My Lovely Followers

Google+ Followers

Sunday, September 29, 2013

Buasir?? Seksanya lah ada buasir..

Assalamualaikum...

Hari ini saya nak ceritakan hal Buasir pulak ye..

Yes, ramai sebenarnya orang Malaysia ni yang menghidapi Buasir. Apa puncanya? jom kita kupas sikit ye..

Apa itu BUASIR?
Buasir atau hemoroid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. Buasir terjadi disebabkan oleh terlalu tinggi tekanan dalam darah di bahagian rektum, menyebabkan dinding vena darah teregang atau 'memberi' dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah, terutamanya sewaktu meneran.

Ada 2 jenis buasir iaitu:

Buasir dalaman

Lazimnya, buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar boleh mencederakan permukaan buasir yang getas dan menyebabkannya berdarah. Anda akan terlihat titisan darah yang berwarna merah cerah pada kertas tisu atau di mangkuk tandas. Jika keadaan ini berlaku anda perlu mendapat bantuan perubatan, kerana darah tersebut mungkin datang dari sumber lain seperti ketumbuhan atau kanser kolorektum.

Buasir luaran

Buasir jenis inilah yang selalu kita dengar mengakibatkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan darah akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa amat sakit. Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir jenis ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan. Apabila sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk ia dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding dengan yang dahulunya.


BAGAIMANA NAK ELAKKAN BUASIR NI??

  • Banyak meminum air sekurang-kurangnya 1.5 - 2 liter sehari
  • Makan makanan seimbang: banyakkan memakan makanan yang tinggi serat, bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran.
  • Gunakan tandas pada masa yang ditetapkan seperti selepas bangun tidur setelah meminum segelas besar air.
  • Elakkan dari memakan makanan yang boleh menyebabkan gangguan (makanan pedas atau berempah, alkohol) atau yang boleh merangsangkan usus (kopi atau teh).
  • Apabila terdapat gejala-gejala tertentu (seperti darah dalam najis,sakit atau gangguan pada dubur), berjumpalah doktor.

APA SUPLIMEN SHAKLEE YANG SESUAI?? 
saya cadangkan set BUASIR ini.. Alhamdulillah.. dh banyak testimoni dan feedback yang sangat gembira dah sy dapat dari pelanggan2 sy yang dah mencuba set ini..


Manfaat setiap produk dalam set ini:
★Omega guard - baik untuk sendi dan otot. Omega bantu utk kecutkn otot yg membengkak akibat tekanan otot dubur ketika membuang air besar.

★Ostematrix - bantu kurangkn sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan ketika alami luka di bhgian dubur

★Zinc complex- pengambilan zinc complex adalah amat di sarankn pd pesakit buasir yg alami najis berdarah ketika membuang air besar. Zinc complex dpt membantu menyembuhkan luka di bahagian dubur dgn lebih cpt.

Sekiranya anda mempunya masalah Buasir peringkat awl, cepat2 lah buat rawatan, supaya buasir tidak menyerang kegembiraan hidup anda..

Untuk dapat kan set shaklee ini, sila hubungi saya di:
PAGE : Eizmierah MNB Healthy Shop
Contact : 012.381.4786 | Suzie |

Sharing is caring from,
Chugie.. 
Your Shaklee Independent Distributor
SID 866440
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Rajin dah Puan Chugie ber blog...

Assalamualaikum..

Yes, Blog saya dah tak bersawang ye.. dah di bersihkan.. nak jemput semua sahabat blogger utk kembali melawat rumah saya ni..

Moga saya akan mantain blog ni setiap hari..

********                  **********************

Hari ni Ahad, sure plan korang macam2 hari ni kan..
Esok dah nk closing (Shaklee) so sy sedang berdebar ni menanti akhir nya closing september.. mudah2an closing kali ni sangat marveles.

OV sales saya mencecah lebih 70K bulan ni. syukur.. sangat2 bangga dengan pencapaian anak2 shaklee saya.. mereka sangat komited dan bersemangat lebih 100%.. lebih dr semangat saya.. lebih dr semuanya..

Alhamdulillah.. sy terharu bercampur gembira...!!

ok, nak kene off dari gadjet dulu ya... ada tugas menanti.

daaaaaaa...
-Chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, September 28, 2013

Shaklee closing day: Aura Closing semakin hangat!!

Assalamualaikum..

Closing owh closing.. semakin hangat dah skrg ni. Another 3days untuk menutupi misi September.

Yeah.. happy giler harini.. mostly Leaders saya report BEST reputation of the group.. memang senyum sampai ke telinga lah jawabnye kan?? Haha..

Ok, back to the Aura.. actually, this is the normal situasi yg berlaku di saat2 hari terakhir setiap bulan dan ini mmg akan dirasai oleh setiap pengedar shaklee, terutamanya BIG LEADERS.. nama pun MAK kn, of course lah wajib pikul tanggungjawab besar ni..
Closing satu hal.. nak up dan support semamgat dan motivasi anak2 downline satu hal lagi.. but it can be solve smoothly when there is a teamwork.. nama pun MLM.. So wajib lah bekerja dlm teamwork. Support each other  to cheer up when they are fall down.. cheewah..

Apa pun, saya sebagai umie kepada anak cucu cicit shaklee saya, akan sentiasa menyokong dan mendoakan semuanya cemerlang.. tanggung jwb yg sy pikul untuk bantu dorang naik masih belum berakgir.

Doakan kami berjaya..

Cheerssss
-Chugie a.k.a Suzie.. SID 866440 -
Shaklee Independent Distributor


Ada yang berminat nak join team shaklee saya?
Sila hubungi saya ke 012.3814786 untuk maklumat lanjut tentang Biz ini ye..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, September 24, 2013

Herbal Blend Cream Shaklee. Ajaib sgt ke?!


Assalamualaikum..

Hari ni saya nak cerita tentang 1 lagi produk shaklee.. banyak blog geng2 SID mention AJAIB nye krim ni..
Apa AJAIBnye tu??

Ada banyak sebenarnya kegunaan HERBAL BLEND CREAM SHAKLEE ni.. kalau nak cerita semua dalam ni, memamg 1post ni pun tak cukup kot. So saya ringkaskan beberapa kegunaan Herbal Blend Cream Shaklee yg di katakan AJAIB ni..

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga.
Krim ni memang saya bawa kemana saja terutamanya bila pulang ke kampung. Krim khas untuk anak2 saya especially bila kena gigit nyamuk.. bila sapu krim ni memang kurang lah gatal tu.

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah.
Kebanyakan customer saya memang berikan testimoni yang positif bila 1st time gunakan herbal blend untuk masalah tumit kaki pecah ni. Kulit di bahagian tumit tu mmg tak akan kering dan rekahan tumit memang berkurangan.

3. Ubat luka / lecur
Ada juga yang jadikan krim ini pengganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau, Kena cakar kucing, Terkena minyak panas, Semua pun boleh.

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di rumah ye. Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat. Pelanggan2 sy di kalangan ibu menyusu pun memang dah ramai yg jadikan sahabat tau.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang. Sorang kawan sy yang juga merupakan SID juga dah try gunakan krim ni pada parut cikenpox nye.. alhamdulillah memang kesan yg sangat ajaib!!

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Yang ni memang adik saya sendiri dah cuba tau. Anaknya memang hadapi masalah ruam susu, lepas beberapa bulan konsisten guna krim ni, alhamdulillah..ruam dah hilang.

7. Losyen harian
Boleh juga di gunakan sebagai losyen harian Supaya tangan sentiasa lembut. Herbal blend ini tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa.

Nah.... saya bagi 7 saje dulu ye.. ini pun dah cukup menakjubkan.. nak tahu selebihnya? BELI dan RASAI kesannya sendiri ye..


<<<>>>>

Herbal Blend ni, diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi iaitu, horse chestnut, bungayarrow, daun sage, dan juga rosemary. Tanpa bahan sintetik dan Ia telah diuji secara klinikal bagi melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah, seperti tumit, lutut dan siku. Ia dingin, bermentol dan tidak berminyak serta sangat sesuai untuk bayi kita. Jadi, jom bertukar ke Herbal Blend Cream Shaklee.. jadi kan ia 1st aid kit di rumah anda..

Berminat untuk dapatkan produk ini dari saya?
Sila sms/ whatsapp ke 012.3814786
Atau layari Page Fb saya di Eizmierah MNB Healthy Shop

Sekian,
Chugie

Pengedar Sah Shaklee
ID 866440
Suzie
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, September 21, 2013

Set KESUBURAN

Salam.. Hangat! Hangat!! 
Set Kesuburan yang sangat ngetop! mana taknya, stok suppliment shaklee dah licin ni.. semuanya gara2 testimoni2 kesuburan yang dah cuba set ni tau.. tapi ingat, semuanya dengan izin ALLAH.. kita usaha je, DIA yang laksanakan.
Jom kita semak, apa suppliment yang ada di dalam set kesuburan ni dan apa kelebihan suppliment2 ini:

1) Zinc Complex - Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan,prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.

2) Vita-lea - untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Complex – paling penting untuk elak kemurungan(anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vit E - membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingandengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

5) GLA Complex - membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti.

6) Alfalfa Complex - membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan,haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).

Namun harus diingat, soal rezeki ini semuanya dari Allah. Kita sebagai manusia harus berusaha, berdoa dan bertawakal kepadaNya. InsyaAllah..
 
Sekiranya anda berminat untuk dapatkan maklumat lanjut tentang produk ini, sila PM or Whatsapp saya di 012.381478
 
Chugie
a.k.a Suzie @ PAGE: Eizmierah MNB Healthy Shop
 
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saya adalah Master Coordinator In Shaklee!!

Assalamualaikum..

Yeah.., bersawang dah blog ni.. sibuk betul lah tuan tanah kedaung ni yew... ahaha..

ok, straight to the point. Alhamdulillah.. akhirnya, tercapai juga Target saya untuk rangkul title MASTER COORDINATOR in SHAKLEE.. sejak tahun lepas, saya dah siap buat TARGET besar2 " MASTER COORDINATOR in AUGUST 2013" dan letak di kedai. jadi, hari2 saya akan lihat TARGET ni.

Syukur sangat, saya buat target dan saya rancang, segalanya dengan izin Allah. setahun lima bulan bergiat dalam shaklee, akhirnya August 2013 saya berjaya rangkul title yang di idamkan ni.. ye, sangat teruja, sangat gembira dan tak tau dah nak gambar macam mana. Memang tak di sangka, hajat nak sampai ke pangkat MASTER ni tercapai pada tarikh keramat yang saya rancang. Bukan tu je tau.. ni merupakan hadiah paling besar dalam bulan kelahiran saya..

yes, i am really speechless. saya sekarang bergelar Master Suzie..

Ya allah, memang tak terungkap dengan kata2 betapa saya rasa bersyukur mengenali SHAKLEE.. Bersyukur sebab tergolong dalam kumpulan yang hebat iaitu Jutawan Shaklee di bawah naungan Master Shareeza (K.Cery) >> Master Iffah Anuar >>> Master Farah Wahidah (Mummy saya dalam shaklee). tanpa mereka2 ini, saya tidak akan berjaya rangkul title Master..didikan, tips, motivasi dan bimbingan kerohanian memang sangat2 menusuk ke jiwa.  juga tak lupa, Anak2 cucu cicit piut miut shaklee saya yang sangat2 kuat, semangat dan tabah untuk daki kejayaan demi kejayaan.. Tanpa mereka semua, saya tak kan merasai nikmat ini..

Alhamdulillah... sekarang, masa saya pulak untuk bantu anak2 saya untuk naik seperti saya.. saya akan bawa ramai lagi jadi MASTER Coordinator
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, September 12, 2013

Encik Ngimauuu udah ngaum ya!!

Alhamdulillah.. Pak rimau sudah ngaummm.. yeah, ramai pebgedar2 sah shaklee senyum sampai ke telinga pagi2 ni sbb BONUS shaklee dah masyuuuukkkk.. Bulan ni dapat awal.. best giler!! Alhamdulillah.. 15 hari dah bergelar MASTER CORDINATOR in Shaklee.. Perasaan: seperti biasa.. Tiada apa yg berubah.. Yeah.. next post plak lah ye pasal MASTER TITTLE tu.. Hari ni nak luah rasa gumbira bila dapat whatsapp dr ank cucu shaklee beritahu dia dpt bonus 5ribu++ , 3K..2K..yg 2 3 angka pun ada.. Syukur alhamdulillah semua atas usaha dorg gak.. nak lebih, buaaaattt lah lebih yew!! Moga rezeki yg kami dapat ni di berkati Allah.. Daaaaa, Puan Chugie SID 866440 COD AREA: SG BULOH, KG MELAYU SRI KUNDANG, KUANG, PAYA JARAS
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, September 11, 2013

CoQ Health shaklee : Penawar Kepada Penyakit Darah Tinggi, Sakit Jantung dan Diabetes!!

Assalamualaikum..

Sempena bulan promo Coq Health Plus BELI 6 PERCUMA 1, Jom saya kongsikan sedikit info tentang COQ Health ni dengan anda semua..

Apa itu CoQ Health Plus??
-Mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 Dengan Vit E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. CoQ10 dapat BANTU: - menyokong penghasilam tenaga bagi jantung
- menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
- Meningkatkan peredaran darah
- Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

PERBEZAAN SHAKLEE:
1) Untuk mendapatkan jumlah yang setara dengan 28mg CoQ10 di dalam CoQ health Plus, anda perlukan hampir 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli.
 2) Kombinasi CoQ10 dan vitamin E di percayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam vitamin E kerana Coq 10 bantu mengitar dan menjana semual vitamin E, untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel-sel tubuh
3) Ekstrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endhthelium (lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung)
4) CoQ10 berasal daripada sumber semulajado melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu-satunya CoQ10 semula jadi daripada yis yang ditapai yang terdapat pada masa kini, yang sumbernya telah diuji dan diyakini ramai secara meluas mempunyai kualiti yang tinggi dalam sumber bioketersediaan CoQ10-nya.
5) Tanpa Gluten.

Beberapa kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil supplemen CoQ Health Shaklee, boleh membantu mencegah dan merawat penyakit berikut :
Serangan Penyakit Jantung Satu kajian klinikal mendapati bahawa orang yang mengambil suplemen CoQ10 setiap hari dalam tempoh 3 hari selepas serangan penyakit jantung adalah kurang berisiko untuk mempunyai serangan jantung berikutnya.

1) Kegagalan Jantung
Terdapat bukti bahawa CoQ10 boleh membantu merawat kegagalan jantung apabila digabungkan dengan ubat-ubatan konvensional. Orang yang mempunyai kegagalan jantung kongestif, di mana jantung tidak dapat mengepam darah serta ia harus juga mungkin mempunyai tahap rendah CoQ10. Kegagalan jantung boleh menyebabkan darah terkumpul di bahagian-bahagian badan yang lain, seperti paru-paru dan kaki. Ia juga boleh menyebabkan sesak nafas. Beberapa kajian klinikal menunjukkan bahawa suplemen CoQ10 membantu mengurangkan bengkak di kaki , mengurangkan cecair di dalam paru-paru, menjadikan pernafasan lebih mudah dan meningkatkan kapasiti untuk pesakit jantung melakukan senaman.

2) Tekanan Darah Tinggi
Beberapa kajian klinikal yang melibatkan jumlah beberapa individu di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa CoQ10 boleh mengurangkan tekanan darah. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa 4 – 12 minggu untuk melihat apa-apa perubahan . Dalam satu analisis, selepas membuat 12 kajian klinikal, penyelidik membuat kesimpulan bahawa CoQ10 berpotensi untuk menurunkan tekanan darah sistolik sehingga 17 mm Hg dan tekanan darah diastolik sebanyak 10 mm Hg, tanpa kesan sampingan yang ketara.

3)Kolesterol Tinggi
Individu yang mempunyai tahap kolesterol yang tinggi yang mengambil CoQ10 juga menurut kajian akan dapat menurunkan kolestrol ke tahap lebih rendah. CoQ10 telah diperakui sebagai rawatan alternatif untuk mereka yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Mengambil supplemen CoQ10 secara konsisten juga boleh mengembalikan paras normal kolestrol.

4)Diabetes Atau Kencing Manis
Pengambilan CoQ10 boleh meningkatkan kesihatan jantung dan menurukan paras gula dalam darah dan sekaligus membantu menguruskan tekanan darah tinggi di kalangan pesakit diabetes. Dua kajian mendapati bahawa, dos sebanyak 100 mg CoQ10 dan diambil dua kali sehari akan memberi kesan diabetes bertambah baik dan saranan untuk langkah jangka panjang kawalan gula dalam darah.

>>>>Kajian klinikal awal juga menunjukkan bahawa CoQ10 boleh:
# Meningkatkan fungsi imun dalam orang dengan HIV atau AIDS
# Meningkatkan kualiti sperma dan meningkatkan kesuburan lelaki
# Digunakan sebagai sebahagian daripada rawatan untuk penyakit Parkinson
# Membantu mencegah migrain
 
>>>>Sumber: University of Maryland Medical Center <<<

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk ini, sila:
PM ke Page : Eizmierah MNB Healthy shop Whatsapp ke 012.3814786 Suzie

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi