My Lovely Followers

Google+ Followers

Thursday, April 28, 2011

Mahu majukan diri dan karier

Salam..

Ye, sedang membina sesuatu untuk kemajuan sendiri,
dan juga untuk masa hadapan..
Harapnya cita2 dan harapan untuk luaskan karierku, akan tercapai..
Walaupun dalam kekangan waktu yang sangat2 terhad ni,
dan kesibukan melampau melayan kerenah anak di rumah..
Tapi Cita2 tu sangat tinggi..

Semangat sedang membara ni... :D
walaupun penat, tapi semangat tetap GAH!
walaupun berat, Semangat dan cita2 tetap UTUH!
Walaupun susah, Semangat dan harapan tu tetap MENGGUNUNG!

Doakan aku berjaya ye...
Korang pun, support2 ler juga.. doa sama2 untuk aku ye..

Pssst: ape yang aku nak capai tu ye??? nanti aku kabarkan ok!

-Chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, April 26, 2011

Aduiyai lah..

Salam..

Aduyai...!!
Lamanye aku tak bersiaran kat blog ni..

aduiyai..!!
aku sedang di landa kesibukan yang amat sangat..
kerja berlambak kat opis..
masa yang terhad kat rumah..
dan projek2 paper yang sedang hangat di buat..

Pada kawan2 yang nak tengok gambar terbaru anak2ku,
nanti aku try update cerita2 mereka ye..
dan cerita2 ku jua..
Jangan kecik ati tau.. memang nak upload gambar Fadiah dalam entri 2bulan umur dia,
tapi kekangan waktu yang sangat2 terhad..
harap jangan sedih ye kawan2..

aduyai.. !!
dah tak meriah dah blog ku ini,
kawan2 pun dah tak datang bertandang..
aku pun dah lama tak ziarah kawan2..
rindunye kat korang..

aduiyai...!!
dah terbabas pulak!
sebenarnya nak umumkan yang aku dah pun post kan hadiah untuk GA aritu..
Pada Nureen, Aziatie sayang dan Dilla, sila inform bila dah dapat hadiahnye ye..

BERAPA BANYAK ADUIYAIIIIIIII LAH KAN??

k lah, harus pergi dulu..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, April 20, 2011

Fadiah at 2 month old

Salam..

alahai, sibuk sesangat lah kawe skang ni..
nak berblogging memang lah limited nye..
sedih betul bila tengok blog yang dah suram muram..
tak de new entry pun..
tension ni!

ok lah, just an express and short update about Fadiah at her 2 month old.
Last weekend ambil injection untuk 2 bulannye..
Tapi kami jumpa dengan Doc lain, Doc Tan cuti ke oversea..x best betul lah!
Kali ni paed bagi injection 3 serangkai.. harga untuk injection and charges (rm165)
Alhamdulillah, masa kena inject tu Fadiah tak menangis langsung,
dia just buat muka pelik bila kena inject tu,
agaknye dia ralik tengok umminye ni main2 sambil buat muka huduh masa nak di inject tu,
sampai jarum cucuk peha dia pun dia tak perasan.

Skang ni berat Fadiah dah cecah ke 5.6kg... last month 4.9.
alhamdulillah, semakin berat dan semangat anakandaku sorang ni.
Tinggi Fadiah, kami tak sempat nak suruh paed tu ukur..
biasanye, kalau dengan Doc Tan,dia sendiri yang akan buat semua tu,
dan memang akan bagi penerangan yang terperinci.

emmm, so far Fadiah masih lagi BF, walaupun direct BF agak sengsara skit,
tapi bottle feed die still suka (ummi jeles dengan botol skang ni ok, sebab dia x mau direct)...
alhamdulillah, rezeki susu untuk fadiah sangat murah..
simpanan pun dah banyak.. hope dapat capai target!

k lah,
sekian dulu ye...
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, April 18, 2011

Pemenang Ragam Anakku dalam Pantang

Salam..


Dengan lafaz bismillah, aku akan umumkan pemenangnya...

memandangkan kisah2 peserta semuanye hebat2 belaka,

maka aku gunakan random.org ni untuk cabutannye ye..


Pemenangnya adalah...


V

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

NO 7 : Azatie Sayang


dan


v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


NO 4 : Dilla Ady



ada lagi surprise!!!


untuk


V

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v



NUREEN...

sebab jadi peserta pertama join contest ni!


tahniah semua...


sila beri Nama penuh, Alamat dan no talifon ye..

emailkan pada zumizie@yahoo.com re: Pemenang Ragam anakku dalam pantang


terima kasih semua..


-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, April 15, 2011

GA: officially Close..

Salam..


Dengan ini, secara rasminya aku umumkan bahawa GA Ragam anakku dalam pantang telah pun di


TUTUP..


Tiada penyertaan akan di terima lagi ye..


terima kasih pada yang sudi menyertai GA ku ini,


cerita dan kisah korang memang marbeles lah!


sila tunggu keputusan pula..


insyallah akan di umum kan secepat mungkin..


tungguuuuuuuuuuuuuu

utk lihat senarai peserta, sila KLIK SINI
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, April 14, 2011

Cabaran menyusukan anak..

Salam.. Bukan senang nak beri anak susukan? pada yang senang tu, senang lah.. pada aku yang mulanya senang dan sekarang susah.. memang mencabar betul memang stress dan menangis di buatnye. dah 2 minggu ni fadiah susah betul nak direct bf, macam2 cara dah aku guna, try bf baring, duduk sambil letak bantal, dan last sekali aku berdiri sambil bf dia, baru lah die minum.. tu pun di paksa, baru dia suakan mulut kat B aku.. yang peliknya, susu badan aku yang letak dalam botol nak pulak die minum, direct bf die tak nak pulak.. memang dah buntu, tension dan menangis di buatnye bila baby tak nak direct isap B kita.. aku pun mula tanya2 kawan untuk dapatkan tips menyusu baby, alhamdulillah tips yang sahabat aku bagi ni dah settlekan masalah.. rupanya air susu aku terlalu banyak keluar masa menyusukan fadiah, sebab tu lah die menolak B aku masa menyusukan dia.. skang ni, aku beri dia isap B dengan control aliran susu yang masuk dalam mulut dia, bila aliran tu mula laju, aku lepaskan kejap dari mulut dia, dan biar dia bernafas dalam2 supaya rasa selesa.. Alhamdulillah, satu masalah ttg penyusuan fadiah buat masa ni dah selesai. Mujur dapat bantuan dari sahabat aku sorang ni, kalau tidak mau tension dan pengsan aku di buatnye. Next week dah nak start keje, rindunye nak susukan fadiah time siang... aduhai, kan best kalau full time duk umah kn?? k lah,daaaaaaaaaaaa -chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, April 13, 2011

Senarai nama peserta GA Ragam anakku dalan berpantang

Salam..
Aku lanjutkan tarikh penyertaan untuk contest ni pada 15/4/2011 jam 12.00pm. Ni antara peserta yang dah join GA: Ragam anak ku dalam berpantang check it out!!!

  1. Nureen

  2. Lya mama asya

  3. eb ezrin

  4. Dilla ady

  5. Adlin mama kyra

  6. nana

  7. azatie sayang

  8. Nadiah

  9. eRINsz

  10. nida

  11. Hezrina83

  12. akma

  13. Anim

  14. mamarifqy

sila cek ye... kalau ada yang tertinggal ke.

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, April 11, 2011

Giveaway : RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG

Salam...


Dengan lafaz bismillah arrahman arrahim,

dengan ini aku anjurkan Giveaway....

" RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG"


GA yang sangat simple dan mudah...


****Syarat2 nya****



    Terbuka kepada bloggers yang menetap di MALAYSIA sahaja


    Terbuka kepada bloggers yang telah mempunyai anak -dah tentu lah kan??


    1 penyertaan sahaja


    Tarikh tutup pada : 15/4/2011, 12 tengah hari


    Dua (2) orang pemenang akan dipilih..


    pemilihan pemenang berdasarkan cerita yang menarik hati aku dan aku akan meniliti kisah tu berdasarkan cerita2 yang korang siarkan dalam blog korang ye.. so, dont tipu2 ok! sebab aku nak tengok kisah2 yang mencabar lain tentang ragam anak dalam berpantang, selain kisah aku sendiri...


    ****Cara2nya****


    Hanya ceritakan kisah/ragam anak anda ketika berpantang yang betul2 menduga/ menguji kesabaran atau kalau yang tak punye ragam (ada ke yang tak meragam ek??) korang cerita lah tentang pe'el anak korang dalam pantang tu je..


    tak perlu cerita panjang lebar, pendek je, yang penting cerita tu adalah BENAR


    entrykan kisah/cerita ragam anak anda tu dalam blog anda, jangan lupa letak tajuk "RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG" beserta link backnya sekali..


    ''STICK'' ENTRY KORANG TU SELAMA 5 HARI (DARI TARIKH KOMEN YANG KORANG TINGGALKAN DALAM BOX PENYERTAAN NI ) DALAM BLOG KORANG TU YE.. aku akan cek ye..


    tinggalkan link entry, nick name, dan email anda dalam komen box di entry ini sahaja.


    mudahkan???


    kalau rasa nak TAG kawan2 yang lain pun boleh, di samping mempromosikan contest ku ni.


    so, apa lagi.. jom join!!!


    Hadiahnya sangat berbaloi2...tunggu aku siarkan nanti ye..


    ok, sekian dulu...


    -chugie-


    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Pink box untuk ibu mengandung!!

    Salam..


    Khas buat kawan2 yang sedang mengandung,


    jom klik laman web ni untuk reserve your own gift 'Pink Box'


    klik je pada pic bawah ni ye..


    bukan tu je, parents yang sudah punya anak pun boleh melayari laman web ni untuk dapatkan tips2 berguna tentang anak2 korang..


    aku dapat info ni dari PMC aritu, dorang bagi gift box dari baiboo ni.. so, aku share this info dengan korang semua!


    bleh layari wwb baiboo di : http://www.baiboo.com.my/


    sekian dulu, info dari..


    -chugie-

    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Thursday, April 7, 2011

    333


    Salam..


    eh, dah 333 dah follower aku? ramai dah rupenye ye..


    cantik no ni kan? walaupun bukan no fav aku, tapi aku dedikasikan entry ni khas buat sahabat ku imah @ anakanakku, sebab dia suka sangat ngan no 3 tu..


    entry ni pun dia yang suruh buat ekekekke..


    sila lihat bawah ye!



    to imah, good luck for your final exam ye.. buat bebetul beb!



    daaaaaaaaaaa


    -chugie-


    psst: no 333 tu sama cam matlamat perodua lah, -333- juga.


    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    aku dah spot check peserta GA ku..

    Salam..


    Alhamdulillah, dah de peserta yang join GA ku ni..

    walaupun tak ramai, tapi boleh lah..

    silap2 semua peserta tu bakal dapat hadiah kan.??


    emm, rajin juga peserta2 karang ayat panjang2 ye...

    pada aku, buat pendek2 macam beri kan komen pun dah cukup, janji ada isi yang padat tentang ragam tu..


    tapi bagus juga kalau buat panjang2 kan?? bleh jadi tatapan untuk kita masa depan nanti, dan juga buat tatapan anak2 kita nanti, tak gitu??


    apa pun, good luck pada yang sudi join GA ku ini..

    pada yang masih belum join tu, jom ler masuk wei, mana tau ada penambahan hadiah ke kan??


    k lah, daaaa

    -chugie-
    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Wednesday, April 6, 2011

    Mission Susu Ibu: Permulaan untuk Fadiah

    Salam..

    Yes, ini lah misi aku untuk tahun ni, dan misi untuk Fadiah juga...

    Untuk Fadiah kali ni, aku praktikkan susu badan sepenuhnya,

    dan sekarang ni dah masuk hari ke-50 aku beri Fadiah susu badan sahaja..


    Harap2 boleh cecah ke 6 bulan, dan terus hingga 2 tahun insyaallah..

    dalam masa2 berpantang, aku memang dok mencari info2 tentang SUSU IBU.


    Alhamdulillah, banyak juga ilmu yang aku dapat, tak lepas juga cabaran dalam mendidik Fadiah untuk menyusu susu badan melalui botol.. memang sangat2 mencabar tau, belum lagi bab memerah susu..


    Untuk permulaan, aku dah membeli barang2 untuk penyimpanan susu ibu..



    jom lihat pics!!

    aku beli melalui online, servis mereka ni memang sangat bagus dan cepat.

    buku yang mengandungi banyak info.. murah je, RM9.50 sahaja. botol simpanan susu ibu dan feeding juga.. ni untuk masa bekerja.. memandangkan opis aku tak ada peti ais, so aku kena gunakan ice pack ni untuk mengekalkan susu yang aku perah dalam keadaan sejuk.
    bag untuk menempatkan susu perahan tu nanti..


    pada kawan2 yang dah ada pengelaman tentang menyusukan anak dengan susu badan, sila lah share ilmu korang dengan aku ye..


    k lah, daaaaaaaaaa

    -chugie-
    pssst: kwn2: harga untuk set yang atas tu total + penghantaran : RM108++ sahaja.. sekarang ni tengah tunggu warmer plak.. dalam proses penghantaran ni, tak sabar
    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Tuesday, April 5, 2011

    Hadiah GA : Ragam anakku dalam pantang

    Salam..


    ok, ni lah hadiahnye..

    Pemenang bakal menerima 2 keping voucher Snack Combo KFC,


    sila lihat pics bawah ni ye..

    So apa lagi.. cepat lah join!!

    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Monday, April 4, 2011

    Fadiah dapat hadiah lah..

    Salam..


    dh petang baru nak posting2,

    almaklum bz teramatlah!


    ok, segala bungkusan hadiah dan belian yang aku buat baru je sampai ke tangan aku semalam,


    dan yang paling terkejut ada hadiah untuk Fadiah dari bungkusan nieda,

    ni ha...sila lah tengok hadiah itu..


    baju yang sangat cumel untuk Fadiah..


    baiknye hati untie nieda ni sebab sudi bagi hadiah ni utk Fadiah.


    Sebenarnya bungkusan tu adalah hadiah yang aku menang melalui cabutan bertuah yang nieda anjurkan.. dapat fridge magnet.


    taksangka pulak nieda bagi hadiah utk fadiah..


    ape pun, thanx untuk kawan2 yang sudi bagi hadiah pada fadiah dan wish2 korang juga,


    oh ya, bungkusan HADIAH UNTUK GIVEWAY YANG AKU ANJURKAN pun dah selamat sampai.. nanti aku postingkan apa hadiahnya ye..


    -chugie-


    psss: tak mendapat sambutan lah pulak GA aku kali ni.. sedihnye.. :(


    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Friday, April 1, 2011

    Dapat award lagi, Jangan jeles ye..!

    Salam.. siapa tak suka bila dapat award yang cantik lagi cun ni kan?? + ada gambar kita lagi.. makin cun lah award tu.. tak gitu? aku dapat dari eb mam aerish & aedrian.. baik betul hati eb ni tau, ni kali kedua aku dpt award sebegini dari dia.. dia buat sendiri award ni khas utk kawan2nye.. award ni aku terima sebab wish birthday eb aritu.. tak sangka pulak eb akan balas wish yang di berikan dengan awrd ni.. rasa gembira dan terharu pulak. anyway, thanks a lot ye eb, sebab sangat rajin dan kreatif memberi rakan2 award2 yang cantik ni.. daaaaa.. -chugie-
    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    April Fool kah??

    Salam..

    April sudah kan??
    kejap betul masa ni berjalan..
    owh, masih ada ke yang ber'APRIL FOOL'??
    Masih adakah yang teruskan tradisi karut ni??
    patut ke teruskan??

    JAWAB lah sendiri...
    Apa kata korang???

    kata aku... TAK DE MAKNANYE SEMUA NI! mengabiskan boreh yo..


    daaaaaaaaaaaaaa
    -chugie-
    MODE: tak de idea nak post cer...
    Suka baca? Mekaseh! (^_^)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Labels

    .Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
     
    Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi