Posts

Showing posts from November, 2012

Saya Suka ESP Shaklee!!

Image
Assalamualaikum..
Saya Suka ESP Shaklee!! yeay... Nak tahu kenapa? meh baca ni:-
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu. Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP…

Blog Saya dah Cantik....

As'salam...

yeay.. bestnye.. Blog saya dah cun melecun macam saya lah..

Cantik.. saya suka..

thanx to Belog Riesha Ariesha sebab dapat design blog yang cun melecun ni..

Saya amat berpuas hati.. :D

Siapa2 yang berkenan dan berminat nk design blog, boleh lah ke blog cik Ariesha kita tu.. :D

Owh, rasa semakin bersemangat nak ber'Belog'...

peaceeeeeeeeeeeee!



Berkolagen dengan Collagen Powder Shaklee

Image
Salam..

Seriously.. teruja sangat bila nk start berkolagen ni.. dan dah semestinya lah Collagen Powder Shaklee..
dah 2 hari pun makan Collagen Powder Shaklee ni.. nak tahu rasa apa? owh.. rasa best sangat2..

Baru 2 paket saya amalkan Collagen Powder Shaklee ni.. tp, dh mula rasai kesannya..
Tapak tangan, kulit, tubuh, n pegang pipi pun rasa moist je.. pastu rasa licin..
Tapi jeragat2 masih belum ilang ok... x sabar nak tengok kesan yg lain lagi..

Kesan lain pada Breastfeeding ku, Kolagen ni ni sedikit panas.. so, bila badan panas, dah tentulah Breast cepat penuh.. tapi, jujur lah.. dh lama x merasa bengkak susu kan? lepas 2 hari makan Collagen Powder shaklee ni, malam tadi dh kene bengkak susu balik.. memang kaw2 kena.. apa lagi.. perah dan kasi Cik Fadiah pulun isap sampai kurang bengkak nya.. Alhamdulillah.. Collagen Powder Shaklee ni x effect hasil susu saya..

Hari pertama saya mix kan Collagen Powder dengan Orange Juice Twister.. memang sedap.. ilang rasa ikan kolagen tu hehehe..

Burger Bakar Abang Burn @ Kota Damansara

Image
Sapa dh pekena berger bakar abg burn ni?? best wo... tgok pic pun dh tangkap leleh air liur.. kalau tengok real lg lh... x terkata. mmg terbaik lah..
dh lama duk perati berger bakar ni.. selalu gak tengok orang pos dlm FB.. mmg telan liur.. tp akhirnya dpt juga mkn..
kami mkn kt branch nye di food court tanjung village di area sunway giza kota damansara.
Not bad.. mmg cpt juga servis dorg.. berger pun mmh terbaik.. dan sedap!
worth it with the price..
mmg rasa nk makan lg lh...
meh layan pic berger tu ye..


yummy!!! 

Buku Razzi ar mansur 'Jutawan MLM'

Assalamualaikum..

ada sapa2 yg dh baca buku ni?
sy sedang baca.. part of this book. really inspired.. sgt menarik n buat kita rasa semakin ligat nk selak helaian lain.
sy suka penggunaan word 'API' dalam kehidupan tu.. mmg mencerminkn 'PUSH FACTOR' seseorang. bila kita dh mula rasa bahang PANAS tu baru lh kita nk melompat dr kedudukan kita.. kalau x, mmg dok takat tu je lah..
sama lh dgn org yg x nk berusaha.. harap berada dlm lingkungan comfort zone.. bila dh terkena api baru larikan diri..
sy x nk jd mcm tu... sy nk kuar dr kepanasan tu.. dan saya sdg mengeluarkan diri...
x sabar nk habis kn helaian buku ni.. anda juga WAJIB baca buku ni.
nanti sy sambung kupas lg ye..
daa dulu.. ~chugie~

Mengidam...Travel

As'salam....

Apa lah yang di idam kan tu ye? tajuk sikit punya gempak!

Well, dah lama x travel ni.. last pun tahun lepas kot. Join kawan2 hubby ke cherating.. lepas tu dh xde dah rasanya.. owh, bestnye kalau dapat cuti2 malaysia..

Seriusly, sangat2 penat lately.. dengan bisnes, shaklee, anak2, family n macam2 urusan duniawi.. OMG! I need rest! i need Travel!!

Tapi dengan cuaca di malaysia yang tak berapa nak betul n sukar di ramal ni, adalah lebih baik di tunda dulu perancangan itu...

Dah ada 2 3 destinasi pilihan hati.. insyallah, bakal di realisasi nanti..

ok lah... tak boleh nak berceloteh panjang lebar, sebab kerja masih banyak menanti!!

gembiranya bila dapat update blog! :D

Nuffnang yang setia..

As'salam...

Yeay...!! Nuffnang yang masih setia menari2 di blogku ini..

Walaupun jarang2 update.. tapi masih setia disini...

Dah lama x cek akaun Nuffnang..

Entah2 dh jadi ribu riban $$ dalam tu hihihihi...


#Nak g cek akaun nuffy ku lah!!#


SHAKLEE - Promo November - ALFALFA

Image
Promo hebat di bulan November!!!

Jom....... kita beli..
Jemput baca detail pendek tentang Alfalfa ni..

antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita:
# Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
# MILK BOOSTER - UNTUK IBU MENYUSUKAN ANAK
# Melegakan sembelit
# Membuang angin dalam badan
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat athma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita 
# Membesar dan menegangkan payudara 
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami

1001 kebaikan!!

nak tau Harga utk 700biji? meh2 PM saya.. harga memang boleh HEART ATTACK! :D

SID ~ 866440
Suzianti M…

I'm SHAKLEE Independent Distributor

Image
Assalamualaikum...

Saya nak maklumkan sahabat2 semua, bahawasanya saya merupakan PENGEDAR SAH SHAKLEE.

Kepada yang berminat utk dapatkan produk2 SHAKLEE dan maklumat lanjut, Sila hubungi saya di...

Page FB : Eizmierah MNB Healthy Shop
FB Akaun: Eizmierah Mumnbabyshop
HP/Whatsapp : 012-3814786

ID shaklee : 866440
Suzianti Maswar