in systolic blood pressure compared to those who took placebo.

More research is needed to see whether GLA is truly effective for hypertension.

--> GLA complex for Breast cancer

One study found that women with breast cancer who took GLA had a better response to tamoxifen (a drug used to treat estrogen sensitive breast cancer) than those who took only tamoxifen.

-->GLA Complex for Diabetic neuropathy

Some studies show that taking gamma linolenic acid (GLA) for 6 months or more may reduce symptoms of nerve pain in people with diabetic neuropathy. People who have good blood sugar control may find GLA more effective than those with poor blood sugar control.

--> GLA Complex for Osteoporosis

Some studies suggest that people who don’t get enough of some essential fatty acids (particularly EPA and GLA) are more likely to have bone loss than those with normal levels of these fatty acids. In a study of women over 65 with osteoporosis, those who took EPA and GLA supplements had less bone loss over 3 years than those who took placebo. Many of these women also experienced an increase in bone density.

wow!! best kan info atas ni?
jadi, buat anda yang punya masalah or sedang alami penyakit ini atau nak hindari penyakit ini, Sila lah mulakan mengamalkan memakan GLA Complex Shaklee ni.

Apa pun, semuanya adalah dengan izin Allah..

Jom, dapatkan Offer GLA Complex bu

lan August 2014 ni. Dengan setiap belian 6 botol, anda akan mendapat sebotol lagi dengan percuma.


Sekian, info dari say.
Pengedar Sah Shaklee
Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
FB Eizmierah Mumnbabyshop

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, August 16, 2014

Boikot Shaklee?? boikot kah Bo-ikot??

Assalamualaikum semua..

Isue BOIKOT shaklee..memang menyeramkan.. boikot yang tak berasas.
Apesal ye boleh timbul hal2 memboikot tanpa usul periksa ni?

Ada yang simply2 menulis post tentang boikot produk, tanpa usul periksa.

Contohnya perihal boikot shaklee.
Saya yakin, keyboard warrior yang pung pang post psl boikot shaklee ni memang tak baca viral post yg di buat. Hanya sekadar melihat TAJUK yang terpampang tu je. Lepas tu  terus serang dengan up kan status fb sendiri. Ada yang siap maki hamun dan mengeluarkan fatwa dan fitnah juga.. mana hilangnya nilai2 islam? Nilai2 seorang wanita? Melayu plak tu..

Sepatutnya baca dulu.. kaji.. periksa.. kalau tak tahu, buat cara tak tahu. Duduk diam2..jangan terus mencanang kenyataan yang belum tentu sahih. Kan dah dapat dsa fitnah tu..

Bawah ni, saya lampirkan kenyataan balas oleh Mr Roger Barnet tentang issue shaklee dan israel yg sdg di gembar gemburkan di seluruh fb dan blog untuk boikot shaklee

Atau boleh terus layari you tube di link ini

Watch "Pengakuan Roger Barnett Isu Israel" on YouTube
Pengakuan Roger Barnett Isu Israel: http://youtu.be/Fkg9WKBwpOs

Sekian, boikot lah dengan ilmu, bukan dengan emosi.

Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
SID
FB: Eizmierah Mumnbabyshop
.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, August 15, 2014

6Star Trip Shaklee: Long Beach California, US


Assalamualaikum..

Alhamdulillah, syukur sebab di berikan ruang untuk menulis dalam blog iezmierah ni lagi..

Ok, saya nak cerita pasal reward shaklee ni. Alhamdulillah, ni kali kedua saya dapat reward trip travel ke oversea. Tahun lepas kami (suami isteri) berpeluang ke Londan dan Paris. Tahun ni, peluang untuk kami jejakkan kaki ke US pula. Trip kali ni bukan sekadar trip, malah lebih dari itu.

Owh ye, trip kali ni, saya dapat 4 tiket. Tapi, perancangan Allah lebih sempurna.. saya tak dapat mengikuti trip ni kerana sedang berpantang lagi. Lagi pun, puteri kedua saya baru 3tahun. Jadi, tiket yg saya dapat tu  saya hadiahkan buat suami, anak sulong dan mak ayah mertua saya. Ni semua hadiah buat orang yg sgt sy sayang dan banyak sangat bantu, support dan doakan kejayaan saya dalam shaklee ni.

Trip ni, bukan sekadar trip bercuti tau, tapi lebih dari tu...

Tunggu next entry ya..
Saya sambung cerita lagi.

Sekian,

Chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
PAGE: Eizmierah Mumnbabyshop / Eizmierah MNB Healthy Shop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi