Posts

Showing posts from October, 2014

'Pack' nya hari isnin saya...

Image
Assalamualaikum..

Alhamdulillah, saya masih di beri ujian kesihatan. Masih lagi dalam proses nak sihat ni..

Selsema
Sakit tekak
Sakit kepala a.k.a migrain

Jarang2 saya kena sekarang ni, kali ni kena time tengah sibuk nak closing oktober.
Mungkin ada hikmahnya kan..

Hari ni agak terasa letih dan penatnya badan dan sendi2 ni.
Awal pagi dah kelam kabut ke HO shaklee untuk memborong, dengan tak makan paginya. Angkut pula sekumpulan kanak2 riang gumbira yg sangat aktif, maka naik jugalah blood pressure di kala kita sedang nak cepat mengejar masa untuk jemput ank.

Sampai di rumah, dah sibuk dengan sesi packing list order dari customer pulak. Skip lagi makan tengah hari..

Dah malam, baru lah dapat jamah nasi, alhamdulillah...selesai tugas hari ni yang penuh cabaran.

Sekarang, nak tidur dulu, nak rehat kan tulang, sendi, otot untuk bekerja esok..
Sebelum tidur, saya ambil 4biji ostematrix, 1biji B complex dan 2biji vitamin C yang di patah dua.
Ni semua untuk beri tidur yang lena dan berkualit…

15..15..15..

Image
Ya..
Saya nak 15 ya bulan ni..

Tolong doa kn saya capai 15 bulan ni..

15
15
15
15
15

BUAT BAGI JADI..

ada apa dengan 15???

Hahaha
15JUTA...




S2uTour: inspirasi Tusukan Qalbu, Desaru JB

Image
Assalamualaikum..

Perancangan last minit kami untuk join tour S2U ni berjalan lancar.
Dapat juga saya sampaikan ilmu yang ada buat sideline s2u.

Kami sampai di Lotus Desaru Jb ni hari jumaat, bertolak dari rumah jam 10pg, sampai sini jam 2.30ptg.

 Hari ni kami bersesi ITQ seawal jam 8pagi
Sesi tusukan qalbu ni ala2 sesi motivasi dan sharing pengalaman dari master.

Saya bawa tajuk S.O.I.F.. Plan tindakan untuk capai impian kita atau capai target kita.

Actly tour ni best. Merapatkan ukhuwah. Yang tak kenal, jadi kenal. Yang tak pernah jumpa, boleh jumpa..

Best.. ukhuwah yang tak boleh di jual beli.

Mana nak dapat? Hanya di group kami ni je..

Ruginya yang join ahli shaklee tanpa mengenali orang yg men'sponsor' tu..





Master Suzianti Maswar
Shaklee Independent Distributor
012.3814786

Tips turun kan Kolesterol

Image
Assalamualaikum..

Kolesterol oh kolesterol.. ada yg baik dan ada yang jahat. Kolesterol ni adalah lemak pada tubuh yg kita panggil lipid. Kolesterol baik beri kebaikan pd tubuh, contohnya, penyusun struktur pada membran sel, melindungi kulit dari racun dan masalah kekeringan, pembentukan vitamin D (bersama sinar UV) serta membentuk asam empedu di usus.
Tapi kalau kolesterol jahat ni dah terlalu baNyak dan meningkat, maka akan datang macam2 jenis penyakit pada tubuh kita, antaranya gangguan ereksi, gagal ginjal, serangan jantung, stroke serta meningkatnya resiko penyakit Alzheimer..

TIPS Turun kan Kolesterol:

Ni merupakan 7 makanan yang menurunkan kadar kolesterol jahat dalam tubuh kita :
1. Tomato. Tomato dapat membantu menurunkan kadar kolesterol jahat dalam tubuh. Anda boleh membuat jus tomato yang enak dan minumlah dua gelas jus tomato setiap hari.
2. Delima. Buah bulat merah kecil sangat baik untuk menurunkan kadar kolesterol dalam tubuh khususnya berfungsi mengurangi kumpulan plak k…

Wow, turun 16kg dalam 4bulan?!

Image
Assalamualaikum...


Psssst.. nak tahu tak?
Abang ipar saya dapat turun berat 16kg sejak amalkan makan Phytocol ni bulan 6 yang lalu tau..

Ingatkan nak bagi dan elak kolesterol je, rupanya dapat turun berat.
Best juga phytocol ni..

Nah testimoninya..



Antara aktiviti riadah yang dia lakukan adalah, berbasikal di hujung minggu dan bermain badminton 2hari seminggu..

Makan pun dia ambil seperti biasa, tak de nak skip2 pun. Abg ipar saya ni bukan jenis berdiet tau. apa jenis masakan Kambing, memang jadi fav dia.

Alhamdulillah, sekarang dia konsisten makan Phytocol-St ni..

Sekiranya anda berminat nak cuba phytocol, jangan segan hubungi saya.

Suzianti Maswar
SID anda..
012.3814786

Testimoni Chewable Vit C untuk Anak

Image
Assalamualaikum..

Sedikit perkongsian ringkas dari saya tentang kesihatan anak.

Nah, lihat pic ni.


Terbaik kan, bila baca ayat si ibu tu. Siapa yang tak gembira bila tengok anak sihat? Semua ibu bapa akn lega dan senyum bila ank2 jarang sakit.
Ayuh ibu2.. kita tukar gula2 yang tak berfaedah tu dengan beri anak kita mkn cheawable Vita C ni.
Sihat Baik untuk antibodi Memberi selera makan Perlindungan segera jika selsema dan batuk Dan yang paling penting,ank kita kekal cergas dan aktif..
Sebotol chew c ni tak sampai rm50 pun. Semua mampu milik. Orang dewasa pun boleh mkn ye..
Berminat nak cuba? Hubungi saya di 012.3814786 Sharing is loving. Suzianti maswar SID anda..

Tips berniaga

Assalamualaikum..

Ramai orang nak berniaga, tapi tak nak belajar cara berniaga.

Akhirnya, gagal..

Apa yang penting untuk jadi peniaga?

1. Kena ada minat. Bila,ada minat, semua pun boleh jadi. Sebab dari minat datangnya semangat

2. Kena ada ilmu.
Nak jual brg, kena lah ada ilmu tentang brg yg nak kita jual tu. Samada barang tu kita dah guna atau kita dah study terlebih dahulu.

3. Kena ada semangat.
Jangan hangat2 tahi ayam. Peniaga yang berniaga tanpa semangat yg kuat, mudah rebah. Bila semangat kuat, sudah tentulah istilah putus asa sukar nak melekat dlm diri..

Ok, tu je tips simple dari saya.

Sekian,
Sharing is loving...

Suzianti Maswar
SID anda
012.3814786

Tips berhenti merokok

Image
Assalamualaikum..

Jom Berhenti merokok. Tak ada faedahnya pun merokok ni.. lebih banyak rugi dari untung ye..Membakar duit je tau.

Buat perokok tegar, sayangilah diri anda. Kanser, masalah jantung, sukar bernafas dan masalah paru2 sedang menunggu anda. Ayuh usaha untuk berhenti merokok. Merokok bukan hanya melibatkan anda seorang,malah akan terkesan pada keluarga anda yang menghidu asap rokok anda itu. Elakkan lah diri anda menjadi pembunuh senyap pada orang tersayang.

Bagaimana nak berhenti rokok?
Jom cuba amalkan vivix ini..


Bagaimana vivix membantu?
1. Supliment antioksidan yang sangat tinggi
2. Melawan radikal bebas oleh nikotina
3. Lindungi sel2 yang rosak.

Testimonial kami:



Berminat?  Cari saya untuk belian ya. 
Suzianti Maswar SID pilihan anda 012.3814786


MISI: Kempiskan Perut

Image
Assalamualaikum..

Dah tengah malam baru dapat peluang update blog.

Ok, misi perut kempis buat ibu2 yang lepas bersalin. Bagaimana nak kempiskan perut anda tu dengan cepat?

Ini tips paling mudah boleh anda amalkan.

1. Menyusukan anak.
Mudah kan? It is a nature situation. Tak perlu susah payah. Hanya susukan bayi anda secara berterusan, dah pastinya perut undercontrol. Saya dah cuba ye.  Memang menjadi.. terrrbaik. Menyusukan anak ni bantu burn kalori dari dalam tau..
Untungnya ibu yang menyusukan anak ni..kan??

2. Berbengkung.
Bagi yang bersalin secara normal, usai je bersalin,anda dah boleh terus berbengkung. Sapu minyak panas dan bengkung lah perut anda hingga ke pinggul. Saya guna bengkung zip zap tu je. Mudah dan rasa selesa sangat. Harga pun murah.
Berbengkung juga bantu menyokong kekenduran perut kita. Bagi ibu yang bersalin secara cezer, boleh berbngkung selepas luka sembuh atau lepas 3minggu bersalin. Pastikan luka dah kering ye

3. Jaga makan.
Makan lah berpada2,dan seadanya. J…

Tips Hamil: Wajib kah Multivitamin?

Image
Assalamualaikum.. Sedikit info untuk ibu hamil..
Saya yakin, mesti ada yang tidak suka dan kurang senang bila disogok dengan vitamin yang pelbagai jenis ketika hamil. Sampaikan ibu2 confuse perlu atau tidak vitamin itu untuk kesihatan..betul?
Baiklah, tujuan utama kita di minta untuk mengambil vitamin adalah untuk menjaga kesihatan bayi dalam kandungan dan ingin anak dilahirkan dengan cergas dan bijak.
Persoalannya, perlukah wanita hamil mengambil suplemen multivitamin? Sebenarnya selagi kehamilan anda sihat dan tidak bermasalah, cuma satu sahaja vitamin yang perlu diambil sebagai suplemen iaitu vitamin B atau asid folik. Doktor juga biasanya akan membekalkan suplemen ini sejak awal kehamilan lagi. 
Tetapi, Sebaiknya ibu hamil mendapatkan pelbagai khasiat vitamin dan mineral lain yang diperlukan sepanjang hamil dengan memakan pelbagai makanan yang sihat. 
Diet yang seimbang adalah cara terbaik untuk mendapatkan nutrien yang ibu dan bayi perlukan.
Makanan yang sihat mestilah mengandun…