Posts

Showing posts from January, 2014

Majlis Hi-tea Group JUTAWAN kami dalam majalah i-Sihat

Image
Alhamdulillah.. rasa bersyukur dan bangga sebab tergolong dlm keluarga JUTAWAN di bawah naungan Presidential Master Shareeza a.k.a Mama Cery ni..
Mmg rasa sangat2 bertuah tau, sebab dapat berada dalam susur galur beliau. Banyak sgt bimbingan dan tips2 havoc yg sy dapat dalam membina empayar saya selama setahun lebih ni..
Majlis ni diadakan tahun lepas.. PMCery reward warga jutawan dgn majlis yg sangat happening dan besar ni..
Murah rezeki beliau..
 ni dia PM kami.. muda.. cantik.. berkarisma lagi..
lihat lah.. warga2 jutawan yg hadir.. ni oun ada yg x masuk dlm pic tau.. dan ada yg tidak dapat hadir. Ahli di dalah grouo jitawan dah lebih 20ribu org tau.. havoc..havoc..

Owh.. tidak lupa, pic glammm saya di event tu yg terpampang dlm majalah iSihat ni.. glamer mokcik ni ha.. huhuhu..

Alhamdulillah.. bila kita berusaha.. tekad.. cekal.. yakin.. istiqamah dan sabar dgn apa yg sdg kita buat dan impikan.. hasilnya pasti sangat2 manis..

sekian.. sharing best dr sy.

Master Suzie... a.k.a chu…

Khasiat Buah Betik buat ibu hamil

Image
Assalamualaikum..

Ape lah kisah si betik ni dgn mak yong ni ye??




Saya ni bukan lah penggemar betik tau.. tapi suka je mkn betik.. lagi2 kalau dapat betik muda.. sure buat cicah dengan sambal kicap.. aduh, enak bangat tuh!!

Jadi, cerita psl si betik ni, sejak mengandung kali ni, tekak mengidam nk makan betik pulak.. rasa macam membuak2 dan meruntun2 jiwa dan tekak ni nak menikmati betik yg manis dan sejuk..


Maka, jadilah buah betik, buah wajib ada dlm peti sejuk umah saya ni.. hihi.. sedap wo.. lagi2 bila dh sejuk tu. Walaupun nyilu nak makan tengah2 sejuk tu, tp ku telan jua..janji lepas ngidam tu.

Meh nak share sikit perihal si buah betik ni. Untuk makluman semua, buah betik muda memang tidak di galakkan makan oleh ibu yang masih di awal kehamilan..

Kenapa?
Sebenarnya buah betik ni buah yang kaya dengan vitamin A, Vitamin C, Kalium, riboflavin, kalsium, tiamin dan zat besi. Namun, di sebabkan buah betik muda ni mengandungi konsentrasi latex atau getah yang tinggi manakala buah betik …