My Lovely Followers

Google+ Followers

Saturday, March 29, 2014

2tahun dengan shaklee!!

Assalamualaikum..

owh, dah masuk mac 2014 dah.. adoi, ape sal boleh tak sedar yang bulan ni adalah bulan ke 2 ku di dalam shaklee??

pejam celik, pejam celik.. dah 2y pun..

alhamdulilah.. this is the best moment.
Penat lelah,
Kurang Rehat,
Kurang tidur,
Stress,
kurang itu, kurang ini..

semuaaaaaaa dah pun selamat ku redah!
berbaloi2...

betul lah kata pepatah melayu,
Bersusah2 dahulu..
Bersenang senang kemudian.

ianya bukan sekadar ayat suka2 tau.
tapi adalah benar belaka.

kalau nak di ingat balik detik2 awl berkecimpung dalam dunia perniagaan shaklee ni, memang penuh dengan pancaroba.. bersengkang mata dan mengalir air mata.

tapi, itu semua dh pun berlalu. Bila dah rasai HASILNYA, semua yg lama2 tu dah tak de dalam memori dah. Dah pun jadi KENANGAN TERINDAH.

Alhamdulillah, Syukur padaMU Ya Allah..
Perjuangan utk membantu lebih ramai lagi anak2 melayu utk melangkah maju belum berakhir.
Selagi hayat di kandung badan.

Saya akan terus bantu anda yang ingin MAJU!

Suzianti Maswar
Master Coordinator @ Shaklee
Shaklee Independent Distributor
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, March 28, 2014

PENGEDAR SHAKLEE DI PERAK


KINI ANDA DI SEKITAR PERAK BOLEH DAPATKAN PRODUK SHAKLEE MELALUI PENGEDAR SAH SHAKLEE INI:

Pengedar Shaklee di Perak:

1. NAMA-norshah hariza bt abd rashid
FB-iza norshahhariza
PAGE-vita online shoppe
CONTAC NO-012.5869428
COD AREA-tg.malim,behrang,kuala kubu,rawang

2. Nama : Norhafiza Mohd Yusof
FB : Fiza Mohd Yusof
Page : Fiza Health & Beauty Shop
Contact number : 013 - 2593396 (call/sms) ; 012-8772776 (whatsapp)
COD area : Pantai Remis,Beruas,Manjung,Seri Iskandar,Trong,Taiping

3. Nama: nur atiqah hamzah
Fb page: aidam helathcare4u
Contact: 0134746656
COD: parit buntar. Bagan serai.

4. Nama : Nurul Husna Bt Mohd Zaini
Fb : Nurul Husna Zaini
Page : D'Rania Vitashoppe
Contact No : 017-5887900
COD Area : Sitiawan,Manjung,Lumut

5. Nama: siti esah samid
Fb page: Ct Mustika Anggun
Contact:0165499545
COD:Sitiawan,Manjung,lumut

6.Nama:rosnee mohamed hashim
Fb: Rosnee Rose
Contact : 0185786177@ 0125911201
COD: parit buntar.. nibong tebal.. bandar baru.. sg bakap

7. Nama : nooril izzuwa mohamad alwi
Fb : Nooril Izzuwa
Contact : 0193835503
COD : teluk intan, hutan melintang , kg gajah, sg manik
Like ·  · Share · Edit · Yeste
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

PENGEDAR SHAKLEE KELANTAN


KINI ANDA BOLEH DAPATKAN SHAKLEE DARI PENGEDAR SAH DI KELANTAN INI:

PENGEDAR SHAKLEE DI KELANTAN:

1. Nama: Naziah
    FB: Naziah Ramakrishnan
    Page: happier&healthier
    Phone: 0168105846
   COD: Pengkalan Chepa, Kubang Kerian, Kota Bahru
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

PENGEDAR SHAKLEE MELAKA


KINI ANDA BOLEH DAPATKAN PRODUK SHAKLEE TERUS DARI PENGEDAR2 BERDAFTAR INI.

SENARAI PENGEDAR SHAKLEE MELAKA:

1. Nama: Hazidah bt Kosnin
    Fb: Adieqhazzie Hazidah
    Contact: 012-6727417
    COD: Bukit Rambai, Klebang, Melaka Tengah.

2. nama:  zuraidah binti mohd zakir, 

    page: JOm sihat&cantik-zuren88 
    no fon:  0176403649 
    COD area: melaka,bukit rambai hinnga ayer keroh
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Pengedar Shaklee SELANGOR



Anda pengguna shaklee?
Ingin lebih mudah mendapatkan produk Shaklee??

Sila hubungi pengedar2 Sah Shaklee di sekitar SELANGOR ini:

PENGEDAR2 SHAKLEE DI SELANGOR:

1. Nama: siti noor ain bt raja abd rashid
Fb : ain harul
Contact number : 0174222450
Cod area : bangi, kajang, serdang, pj

2. Nama:NATASYA MOHAMED WAZIR
FB/page:Natasya Wazir/Tasya Online Boutique
Contact no: 0123805773
COD:sri gombak, gombak, melati, melawati

3. Afidah bt sabjan
Fb: Afidah Sabjan
Page: My Supplement 4 Health
Tel: 0172605535
Cod: puchong, sunway, pj, bkt jalil, subang

4. Nama: nur iftifal mod ghazali
Fb: Nama Saya Iftifal
Fb page: healthy & beauty castle
Blog: zuhayraiftifal.blogspot.com
Fon: 019 272 1316
Cod: klang, meru, setia alam, puncak alam, shah alam, port klang.

5. NAMA : amanina ramadzan.
FB/PAGE : amanina ramadzan
CONTACT NO : 011-15331556
COD AREA : hosp sg buloh, sg besar, sabak bernam.

6. Nama : Norlida binti Mohd
Fb : Bintang Quesarah
Contact no : 0132468220
COD : Klang & Shah Alam

7. Nama : Khairunissa Zainal Abidin
FB : dnarsampang
Contact no : 017-3745383
Cod : Ampang,Cheras,Keramat

8. Nama: jasmin hamiza /siddiq
Fb/page : hamiza jamaludin / butik qisya
Contact no: 013-666 7596
COD: banjaria court, tmn samudera, sri gombak, gombak, batu caves, tmn greenwood, tmn koperasi polis

9. Nama: jasmin hamiza /siddiq
Fb/page : hamiza jamaludin / butik qisya
Contact no: 013-666 7596
COD: banjaria court, tmn samudera, sri gombak, gombak, batu caves, tmn greenwood, tmn koperasi polis

10. Nama: izzaidah amin
Fb: Izzaidah Amin
Page : MAMA IZZA E-Shop
Fon : 0133804779
COD : bdr baru salak tinggi, LCCT, KLIA, NILAI

11. Nama : Siti Nasriah Mohamed Wazir
Fb : Nas Wazir
Fb page : Oppa Vitamin
Blog :oppavitamin.blogspot.com
Instagram : expressdya
Hp : 0176134050
Cod : Seri Kembangan,Serdang,UPM,Bandar Baru Bangi,Putrajaya,Cyberjaya,Dengkil

12. Nama: hafizah hassan fb : hafizah hassan page: gorgeous solution no.hp : 019-9558948/ 019-2388948 cod : kinrara,puchong, bkt jalil,puncak jalil,putrajaya, pj area,kajang, bangi, seri kembangan, equine park,cyberjaya,dengkil.

13.NAMA: Norazlina Mamat
FB: Fikrul N Norazlina
PAGE: SFN Collections
CONTAC NO: 0133588612
COD AREA: Kajang, Bangi, Putrajaya, Cyberjaya, KL

14. Nama : nur rashidah ab jalil
Fb : Cahaya Jannati
Fb paga : cahaya jannati vitamins
Phone : 0197986119
Cod : sabak bernam, sg.bsar, kg baru, bno, simpang lima, p.pnjang, sekinchan..bagan datok,

15. NAMA: wan mahani
FB : wan nahani
PAGE: tasyir health and beauty
CONTAC NO: 0189054626
COD AREA: kota damansara, ttdi, shah alam, kepong, selayang dan kl

16. NAMA: Nur aisyah Maswar
FB : Aisyah Mqh
PAGE: Aisyah Breastfeedingshoppes
CONTACT NO: 018-398 6002 / WA:012-3800 192
COD AREA: kuang, tasik biru, tasik puteri,sg.buloh, saujana utama , paya jaras

17. Nama: Rohaida Mustafar
FB: Saya La Aida
Page: Kedai Vitamin Sihat
Contact: 012-9141406
COD: Shah Alam, Klang & Kota Damansara

18. Nama : Nurfazlin Nursal
FB : Nurfazlin Nursal
Page : Smiley Supplement House
Contact : 012-2490833
COD : Hulu langat, Bandar Teknologi Kajang, Cheras, Semenyih

19.Nama : Asmalaila binti Melan
Fb : As Laila
Fanpage : D'laila healthy shop
Contact no : 011-27708887
COD : Putrajaya, bangi, cyberjaya, dengkil, salak tinggi, k.l

20. nama: khuzaimah kamarul adnan
fb: kay kamarul adnan
page: love to be healthy & beauty
contact: 0126045018
cod area : kuang,kundang,sg plong,selayang,damansara,shah alam,ipoh

21. Nama:haslina che hashim
Fb. :haslina sepul
Tel. :0179758715
Code area:hospital kemaman ,terengganu

22. Nama: hafidah bt khaja mohidee
Fb: hafidah bt khaja mohideen
Page: Naturally Healthy & Beautiful
Contact no: 019 261 2786
Cod area : seri kembangan, serdang, sg besi

23. Nama : zarena heeney
FB : zarena heeney
Page : zarenaheeney vitamin shop
Contact : 012.2449373
Cod : sg.buloh,bdr tasik puteri, kundang, kuang, sg.plong, merbau sempak, paya jaras, bkt rahman putra, matang pagar, bdr baru sg.buloh, damansara damai, sri damansara, shah alam.

24.Nama:rahayu alias
FB: Rahayu Alias
Contact: 076726607
COD: sepang.nilai.putrajaya.bangi.dengkil.banting.mantin

25. Nama: norzaliza mohamad noor
FB :ZalizaMNoor
Page: Nak cantik tak?
Contact : 012 2253734
COD: Cheras, Sri Kembangan, Bandar tun hussein onn, Serdang, Alam Damai, Bandar Tun Razak, Bandar Tasik Permaisuri,

26. Nama : amila che omar
Fb :amila che omar
Contct : 0172659279
Cod :banting,putrajaya,dengkil,klang,bangi

27. Nama : nur hanisah adnan
Fb : miz nisa
Contact : 01123638232
Cod : shah alam, klang, sg buloh, kota dmansara

28. nama: Nor Erma Mustapha fb: Nor Erma Misjurairi
hp: 0149888482
cod:klang, shah alam, banting

29. Nama : Rusni bt Khamdi,
FB : Rusni Khamdi,
contact no : 012-2579310,
cod : klang, shah alam

30. Nama: siti nursyafikah bt zulkifli
Fb: NuRsyafikah ZulkifLi
Contact no: 0139343421
Cod: klang,putrajaya,cyberjaya,

31. Nama : Norhafiza Mohd Yusof
FB : Fiza Mohd Yusof
Page : Fiza Health & Beauty Shop
Contact number : 013-2593396 (call/sms) ; 012-8772776 (whatsapp)
COD area : Kota Kemuning,Shah Alam,Subang,Setia Alam

32. Nama : Noor afidatul asnida binti dahalan, fb : Fieda Asnieda, contact no : 0182348442, cod : keramat, kl

33. Nama : SITI NADIA BT MOHD WAZIR
FB : Dya Khadeeja
Page : DKLOVESVITAMINS
Contact number /(call/sms/whatsapp): 0196898396
COD area : Meru,,Shah Alam,,Setia Alam, Klang

34. Nama: Nurhafiza Zahari
Facebook: HaZu Kids
Hp: 012 922 5536
COD: Putrajaya Dengkil Jenjarom Telok Panglima Garang Bukit Tinggi Klang

35. Nama: Norzatul liza Binti Che Dahalan FB: Lyza Fendy Page: Fely Healthy Shop Contact No: 0127746790 COD: Klang, Meru, Kapar, Setia Alam/Shah Alam

36. NAMA: Azahliza Talib
FB: Azilhaza Talib
CONTACT NO: 01126250377
COD AREA: Rawang, Batangkali, SHAH ALAM

37. Nama: Norshida bt Mohammad Tamyis
Fb: Nor Shida
Page: Special4You
Wasapp: 0122792316
Cod: Sg buloh, Saujana Utama, Desa coalfields, Puncak Alam, Ijok, Bestari

38. Nama : Solihatun Nissa Sairi
FB : Solihatun Nissa Sairi
Page : Mommyqilah Vitashoppe
Hp : 016-411 0194 (call/sms/whatsapp)
Cod Area : Port Klang, Klang, Kapar, Meru, Shah Alam, Kg. Melayu Subang, Subang Jaya, Sg Buloh & PJ

39. Nama: Norliza Ibrahim
Fb: norliza ibrahim
Page: penchenta vitamin
contact no: 0196604303
COD: Sg. Pelek, Sepang, KLIA, BBST

40. ama: Atika binti Abdullah
fb: Atika Abdullah
page: HAWAdamiaSHOP
contact: 018 2035044
cod area : port klang,klang,pulau indah,shah alam,eon bkt raja,eon bkt tinggi,eon shah alam

41. Nama : Shuhadah Safiee fb page : Sofeahealthsupplement no tel : 017-2768626 cod area : shah alam/klang

42. Nama : Shafarina Ishak
FB : Shafa Nana
Page : The Magical Cure
Contact : 012-3904270
Cod : all area sg.buloh, kundang, kuang, sg.plong, merbau sempak, paya jaras, saujana utama, bdr tasik puteri, damansara damai - kepong & shah alam.

43. Nama : Nor Mismayati fb : Is Maya(Biz Online) tel : 017-386 2686 Cod : shah alam/selangor

44.Nama: Nik Farizan Binti Nik Ismail
FB: Intan Farhan
Contact: 0176167932
COD:BBST,SEPANG,NILAI,PUTRAJAYA,KOTA WARISAN

45. Nama : Azlina binti Shaharuddin
FB Pages : Danina's Shoppe
Contact : 0173480778
COD : Bandar baru ampang,tmn saga,cheras baru,kosas,jln semarak,mindef

46. Nama : Khadijah Zulkifly
FB : Sis Cat / Mirul JM
COD area : Ampang/Bandar Baru Bangi/Kajang
Contact no.: 017-550 3937 / 017-233 6371


ANDA AMAT DI GALAKKAN UNTUK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SUPAYA DAPAT MENIKMATI KELEBIHAN2 ISTIMEWA YANG SHAKLEE SEDIAKAN.

SILA HUBUNGI PENGEDAR2 SAH DI ATAS UNTUK MAKLUMAT LEBUH LANJUT!


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, March 5, 2014

Kenali apa itu G6PD.. bagaimana shaklee boleh membantu?

G6PD dan Shaklee

S1 : Apakah glukosa-6-fosfat dehidrogenase (G6PD)?

G6PD ialah sejenis enzim yang diperlukan untuk menstabilkan membran sel darah merah dengan pengaktifan (inactivation) kompoun oksidan. Jika G6PD berkurangan sel-sel merah akan menjadi rosak dan pecah (hemolisis) apabila pesakit termakan atau terdedah kepada bahan-bahan yang mempunyai ciri-ciri pengoksida. Lebih kurang 3-5% penduduk Malaysia kekurangan G6PD.

G6PD (glucose-6-phosphate dehydrogenase) juga ditakrifkan sebagai suatu enzim keturunan dalam sel darah merah manusia. Enzim G6PD melindungi sel darah merah daripada dimusnahkan dengan lebih awal daripada hayat biasa. Kekurangan enzim ini boleh memusnahkan sel darah merah apabila terdedah kepada jangkitan, ubat-ubatan tertentu ataupun melalui makanan.

S2 : Apakah gejala-gejala dan tanda-tanda pesakit defisiensi G6PD?

Tanda-tanda sekiranya termakan ubat atau makanan yang tidak sesuai
§     Anak kelihatan pucat akibat sel darah merah musnah dengan lebih cepat
§     Anak mungkin mendapat kuning (jaundis) dengan serta merta
§     Air kencing berdarah atau berwarna teh pekat
§     Letih / lesu dan tidak bermaya
§     Demam

Bagi bayi baru lahir. Kekurangan G6PD boleh berlakunya jaundis yang patologik. Jaundis bayi-bayi berkenaan terlalu tinggi tahap bilirubin mereka hinggakan pertukaran darah diperlukan.

Bagi kebanyakan pesakit defisiensi G6PD hemolisis tidak ketara sehingga 48-96 jam selepas pesakit telah memakan bahan-bahan pengoksida seperti aspirin, sulfonamid, ubat malaria(seperti primaquin), naftalin dan kacang parang (fava beans). Jangkitan juga boleh menyebabkan hemolisis. Gejala-gejala hemolisis akut bagi pesakit ini ialah kepucatan yang akut dan jaundis. Hemoglobinuria (hemoglobin dalam air kencing) akan menjadikan air kencing berwarna gelap. Kematian boleh berlaku tertakluk kepada berapa teruknya hemolisis yang berlaku.


S3 : Apakah penyiasatan makmal yang perlu dilakukan?

Hemoglobin akan berkurangan apabila hemolisis berlaku dan tahap bilirubin tak konjugat(unconjugated.indirect SB) akan meningkat. Pemeriksaan hemoglobin dalam urin juga positif jika terdapat hemolisis akut.

Apabila pesakit mengalami hemolisis akut, ujian G6PD selalunya menunjukkan tiada defisiensi walaupun G6PD berkurangan dalam seseorang pesakit. Oleh itu, ujian G6PD patut dilakukan sebagai ujian penyaringan dalam semua bayi yang baru lahir atau ke atas pengidap penyakit apabila mereka sihat dan tidak mengalami hemolisis.
Pengiraan retikulosit juga akan meningkat dalam hemolisis akut yang melibatkan defisiensi G6PD.

S4 : Apakah rawatan untuk penyakit defisiensi G6PD?

Rawatan kekurangan G6PD ialah dengan cara pencegahan
1.    Ujian penyaringan G6PD dilakukan di semua hospital dan klinik perbidanan ke atas bayi-bayi yang baru lahir dengan mengambil spesimen daripada darah tali pusat bayi. Bayi tidak patut dibenarkan pulang dari hospital tanpa pengetahuan status G6PDnya.

2.    Jika diagnosis defisiensi G6PD telah dibuat, pencegahan daripada hemolisis perlu dilakukan dengan cara pengajaran berkenaan ubat-ubatan dan bahan-bahan makanan yang patut dielakkan daripada pesakit. Mereka patut memakai rantai "medic alert" yang memberi maklumat mengenai penyakit kekurangan enzim G6PD. Satu senarai ubat-ubatan juga perlu diberi kepada pesakit supaya mereka dapat menunjukkan kepada doctor apabila mereka memerlukan rawatan.

3.    Jika pesakit termakan ubat-ubatan pengoksida seperti dalam senarai yang ada dan dimasukkan ke wad dengan hemolisis akut, pemindahan darah mungkin perlu diberi jika hemolisisnya terlalu teruk. Apabila ubat atau makanan yang terlibat dihentikan, proses hemolisis berhenti dan pemulihan secara spontan berlaku. Kesan sampingan berpanjangan amat jarang berlaku.

S5 : Apakah maknanya kekurangan G6PD intermedia?

G6PD intermedia adalah suatu keadaan di mana enzim G6PD berkurangan bukannya 100% tetapi di antara 20-80% kekurangan. Pesakit G6PD intermedia harus diberi tunjuk ajar yang serupa sebab risikonya pun hampir serupa dengan pesakit G6PD.

S6 : Berapa lamakah bayi kekurangan G6PD harus dijaga di hospital?

Apakah peranan jururawat semasa bayi berada di hospital?
Dinegara Singapura semua bayi yang kekurangan G6PD dijaga di hospital selama 14 hari. Kita berpendapat bahawa sekiranya bayi lebih daripada 2.0kg, tidak jaundis dan kami puashati dengan keupayaan ibubapa maka seseorang ibu boleh membawa bayinya pulang selepas 10 hari.

Jururawat mesti mengambil masa ini untuk menerangkan tentang kekurangan G6PD (S1-S3). Ibubapa mesti faham sekiranya kelihatan kuning, bayi mesti dibawa jumpa doctor dengan serta-merta.

S7 : Bolehkah ibu menyusu badan kepada bayi yang berkurangan G6PD?

Memang boleh. Ibu yang menyusu tidak harusnya makan ubat yang disenaraikan di apendiks 4.

Professor Dr Zulkifli Ismail
Dr Iean Hamzah Sendut

apendiks 4 :

Ubat-ubat yang tidak boleh dimakan oleh pesakit yang mengidap kekurangan g6pd.
Primaquine
Chloroquine
Quinine
Sulfanilamide
Sulphacetamide
Sulphapyridine
Sulphamethoxazole (Bactrim)
Dapsone
Nitrofurantoin
Ciprofloxacin
Methylene Blue
Nalidixic Acid
Napthalene ( Moth balls)*
 
Avoid all Chinese and Malay medications
 
*For the first 3 weeks of life, do not use clothes exposed to mothballs.

info tambahan

Seharusnya elakkan daripada makan makanan seperti kacang parang, makanan yang mengandungi pewarna tiruan methylene dan toluidine blue, kacang soya atau produk soya, semua jenis kacang atau produk kacang dan makanan berperisa menthol. Sebaiknya juga dielakkan daripada mengambil alfalfa kerana alfalfa tinggi kandungan Vitamin K.

Lain-Lain yang perlu dielakkan
§     Fava Bean (jenis kacang parang)
§     Naphtalene (Ubat Gegat)
§     Ubat tradisional
§     Parabenecid
§     Dimercaprol
§     Dapsone
§     Procainamide
§     Para-Aminobenzoic Acid
§     Silver Sulphadiazine Cream
§     Methylene Blue

Ubat untuk Merawat Malaria:
§     Choroquine
§     Hydroxycloroquine
§     Primarquine
§     Pamaquine
§     Quinine
§     Mepacrine (Quinacrine)

Ubat Penahan Sakit
§     Acetylsalicylic Acid (Aspirin)
§     Phenacetin (Acetophenetidin)
§     Aminopyrine (Amidopyrine)

Ubat Antibiotik
§     Chloramphenicol
§     Cotrimoxazole (Bactrim)
§     Furazolidine
§     Nalidixic Acid
§     Nitrofurantoin
§     Nitrofurazone
§     Para-Aminosalicy Acid
§     Ubat-ubatan berasaskan Sulfur dan sebagainya
§     Sulfapyridine
§     Sulfasalazine

Kekurangan (deficiency) G6PD adalah satu fenomena keturunan yang selalunya dialami oleh bayi lelaki. Para ibubapa tidak perlu risau jika anak mereka mengalami kekurangan G6PD. Ini kerana pada dasarnya ia tidak merbahaya. Komplikasi hanya akan terjadi jika mereka terdedah kepada ubat-ubatan ataupun makanan yang boleh menghasilkan proses homolisis di dalam darah. Vitamin asas yg perlu diamalkan oleh BF mommy adalah terdiri daripada Vitalea, Alfafa, Vita C & juga B Complex..Namun bagi bayi yg menghidapi masalah G6PD ibu2 bolehlah tukarkan Alfafa kepada vitamin lain iaitu Ostematrix/kalsium Shaklee. Ini kerana dikhuatiri bayi tersebut alah kepada Alfafa walaupun ada kes bayi G6PD tiada masalah setelah ibunya amalkan alfafa dimana ibunya hanya mengamalkan kuantiti yg paling minima setiap pengambilan...

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, March 2, 2014

wow!! ESP Shaklee sedang Offer Beli 6 FREE 1


APA BEST NYA ESP NI????

NAH.. baca lah ni. EsP yg membuatkan ramai orang jatuh cinta dengan ESP:):


♥ESP menjadikan kulit wajah cantik dan berseri serta awet muda

♥ESP membantu menghilangkan parut jerawat; parut terjadi akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru yang sihat bagi menggantikan sel mati

♥ESP memberikan tenaga, menjadikan badan sihat, cergas dan kurang letih

♥ESP membantu untuk kuruskan badan, cepat kenyang

♥ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu untuk ibu menyusu, sebagai milkbooster

♥ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum

♥ESP menganjalkan dan mengembalikan kecantikan payudara anda

Berminat nak cuba?
Boleh whatsapp atau sms ke 012.3814786 (Suzie)

SID 866440
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi