My Lovely Followers

Google+ Followers

Sunday, June 29, 2014

Hari pertama ramadhan 2014

Alhamdulillah..

Selesai sudah 1hari berpuasa dalam ramadhan pertama tahun 2014.

sememangnya satu keadaan luar biasa untuk hari pertama mak yong yg sedang sarat hamil ni menikmati puasa tahun ni..

Mula2 tu agak risau juga kalau tak dapat tahan diri berpuasa hari ni. Tapi, Allah maha besar, Dia izinkan hambanya ni untuk merasai lagi puasa dlm bulan ramadhan.

Syukur alhamdulillah.. dengan berbekal kan sahur, Esp shaklee, vitalea, nasi goreng, kurma dan 2gelas air kosong, saya mampu bertahan hingga berbuka.

Cuaca hari ni memang panas. Dengan aktiviti Siang kami yg agak rancak iaitu memborong kurma dan agihkan ke masjid dan surau, aktiviti masak juadah berbuka dengan family.. alhamdulillah, semunya berjalan dgn baik.

Semuanya berkat mind set yg positif, suppliment serta doa yang sepenuh hati untuk berpuasa dengan lancarnya hari ni.
Moga esok dan hari2 seterusnya, saya dapat berpuasa dengan jayanya..

Mahu beradu dulu..
Moga dapat bangun awal lagi pagi ni untuk buat solat sunat sebelum sediakan juadah bersahur..

Selamat malam semua..

Chugie a.k.a suzie
Pengedar Shaklee  anda
012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tips Berpuasa bagi ibu Menyusu

Assalamualaikum..

Berpuasa bagi ibu yang sedang menyusukan anak dan giat mengepam, memang akan buat si ibu tu rasa mudah penat dan lapar..betul tak?

nah, sedikit tips dari saya si ibu hamil yang dahulunya pernah menyusukan anak kedua ketika berpuasa...😊

Antara rutin yang saya buat ketika masih bekerja dahulu,

1. Memandang kan ibu hamil memang akan rasa lapar setelah mengepam susu, jadi waktu mengepam di bulan ramadhan ketika bekerja, akan saya kurang kan. Jika biasanya saya mengepam 3-4 kali dalam waktu bekerja dari jam 8.30 - 5ptg, iaitu pd pukul 10pg, 1tgh ari, 4ptg.. jadi ketika berpuasa, saya hanya lakukan 2kali sesi mengepam sahaja. Iaitu pada jam 12.30 tghari dan 4ptg.

Biasanya, ketika jam 12.30 tgh ari ni, breast akn sgt penuh dgn susu sbb saya dah hold sesi mengepam dari jam 8pg hingga 12.30tgh hari. Jadi, saya gunakan peluang ni untuk mengepam hingga kedua2 belah breast lembik. Biasanya saya akan gunakan teknik mendapatkan LDR supaya sesi pam tu akan berjalan dengan lancar dan hasil yg di perolehi memang banyak. Biasanya,sy akan dapat hasil susu lebih dari 8oz time ni.

begitu juga bila pam pada jam 4ptg, saya lakukan cara yang sama supaya hasil yg di perolehi banyak.

Jadi, sesi pam di pejabat akn dapat dalam 16-20oz..

2. Saya pengamal suppliment, jadi.. memang set Breastfeeding milkbooster shaklee saya wajibkan ambil.
Saya tekan kan pengambilan ESP dan Alfalfa 3biji ketika bersahur.
Ketika berbuka, saya akan ambil Performance drinks supaya rasa haus dan kekurangan air dalam badan setelah penat berpuasa tu di cover semula.. kemudian, saya makan Alfalfa 3biji lagi selepas berbuka, 1biji vitalea selepas itu dan 4biji Ostematrix sebelum masuk tidur.

3. Pengambilan air kosong 3L memang wajib..
Cara saya, pastikan lepas berbuka, kita minum air kerap. Tapi jgn lah sampai seminit sekali.. buat anggaran. Biasanya dlm cuaca yang panas ni, lagi lah kita akn rasa cepat haus kan?
Sediakan sebotol air yg mudah di capai untuk kita minum
Bukan minum sebotol sekali teguk ye. Tapi minum sikit2 dengan kerap. Kita ada banyak juga waktu untuk minum dari waktu berbuka hingga tidur. Begitu juga ketika bersahur..

Jangan khuatir, berpuasa tidak akan mengeringkan kandungan air dlm badan kita ya..😘

Selain dari itu, saya amalkan juga makan kurma ketika berbuka dan bersahur. Minima 3biji kurma setiap kali mkn tu.
Jangan lupa untuk berselawat dan berdoa semoga puasa kita tu lancar dan dapat bertahan hingga waktu berbuka..
Mind set juga penting, jika kita nekad untuk buat sesuatu, set lah dalam minda yang kita mampu untuk buat.
Pokok pangkalnya diri kita sendiri.. betul tak?😁😁

sekian dulu tips ringkas dari saya yang dapat di kongsikan.. kalau ada lagi tips lain, saya akan cerita lagi ye..

Selamat berpuasa..
Chugie a.k.a Suzie
Pengedar Shaklee anda..
012.3814786

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Salam Ramadhan...

Assalamualaikum..
Selamat bersahur semua..

Di kesempatan ini, saya nak ucapkan selamat menyambut Ramadhan dan selamat berpuasa kepada seluruh sahabat blogger Iezmierah dan para pelawat blog ini..

Moga Ramadhan kali ini lebih terkesan di hati dan jiwa kita dalam meningkatkan dan melakukan amal ibadah pada Allah..

Rutin puasa saya seperti tahun2 lalu,
Biasanya saya akan bangun awal, kemudian bersolat sunat, dan barulah siapkan makanan bersahur untuk keluarga..

Tahun ini merupakan pengalaman pertama saya berpuasa dalam keadaan sarat hamil..
Moga saya masih di beri ruang dan peluang untuk berpuasa dengan mudahnya..

SET BERPUASA SHAKLEE

Alhamdulillah,
Ni pun baru selesai bersahur.
kudapan awal saya dah tentulah kurma 3biji, dan Suppliment pilihan saya, ESP shaklee mix FreshMilk, kemudian sebiji Vitalea shaklee.
Mudah2an lancar berpuasa hari ni...

Moga sahabat semua sentiasa dalam lindunganNYA..

salam subuh,
Chugie a.k.a Suzie
Pengedar Shaklee Anda..
Cover area: Sg buloh, Kuang, Sri Kundang, Paya Jaras.
Hubungi saya di: 012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, June 26, 2014

update kehamilanku di 36minggu

Assalamualaikum.

Hari ni nak update sikit tentang kandungan ke 3 ni..
Agak culas update tentang kandungan kali ni. Almaklum, ummie nye semakin busy tahap gaban dah ni.

Walaupun dah jadi suri rumah sepenuh masa, rutin menghadap biznes dari rumah masih belum boleh di lepaskan lagi..
Kena dapatkan sorang lagi pembantu ni, hihihi.. over kan?

Baiklah..
Cek up untuk 36minggu ni berjalan lancar, berat baby dah cecah 2.8kg, berat ummienya dah cecah 56kg. Sejujurnya, hamil kali ni memang tak beri impact besar pada berat badan saya..
Tak naik banyak sangat kalau nak di bandingkan dengan kehamilan yang lepas.

Jadi, rasanya memang tak ada masalah saya nak kuruskan badan time pantang nanti.. hihihi..

Apa pun, alhamdulillah.. baby sihat..
Cuma, kedudukan baby masih belum berada di kedudukan sepatutnya. Sepatutnya baby dah pusing ke bawah ni, tapi mungkin belum masanya lagi. Walau sedikit kecewa di situ, tapi saya dah pun redha..
Doctor bagi tahu, sekiranya dalam 2minggu ni baby tak turun juga, saya akan di cezer.. sedih.. tapi tu je jalan yang selamat buat kami..

So dalam tempoh 2weeks ni, saya tetap berusaha untuk buat baby pusingkan diri nya ke kedudukan sepatutnya..

Doa..dan terus doa serta usaha utk capai hasil yang di izinkan Allah..

Mohon doa sahabat semua, supaya baby saya berpusing ke bawah dan saya dapat bersalin dengan kaedah normal ya..

Doa kalian, sy dahului dengan ucpan terima kasih.. hanya Allah mampu membalasnya.

Wasalam..

Chugie a.k.a Suzie
Shaklee distributor
012.3814786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Hebatnya solat sunat Dhuha..

Assalamualaikum..
Slmt pagi semua..

Hari ni saya nak share tentang kehebatan amalan pembuka atau penjemput rezeki ni..

Iaitu solat sunat Dhuha..

Seperti yang kita sedia maklum, segala apa yang di sunatkan oleh Rasullullah, dah tentu lah ada kebaikan serta manfaat buat kita betul kan?

solat sunat dhuha merupakan salah satu solat sunat yang rasulullah suka..

"Rasulullah bersabda yang bermaksud, “Siapa saja yang dapat mengerjakan sholat Dhuha dengan istiqamah, akan diampuni dosanya oleh Allah, sekalipun dosa itu seluas lautan.”
Rasulullah bersabda lagi,“Sholat Dhuha itu mendatangkan rezeki dan menolak kefakiran (kemiskinan), dan tidak ada yang akan memelihara sholat Dhuha kecuali hanya orang-orang yang bertaubat.”
Dari Nuwas bin Sama’an, Rasulullah bersabda:“Allah berfirman: Wahai anak Adam, jangan sekali-kali engkau malas mengerjakan empat rakaat pada waktu permulaan siang (yakni sholat Dhuha), nanti pastiakan Kucukupkan keperluanmu pada petang harinya.”
Sementara itu di dalam hadits yang lain Rasulullah bersabda:“Hendaklah masing-masing tiap-tiap pagi bersedekah untuk persediaan badannya. Maka tiap kali bacaan tasbih itu sedekah, setiap tahmid, setiap takbir juga sedekah, menyuruh kebaikan dan melarang kejahatan itu sedekah dan sebagai ganti itu semua, cukuplah mengerjakan sholat Dhuda dua rakaat.” (Ahmad Muslim danAbu Daud) 

Solat sunat yang paling mudah.. boleh di lakukan hanya 2 rakaat yang tidak mengambil masa ber jam pun.. hanya sekitar 5-10minit je..

Jadi, marilah wahai sahabat semua, kita sama2 jadikan solat sunat ini rutin harian kita..

Sesungguhnya,rezeki itu telah ada untuk kita.. tinggal daya usaha kita sahaja untuk menjemputnya.

Amalkan baca doa dhuha ini buat yang tidak dapat menunaikan solat sunat dhuha..

Sharing is caring..
Chugie a.k.a suzie
Pengedar Shaklee anda..
012.3814787




Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, June 25, 2014

Air Oren wajib untuk juadah berbuka!!

Assalamualaikum...
Alhamdulillah, tinggal beberapa hari je lagi kita nak bertemu Ramadhan ni..

Bagaimana persiapan ramadhan anda?
Makesure selitkan Air Oren berkhasiat ni dalammenu berbuka anda setiap hari ye.

Lihat lah air oren yang sedap dan segar ni.. memang meruntun jiwa si peminumnya tau..
Rasanya memang sedap.. terrrbaik!!

Dari kita minum air kordial yang penuh dengan bahan pengawet dan pewarna tambahan tu, lebih baik kita bekalkan diri kita yang dah seharian berpuasa dengan minuman berkhasiat ni..
Bukan untuk orang dewasa je ye.. malah boleh di minum oleh kanak-kanak. Terutama anak anda yang sedang belajar berpuasa tu..

http://iezmierah.blogspot.com/2014/06/air-oren-wajib-untuk-juadah-berbuka.html
Jom kenali serba sedikit tentang Performance Drinks Shaklee ni.

Performance® Natural Orange

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Ini lah rupa serbuk Performance drinks tu.. sedap wooo.. ratah gitu je pun sodap hihih..

Nasihat sy: Anda wajib cuba dulu PD ni.. memang tak rugi pun. Malah sangat berbaloi, begitu juga dengan harganya.. 
Tak mahal pun..

HARGA SETONG HANYA RM82.50

Hubungi saya untuk maklumat lanjut di:
PAGE: Eizmierah MNB Healthy Shop
atau Whatsapp/sms ke 012.3814786

Pengedar Shaklee Anda..
Suzie a.k.a Chugie


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, June 16, 2014

Kempis perut dengan mudah!!

Assalamualaikum...


Buncit owh buncit..
Malu kan, bila punya perut yang buncit ni. Lebih2 lagi golongan wanita. Lagi memalukan bila wanita tu belum berkahwin, lagilah 1000 kali ganda risau dan malu. Tak tahu mana nak sorok.

Pakai korset pun belum tentu dapat sorok perut buncit tu.. ☺

Kali ni saya nak bantu anda cara paling mudah untuk kempiskan perut yang buncit tu..
Caranya dengan pengambilan Herblax Shaklee yang mudah dan cepat.
Hanya telan dan ia akan bantu melawaskan.

Herblax ni di kenali sebagai Julap lembut. Ia melawas dan memudahkan proses pembuangan bahan buangan kita. Bukan tu je, ia juga bantu proses detoks juga. Penyingkiran lemak2 dan toksin juga akan berlaku bagi anda yang mengamalkan memakan Herblax Shaklee ni.


APA KANDUNGAN HERBLAX SHAKLEE?
Seperti yang anda sedia maklum, produk shaklee memang semula jadi, berkesan dan tanpa bahan pengawet.

Antara kandungam dalam Herblax adalah:
Alfalfa leaves
Senna leaves
Anise Seed
Blue malva flower
Buckhorn bark
Licorice root
Rhubarb root
Fennel seed
Cilver's root

Di bawah ni merupakan kebaikan Herblax
1. Membersihkan najis yg tersekat
2. Membantu dalam masalah sembelit
3. Proses pembersihan yg lembut bantu pengempisan perut secara semulajadi.
4. Meransang usus dalam proses pembersihan secara lembut terhadap najis yg tersimpan lama dalam tubuh kita.

πŸ’œHerb-Lax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal.πŸ’œ

Herblax ni pun ada juga fungsi yang istimewa..
1. Bagus untuk yang menghidap GOUT
2. Hilangkan jeragat
3. Mengalami masalah sembelit dan sukar membuang
4. Pembersihan usus
5. Badan berbau

Sebotol Herblax mengandungi 120biji tablet.
Harga Runcit bagi produk ini adalah RM52.50.

sekiranya ada yang berminat nak cuba, boleh lah beli sebotol dulu.. murah je..kan??

Hubungi saya segera untuk dapatkan stok sedia ada..

Chugie a.k.a Suzie
Pengedar Sah Shaklee
012. 381 4786
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, June 15, 2014

Alfalfa atasi masalah bau badan dan mulut


Assalamualaikum sahabat..

Ada ke yang sedang mengalami masalah bau badan dan mulut ni?

oopppsss... kesian.
Semestinya anda rimas dan malu..
Semestinya anda juga telah cuba mandi dan letak perfume di tubuh dan gosok gigi serta berkumur banyak kali dalam sehari kan?
tapi malangnya masalah tetap datang..

Banyak punca yang menyebabkan bau badan ni. Antaranya;
Saiz badan
Jantina
Umur
Keadaan cuaca
Bangsa
Pemakanan
Dan sebagainya..

Tahu tak faktor utama berlakunya masalah bau ni?
Ianya di sebabkan TOKSIN dalam badan kita..
Kajian telah menunjuk kan bahawa, penghadaman yang tidak sempurna dan masalah sembelit akan mendatangkan masalah bau badan dan mulut ini..


ALFALFA COMPLEX SHAKLEE MAMPU MEMBANTU ANDA.
#Sesuai dengan fungsinya sebagai ejen detoks.

#Membantu mereka yang mengalami masalah ini. 

#Alfalfa merupakan herba yang digunakan secara tradisi untuk meningkatkan kesihatan badan. 

#Alfalfa yang juga nama saintifiknya dikenali sebagai Medicago Satina mempunyai ejen antibakteria yang terdapat dalam klorofilnya. 

#Apabila alfalfa dimakan, ia dapat membunuh bakteria yang terdapat di dalam tubuh disamping menyahtoksik secara semulajadi. 

#Alfalfa juga mempunyai kandungan serat yang tinggi berfungsi memperbaiki sistem penghadaman sekaligus mengelakkan masalah sembelit. 

Ada juga kaedah semulajadi yang boleh anda gunakan Selain alfalfa, antara herba lain yang dapat membantu masalah ini ialah rosemary, parsley, corriander dan lavender. 

Anda berminat untuk dapatkan produk ini?
silahubungi saya di:
Page: Eizmierah MNB Healthy shop
Whatsapp: 012.3814786

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee
Chugie a.k.a Suzianti Maswar




Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, June 14, 2014

Awasi Kolesterol dalam badan anda! Phytocol boleh membantu!!

AWAS!!

Kolesterol boleh mengakibatkan penyakit yang sangat merbahaya!!

Kajian menunjukkan bahawa, mereka yang berisiko punya kolesterol tinggi bakal berdepan dengan penyakit Angin Ahmar dan serangan jantung..



Selain itu, Penyakit lain seperti KETIDAKSUBURAN, TEKANAN DARAH TINGGI dan PENYAKIT HATI juga boleh hinggap pada anda yang punya kolesterol tinggi ni..



BAGAIMANA NAK ATASI MASALAH INI???

Phytocol Shaklee.. boleh membantu anda mengatasi masalah Kolesterol yang tinggi dalam badan!!



Jom kenali Phytocol - St ini


Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) Mengesyorkan penambahan sebanyak 2000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian kita bagi merendah kan paras kolesterol secara semulajadi.

Fitosterol ini berfungsi untuk menghalang penyerapan kolesterol.

Untuk mendapatkan Fitesterol secukupnya bagi keperluan badan, Makanan2 di bawah ini perlu kita ambil setiap hari:

200 batang Lobak Merah
70 Keping Roti Gandum dan;
425 biji Tomato.

Mampu kah kita makan kesemua makanan ini dalam sehari?????
dah tentulah tidak kan???

Nah.. shaklee menawarkan Phytocol-st, yang mudah dan berkesan. Telan saja...

APA KEISTIMEWAAN PHYTOCOL -ST SHAKLEE INI?
1.  Mengandungi 2000mg Fitosterol
2.  Tiada Perisa, pewarna, pemanis atau pengawet tambahan
3.  Sentiasa Berkesan
4.  Di sahkan HALAL

Ada yang berminat?
Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut mengenai produk ini.


Suzianti Maswar
Shaklee Independent Distributor 
COD Area : Sg buloh, Kuang, Sri Kundang, Paya Jaras dan kawasan sekitarnya.
Hubungi saya di: 012.3814786


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

TIPS: Buat Air Selusuh Cara Ustaz Don

Assalamualaikum...

Ada yang dah beli dan baca Majalah WANITA keluaran terbaru ni?
Muka depannya Ustaz Don, Isteri dan Baby nya yang comel..

Sebenarnya saya dapat majalah ni secara percuma je, Dapat ketika Shaklee National Conference Tempoh hari.  Best, macam2 ada.. banyak juga pengisian.

Paling yang menarik perhatian adalah kisah Ustaz Don dan keluarga kecilnya.

saya tertarik dengan perkongsian ustaz Don tentang cara membuat air selusuh ni.


Cara Membuat air selusuh yang Ustaz Don beri;

Ambil dalam semangkuk air masak

1. Baca Surah Al-Fatihah

2. Baca Surah Al-Hasyr ayat 21 - 24; yang bermaksud:-
#21. Kalau sekiranya kami turunkan al-Quran ini kepada sebuah gunung, pasti kamu akan melihatnya tunduk terpecah belah disebabkan ketakutannya kepada Allah. Dan perumpamaan2 itu kami buat untuk manusia supaya berfikir.

#22. Dialah Allah yang tiada Tuhan selain Dia, yang mengetahui yang ghaib dan yang nyata, Dialah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

#23.  Dialah Allah yang tiada tuhan selain Dia, Raja yang Maha Suci, yang Maha Sejahtera, yang Mengurniakan Keamanan, yang Maha Memelihara, yang Maha Perkasa, yang Maha Kuasa, yang Memiliki segala Keagungan, Maha Suci Allah dari apa yang mereka persekutukan.

#24.  Dialah Allah yang Menciptakan, yang Mengadakan, yang Membentuk Rupa, yang mempunyai Asmaaul Husna. Bertasbihlah kepadaNya apa yang di langit dan bumi. Dan Dialah yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.


3.  Selawat Syifa'

4.  Doa Selusuh;
    Terjemahannya;-
    " Ya Allah, dengan hak Maryam, juga hak hamba yang diturunkan kepadanya surah Maryam, ringankanlah daripadanya (nama isteri) penderitaan bersalin, dengan rahmatmu wahai Tuhan yang amat mengasihani dari segala-galanya.

5.  Doa Pemudah:
terjemahannya;
" Ya Allah, permudahkanlah dan jangan kau sukarkan kerana Engkaulah yang maha memudahkan, segala yang susah adalah mudah bagimu, Ya Allah, sempurnakanlah dengan kebaikan, dengan rahmatMu, ya Arhamar Rahimin.


Buat Para ibu2 hamil, boleh lah ikuti cara buat air selusuh yang ustaz Don beri ni. Minta suami anda yang buat ye. Kata Ustaz Don, Air selusuh ni lambat dia buat.. jadi, hanya sempat sapukan air ni pada pert isterinya sahaja.

Bagi yang nak dapatkan majalah ni, ini muka hadapannya ye..


Next Sharing, saya akan kongsi pasal tajuk lain plak..

Wasalam...

-Chugie-
SID 012.3814786
Master Ummie @ JMS
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, June 13, 2014

Perisiapan untuk baby baru belum ada..

Assalmualaikum..

Ya Allah, kandungan saya dah pun cecah 8 bulan.. tapi peralatan baby belum ada lagi..
siannya lah baby ummie yg ke3 ni. kurang excited kah? hhuhuhu...

Sesungguhnya memang sangat2 busy sekarang ni. macam2 agenda pulak..

in syaa allah, akan cuba settle kan keperluan untuk anak ummie ni dalam minggu ni juga..

list yang wajib beli:
Baju2 baby
Mandian baby
barang2 ummie
bengkung
pilis dan param
set berpantang shaklee
tukang urut
bag barang baby

Apa lagi ye??

tak boleh fikir dah..

kena cari lagi dan lagi dan lagi..

Nervousnya nak bersalin kali ni...
dup dap dup dap..

okies..

chow chin chow!!

-chugie-
SID semalaysia :D

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, June 12, 2014

INI KISAH SAYA : Permulaan saya bergelar Peniaga online

Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah.. Eizmierah Mumnababyshop kepunyaan hamba dah pun beroperasi lebih 3 tahun..
pejam celik, pejam celik.. dah lebih 3 tahun Eizmierah Mumnbabyshop bertapak dalam dunia perniagaan online ni. Eizmierah Mumnbabyshop bertapak dari bulan 4 2011. Kini FB saya dah cecah 5000 friendlist. alhamdulillah...

Kejayaan hari ini tidak datang bergolek dan tidak datang dengan singkat. Ada banyak dugaan, ujian yg saya dah lalui.. fasa demi fasa, yang buat saya lebih matang. masalah demi masalah yang buat saya lebih berhati2. Untung Rugi juga dah jadi perkara biasa dalam hidup saya. Apa yang menguatkan saya? 1 je.. NIAT.. niat saya untuk berkongsi dengan ramai org. berkongsi info, berkongsi rahsiah, berkongsi kejayaan dan berkongsi pendapat.

Syukur... Hasil Percaya sebelum Berjaya.

Dari hanya menjual barang2 baby dan barangan kelengkapan produk penyusuan, kemudian saya masuk ke produk kesihatan. Semua nya kerana ingin beri yang terbaik buat Ibu2 yang menyusu kan anak..

Niat saya hanya untuk sebarkan pengalaman diri yang menjadi Ibu yang menyusukan anak sepenuhnya, serta mengamalkan pemakanan suppliment untuk membantu tubuh saya supaya bertenaga sepanjang hari.

apa yang saya amalkan ketika menyusukan anak saya dulu?
saya amalkan set 3M iaitu:
Vitalea shaklee
Vitamin C Shaklee
Ostematrix Shaklee
B complex shaklee
Alfalfa Shaklee dan
ESP shaklee

Sejujurnya, set suppliment ni memang membantu tubuh saya yang sangat2 penat dengan urusan kerja di pejabat, di rumah, dengan biz online lagi.. makan minum memang tunggang langgang.. lunch pun kadang2 saya skip. breakfast apatah lagi.. jadi, setelah meneliti dan mencari info2 suppliment utk ibu menyusu yang nak tenaga untuk tubuh, saya terjuma dengan produk shaklee.

Alhamdulillah.. saya cuba makan produk ni dan ianya memang berkesan pada saya dan sangat2 membantu. Malahan hasil susu saya pada ketika itu meningkat dan susu saya lebih pekat dari sebelum nya.

Dari situ lah saya mula jatuh hati dengan suppliment. Bukan jatuh hati dengan shaklee tau.. tp dengan suppliment. Rupanya, vitamin mmg patut di amalkan oleh ibu2 menyusu. sebelum ni saya hanya amalkan pemakanan ulam2 saje, memang membantu, tapi pada susu sahaja. lebih2 lagi saya jenis manusia yang makannya memang tak teratur. Jadi, saya buat pilihan untuk mengamalkan Suppliment, dan Vitamin pilihan saya dah tentulah shaklee. BERKESAN, SELAMAT, SEMULAJADI.

lepas mulakan sharing pengalaman makan produk kesihatan shaklee dengan ibu2 bf, ramai yang beri feedback yang bagus. Sorang demi sorang customer2 saya yang bergelar Ibu menyusu mengamalkan suppliment shaklee ni. Dari mereka kurang susu hingga lah punya susu yang banyak. Tapi AWAS!! bukan suppliment yang membuahkan hasil susu yg banyak tau.. WAJIB kena dengan cara dan pemakanan suppliment yg betul. Ilmu penyusuan juga memainkan peranan penting.

Kemudian, setelah beberapa bulan menyalur kan pengalaman dan info, customer2 saya tadi tu memberi cadangan supaya saya menjadi ahli shaklee supaya mudah mereka berurusan membeli produk dengan saya. setelah berfikir2 sebanyak2nya maka, terbuka lah pintu hati saya untuk menjadi ahli shaklee.. Saya join shaklee bukan kerana shaklee syarikat MLM ye.. tapi kerana saya ingin menyalurkan info produk yang saya rasakan sangat bagus buat para ibu yang bermasalah seperti saya.

Sejujurnya, saya tidak terfikir untuk terjebak dengan Biznes Shaklee ni hingga mencapai kejayaan demi kejayaan macam sekarang ni. Niat awal saya hanya 1, iaitu untuk menyalurkan informasi tentang produk suppliment yg saya dah makan pada teman2 Breastfeeding saya. Alhamdulillah, dengan niat itu juga saya dapat banyak hikmah dalam kehidupan.

okies.. nanti saya sambung cerita kisah saya dengan shaklee dan bina base sekarang ni ye..
tungguuuu...

chugie a.k.a Master Suzianti Maswar
Ummie JMS
SID Shaklee
Owner Eizmierah Mumnbabyshop
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Cekodok bilis dan bawang

Assalamualaikum semua..
Jemput jamah mata ye..

Menu sarapan untuk anak2anda saya pagi ni. Cekodok bilis dan bawang.
Paling senang
Paling cepat
Paling sedap.. (puji diri hokey..)

Ummie nya berpuasa hari ni.. jadi, menu sempoi je lah untuk si anak2..

Mahu resipi?
Ini dia...

Tepung secukupnya
Bawang merah 2 ulas
Ikan bilis yang di buang tahi dan mata
Garam
Air panas

Cara membuat;
Tumbuk lumat ikan bilis dan bawang
Masuk dalam mangkuk,
Masuk kan tepung secukupnya
Garam secukupnya
Air panas
Dan gaul rata

Siap untuk di goreng..

Senang kn?
Sila cuba..

-Chugie-
Masterchef @ home sweet home

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saya WAJIB ambil Pil Kalsium sebab...

Assalamualaikum..

Siapa yang tak pernah lihat pil kalsium a.k.a Ostematrix Shaklee, nah...ini lah wajah pil kalsium shaklee ye..

Kenapa saya WAJIB ambil pil ni?
Sebab....
1. Saya tidak minum susu
2. Saya sedang hamil
3. Bagus untuk anak dalam kandungan saya ni.
4. Untuk elak kan masalah kebas2 dan cramp.
5. Untuk tulang saya
6. Saya tak nak masalah osteoporisis masuk dlm kehidupan saya
7. Untuk gigi dan gusi saya, sebab saya mudah dapat sakit gigi.
8. Untuk bagi saya tidur lena
9. Untuk kurang kn rasa sakit kepala yang sering saya hadapi.
10. Untuk mudahkan saya 'membuang' esok pagi..

Wah.. banyak sebab kan?
Ada lagi sebab ni.. tapi dah tak tercapai dan tak terfikir dek kepala otak saya ni..

Banyak kebaikan ostematrix shaklee ni tau..
Boleh lihat link ini..

sekian info dari saya tentang Pil kalsium.
Jika anda merupakan ibu hamil dan ibu yang menyusukan anak, sila lah amalkan ostematrix shaklee ni..

Boleh hubungi saya di:
Page Eizmierah MNB Healthy Shop
Atau contact di no 012.3814786

Chugie..
Ur SID..

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, June 11, 2014

INFO PENYUSUAN : TEKNIK POWER PUMPING

POWER PUMPING, TEKNIK TINGKATKAN HASIL SUSU IBU



★Apa itu Power Pumping?★
Power Pumping merupakan satu teknik mengepam susu ibu yang boleh meningkatkan penghasilan susu ibu. Teknik mengepam cara power pumping ni adalah sama seperti rutin kita mengepam selalu. Bezanya, ada teknik dan cara perlaksaan yang special bila kita mengepam menggunakan teknik Power Pumping ini. 

Teknik ni adalah untuk meniru gaya bayi menyusu dan secara tak langsung akan meningkatkan hasil susu ibu yang di pam oleh ibu.

♥Siapa Perlu Buat Power Pumping?♥
1- Ibu yang kekurangan susu Kekurangan susu adalah berpunca daripada pelbagai faktor spt Period, perubahan hormon, emosi ibu terganggu dan lain-lain.

2- Ibu yang menyusukan anak angkat.
Teknik Power Pumping digunakan untuk merangsang susu keluar.

3- Ibu yang ingin relaktasi / menyusukan semula anak yang telah berhenti menyusu susu ibu.

■Macam Mana Nak Buat Power Pumping?■
[1]Jika anda menggunakan Single Pump:
>>Pam breast kanan selama 10minit kemudian tukar pam breast kiri pula 10minit dan bertukar semula ke breast kanan 10minit dan begitulah seterusnya untuk kedua-dua breast selama 1jam.

[2] Jika anda menggunakan Double Pump.
>>Pam kedua-dua belah breast secara serentak selama 10minit. Kemudian rehat atau stop pam 10minit dan sambung semula pam kedua belah breast 10minit dan rehat semula 10minit. Teruskan sehingga 1jam.

♥Saranan Waktu Mengepam?♥
Seelok-eloknya pam pada waktu malam menjelang ke subuh. Ini kerana, pada waktu ini hormon untuk penghasilan susu adalah tinggi.

★Berapa Lama Tempoh Nak Dapatkan Hasilnya?★
Pertama sekali, kita perlu ingat bahawa bukan sekali buat Power Pumping ni terus susu mencurah penuh botol 5oz. Kita perlu sabar dan konsisten buat Power Pumping. Sekurang-kurangnya satu minggu kita akan dapat hasil yang menakjubkan. Walaupun pada hari pertama mengepam kita hanya dapat beberapa titis susu ataupun hanya mengepam angin semata-mata, tapi teruskan juga mengepam dan teruskan buat Power Pumping selama seminggu sekurang-kurangnya. Paling elok jika kita buat Power Pumping pada masa yang sama setiap hari selama seminggu. Kerana susu akan di demand pada masa yang sama.

Kesan teknik ini adalah tertakluk pada individu itu sendiri. Ada yg dapat hasil yg cepat dan ada yg dapat hasil dalam masa berbulan..

Semakin kerap DEMAND dan semakin banyak SUPPLY akan terhasil. Sebagai seorang islam, wajiblah kita berdoa dgn mengamalkan doa2 untuk bantu menambahkan susu dan yakinlah Allah akan membantu kita yang ikhlas ingin memberikan yang terbaik untuk anak kita.

Semoga tips ini berguna buat ibu2 yang tekad dan berusaha untuk mendapatkan susu yg berkhasiat ini buat simanja.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Ini kejayaan ku bersama shaklee


Assalamualaikum..
Alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah..

Tiada yang lebih berkuasa melainkan Allah..

Syukur, ini merupakan sebahagian dari kejayaan kami selama berkecimpung dalam Biz Shaklee..

Kalau dulu, saya lah orang yang sangat benci pada MLM..
kalau dulu, saya lah orang yang paling tidak suka di sogok dengan biznes ini..
Kalau dulu, saya lah orang paling malas bila di hadapkan dengan biz yang perlu cari orang..

Tapi itu semua dulu..
Kerana tidak tahu apa2 tentang biz ini.
Kerana terlalu banyak alasan dan nehatif dalam diri..
Kerana tidak mahu di beri peluang..

Kini,
Segalanya telah terbongkar..
Baru lah ku tahu, biznes shaklee biznes yg sangat enjoy.
Saya punya mentor2 hebat yang berjaya mendidik diri sy jadi insan hebat di sisi Allah..
Saya punya team yang hebat menjadi tunggak kejayaan saya..
Saya punya suami dan ahli keluarga yamg menyokong dan membantu saya 100%..

Syukur..
Peluang yg datang dahulu tidak saya sia2kan..
Dan ini adalah bukti kejayaan saya..

Ini bukan perhentian utk sy berhenti.
Saya masih punya banyak tanggung jawab untuk bawa lebih ramai ank2 didik jadi seperti saya..
Saya belum puas membantu ramai insan2 hebat dan ingin jadi luar biasa..

Sy doakan, team JMS saya akan mencapai impian mereka.

JMS terbaik!!
♡JMS♡


Master Ummie
-Chugie-
Eizmierah Mumnbabyshop
012.3814787
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi