My Lovely Followers

Google+ Followers

Friday, July 25, 2014

ESP Shaklee dan Cyst / Kanser / Fybroid

Issue Cyst dan ESP ni memang tak pernah habis di perkatakan. Walaupun dah di terangkan banyak kali, tapi masih lagi ada yg was2 dan ada yang ajukan lagi soalan yang sama..

jom baca info lengkap tentang ESP SHAKLEE yang sangat HOT ni..
Terutama anda yang menghidap Cyst / fibroid / kanser.

******************************
Copy paste info dari blog ini
Jika anda risau Soya mengakibatkan Cyst, anda patut baca entry ini sampai habis. Ini serius, kerana apa yang kita percaya kadang-kadang tak betul. Baca, selidik dan kaji sendiri fakta fakta dibawah.

Pastikan anda mengambil Soya yang berlabel NON-GMO.

Non-GMO tu ape?
Non-GMO ialah Non-Genetically Modified Organism. Iaitu soya yang ditanam secara organik dan tidak menjalani proses genetik. Kacang Soya yang berbahaya;

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK
Penanaman yang menggunakan baja kimia, pestisid dan lain-lain baja kimia menyebabkan soya mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa kepada RISIKO PENYAKIT KANSER.

KACANG SOYA GMO
Adalah lebih murah kerana ia menghasilkan TOKSIK. Tetapi pengambilannya LEBIH BERISIKO kepada kesihatan.

9 ASID AMINO
Asid amino yang sangat penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino ini MELAMBATKAN, MENGGANGGU & MEMBANTUTKAN proses penting tubuh badan.

KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL
Soya mempunyai sumber Isoflavone, berfungsi untuk tindakan horman, pembentukan jisim tulang dan merendahkan serta mengurangkan risiko kanser. Namun, penggunaan ALKOHOL boleh mengakibatkan KEHILANGAN 88% Isoflavone daripada kacang soya.

BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN
Menyebabkan fungsi tubuh terganggu dan membantu meningkatkan risiko KANSER terutamanya bagi individu yang normal.

KACANG SOYA YANG DIPANASKAN
Kacang soya yang dipanaskan MELEBIHI 60C akan merosakkan kandungan proteinnya! Dah tak ada protein, buat apa nak ambil soya tu lagi,kn?

KACANG SOYA YANG DITAMBAH KALSIUM
Memang kalsium diperlukan oleh tubuh. Namun, dalam proses pembuangan minyak soya, soya menjadi berasid. Penambahan Kalsium akan menyebabkan PENEUTRALAN soya. Alaa, kalau dah neutral, mana khasiatnya?

ESP* adalah contoh Soya Non-GMO. ESP mengandungi Genistein yang terbukti berkeupayaan untuk mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam pemulihan uterus, ovari, menopous dan pembesaran prostat. So ianya sangat selamat untuk penghidap cyst.

ESP juga tidak mengandungi hormon Estrogen yang dikatakan penyebab kanser.
Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
Soy Protein Shaklee tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Jadi, sebelum anda mengatakan tidak kepada Soya, selidiklah dulu Soya jenis apakan itu?

********************-*******************
tiada bukti yang menunjukkan bahawa soya pencetus cyst..
Kalau tidak, masakan tempe tu jd makanan orang jawa.. kn?

jadi, kenali perbezaan GMO dan Non-GMO ye..

Sekian..
Info dari saya,
Chugie a.k.a Suzie
Pengedar sah shaklee

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, July 22, 2014

Cara penyimpanan susu Ibu

Assalamualaikum..

Sedikit info tentang penyimpanan susu ibu..



Susu ibu yang diperah boleh disimpan untuk diberikan pada bayi sepanjang ketiadaan ibu bersama bayi. 

Susu ibu mengandungi sel hidup, oleh itu susu ibu yang diperah perlu disimpan dengan kaedah yang betul untuk memastikan kandungan nutriennya terpelihara dan tidak musnah. 

Susu ibu sebenarnya mempunyai bahan anti-bakteria yang membolehkannya kekal segar dan tahan lama.

Bekas yang sesuai untuk menyimpan susu perahan:
  • bekas plastik atau botol susu bebas BPA (Bisphenol-A)
  • bekas kaca atau bekas plastik berbucu keras (seperti Tupperware)
  • breast milk storage liners yang memang dikhususkan untuk menyimpan perahan susu ibu

Susu ibu yang diperah boleh disimpan di dalam keadaan dan tempoh masa berikut:
  1. # Di dalam suhu bilik (19 hingga 26 °C), tahan sehingga 4 jam
  2. # Di dalam bekas penyejuk (cooler bag/box) (kurang 4 °C), tahan sehingga 12-24 jam
  3. # Di dalam peti sejuk (kurang 4 °C), tahan sehingga 7 hari
  4. # Di dalam peti sejuk bahagian beku (-18 hingga -20 °C), tahan antara 3 hingga 6 bulan

Panduan asas penyimpanan susu ibu:
  • bekas penyimpanan susu hendaklah dibasuh dengan bersih menggunakan sabun, dibilas dengan air didih dan dikeringkan dengan sempurna sebelum digunakan
  • catatkan tarikh perahan pada bekas susu sebelum menyimpannya
  • simpan susu dalam kuantiti mencukupi untuk 1 kali penyusuan untuk 1 bekas, contohnya 2 – 4 oz sahaja setiap bekas
  • jangan penuhkan bekas sehingga ke penutupnya, tinggalkan sedikit ruang untuk membolehkan pengembangan berlaku apabila susu dibekukan
  • susu yang hendak dibekukan sebaiknya hendaklah disimpan di bahagian sejuk terlebih dahulu sebelum dipindahkan ke bahagian beku peti sejuk
  • jangan simpan susu perahan di bahagian pintu peti sejuk kerana suhu di bahagian pintu tidak stabil (kerana kekerapan membuka dan menutup pintu peti sejuk)
  • sebaiknya simpan susu perahan di bahagian paling atas dan paling dalam kerana suhunya lebih stabil dan malar
  • jika menggunakan bekas penyejuk (cooler bag) pastikan ice pack yang digunakan mencukupi, ganti jika perlu dan kurangkan kekerapan membuka bekas penyejuk

Maklumat Tambahan
(berdasarkan soalan-soalan yang dikerap ditanya di dalam komen-komen di bawah)

1. Susu yang diperah di pejabat boleh disimpan di dalam peti sejuk di pejabat (jika ada) dan dibawa balik menggunakan cooler bag yang berisi ice pack yang mencukupi untuk perjalanan pulang ke rumah (walaupun perjalanan ke rumah hanya 10 minit, pastikan susu perahan kekal sejuk). 
Sampai di rumah, bolehlah pindahkan ke peti sejuk di rumah sama ada hendak letakkan di bahagian bawah (sejuk biasa) atau di bahagian atas (freezer). 

Tidak digalakkan membekukan susu semasa di pejabat kerana susu beku lebih sukar diuruskan (kerana kita perlu memastikan ia dibawa balik dalam keadaan beku dan tidak boleh mencair walaupun sedikit).

2. Jika susu beku sudah mencair (walaupun sedikit), susu tersebut tidak boleh lagi dibekukan semula. Ia perlu disimpan di bahagian bawah (bhg sejuk biasa) malah perlu dihabiskan (digunakan) dalam tempoh 24 jam dari masa ia mula mencair.

3. Susu perahan lebih baik disimpan di bahagian sejuk biasa berbanding bahagian beku (freezer) jika susu perahan itu adalah stok untuk beberapa hari. Sekiranya pada hari ke-5 susu perahan tersebut belum digunakan maka bolehlah naikkannya ke bahagian beku untuk memanjangan tempoh hayatnya.

4. Susu perahan yang dibekukan akan kehilangan beberapa nutrien dan antibodi akibat proses pembekuan namun komposisinya masih JAUH LEBIH BAIK berbanding susu formula. Oleh itu ibu perlu memberi susu  segar (secara direct feeding), susu perahan yang disejukkan dan susu perahan yang dibekukan untuk mengimbangi keperluan nutrien dan antibodi bayi.

5. Susu perahan yang telah dipanaskan, diberikan kepada bayi tetapi tidak habis diminum. Ibu-ibu masih boleh menyimpan susu tersebut ke dalam peti sejuk semula untuk penyusuan berikutnya (anggaran masa tidak lebih dari 2 jam). Jika pada penyusuan kedua tidak juga dihabiskan maka susu tersebut perlu dibuang.

Sumber: Susu ibu

Chugie a.k.a Suzie
SID anda..
Breastfeed's mom
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, July 21, 2014

Kelahiran puteri ke 3 saya

Alhamdulillah, saya telah pun selamat melahirkan puteri ke-3 saya pada 12/7/2014 yang lalu.. bersamaan hari Sabtu 13 Ramadhan.

Selepas check up terakhir pada hari jumaat 11/7/14, baby dah pun berada di kedudukan sepatutnya..  bukaan pun dah ada 3cm dah rupanya. Makanya, pada hari sabtu esoknya, terpaksa lah saya menyerah diri untuk bersalin. Ikut hati, nak hold hingga tarikh due iaitu pada 19/7/14.. tapi memandangkan baby yg kejap turun, kejap naik, kejap lg melintang dlm perut ni, maka doctor cadang kn untuk terus bersalin je, tak nak tunggu2 dah..

Sabtu jam 8pg admit, doctor terus pecah kan air ketuban.. bukaan baru 3cm time tu.
Tak ada rasa sakit pun..
Di sebabkan tiada contraction, jadi, air di masuk kn melalui drip.. rasanya lebih 3botol air masuk.. baru lah contraction mula terasa..

Kali ni, bukaan agak perlahan..walaupun tak sakit sgt, tapi rasa lama juga tunggu nak bersalin tu.

Alhamdulillah, setelah bertarung nyawa, jam 4.13ptg, selamat lah puteri ke 3 sy dilahirkan. Kali ni dapat lagi merasai bersalin normal.. syukur, doa dan hajat bersalin normal di tunaikan dan berjalan lancar..

*Nanti saya cuba titipkan saat2 melahirkan puteri sy ni ye..

Haaaa...
Ini lah puteri saya..
NUR FARHANA BT MOHD FAHMI


Moga jadi anak yang solehah.. aamin..

Chugie a.k.a suzie
SID anda..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, July 11, 2014

last check up @ 39weeks pregnancy

"Rabbi yassir wala tu'assir Rabbi tammim bi khair"
Ya Allah, permudahkanlah jangan dipersulit
Ya Allah, sempurnakan dengan kebaikan

Sesungguhnya, saya amat risau dan sedikit terganggu emosi dan jiwa..

Ya Allah, permudahkanlah..


Tengah hari ni, last check up kehamilan saya.. sejujurnya, menanti saat bersalin memang sangat2 mendebarkan. Lagi2 bila tak ada tanda sakit nak bersalin tu. Dah tak tahu nak luahkan rasa yg ada ni..

Nervous..
Takut...
Gigil..
Fikir itu.. fikir ini..

Doa.. zikir.. masih terus jadi nyanyian hati dan bibir.

Malam tadi baby asyik mengeras je, mungkin sedang sedaya upaya membuat jalan dan laluan untuk proses bersalin nanti.
Harapnya, kepala baby dah berada di bawah lah.. boleh lah di teruskan proses bersalin hari ni..

Kalau tak, redha pilih tarikh untuk di cezer..

Apa pun pilihan nanti, hanya 1 je yg saya pohon, semoga semua urusan bersalin berjalan lancar, dan di mudahkan urusan anakanda ummie ni lahir ke dunia..

Ameen..

Wasalam..
Suzianti Maswar
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 9, 2014

Set Breastfeeding 3M - Booster!!




Set Breastfeeding 3M yang memang MARVELLOUS!!

Kenapa Marvellous???
Meh baca ini..

1- ESP -
Protein soya yang memang sedap.
Protein merupakan Komponen UTAMA susu ibu.
Menghilangkn rasa letih dan lesu

2- Vitalea -
Merupakan Multivitamin penting untuk tubuh.
Bila badan kurang nutrisi, ini akan effect pada penghasilan susu kita.
Vitalea juga merupakan ENERGY BOOSTER!!

3- Alfalfa -
Merupakan sumber 'milkbooster'.
Alfalfa juga membantu untuk menghilangkan keputihan
Sebagai agen seperti Kacip Fatimah, yang mengetatkan faraj.
alfalfa juga membantu masalah keintiman dalam hubungan suami isteri.

4- Ostematrix-
Merupakan Kalsium yang penting untuk tubuh dalam penghasilan susu.
Juga merupakan salah satu MILKBOOSTER. bagi yang tidak boleh ambil alfalfa, OsteMatrix adalah optionnya
Bantu utk atasi masalah lenguh2 badan, sakit2 belakang, Masalah sembelit dan kebas2 tangan.

5-Vitamin C -
Sebagai komponen antibody semulajadi.
Bertindak sebagai collagen untuk mengubati luka pada kelenjar susu.

6- Bcomplex -
Anti stress, yang mana dpt kurangkan rasa stress.
Emosi yang terganggu akan menggangu penghasilan susu juga.
Bcomplex juga meransang hormon Serotonin, iaitu hormon 'happy' dalam tubuh ibu.

Nah.. dh baca? dah paham kenapa Ibu2 menyusu wajib ambil Set breastfeeding 3M ni??
Ha.. cepat2lah dapatkan suppliment untuk tubuh anda ni ye..

Untuk dapatkan set INI, sila PM atau Whatsapp saya di 012-3814786
SID 866440 suzianti maswar
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

hebatnya NUTRIFERON SHAKLEE!!

TESTIMONI NUTRIFERON

 #Demam, batuk, selsema#
 Pada mulanya, saya hanya menelan Vitamin C SR sahaja, tetapi untuk express skit, saya mengambil Nutriferon, selepas 3 sachet (1 sachet 1 hari), demam, selsema dan batuk saya terus hilang. Bahkan, jika saya dapati bayi saya panas badan, selsema atau batuk, saya juga akan menelannya. Bayi saya akan bertindak balas dengan Nutriferon itu selepas beberapa jam pengambilannya. Tak jadi lah virus dan kuman menceroboh. Saya tidak pernah sesekali menelan ubat daripada doktor selama tempoh penyusuan ini.

 #Asma#
Dari kecil lagi, saya memang menghidap asma yang sangat teruk. Anak-anak saya pun sama, Qsha dan Hazriq. Selepas mengambil Nutriferon setengah peket seorang, (kerana mereka masih kecil), asma mereka tidak lagi menyerang pada malam hari. Sangat berkesan untuk saya dan anak-anak. Anak saya kini mengambil Omega Guard setiap hari.

#Susu banyak#
Oh yer! Sangat terkejut saya, apabila usia bayi 1 tahun, saya masih lagi demam bengkak susu (Mastitis). Mungkin sifat Nutriferon itu sendiri yang panas, maka merangsang penghasilan susu yang banyak selepas beberapa jam pengambilannya.

 #Encik Hubby#
Kali ni, En Hubby terkena jangkitan pada telinga. Tak tahu apa puncanya, beliau sudah mengunjungi beberapa klinik, tetapi tidak jugak sembuh. Malah menambahkan lagi kesakitan beliau. Setelah 2 minggu, baru lah saya terfikir, Nutriferon. Saya suka jadi doktor sendiri ni, bab-bab ni, bagi saya, life is about try and error. Alhamdulillah, selepas 3 hari makan
 Nutriferon, telan begitu sahaja, sakit pada telinga beliau sudah hilang. Sejak hari itu, kami tidak lagi pandang ubat doktor. Antibiotik!!! Antibiotik!!! Yeah... Ini antara testi2 yg dh guna sendiri..



.


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, July 6, 2014

Kenapa vivix Shaklee mahal?

Haaa ramai yang tanya, kenapa lah mahal sangat Vivix ni kan?

sebabnya, ramuan dalam pembuatan vivix ni sendiri.. dia gunakan buang anggur yang bagus. Super Grape. Di mana ia memberi banyak manfaat dalam kesihatan secara menyeluruh.

Sebab tu jugalah, vivix ni di gelar King of suppliment..


Ini dia rupa bentuk ANGGUR MUSCADINE..

Ramuan terpenting dalam Vivix..

Apakah kelebihan Anggur Muscadine?

Anggur Muscadine berbeza dengan anggur yang lain kerana terkandung lebihan 1 kromsom berbanding anggur yang lain.

 Biasanya anggur mempunyai 19 pasangan kromsom sahaja. Tetapi dengan anggur muscadine ada 20 kromsom.

 Disebabkan kandungan kromson nya yang mempunyai pasangannya dan ia memberikan banyak faedah iaitu sifat antioksida yang kukuh dan fungsi imunnya lebih tinggi.

Saiz anggur ini seperti buah golf iaitu harga mentah mencapat RM100 sebiji!!!

Mahal kan tetapi tak tertanding dengan khasiatnya. Ia boleh didapati di kawasan yang ekstrem iaitu kawasan liar yang menyebabkan anggur muscadine mempunyai tinggi polifenol dan revestrolnya.

Selain itu, ia mengandungi asid allegik yang berfungsi sebagai menghalang ataupun menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kepada kanser  juga anti virus dan anti bacteria.

Anggur Muscadine ini adalah tinggi dalam Quercetin iaitu satu flavonoid yg sangat sihat. Ia juga mengandungi tinggi serat pemakanan berbanding oat ataupun beras.

Dengan harga promosi sekarang jom rebut peluang untuk hadiahkan pada orang yang tersayang VIVIX ini.

Seriously, bila beli 6 botol vivix ni, anda akan nikmati baaaaanyak ganjaran.
1. PERCUMA Keahlian Shaklee
2. PERCUMA 1 botol Vivix
3. NIKMATI REBATE BONUS sebanyak RM250.00
4. Dah tentu lah lebih jimat bila beli 6 free 1 ni.. cuba lah kira, berapa jatuh sebotol tu kalau beli 1set terus....

Jadilah pengguna yg bijak..
Terus beli 1set vivix ni ye..

Nak beli?
boleh hubungi saya sekarang!!

Pengedar Shaklee Anda
Chugie a.k.a Suzie Maswar
Page: Eizmierah MNB Healthy Shop
Contact: 012.381.4786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Doa Ramadhan ke-8

Alhamdulillah..
Dah seminggu kita berpuasa kan. Hari ni dah pun memasuki hari ke 8 untuk kita.

Jom baca doa ni.

Doa hari ke 8 Ramadhan...

"Ya Allah, berilah aku rezeki berupa kasih sayang kepada anak-anak yatim, pemberi makanan, penyebar salam dan bergaul dengan mulia, dengan kemuliaan Mu tempat berlindung orang yang berharap."

Mudah2an, hari ini kita berpuasa dengan lebih baik lagi dari hari semalam.

Syukur, Allah masih panjangkan dan pinjam nyawa untuk beramal di muka bumi ini..

Semoga kita jadi hambanya yang beriman.

Perbanyakkan sedekah..
Jangan berkira2 untuk sedekah..
Buat lah dengan seikhlasnya..
Mudah2an Allah menerima amalan kita ni.

Wasalam..

Pengedar Shaklee Anda
Chugie a.k.a Suzie Maswar
FB: Eizmierah Mumnbabyshop
Page: Eizmierah MNB Healthy Shop
Contact: 012.381.4786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, July 4, 2014

Berpuasa ketika Hamil

Tips Berpuasa Ketika Hamil..

Assalamualaikum..
Alhamdulillah, hari ni hari ke-6 saya berpuasa dalam ramadhan kali ni. Syukur, saya masih di beri peluang untuk menikmati ramadhan, walaupun sedang hamil masuk minggu ke-38.

Setakat hari ni, saya,masih lakukan rutin harian seperti ramadhan yang lepas. Rasa macam tengah tak sarat je ni haaa..

Kerja rumah, jaga anak, ber biznes dan aktiviti masak memasak untuk juadah berbuka dan bersahur masih lagi kuat untuk saya buat setakat ni.

Syukur..semua dengan izin Allah atas doa yg sy minta setiap hari supaya dapat menikmati puasa dengan mudah.
Selain tu, ada juga tips lain tau.. nak tahu??

Ini antara tips yang saya buat ketika berpuasa ni.

1. Saya akan tidur awal. Biasanya paling lewat pun pada jam 11.00 malam.
Sebelum tidur, saya pastikan dah minum air secukupnya dan semestinya saya minum bancuhan Performance Drinks shaklee yg dah siap di bancuh dan saya banyakkan minum air kosong.
Kemudian, saya akan ambil 4biji Ostematrix shaklee (pil kalsium) untuk berikan tidur yang lena dan boleh bangun dengan mudah untuk bersahur.
Selain tu, DOA memang tak tinggal.. saya doa mohon bangun awal untuk buat solat sunat dan kemudian uruskan urusan bersahur. Alhamdulillah, untuk 6 hari ni memang menjadi. Dengan izin Allah..

2. Bersahur.
Saya akan bersahur dengan nasi. Ni memang wajib. Kalau tidak, rasa tak puas. Lagipun saya sedang hamil kn.. jadi, memang kena ambil nasi walaupun sedikit. Sebelum makan tu, saya minum dulu ESP Shaklee.. samada mix dengan susu atau dengan air kosong je. So far  memang esp beri saya tenaga berpanjangan ketika berpuasa.. sangat berbeza kalau tak ambil ESP ketika bersahur, yang mana akan buat badan lesu dan mengantuk.  Selepas sahur, saya tak terus tidur, jadi sementara tunggu subuh, saya akan mengaji atau zikir dulu.. ni part yang paling bagus sebenarnya.. sebab kita baru lepas bersahur kan, jadi perut tengah penuh dan mata rasa nak tidur je. Jadi, elakkan tidur. Selesaikan solat subuh dulu..

3. Siang hari, tugasan rumah saya buat seperti biasa. Cuci baju dan kemas rumah. Kemudian siap sedia untuk beri anak makan. Lepas tu baru saya mengadap biznes..
Saya cuba elakkan tidur waktu siang, sebab nanti akan buat badan lagi penat dan lesu..
Cuba rehat je, tapi tak perlu tidur..

4. Berbuka.
Saya akan berbuka dengan kurma atau air manis sejuk dahulu.. ni memang wajib. Sebab makanan manis memang membantu beri tenaga pada tubuh. Salah satu minuman kegemaran saya, performance drinks. Menu wajib saya ketika berbuka dah tentulah nasi.. memang sy kena mkn nasi. Kalau tak, badan akan rasa menggeletar je. Hihih..
Lepas makan, saya akn ambil vitalea shaklee dan vit c shaklee. Ni untuk berikan kesihatan yg complete pada tubuh saya dan untuk jana tenaga yg hilang ketika berpuasa tu.

Simple kan tips saya..
Moga dapat beri manfaat buat yang membaca..

Sekiranya sahabat semua nak dapatkan suppliment shaklee, boleh lah hubungi saya..

Sekian dulu, sharing tips berpuasa ketika hamil untuk anda..


Chugie a.k.a Suzie
Pengedar Shaklee anda
012.3814786
Eizmierah MNB Healthy Shop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 2, 2014

Koleksi Air paling best untuk berbuka puasa!!

Assalamualaikum..
Kita dah pun memasuki 4 Ramadhan..
Alhamdulillah, masih di beri ruang dan peluang untuk berpuasa lagi..

Ok, saya nak share beberapa resipi air paling best untuk menu berbuka puasa ni.

Seriously, saaaangat sedap dan yang paling penting, betkhasiat!!

semuanya mix dengan Performance Drinks Shaklee..


Mix Kan Sebotol Vitagen (Apa2 perisa pun boleh) + Performance drinks (sukatan ikut suka ye)
Kalau manis, boleh tambah air kosong.


Performance Drinks + Ribena
Masukkan Ribena dan Performance Drinks dalam shaker, kemudian shake hingga sebati.
Sukatan juga, ikut sedap kita. kalau manis, tambah sedikir air masak.
Peformance Drinks dan Juice Mangga
Masukkan Performance drinks dan Jus Mangga ni dalam Shaker or shake n take, dan blend sebati.
jika manis, boleh tambah air..

Performance Drinks dan ais cube
Masukan Performance drinks dan ketulan ais kedalam shake n take ni, dan blend bagi sebati..
sedappp!!


Performance Drinks dan Blackcurrent
Bancuh dahulu air Blackcurrent ni, kemudian baru letak kan Performance drinks (ikut sukatan sendiri)
kacau hingga sebati. Jika manis, sila tambah air kosong ya..

Performance Drinks dan air kosong
Masukkan Performance Drinks dan air kosong dalam shaker, kemudian shake hingga sebati. bancuh ikut sukatan sendiri ya.. sekiranya manis, boleh tambah air kosong lagi hingga capai rasa manis yg di ingini.. jangan lupa letak beberapa ketulan air ketika menghidang.. sangatttt sedap!!


Info Lanjut berkenaan Performance Drinks ni boleh klik SINI ye..

Untuk pembelian, boleh rujuk atau hubungi saya di:
Eizmierah MNB Healthy Shop
atau
Whatsapp ke 012.3814786

Harga terbaik sepanjang Ramadhan ini!!

Sekian, sharing menu mudah dan cepat dari saya
Pengedar Shaklee Anda
Chugie a.k.a Suzie
012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi