Posts

Showing posts from September, 2013

Buasir?? Seksanya lah ada buasir..

Image
Assalamualaikum...

Hari ini saya nak ceritakan hal Buasir pulak ye..

Yes, ramai sebenarnya orang Malaysia ni yang menghidapi Buasir. Apa puncanya? jom kita kupas sikit ye..

Apa itu BUASIR?
Buasir atau hemoroid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. Buasir terjadi disebabkan oleh terlalu tinggi tekanan dalam darah di bahagian rektum, menyebabkan dinding vena darah teregang atau 'memberi' dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah, terutamanya sewaktu meneran.

Ada 2 jenis buasir iaitu:
Buasir dalamanLazimnya, buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluannajissemasa membuang air besar boleh mencederakan permukaan buasir yang getas dan menyebabkannya berdarah. Anda akan terlihat titisan darah yang berwarna mera…

Rajin dah Puan Chugie ber blog...

Assalamualaikum..

Yes, Blog saya dah tak bersawang ye.. dah di bersihkan.. nak jemput semua sahabat blogger utk kembali melawat rumah saya ni..

Moga saya akan mantain blog ni setiap hari..

********                  **********************

Hari ni Ahad, sure plan korang macam2 hari ni kan..
Esok dah nk closing (Shaklee) so sy sedang berdebar ni menanti akhir nya closing september.. mudah2an closing kali ni sangat marveles.

OV sales saya mencecah lebih 70K bulan ni. syukur.. sangat2 bangga dengan pencapaian anak2 shaklee saya.. mereka sangat komited dan bersemangat lebih 100%.. lebih dr semangat saya.. lebih dr semuanya..

Alhamdulillah.. sy terharu bercampur gembira...!!

ok, nak kene off dari gadjet dulu ya... ada tugas menanti.

daaaaaaa...
-Chugie-


Shaklee closing day: Aura Closing semakin hangat!!

Assalamualaikum..

Closing owh closing.. semakin hangat dah skrg ni. Another 3days untuk menutupi misi September.

Yeah.. happy giler harini.. mostly Leaders saya report BEST reputation of the group.. memang senyum sampai ke telinga lah jawabnye kan?? Haha..

Ok, back to the Aura.. actually, this is the normal situasi yg berlaku di saat2 hari terakhir setiap bulan dan ini mmg akan dirasai oleh setiap pengedar shaklee, terutamanya BIG LEADERS.. nama pun MAK kn, of course lah wajib pikul tanggungjawab besar ni..
Closing satu hal.. nak up dan support semamgat dan motivasi anak2 downline satu hal lagi.. but it can be solve smoothly when there is a teamwork.. nama pun MLM.. So wajib lah bekerja dlm teamwork. Support each other  to cheer up when they are fall down.. cheewah..

Apa pun, saya sebagai umie kepada anak cucu cicit shaklee saya, akan sentiasa menyokong dan mendoakan semuanya cemerlang.. tanggung jwb yg sy pikul untuk bantu dorang naik masih belum berakgir.

Doakan kami berjaya..

Cheer…

Herbal Blend Cream Shaklee. Ajaib sgt ke?!

Image
Assalamualaikum..

Hari ni saya nak cerita tentang 1 lagi produk shaklee.. banyak blog geng2 SID mention AJAIB nye krim ni..
Apa AJAIBnye tu??

Ada banyak sebenarnya kegunaan HERBAL BLEND CREAM SHAKLEE ni.. kalau nak cerita semua dalam ni, memamg 1post ni pun tak cukup kot. So saya ringkaskan beberapa kegunaan Herbal Blend Cream Shaklee yg di katakan AJAIB ni..

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga.
Krim ni memang saya bawa kemana saja terutamanya bila pulang ke kampung. Krim khas untuk anak2 saya especially bila kena gigit nyamuk.. bila sapu krim ni memang kurang lah gatal tu.

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah.
Kebanyakan customer saya memang berikan testimoni yang positif bila 1st time gunakan herbal blend untuk masalah tumit kaki pecah ni. Kulit di bahagian tumit tu mmg tak akan kering dan rekahan tumit memang berkurangan.

3. Ubat luka / lecur
Ada juga yang jadikan krim ini pengganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je,…

Set KESUBURAN

Salam.. Hangat! Hangat!! Set Kesuburan yang sangat ngetop! mana taknya, stok suppliment shaklee dah licin ni.. semuanya gara2 testimoni2 kesuburan yang dah cuba set ni tau.. tapi ingat, semuanya dengan izin ALLAH.. kita usaha je, DIA yang laksanakan.Jom kita semak, apa suppliment yang ada di dalam set kesuburan ni dan apa kelebihan suppliment2 ini:

1) Zinc Complex - Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan,prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.

2) Vita-lea - untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan ke…

Saya adalah Master Coordinator In Shaklee!!

Assalamualaikum..

Yeah.., bersawang dah blog ni.. sibuk betul lah tuan tanah kedaung ni yew... ahaha..

ok, straight to the point. Alhamdulillah.. akhirnya, tercapai juga Target saya untuk rangkul title MASTER COORDINATOR in SHAKLEE.. sejak tahun lepas, saya dah siap buat TARGET besar2 " MASTER COORDINATOR in AUGUST 2013" dan letak di kedai. jadi, hari2 saya akan lihat TARGET ni.

Syukur sangat, saya buat target dan saya rancang, segalanya dengan izin Allah. setahun lima bulan bergiat dalam shaklee, akhirnya August 2013 saya berjaya rangkul title yang di idamkan ni.. ye, sangat teruja, sangat gembira dan tak tau dah nak gambar macam mana. Memang tak di sangka, hajat nak sampai ke pangkat MASTER ni tercapai pada tarikh keramat yang saya rancang. Bukan tu je tau.. ni merupakan hadiah paling besar dalam bulan kelahiran saya..

yes, i am really speechless. saya sekarang bergelar Master Suzie..

Ya allah, memang tak terungkap dengan kata2 betapa saya rasa bersyukur mengenali SHAKLEE.…

Encik Ngimauuu udah ngaum ya!!

Alhamdulillah.. Pak rimau sudah ngaummm.. yeah, ramai pebgedar2 sah shaklee senyum sampai ke telinga pagi2 ni sbb BONUS shaklee dah masyuuuukkkk.. Bulan ni dapat awal.. best giler!! Alhamdulillah.. 15 hari dah bergelar MASTER CORDINATOR in Shaklee.. Perasaan: seperti biasa.. Tiada apa yg berubah.. Yeah.. next post plak lah ye pasal MASTER TITTLE tu.. Hari ni nak luah rasa gumbira bila dapat whatsapp dr ank cucu shaklee beritahu dia dpt bonus 5ribu++ , 3K..2K..yg 2 3 angka pun ada.. Syukur alhamdulillah semua atas usaha dorg gak.. nak lebih, buaaaattt lah lebih yew!! Moga rezeki yg kami dapat ni di berkati Allah.. Daaaaa, Puan Chugie SID 866440 COD AREA: SG BULOH, KG MELAYU SRI KUNDANG, KUANG, PAYA JARAS

CoQ Health shaklee : Penawar Kepada Penyakit Darah Tinggi, Sakit Jantung dan Diabetes!!

Assalamualaikum..

Sempena bulan promo Coq Health Plus BELI 6 PERCUMA 1, Jom saya kongsikan sedikit info tentang COQ Health ni dengan anda semua..

Apa itu CoQ Health Plus??
-Mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 Dengan Vit E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. CoQ10 dapat BANTU: - menyokong penghasilam tenaga bagi jantung
- menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
- Meningkatkan peredaran darah
- Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

PERBEZAAN SHAKLEE:
1) Untuk mendapatkan jumlah yang setara dengan 28mg CoQ10 di dalam CoQ health Plus, anda perlukan hampir 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli.
 2) Kombinasi CoQ10 dan vitamin E di percayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam vitamin E kerana Coq 10 bantu mengitar dan menjana semual vitam…