Posts

Showing posts from August, 2011

Update tentang Fatin dan Fadiah..

Image
Salam..

update
a
pic
of
my
lil
princess..

Anugerah Terindah...


Fadiah at her 6 month's old..
now dah pandai golek2 sana sini..
dah mula angkat badan macam nk merangkak..
dah mula kuarkan kan perkataan 'vah! vah!' Bah.. dah,,'
suka senyum dan ketawa..
n sangat lasak ok!


Fatin Adlina at her 2 year 3 month old..
sangat2 lah petah nye..
kadang2 bercakap mengalahkan org besar lah pulak..
ada satu hari tu, adik die nangis2..
aku minta die tengokkan kejap adiknye..
die boleh ckp " jangan nangis lah.. nak kene pukul ke? "
aduiyai.. garang sungguh anakku sorang ni..


Fatin dh boleh hafal ABC.. dah pandai baca doa makan..

dah pandai hafal lagu2 kat radio, espc lagu TOBAT dari wali band tu..
tiap2 hari sure akan nyanyi lagu tu..
"ingat mati.. ingat sakit... ingat lah.. bla bla bla..."
penat dengar die dok nyanyi lagu ni tiap2 hari..


Apa pun.. mereka adalah penghibur ku..
mereka adalah penyeri ku..
mereka juga adalah nyawaku..
ummi cayang kamu berdua..
mmmuuuah!


-chugie

24 Ramadhan - Cerita ttg Iftar diluar dan bersahur.

Salam..

Alhamdulillah, dah masuk 24 Ramadhan..
Syukur.. sampai ke masa ni, masih lagi bertahan..

Terima kasih kawan2 yang menyokong dan mengucapkan selamat buat aku..
Best betul dapat kawan2 mcm korang ni..

Mudah2han doa2 kalian di makbulkan amin..

Cerita tentang Iftarku..
Selama 24 hari berpuasa,
dapat lah 3 kali aku berbuka di luar..
1st masa berbuka dengan ahli keluargaku..
dan 2 kali berbuka dengan rakan2 hubby..
Tapi malangnye, tiada piccas nak di abadikan dalam blog ni sebagai tanda ingatan berpuasa tahun ni :D
xpe lah.. len kali bleh snap2 lagi kot..
cuma terkilan gak ler, sebab tempat kami beriftar tu best!
1 di Cafe D'manggis, 1 lagi di Borak borak cafe dan 1 lagi di Laman Bambu..
Di laman bambu lah paling miss sekali..
sebab on that time, ada Dafi tau!
rugi betul..
mmg hajat nak bergambar bagai dengan dia, tapi dek pe'el anak2 yang tak dapat di control,
makanya hajat tu di abaikan je lah..
mujur dapat makan dengan best nye kat sana..
kalau tak, rugi jugak ler RM49 se…

23 Ramadhan..

Alhamdulillah syukur..

Dah masuk 23 Ramadhan..
Dan dah 23 hari juga aku berpuasa (campur harini insyaallah)
Sekarang ni, dah 6 bulan 8 hari juga Fadiah di susukan dengan susu ku sepenuhnya..
syukur..
dah dapat diploma!
lambat nk update ttg cite ni dlm blog..
almaklum, aku kan bz women cum superwomen skang ni? ahahahah..

okey, now, dah abit slow my biz, sebab dah start tutup ambil order start semalam (isnin)
tapi still lagi lah ada order masuk, dan aku mmg tak dapat nk ambil byk dah..
takut tak sempat nk hantar brg pada customer b4 raya je.
mana2 customer yang dekat2 ni je aku terima order..
memandangkan pos laju pun dah tak ambil barang utk di hantar sebelum raya..

so,dapat juga lah aku berehat2.. n settlekan kerja2 rumah yang tertunggak tu..
penat yg amat sebenarnye ni..
dengan kerja,
dengan biz..
dengan anak2..
dengan rumah..
emm... skang ni, dh boleh rehat kejap.. yeay!
insyaallah lepas seminggu raya baru bukak kedai.. :D (cam beso je biz aku ni kan? )

syukur.. rezeki ku murah..
Mo…

3 series club, sila buka pintu..

Salam..

3 SERIES CLUB, SILA BUKA PINTU YE... hehehehe

owh, am 30th already.. alamak..
sudah tua ka??
-nope- "am still young.. and SWEETTTTTTTTT :p

Syukur Alhamdulillah,
di bulan yang mulia, hari ke-22 berpuasa ni,
aku masih di beri peluang untuk bernafas..
aku masih lg di beri peluang untuk melakukan aktiviti rutin ku..
aku juga masih lagi di beri peluang untuk menatap orang2 yang ku sayang..
syukur alhamdulillah..

Tahun ni kalau x silap, dah 3 tahun aku sambut ulang tahun kelahiran pada bulan mulia ni,
syukur.. moga aku mendapat rahmat, berkat bulan yang mulia ni..

ku pinta,
moga kebahagian, dan kegembiraan sentiasa bersama ku..
moga segala dugaan, dapat aku galas..
Moga aku jadi lebih baik dari yang sebelum nya..

orait..
3 series club, please open the door now... i'm coming!!! ekekeke..

chow!
-chugie-


RaMadHan Al-MuBarAk 2011

As'salam..

Tak terlambat kan nak ucap selamat...??

Kepada semua teman2, sahabat2 handai bloggers ku, aku ucapkan..:-

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK
SEMOGA AMALAN KITA DI BULAN RAMADHAN INI DI TERIMA OLEHNYA..

Bertarawikh kah kalian??
aku tak dapat lagi tahun ni..
Insyallah akan buat di rumah je..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-chugie-