Posts

Showing posts from July, 2011

Stok EBM untuk dihantar ke rumah Penjaga..

Image
As'salam..

Tiap pagi, ini lah rutin harian ku..
Sediakan Stok susu untuk fadiah masa kat umah penjaganye..

Owh, mula2 sangat pening n letih juga nk biasakan diri dengan kerja baru ni..
but now, dah more expert.. ekekekek..

sbb dh jadi rutin kan?


Ini lah die stok untuk Fadiah..
Umur dah meningkat, so susu pun kena lah meningkat sama..
Mujur Susu umminye ni bleh tahan juga..;p

Sukatan ni mmg dah biasa buat dr mula Fadiah di hantar ke BS, sampai lah sekarang..
nk cuba letak 3oz utk setiap botol, takut macam membazir je..
Sebab bila nak cuci botol2 ni, sure ada lebihan susu yang tak di minum..
Sayang nye lah..

Botol yang dah siap di label dengan no, supaya mudah makcik nak bagi susu pd Fadiah..
Mujur penjaga Fadiah boleh terima BF ni..
Terima kasih tak terhingga pada makcik sebab bantuku dalm pengurusan susu ni.. :D

k lah.. daaa
-Chugie-

Susu ummi sedap.. terbaik!!

Image
As'salam..

Owh.. cedapnye susu ummi saya ni tau.. :D

Alhamdulillah, umur 4 bulan Fadiah dah pandai pegang botol sendiri.. berdikari sunnguh anakku ini tau..

Dah lama nak tepek pic fadiah tengah hold the bottle with ummi's milk.. baru lah hari ni tercapai niat tu..

Alhamdulillah, she is very easy to handle.. walaupun ada kalanye buat ummi heart attack gak, sebab suka menjerit sampai 'berdesingggggg' telinga ;p.. tp sangat senang nak jaga ini budak tau..



Sejak dah pandai pegang botol sendiri ni, ringan skit beban ummi ekekeke..

e'eh.. sempat lagi jeling camera ye laling ummi ni... ;p
nice... syukur.. alhamdulillah, masih di beri peluang untuk menyusukan Fadiah.
Tiap masa, tiap solat.. tak lupa doa, moga susu ummi jadi susu no 1 pada Fadiah..


pssst: to my sifuuuuuuuuu (Mek rose) time kasih sbb sudi bg nasihat berguna tentang SI ye, cayang kamoooo:D






Puan Chugie yang busy...

As'salam..

Masih ada yang sayang...
yeay..
masih ada yang rindu...
yeay...


Terima kasih sebab masih merindui puan chugie ni..
aduhai.. lama tak gunakan nama "chugie"
kalau dulu, boleh kata tiap2 hari guna dlm blog ni.

sekarang ni, dah tak terkejar dh masa nak update blog..
miss my blog so much..
mengalahkan Pak Perdana Menteri lah pulak puan chugie ni tau..

okies,
nak update a bit about my Breast feeding journey..
Now dah 5 bulan 4 hari menyusukan my lil girl Nur Fadiah Adelia dengan susuku sepenuhnya..
Amin.. syukur.. alhamdulillah..
Berkat Doa, Kesabaran, Kecekalan, Kekuatan dan semangat ku..
Kini dah 5 bulan..
Tingal sebulan untuk grade dapat 'DIPLOMA Breast feeding"
Then akan continue sampai 2 tahun.. insyallah..

Doakan kejayaan Puan Chugie ye...
Doakan kejayaan business Puan Chugie juga ye.. :D
Doakan Kejayaan ku dalam kehidupan juga..

Tq

Luv,
Puan Chugie..