Posts

Showing posts from November, 2011

Ada apa dengan 20-11-2011?

Salam..
uhuk uhuk,... ku sedang di landa batuk ni.. any petua??
owh, ye.. bukan nk cerita ttg kesihatan ku ye.. tp nak cerita tentang tarikh yang cun melecun ni.. 20112011. as usual, of coz lah ramai yang ambil tarikh cun melecun ni as their best date kan? especially those nak kawin tu.. of coz ari ni, tok2 kadi busy sokmo nak menikahkan org.. :D
Dan tak lupa juga doktor2 dan para jururawat yang dari malam tadi dok kerje ONCALL.. sebab ramai yang berebut nak dptkan tarikh yang cun melecun ni kan???
dan tak lupe juga.. hari ni juga hari berlangsungnye majlis kahwin si POLAN yang aku ada mention before ni.. ala, si polan yang dah lama menyepikan diri dari hidup aku, dan tup tup.. anta jemputan yang tak terhormat pada aku melalui FB.. ahaks! apekah....
apa pun, moga si POLAN ni sentiasa bahagia dengan bakal Isteri dia, Moga dia dapat mejaga dan membina perhubungan yang kekal sampai ke nafas terakhirnye.. jangan lah buat pe'el macam masa bujang dulu ye... ~ mcm lah SI POLAN tu baca blog aku ni ehehh…

Nak buat Giveaway

Salam..
Agak2 kalau haku nk buat giveaway, ada ke yang sudi join ni?? almaklum, dah lama tak bertapa kat BLOGku ini kan... dah tak berapa nak aktif macam dulu.. dah tak berapa rajin mcm dulu.. dah tak de pulak rajin nk jenguk umah2 orang lain mcm dulu...
Tapi kalau aku nk buat giveaway, ada ke yang sudi join ni???? cer korang bg jawapan..
kalau ada, nanti aku nk buat lah.. hadiahnye... mmg best! barang2 dari online biz aku.. best tau! tak rugi... ngeh.....:D
-chugie-

Sana Sini orang kahwin...

Salam..
Dah malam buta baru dpt update blogku ini..
owh, dah masuk november.. kejap je kan? Bila dh masuk november yang berjiran dengan bulan disember, benda yang paling best adalah kenduri kahwin. Sana sini, ada je kad2 undangan perkahwinan.. dan aku pun dah tentu lah tak lepas dr dapat jemputan.. best betul, sebab dpt mkn free.. x yah nk susah2 masak eheheh :D
And the most yang paling best, dapat jemputan dari seseorang yang dah lama ilangkan diri... ahahahah.. sengal betul manusia ni.. patut lah add aku dlm facebook, nak invite aku g kenduri dia rupenye..
walaupun dia invite bukan dengan cara terhormat (sebab invite dlm FB) tapi aku x kisah pun.. janji ko n bakal ko bahagia dah ler.. aku???? "langsung x kisah" ahahahahah..
emmmm nak dtg ke tak ek ke jemputan MANUSIA ni??? rasa2 patut ke aku pegi??
xpe, tunggu je ler..

chow ler dulu ye, daaaaaaa -chugie-

Fatin dh pandai baca Alif Ba Ta..

Image
salam.. Update tentang fatin..
now fatin dh pandai baca alif ba ta.. tu pun sebab selalu bg die dengar lagu kanak2 yg nyanyi alif ba ta tu.. dengar beberapa kali je terus dpt tangkap n hafal. Good girl my dear!
walaupun ada beberapa perkataan dlm tu yang dia tak boleh nak sebut, tp ummi happy sangat bila dengar fatin selalu nyanyi lagu alif ba ta.. then selalu ulang2 nyanyi tiap hari..
Hope lepas ni dia dapat hafal hurufnye sekali.. sebab buat masa ni fatin just dpt hafal je.. tp tak tau lagi macam mana rupanye.. :D
Salah umminye ni yang amat2 bz.. sian anak2ku.. Ummi kena ambil cuti tutup kedai lah gamaknye utk spend more exclusive time with both of my doter ni.. espc fatin.
Sian die..
ni pic fatin sekarang....
fatin yg suka bergambar.. pantang nampak kita pegang hp nk snap pic, die terus je posing.. tp tak sempat kita snap, die dah beralih ke lain.. adui!
-chugie-