Posts

Showing posts from November, 2013

hantar puteri2ku ke rumah mil

Assalamualaikum..

Tinggal beberapa jam je lagi sebelum berangkat ke KLIA.. flight kami jam 11 mlm.. jadi kena standby di KLIA dalam jam 9mlm untuk urusan check in.

Alhamdulillah, ni pun baru lepas hantar puteri2 saya ke rumah mak mentua.. macam2 rasa dah ni.. tapi kena kuat juga kn?

Tapi sejujurnya, memang tak best kalau bercuti tanpa ank2..

Tadi masa dalam kereta, saya borak2 dengan fadiah (puteri bongsu), sy bagi tau dia,
"adik jangan nangis tau.. kalau adik nangis, adik peluk baju umie ye.."
Terus dia pegang baju saya dan peluk saya..

Giler touching time tu..tp control je..
Mujur si kakak senang nak tinggal.. sebab dah biasa tinggal dengan mak...

Kadang2 terfikir gak, macam mana org lain sanggup tinggal anak2 kat orang dan dorang boleh pegi bercuti dengan happynye.. sedangkan saya yg dah menghadapi situasi ni pun dah rasa macam2 dalam hati ni..

In shaa allah, next year sy tak nak tinggalkan ank2 dah.. akan bawa dorang ikut juga..

Sungguh tak best perasaan ni..
Patutnye ha…

London Paris.. cuti2 fully sponsored by Shaklee

Image
Alhamdulillah..

Bagai mimpi DULU, jadi realiti HARI INI..

Ye, dulu2 mmg ku banyak bermimpi nak jejakkan kaki ke LONDON dan PARIS... sapa sangka, mimpi yang tak di sangka ni bakal jadi kenyataan sekarang ni..

Ya Allah.. tak de perkataan yang paling hebat nak ku ungkapkan selain rasa bersyukur dengan rezeki yang kau limpahkan pada ku..

In shaa Allah.. dengan izinNYA, Esok saya dan suami akan ke kota london.. kemudian baru ke Paris. Menikmati percutian percuma dan fully sponsor dari Shaklee..

Betul2 macam mimpi je ni..

Dalam suka, ada rasa sedih yang tak dapat di bendung sebab dua puteri kami tak ikut sekali.. harapnya puteri2 ku sihat dan dlm lindunganMu bersama Wan dan Atoknye nanti..


Ok.. nak sambung sesi packing baju..
Daaa dulu ye..

Chugie a.k.a Suzie
Shaklee Independent Distributor
012.3814786

Daftar sebagai Ahli Shaklee (Pengedar Sah Shaklee)

Image
Anda berminat untuk menjadi Ahli Shaklee / Pengedar Sah Shaklee? Jom kita lihat apa faedah2 yang Shaklee Tawarkan...


FAEDAH AHLI ( PENGEDAR) 1. Dapat keuntungan dari Harga Runcit iaitu hingga 33% 2. Bonus peribadi dari penjualan produk. (Minima 150uv sebulan) 3. Bonus peribadi yg di terima tertakluk kepada jumlah point uv yg terkumpul. Semakin besar point yg di kumpul sebulan tu, semakin tinggi pembayaran %bonus kita nanti. %bonus bermula dari 5% hingga 21% 4. Pengedar yg mencapai Rank sekurang2nya pangkat Supervisor akan dapat ganjaran extra insentif dari shaklee. 5. Bonus kepimpinan 6. Bonus tambahan 7. Insentif kenderaan 8. Insentif percutian
KEISTIMEWAAN KUMPULAN KAMI: 1. Dinaungi oleh lebih 14Master Coordinator 2. Kelas bimbingan Online dan Offline 3. Kumpulan sokongan tertutup di FB dan chat group 4. Tips2 dan motivasi yang berterusan 5. Aktiviti2 lain yg dianjurkan di setiap negeri

BAGAIMANA HENDAK MULA MENJADI AHLI? ANDA BOLEH PILIH SALAH 1 PAKEJ DI BAWAH: 1. Pembayaran keahli…

Vivix Shaklee Penawar Diabetes (kencing Manis)

Image
SOAL JAWAB VIVIX

Q: APA ITU VIVIX?
Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi dan anti kanser.

Q: APA ITU RESVERATROL?
Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun. Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel.

Q: BAGAIMANA VIVIX DAN RESVERATROL BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR DIABETES?
Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:
1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.Apabila tubuh kita…

Nak berjaya tapi Alasan menggunung..

Image
Assalamualaikum..

Ramai yang nak berjaya tapi diri dipenuhi Alasan..
Ramai yang memasuki biz shaklee, tapi ramai yang gagal sebelum berjuang..
Ramai yang nak jadi antara orang2 yang maju dalam shaklee ni, tapi tidak ramai yang sanggup bersusah payah dahulu..
Ramai yang nak income besar tapi tak ramai yang sanggup laburkan modal yang hanya sebesar Rm75..
Ramai yang hanya nampak wang, tapi tak ramai yang nampak kebaikan di sebalik wang ringgit tu..

Nak jana pendapatan sampingan tapi takut nak jana usaha sampingan..

Alasan.. sinonim dgn tabiat manusia.

Bila di beri tunjuk ajar, di bantahnya..
Dengan alasan ini hanya sekadar sampingan..
Bila di berikan tips dan cadangan utk mereka maju, dibantahnya..
Dengan alasan ianya tak penting..

Jika diri masih terperangkap dgn lautan ALASAN, sampai bila2 pun diri tak kan merasa kejayaan yg di ingini..

Tepuk dada tanya hati..
Kurangkan lah diulit masalah.. baluti dengan solusi.. usaha lah untuk keluarkan diri dari lautan alasan supaya apa yg di hajat…

PERBEZAAN SR VITA C SHAKLED DENGAN BRAND LAIN

Image
Perbezaan Vitamin C Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)




Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jamSatu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)Ada dalam bentuk yang boleh dikunyahTiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan. Kredit : Hafidah
P/s: tak perlu nak susah2 mkn 7biji oren 1hari ye.. cukup lah mkn 1biji vita c SR ni..
The hottest product now!! Kalau bermina…