Posts

Showing posts from April, 2011

Mahu majukan diri dan karier

Salam..

Ye, sedang membina sesuatu untuk kemajuan sendiri,
dan juga untuk masa hadapan..
Harapnya cita2 dan harapan untuk luaskan karierku, akan tercapai..
Walaupun dalam kekangan waktu yang sangat2 terhad ni,
dan kesibukan melampau melayan kerenah anak di rumah..
Tapi Cita2 tu sangat tinggi..

Semangat sedang membara ni... :D
walaupun penat, tapi semangat tetap GAH!
walaupun berat, Semangat dan cita2 tetap UTUH!
Walaupun susah, Semangat dan harapan tu tetap MENGGUNUNG!

Doakan aku berjaya ye...
Korang pun, support2 ler juga.. doa sama2 untuk aku ye..

Pssst: ape yang aku nak capai tu ye??? nanti aku kabarkan ok!

-Chugie-

Aduiyai lah..

Salam..

Aduyai...!!
Lamanye aku tak bersiaran kat blog ni..

aduiyai..!!
aku sedang di landa kesibukan yang amat sangat..
kerja berlambak kat opis..
masa yang terhad kat rumah..
dan projek2 paper yang sedang hangat di buat..

Pada kawan2 yang nak tengok gambar terbaru anak2ku,
nanti aku try update cerita2 mereka ye..
dan cerita2 ku jua..
Jangan kecik ati tau.. memang nak upload gambar Fadiah dalam entri 2bulan umur dia,
tapi kekangan waktu yang sangat2 terhad..
harap jangan sedih ye kawan2..

aduyai.. !!
dah tak meriah dah blog ku ini,
kawan2 pun dah tak datang bertandang..
aku pun dah lama tak ziarah kawan2..
rindunye kat korang..

aduiyai...!!
dah terbabas pulak!
sebenarnya nak umumkan yang aku dah pun post kan hadiah untuk GA aritu..
Pada Nureen, Aziatie sayang dan Dilla, sila inform bila dah dapat hadiahnye ye..

BERAPA BANYAK ADUIYAIIIIIIII LAH KAN??

k lah, harus pergi dulu..
-chugie-

Fadiah at 2 month old

Salam..

alahai, sibuk sesangat lah kawe skang ni..
nak berblogging memang lah limited nye..
sedih betul bila tengok blog yang dah suram muram..
tak de new entry pun..
tension ni!

ok lah, just an express and short update about Fadiah at her 2 month old.
Last weekend ambil injection untuk 2 bulannye..
Tapi kami jumpa dengan Doc lain, Doc Tan cuti ke oversea..x best betul lah!
Kali ni paed bagi injection 3 serangkai.. harga untuk injection and charges (rm165)
Alhamdulillah, masa kena inject tu Fadiah tak menangis langsung,
dia just buat muka pelik bila kena inject tu,
agaknye dia ralik tengok umminye ni main2 sambil buat muka huduh masa nak di inject tu,
sampai jarum cucuk peha dia pun dia tak perasan.

Skang ni berat Fadiah dah cecah ke 5.6kg... last month 4.9.
alhamdulillah, semakin berat dan semangat anakandaku sorang ni.
Tinggi Fadiah, kami tak sempat nak suruh paed tu ukur..
biasanye, kalau dengan Doc Tan,dia sendiri yang akan buat semua tu,
dan memang akan bagi penerangan yang terperinci.

emmm, so far…

Pemenang Ragam Anakku dalam Pantang

Image
Salam..

Dengan lafaz bismillah, aku akan umumkan pemenangnya...
memandangkan kisah2 peserta semuanye hebat2 belaka,
maka aku gunakan random.org ni untuk cabutannye ye..

Pemenangnya adalah...

V
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
NO 7 : Azatie Sayang

dan

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

NO 4 : Dilla Ady


ada lagi surprise!!!

untuk

V
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


NUREEN...
sebab jadi peserta pertama join contest ni!

tahniah semua...

sila beri Nama penuh, Alamat dan no talifon ye..
emailkan pada zumizie@yahoo.com re: Pemenang Ragam anakku dalam pantang

terima kasih semua..

-chugie-

GA: officially Close..

Salam..

Dengan ini, secara rasminya aku umumkan bahawa GA Ragam anakku dalam pantang telah pun di

TUTUP..

Tiada penyertaan akan di terima lagi ye..

terima kasih pada yang sudi menyertai GA ku ini,

cerita dan kisah korang memang marbeles lah!

sila tunggu keputusan pula..

insyallah akan di umum kan secepat mungkin..

tungguuuuuuuuuuuuuu
utk lihat senarai peserta, sila KLIK SINI
-chugie-

Cabaran menyusukan anak..

Salam.. Bukan senang nak beri anak susukan? pada yang senang tu, senang lah.. pada aku yang mulanya senang dan sekarang susah.. memang mencabar betul memang stress dan menangis di buatnye. dah 2 minggu ni fadiah susah betul nak direct bf, macam2 cara dah aku guna, try bf baring, duduk sambil letak bantal, dan last sekali aku berdiri sambil bf dia, baru lah die minum.. tu pun di paksa, baru dia suakan mulut kat B aku.. yang peliknya, susu badan aku yang letak dalam botol nak pulak die minum, direct bf die tak nak pulak.. memang dah buntu, tension dan menangis di buatnye bila baby tak nak direct isap B kita.. aku pun mula tanya2 kawan untuk dapatkan tips menyusu baby, alhamdulillah tips yang sahabat aku bagi ni dah settlekan masalah.. rupanya air susu aku terlalu banyak keluar masa menyusukan fadiah, sebab tu lah die menolak B aku masa menyusukan dia.. skang ni, aku beri dia isap B dengan control aliran susu yang masuk dalam mulut dia, bila aliran tu mula laju, aku lepaskan kejap dari m…

Senarai nama peserta GA Ragam anakku dalan berpantang

Salam.. Aku lanjutkan tarikh penyertaan untuk contest ni pada 15/4/2011 jam 12.00pm. Ni antara peserta yang dah join GA: Ragam anak ku dalam berpantang check it out!!!

Nureen
Lya mama asya
eb ezrin
Dilla ady
Adlin mama kyra
nana
azatie sayang
Nadiah
eRINsz
nida
Hezrina83
akma
Anim
mamarifqy
sila cek ye... kalau ada yang tertinggal ke.

Giveaway : RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG

Salam...

Dengan lafaz bismillah arrahman arrahim,
dengan ini aku anjurkan Giveaway....
" RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG"

GA yang sangat simple dan mudah...

****Syarat2 nya****


Terbuka kepada bloggers yang menetap di MALAYSIA sahaja
Terbuka kepada bloggers yang telah mempunyai anak -dah tentu lah kan??
1 penyertaan sahaja
Tarikh tutup pada : 15/4/2011, 12 tengah hari
Dua (2) orang pemenang akan dipilih..
pemilihan pemenang berdasarkan cerita yang menarik hati aku dan aku akan meniliti kisah tu berdasarkan cerita2 yang korang siarkan dalam blog korang ye.. so, dont tipu2 ok! sebab aku nak tengok kisah2 yang mencabar lain tentang ragam anak dalam berpantang, selain kisah aku sendiri...
****Cara2nya****
Hanya ceritakan kisah/ragam anak anda ketika berpantang yang betul2 menduga/ menguji kesabaran atau kalau yang tak punye ragam (ada ke yang tak meragam ek??) korang cerita lah tentang pe'el anak korang dalam pantang tu je..
tak perlu cerita panjang lebar, pendek je, yang penting cerita tu a…

Pink box untuk ibu mengandung!!

Image
Salam..

Khas buat kawan2 yang sedang mengandung,

jom klik laman web ni untuk reserve your own gift 'Pink Box'

klik je pada pic bawah ni ye..

bukan tu je, parents yang sudah punya anak pun boleh melayari laman web ni untuk dapatkan tips2 berguna tentang anak2 korang..
aku dapat info ni dari PMC aritu, dorang bagi gift box dari baiboo ni.. so, aku share this info dengan korang semua!
bleh layari wwb baiboo di : http://www.baiboo.com.my/
sekian dulu, info dari..
-chugie-

333

Image
Salam..
eh, dah 333 dah follower aku? ramai dah rupenye ye..
cantik no ni kan? walaupun bukan no fav aku, tapi aku dedikasikan entry ni khas buat sahabat ku imah @ anakanakku, sebab dia suka sangat ngan no 3 tu..
entry ni pun dia yang suruh buat ekekekke..
sila lihat bawah ye!

to imah, good luck for your final exam ye.. buat bebetul beb!

daaaaaaaaaaa
-chugie-
psst: no 333 tu sama cam matlamat perodua lah, -333- juga.

aku dah spot check peserta GA ku..

Salam..

Alhamdulillah, dah de peserta yang join GA ku ni..
walaupun tak ramai, tapi boleh lah..
silap2 semua peserta tu bakal dapat hadiah kan.??

emm, rajin juga peserta2 karang ayat panjang2 ye...
pada aku, buat pendek2 macam beri kan komen pun dah cukup, janji ada isi yang padat tentang ragam tu..

tapi bagus juga kalau buat panjang2 kan?? bleh jadi tatapan untuk kita masa depan nanti, dan juga buat tatapan anak2 kita nanti, tak gitu??

apa pun, good luck pada yang sudi join GA ku ini..
pada yang masih belum join tu, jom ler masuk wei, mana tau ada penambahan hadiah ke kan??

k lah, daaaa
-chugie-

Mission Susu Ibu: Permulaan untuk Fadiah

Image
Salam..
Yes, ini lah misi aku untuk tahun ni, dan misi untuk Fadiah juga...
Untuk Fadiah kali ni, aku praktikkan susu badan sepenuhnya,
dan sekarang ni dah masuk hari ke-50 aku beri Fadiah susu badan sahaja..

Harap2 boleh cecah ke 6 bulan, dan terus hingga 2 tahun insyaallah..
dalam masa2 berpantang, aku memang dok mencari info2 tentang SUSU IBU.

Alhamdulillah, banyak juga ilmu yang aku dapat, tak lepas juga cabaran dalam mendidik Fadiah untuk menyusu susu badan melalui botol.. memang sangat2 mencabar tau, belum lagi bab memerah susu..

Untuk permulaan, aku dah membeli barang2 untuk penyimpanan susu ibu..
aku beli dari http://www.enjoybreastfeeding.com/

jom lihat pics!!
aku beli melalui online, servis mereka ni memang sangat bagus dan cepat.
buku yang mengandungi banyak info.. murah je, RM9.50 sahaja. botol simpanan susu ibu dan feeding juga.. ni untuk masa bekerja.. memandangkan opis aku tak ada peti ais, so aku kena gunakan ice pack ni untuk mengekalkan susu yang aku perah dalam keadaan seju…

Hadiah GA : Ragam anakku dalam pantang

Image
Salam..

ok, ni lah hadiahnye..
Pemenang bakal menerima 2 keping voucher Snack Combo KFC,

sila lihat pics bawah ni ye..
So apa lagi.. cepat lah join!!

Fadiah dapat hadiah lah..

Image
Salam..

dh petang baru nak posting2,
almaklum bz teramatlah!

ok, segala bungkusan hadiah dan belian yang aku buat baru je sampai ke tangan aku semalam,

dan yang paling terkejut ada hadiah untuk Fadiah dari bungkusan nieda,
ni ha...sila lah tengok hadiah itu..

baju yang sangat cumel untuk Fadiah..
baiknye hati untie nieda ni sebab sudi bagi hadiah ni utk Fadiah.
Sebenarnya bungkusan tu adalah hadiah yang aku menang melalui cabutan bertuah yang nieda anjurkan.. dapat fridge magnet.
taksangka pulak nieda bagi hadiah utk fadiah..
ape pun, thanx untuk kawan2 yang sudi bagi hadiah pada fadiah dan wish2 korang juga,
oh ya, bungkusan HADIAH UNTUK GIVEWAY YANG AKU ANJURKAN pun dah selamat sampai.. nanti aku postingkan apa hadiahnya ye..
-chugie-
psss: tak mendapat sambutan lah pulak GA aku kali ni.. sedihnye.. :(

Dapat award lagi, Jangan jeles ye..!

Image
Salam.. siapa tak suka bila dapat award yang cantik lagi cun ni kan?? + ada gambar kita lagi.. makin cun lah award tu.. tak gitu? aku dapat dari eb mam aerish & aedrian.. baik betul hati eb ni tau, ni kali kedua aku dpt award sebegini dari dia.. dia buat sendiri award ni khas utk kawan2nye.. award ni aku terima sebab wish birthday eb aritu.. tak sangka pulak eb akan balas wish yang di berikan dengan awrd ni.. rasa gembira dan terharu pulak. anyway, thanks a lot ye eb, sebab sangat rajin dan kreatif memberi rakan2 award2 yang cantik ni.. daaaaa.. -chugie-

April Fool kah??

Salam..

April sudah kan??
kejap betul masa ni berjalan..
owh, masih ada ke yang ber'APRIL FOOL'??
Masih adakah yang teruskan tradisi karut ni??
patut ke teruskan??

JAWAB lah sendiri...
Apa kata korang???

kata aku... TAK DE MAKNANYE SEMUA NI! mengabiskan boreh yo..


daaaaaaaaaaaaaa
-chugie-
MODE: tak de idea nak post cer...