Posts

Showing posts from July, 2014

ESP Shaklee dan Cyst / Kanser / Fybroid

Issue Cyst dan ESP ni memang tak pernah habis di perkatakan. Walaupun dah di terangkan banyak kali, tapi masih lagi ada yg was2 dan ada yang ajukan lagi soalan yang sama..

jom baca info lengkap tentang ESP SHAKLEE yang sangat HOT ni..
Terutama anda yang menghidap Cyst / fibroid / kanser.

******************************
Copy paste info dari blog ini
Jika anda risau Soya mengakibatkan Cyst, anda patut baca entry ini sampai habis. Ini serius, kerana apa yang kita percaya kadang-kadang tak betul. Baca, selidik dan kaji sendiri fakta fakta dibawah.

Pastikan anda mengambil Soya yang berlabel NON-GMO.

Non-GMO tu ape?
Non-GMO ialah Non-Genetically Modified Organism. Iaitu soya yang ditanam secara organik dan tidak menjalani proses genetik. Kacang Soya yang berbahaya;

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK
Penanaman yang menggunakan baja kimia, pestisid dan lain-lain baja kimia menyebabkan soya mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa kepada RISIKO PENYAKIT KA…

Cara penyimpanan susu Ibu

Image
Assalamualaikum..
Sedikit info tentang penyimpanan susu ibu..



Susu ibu yang diperah boleh disimpan untuk diberikan pada bayi sepanjang ketiadaan ibu bersama bayi. 
Susu ibu mengandungi sel hidup, oleh itu susu ibu yang diperah perlu disimpan dengan kaedah yang betul untuk memastikan kandungan nutriennya terpelihara dan tidak musnah. 
Susu ibu sebenarnya mempunyai bahan anti-bakteria yang membolehkannya kekal segar dan tahan lama.
Bekas yang sesuai untuk menyimpan susu perahan: bekas plastik atau botol susu bebas BPA (Bisphenol-A)bekas kaca atau bekas plastik berbucu keras (seperti Tupperware)breast milk storage liners yang memang dikhususkan untuk menyimpan perahan susu ibu
Susu ibu yang diperah boleh disimpan di dalam keadaan dan tempoh masa berikut: # Di dalam suhu bilik (19 hingga 26 °C), tahan sehingga 4 jam# Di dalam bekas penyejuk (cooler bag/box) (kurang 4 °C), tahan sehingga 12-24 jam# Di dalam peti sejuk (kurang 4 °C), tahan sehingga 7 hari# Di dalam peti sejuk bahagian beku (…

Kelahiran puteri ke 3 saya

Image
Alhamdulillah, saya telah pun selamat melahirkan puteri ke-3 saya pada 12/7/2014 yang lalu.. bersamaan hari Sabtu 13 Ramadhan.

Selepas check up terakhir pada hari jumaat 11/7/14, baby dah pun berada di kedudukan sepatutnya..  bukaan pun dah ada 3cm dah rupanya. Makanya, pada hari sabtu esoknya, terpaksa lah saya menyerah diri untuk bersalin. Ikut hati, nak hold hingga tarikh due iaitu pada 19/7/14.. tapi memandangkan baby yg kejap turun, kejap naik, kejap lg melintang dlm perut ni, maka doctor cadang kn untuk terus bersalin je, tak nak tunggu2 dah..

Sabtu jam 8pg admit, doctor terus pecah kan air ketuban.. bukaan baru 3cm time tu.
Tak ada rasa sakit pun..
Di sebabkan tiada contraction, jadi, air di masuk kn melalui drip.. rasanya lebih 3botol air masuk.. baru lah contraction mula terasa..

Kali ni, bukaan agak perlahan..walaupun tak sakit sgt, tapi rasa lama juga tunggu nak bersalin tu.

Alhamdulillah, setelah bertarung nyawa, jam 4.13ptg, selamat lah puteri ke 3 sy dilahirkan. Kali ni …

last check up @ 39weeks pregnancy

"Rabbi yassir wala tu'assir Rabbi tammim bi khair" Ya Allah, permudahkanlah jangan dipersulit Ya Allah, sempurnakan dengan kebaikan
Sesungguhnya, saya amat risau dan sedikit terganggu emosi dan jiwa..
Ya Allah, permudahkanlah..

Tengah hari ni, last check up kehamilan saya.. sejujurnya, menanti saat bersalin memang sangat2 mendebarkan. Lagi2 bila tak ada tanda sakit nak bersalin tu. Dah tak tahu nak luahkan rasa yg ada ni..
Nervous.. Takut... Gigil.. Fikir itu.. fikir ini..
Doa.. zikir.. masih terus jadi nyanyian hati dan bibir.
Malam tadi baby asyik mengeras je, mungkin sedang sedaya upaya membuat jalan dan laluan untuk proses bersalin nanti. Harapnya, kepala baby dah berada di bawah lah.. boleh lah di teruskan proses bersalin hari ni..
Kalau tak, redha pilih tarikh untuk di cezer..
Apa pun pilihan nanti, hanya 1 je yg saya pohon, semoga semua urusan bersalin berjalan lancar, dan di mudahkan urusan anakanda ummie ni lahir ke dunia..
Ameen..
Wasalam.. Suzianti Maswar

Set Breastfeeding 3M - Booster!!

Image
Set Breastfeeding 3M yang memang MARVELLOUS!!

Kenapa Marvellous???
Meh baca ini..

1- ESP -
Protein soya yang memang sedap.
Protein merupakan Komponen UTAMA susu ibu.
Menghilangkn rasa letih dan lesu

2- Vitalea -
Merupakan Multivitamin penting untuk tubuh.
Bila badan kurang nutrisi, ini akan effect pada penghasilan susu kita.
Vitalea juga merupakan ENERGY BOOSTER!!

3- Alfalfa -
Merupakan sumber 'milkbooster'.
Alfalfa juga membantu untuk menghilangkan keputihan
Sebagai agen seperti Kacip Fatimah, yang mengetatkan faraj.
alfalfa juga membantu masalah keintiman dalam hubungan suami isteri.

4- Ostematrix-
Merupakan Kalsium yang penting untuk tubuh dalam penghasilan susu.
Juga merupakan salah satu MILKBOOSTER. bagi yang tidak boleh ambil alfalfa, OsteMatrix adalah optionnya
Bantu utk atasi masalah lenguh2 badan, sakit2 belakang, Masalah sembelit dan kebas2 tangan.

5-Vitamin C -
Sebagai komponen antibody semulajadi.
Bertindak sebagai collagen untuk mengubati luka pada kelenjar susu.

6- Bcomplex -
Anti stres…

hebatnya NUTRIFERON SHAKLEE!!

Image
TESTIMONI NUTRIFERON

 #Demam, batuk, selsema#
 Pada mulanya, saya hanya menelan Vitamin C SR sahaja, tetapi untuk express skit, saya mengambil Nutriferon, selepas 3 sachet (1 sachet 1 hari), demam, selsema dan batuk saya terus hilang. Bahkan, jika saya dapati bayi saya panas badan, selsema atau batuk, saya juga akan menelannya. Bayi saya akan bertindak balas dengan Nutriferon itu selepas beberapa jam pengambilannya. Tak jadi lah virus dan kuman menceroboh. Saya tidak pernah sesekali menelan ubat daripada doktor selama tempoh penyusuan ini.

 #Asma#
Dari kecil lagi, saya memang menghidap asma yang sangat teruk. Anak-anak saya pun sama, Qsha dan Hazriq. Selepas mengambil Nutriferon setengah peket seorang, (kerana mereka masih kecil), asma mereka tidak lagi menyerang pada malam hari. Sangat berkesan untuk saya dan anak-anak. Anak saya kini mengambil Omega Guard setiap hari.

#Susu banyak#
Oh yer! Sangat terkejut saya, apabila usia bayi 1 tahun, saya masih lagi demam bengkak susu (Mastitis)…

Kenapa vivix Shaklee mahal?

Image
Haaa ramai yang tanya, kenapa lah mahal sangat Vivix ni kan?

sebabnya, ramuan dalam pembuatan vivix ni sendiri.. dia gunakan buang anggur yang bagus. Super Grape. Di mana ia memberi banyak manfaat dalam kesihatan secara menyeluruh.

Sebab tu jugalah, vivix ni di gelar King of suppliment..


Ini dia rupa bentuk ANGGUR MUSCADINE..

Ramuan terpenting dalam Vivix..

Apakah kelebihan Anggur Muscadine?

Anggur Muscadine berbeza dengan anggur yang lain kerana terkandung lebihan 1 kromsom berbanding anggur yang lain.

 Biasanya anggur mempunyai 19 pasangan kromsom sahaja. Tetapi dengan anggur muscadine ada 20 kromsom.

 Disebabkan kandungan kromson nya yang mempunyai pasangannya dan ia memberikan banyak faedah iaitu sifat antioksida yang kukuh dan fungsi imunnya lebih tinggi.

Saiz anggur ini seperti buah golf iaitu harga mentah mencapat RM100 sebiji!!!

Mahal kan tetapi tak tertanding dengan khasiatnya. Ia boleh didapati di kawasan yang ekstrem iaitu kawasan liar yang menyebabkan anggur muscadine mem…

Doa Ramadhan ke-8

Alhamdulillah..
Dah seminggu kita berpuasa kan. Hari ni dah pun memasuki hari ke 8 untuk kita.

Jom baca doa ni.

Doa hari ke 8 Ramadhan...

"Ya Allah, berilah aku rezeki berupa kasih sayang kepada anak-anak yatim, pemberi makanan, penyebar salam dan bergaul dengan mulia, dengan kemuliaan Mu tempat berlindung orang yang berharap."

Mudah2an, hari ini kita berpuasa dengan lebih baik lagi dari hari semalam.

Syukur, Allah masih panjangkan dan pinjam nyawa untuk beramal di muka bumi ini..

Semoga kita jadi hambanya yang beriman.

Perbanyakkan sedekah..
Jangan berkira2 untuk sedekah..
Buat lah dengan seikhlasnya..
Mudah2an Allah menerima amalan kita ni.

Wasalam..

Pengedar Shaklee Anda
Chugie a.k.a Suzie Maswar
FB: Eizmierah Mumnbabyshop
Page: Eizmierah MNB Healthy Shop
Contact: 012.381.4786

Berpuasa ketika Hamil

Image
Tips Berpuasa Ketika Hamil..

Assalamualaikum..
Alhamdulillah, hari ni hari ke-6 saya berpuasa dalam ramadhan kali ni. Syukur, saya masih di beri peluang untuk menikmati ramadhan, walaupun sedang hamil masuk minggu ke-38.

Setakat hari ni, saya,masih lakukan rutin harian seperti ramadhan yang lepas. Rasa macam tengah tak sarat je ni haaa..

Kerja rumah, jaga anak, ber biznes dan aktiviti masak memasak untuk juadah berbuka dan bersahur masih lagi kuat untuk saya buat setakat ni.

Syukur..semua dengan izin Allah atas doa yg sy minta setiap hari supaya dapat menikmati puasa dengan mudah.
Selain tu, ada juga tips lain tau.. nak tahu??

Ini antara tips yang saya buat ketika berpuasa ni.

1. Saya akan tidur awal. Biasanya paling lewat pun pada jam 11.00 malam.
Sebelum tidur, saya pastikan dah minum air secukupnya dan semestinya saya minum bancuhan Performance Drinks shaklee yg dah siap di bancuh dan saya banyakkan minum air kosong.
Kemudian, saya akan ambil 4biji Ostematrix shaklee (pil kalsium)…

Koleksi Air paling best untuk berbuka puasa!!

Image
Assalamualaikum.. Kita dah pun memasuki 4 Ramadhan.. Alhamdulillah, masih di beri ruang dan peluang untuk berpuasa lagi..
Ok, saya nak share beberapa resipi air paling best untuk menu berbuka puasa ni.
Seriously, saaaangat sedap dan yang paling penting, betkhasiat!!
semuanya mix dengan Performance Drinks Shaklee..

Mix Kan Sebotol Vitagen (Apa2 perisa pun boleh) + Performance drinks (sukatan ikut suka ye) Kalau manis, boleh tambah air kosong.

Performance Drinks + Ribena Masukkan Ribena dan Performance Drinks dalam shaker, kemudian shake hingga sebati. Sukatan juga, ikut sedap kita. kalau manis, tambah sedikir air masak. Peformance Drinks dan Juice Mangga Masukkan Performance drinks dan Jus Mangga ni dalam Shaker or shake n take, dan blend sebati. jika manis, boleh tambah air..
Performance Drinks dan ais cube Masukan Performance drinks dan ketulan ais kedalam shake n take ni, dan blend bagi sebati.. sedappp!!

Performance Drinks dan Blackcurrent Bancuh dahulu air Blackcurrent ni, kemudi…