My Lovely Followers

Google+ Followers

Tuesday, November 30, 2010

Dah macam Jammy Oliver plak! ekekeke..

Salam..
ambik......... tajuk ade letak nama Jammy Oliver lah!
Sure mencanak traffic log aku arini ekekekek...
Aku memang suka tengok rancangan masakan si Jammy ni tau!
nampak simple2 je..
campak2 je..
dah jadi..
basuh pun idak kan?
Makanye, semalam dengan rasa penuh terujanya aku telah mencari resipi ala2 jammy oliver.
search punye search, tersadung lah aku kat blog masakan mama fami..
owh, sangat bertuah sebab dapat resipi yang amat mudah, dan main campak2 je..
Nama resipi ni,
Grilled lemon-Rosemarry Chicken..
dan kawan2nye..
ini lah hasilnye..



Grilled lemon-Rosemarry Chicken..

mash potato & blackpaper-mushroom gravy..
alhamdulillah, percubaan pertama buat menu ni LULUS!!!
yang paling penting, hubby makan sehingga bertambah... ekekek:D
katanye, lepas ni boleh bukak kedai ye.. ahahahah:))
tak kuasa aku!
nak resipi ke?
resipi ni ku ambil dari blog Mama Fami's Blog..

Ok meh salin resipinya:

GRILLED LEMON-ROSEMARY CHICKEN
Source : The Naked Chef (Jamie Oliver)
Adjusted by : Jeni, Ana, MamaFaMi


Ingredients :

1 kg chicken
1 lemon
5 cloves garlic
2 tablespoons extra virgin olive oil
2 tablespoons, fresh rosemary, minced
1 tablespoon black pepper ~ crushed
2 potatoes, cleaned and quartered
1 onion ~ quartered
1 carrot ~ cut to small pieces
1 tablespoon chillie paste
2 tablespoons oyster sauce
2 tablespoons sweet soya sauce
Sea salt and sugar to taste

Method :

1. Wash the chicken and set aside.
2. Boil whole lemon, potato and garlic for 8 minutes or so. Remove from water.
3.. Mince garlic, rosemary and sea salt.
4.. Mix the minced ingredients with olive oil, crushed black pepper, oyster sauce, sweet soya sauce and sugar.
5. Coat the chicken with the prepared mixture. Leave a bit of mixture to coat the onion, potato and carrots.
6. Prick the lemon with a fork or knive to release the juice. Place the lemon inside the chicken.
7. Cover the oven proof caserolle with foil and keep in the refrigerator for at least 1 hour. For best result, keep it for 4 hours.
8. Mix the onion, potato and carrot with the prepared mixture and cover with foil. Keep aside.
9. I used the microwave oven to roast the chicken. After 30 minutes, turn the chicken and roast for another 20 minutes. Then arrange the onion, carrots and potatoes. Continue roasting for another 10 minutes.
10. Ready to serve. Best eaten with salad and mashed potato.

Sila Cuba masakan yg sangat enak ni ye..

daaaaaaaaaaa..


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, November 29, 2010

Kan dah kene sebijik!

Salam..
emm..nak tau tak?
aku telah melazer orang jumaat lepas..
tapi bukan lah secara depan2,
tapi secara belakang2..
orang tu belakang aku je.
Cite die camni,
kami sefamily keluar makan malam..
time tu keadaan aman je, dan tenang dengan udara segar selepas hujan.
memang nyaman je tau!
Tengah kami makan tu, tiba2 ade plak orang belakang aku ni menghembuskan asap rokok..
makanya asap tu pun telah melalui muka aku,
bukan sikit tau, tapi berkepul2 hingga menggangu pernafasan aku.
dan dengan rasa geramnye aku terus melazer orang tu dari belakang!!
masa tu, aku buat2 pandang hubbyku, dan kate,
" eeeeeeee..mangkuk hayun betul lah!"
"siapa pulak lah yang sesuka merokok ni?"
"merokok ikut suke je.. agak2 lah skit asap rokok tu.."
dah lah aku tengah mengandung ni!"
"ape tak nampak ke budak kecik kat sini???!"
(aku cakap dengan nada yang sengaja kuat sebab nak bg die dengar)
haaaaaaaaa amik ko!
padan muka, siapa suruh merokok kat belakang aku?
pastu dengan suka suki die je hembus asap kat aku.
Fatin plak memang ngam2 tengah makan kat sebelah aku.
Makanya, kami berdua lah yang paling teruk kena asap rokok tu..
dan lepas aku melezer tu,
dah tak de asap dah berdendang2 kat meja makan kami.
Selamat orang tu paham bahasa.
kalau tak paham gak, memang aku snap pic die and pampangkan kat blog ni!
pssst: aku memang anti perokok, lelebih lagi yang x concern! mujur suamiku bukan perokok.
sekian dulu,
edisi men'lazer' orang ekekekek:D
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Promotion for Pampers Pet Pet

Salam..
Pagi2 dah dapat leaflet dari Tesco!
Ada promosi lah kat TESCO Kepong Village..
untuk Pampers Pet Pet..
Hanya RM29.99 sahaja
untuk size M80, L68 & XL65.
Limited to 4 packs per person..






Sila besarkan image untuk tumbesaran ye..
Pada kengkawan yang tinggal berhampiran Tesco Village kepong, Bdr Menjalara,
Sila lah serbu dan sambar! ekekekeke...
Sekian, info dari aku.
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, November 27, 2010

kerja ku arini.....

Salam..

Penat ni,
Pagi2 dah kene buat kerja...
Pagi2 dah kene ke stor..
Pagi2 dah kene buat itu ini..
Semuanya sebab nak bagi servis yang bagus dan terbaik untuk customer ku..
Owh, bulan ni aku dapat satu sale, ade kawan beli kereta dariku..
Alhamdulillah.. syukur dengan rezeki allah.
Moga terus ada.. dan ada lagi..
Rezeki baby dalam perut..

Dah jam 11.ooam, baru free ni..
Kereta customer tu dah settle,
tinggal nak deliver kat die je..
Jap lagi die sampai lah tu..

Hari ni ade 2 kenduri nak di attend
1 kenduri kawin kawan hubby,
1 lagi kenduri cukur jambul,
kenyang perut.. suka hati!

k lah.. nak sambung BW lagi.. cam tak ramai yang update blog arini kan?

daaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, November 26, 2010

Ngeri betul tengok keadaan ni..

Salam..


Ni kejadian yang berlaku minggu lepas.

Masa balik dari kerja ke rumah..

Selamat time tu hubby jemput.

Kalau tidak, cuak gak ler!


Dari jauh dah nampak awan gelap..

Memang nak hujan time ni, tapi keadaan tu buat aku rasa betul2 cuak dan takut..


Sebab hanya sebahagian je yang gelap kat langit tu, sebahagian lagi masih terang..

Gelap bukan sikit2 tau.. tp gelap gulita, sampai dh tak nampak ape yang ade kat depan nun.





Gambar atas ni, dah dekat kat tempat tu..

Hujan pun dah mula nak turun.

Yang ni masih lagi terang benderang..


Langit dah mula nak gelap..


ha.. ni lah yang aku maksudkan tu..

Gelap gelita kat area depan tu..

sedangkan kat tpt yg aku lalu tu masih terang.


see..seram ko!

Patutnye kalau dr jalan time aku snap pic ni, aku still bleh nampak pokok2, dan rumah2 kat depan tu.

Tapi di sebabkan kat kawasan depan tu dah gelap, satu hapa pun dah tak leh nampak..



Rasa macam langit tu dah tampung sejumlah air hujan yang sangat banyak!



Nauzubillah..



-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, November 25, 2010

Nak kepok lekor nipis lah... Spoilt betul!

Salam..

Owh, Ibu ngandung ni dengan tiba2 terasa nak makan kopok lekor yang nipis tu,
Makanya, mintak ler tolong akak cleaner ni p beli kan kepok tu..
Owh, dalam hati dah riang gumbira tau..
Menunggu kepok lekor nipis ku yang ku rasakan Yummmy!!
Tiba2...
Kepok tu tak seperti yang di harapkan..
uwwaaaa...
Dah lah, sejuk..
Liat plak tu..
Keras lagi..
Ade bau yang tak menyenang kan plak tu..
Last2, aku sedekah je semua kat akak cleaner tu..
Nampaknye kene p carik lagi lah ni!
Adoiyai!
Chugie oh chugie..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Ye.. Saya mau buat Giveaway juga!!

Salam..
Senang cite ek..
Aku nak buat Giveaway ni..
Untuk penamat tahun 2010.
Tapi masih belum terfikir nak buat GA pasal ape..
Sebab rata2 yang sedang buat GA cam sama je design nye kan?
Jadi, sila lah bagi idea pada Aku..
IDEA GA tu mestilah logik ye..
Tak nak yang mengarut2...
sila lah bagi ye...
sekian dulu..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, November 24, 2010

Makan cucur udang.. sodap!

Salam..
Dah petang baru terasa laparnye..
Pe lagi, cucur udang gak jadi mangsa.
Sedap wo...


pic ni ambil dr yahoo search ye..
tu ha, siap ade nama tuan punye gambar..
(MIntak izin ye...)
k lah..
daaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Cara nak simpan atleast RM100 sebulan..

Salam..
Semalam kan, tengah bosan2 ngadap web yahoo,
tetiba kuar tajuk "Frugal Ways to Save at Least $100 a Month"
Cam menarik je bunyik tajuknye tu kan?
Bukan mudah ye nak simpan RM100 sebulan..
kadang2 tu nak menyimpan RM50 pun susah kan.
Ada juga, bila dah cantik menyimpan tiap2 bulan, tiba2 ade je hal yang datang..
Pastu sekali kuar plak bukan sikit, tapi banyak2..
Tak kira lah yang punya gaji besar atau kecik.
Sebab, besar Periuknye, besar lah keraknye kan?
tak gitu kawan2??
Aku ambil lah sikit (copy) dari link tu ye...
Antara cara2 nak menyimpan atleast RM100 sebulan:-
1-Rethink Your Phone Service
Yang ni kena fikirkan alternatif yang lebih baik sebagai pengguna HandPhone,
Nak jimat kena lah guna top up je.. kalau guna bil, sure terbabas sampai beratus RM kan?
2- Cut Down on Electricity
Jimatkan penggunaan elektrik. Rasanya cam susah jugak, tp demi menyimpan RM100 sebulan, kene buat juga kan? Sila lah padam apa2 alatan elektrik yang tak di gunakan, especially barangan elektrik yang menggunakan kuasa tinggi tu. Paling mudah, kurangkan penggunaan lampu dan aircond ketika tidur. (Aduh.. boleh ke ye?)
3- Conserve Water
Rasanya bill air tak de lah membebankan sangat kan? tapi kalau dah guna tanpa had, dah tentulah akan menjana ke peningkatan bil air. Makanya, gunakanlah sebijaknye..
4- Bundle or Drop Cable and Internet
Ha.. penggunaan internet, apa kate kite guna internet kat opis je.. ekekekek:D
kat umah tu tak yah lah guna sangat.. sikit2 sudah ler.. :p
Atau mungkin bleh cari alternatif lain seperti, mencari pakej ekonomi sebagai penjimatan bill internet.
Cara paling mudah...
Cut segala perbelanjaan bulanan kita, NO SHOPPING!, NO EATING OUTSIDE!, NO CREDIT CARD and etc..
TAPI BOLEH KE?? ekekeke... tepuk dada tanya selera ye..
NAk tau lebih detail mengenai nya, sila klik Link Ni..
Selamat berjimat!
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, November 22, 2010

Fatin dan adiknye.. erk??

Salam..
tak dak cite hangat nak di sampaikan kat sini hari ni..
cuma layan piccas fatin ngan adik sepupunye ni..
jom!

Mohd Qayyum Haikal..
dah nak masuk 3 bulan dah..
makin chubby die.. kuat minum susu ni!
Fatin and adiknye..
masa ni fatin behave lagi..
baik je, bila ummi snap pic dema ni..
ni pun masih lagi baik..
siap bleh main pegang2 tangan lagi..
kalau tidak, memang di lepuk2nye adik nye tu.
Agaknye geram kot!
Qayyum yang makin cerdik dah..
dah pandai senyum2.. sengih2..
especially bila nampak aku..
agah sikit je, die dah ketawa..
belum dengar suaraku yang merdu ni lagi.. sure akan tersenyum je.
tapi jangan lah time die tengah ANGIN.. agah lah camne pun, sure x jalan. ekekek:D
ok lah, sekian dulu..
daaaaaaaa
-chugie-




Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Ambik ko, abis ku borong segala!

Salam..
ha.. ambik ko! abis ku borong semuanya.. ooops, bukan semua ok!
tapi banyak!
Nak tau ape kebendenye? ni haaaaaaaa...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Pampers..
Khas untuk anakandaku Nur Fatin Adlina..
fatin yang gumbira sebab dapat banyak pampers!
ekekeke.. abis aku borong segalanya, dengan rasa muka yang tak malu beli banyak2!
Sabtu dan ahad lepas GIANT buat promosi pampers pet pet dengan harga RM30.89,
katedori murah pada aku.. sebab biasanye RM34++ / lebih mahal lgi..
Memandangkan anakandaku ini hanya boleh gunakan jenama ini,
makanya adalah sangat patut aku beli pampers ini di saat2 harga yang murah ni..
sekian dulu...
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Apa punya 'peace' ni yang??

Salam..
NI adalah aksi peace ikhlas dari anakandaku fatin..
peace nye yang x seberapa ni, umminye ni abadikan dalam blog cantikku ini..ekekekek...
'apa punye peace lah???'...
layannnnnnnnzzzzzzzzzzzzzz...
ni peace tutup mata, ke peace cocok mata?..
silau dengan flash camera ummi sebenarnye.
owh.. peace ganas ni! ekekeke..

peace lubang idung.. ekekek:D

ni plak peace sengihan paling bucuk! ekekeke..
Sila lah abaikan bende2 yang kat belakang fatin tu ye... :D
sekian dulu, aksi peace dari fatin..
daaaaaaaaaaa
post by her ummi,
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, November 20, 2010

Bukan silap kat nuffnang lah ek?

Salam..

Aduiyai.. pelik lah!
Malam semalam buka blog guna laptop kat umah,
ada rupanya iklan2 dari nuffnang..

Tapi yang peliknya, bila buka dari pc opis ni, x de plak!
eh... kenapa ek?
adakah..............
apakah...............
mungkin pc ni yang bermasalah?
telah mem'block' nuffy ku?
owh... ini tak boleh jadi ni!

Ape pun, tq pada kengkawan yang mengomen kat entry sbelum ni ye..
dr kamu2 lah aku dpt tau yang iklan nuffyku masih ada..
Ingatkan dah tak dok dah.. ekekekek:D

LEGAAAAAAAAAAAAAAAA...

k lah, kemana kalian hari ni? esok?
Aku, seperti biasa.. bersabtu di rumah PIL..
Ahad pulak, Berahad di rumah sendiri.........

Sekian dulu,
daaaaaaaaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, November 19, 2010

kenapa ni en. nuffnang??

Salam..

Owh... mengapa..
owh... kenapa..
Owh... apakah..

Aduiyai!! ape ke heinye...
satu hari ni nuffnang tak keluarkan sebarang iklan di blog iezmierah ni..

Mengapa??
kenapa??
apa ke hei nye??

Blog2 lain pun rasanya mengalami yang sama cam blog ni..

Adakah, en. nuffnang dah tak admire kat blog iezmierah ni lagi??
uuwwwaaaaa.... sampainya hati..
sila lah kembali kepadaku..
owh.. my! my! ...

Rindu pada iklan yang selalu HADO! ekekekek...

sekian,
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Cantik ke blog chugie ni?

Salam..
alamak, ade orang kate blogku ini cantik lah..
cantik ke?
adoiyai..
terima kasihlah pada faryza ,
sebab sudi bagi award ini ye..

owh, i lioke!!!

siapa tak suka kalau ada orang bilang blognya cantik kan?

now nak bagi award ni, pada 10 orang pertama yang datang komen dalam entry ni juga..

sila lah ambil ye..

jangan malu2 tau!

daaaaaaaaaaaaaa

-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

kek oren lembabku.. LULUS!!

Alhamdulillah, menjadi untuk kali kedua,
walaupun ada bahan yang kurang masa nak prepare kek ni..
Resepi dari blog Mat Gebu..
Sapa nak mencuba kek ni, bleh klik kat Mat gebu tu ye..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, November 18, 2010

Buat kek oren.. percubaan ke 2!

Salam...
Owh, bestnye lah hari ni cuti..
Tapi sok dah koje plak!
Aduiyai... bosan tul lah!
Aku sedang rajin sokmo kat umah ni,
makanya haruslah mencuba resepi kek oren MAT GEBU ni...
Sebelum ni pernah cuba buat gak, tapi ikut sukatan yg MAT GEBU kasi lah..
KAli ni, buat ikut sukatan 2 kali ganda..
kek yang aku buat ari tu sold out, maybe sebab sikit kot..
yang kali ni plak, buah oren tak berapa nk banyak,
aku tambahkan dengan cordial oren.
Skang ni Aku sedang tunggu kek oren ku itu masak ni..
bakar guna oven toaster je.. aku tak ade oven khas tuk bakar kek,
ntah ape lah rupenye nanti..
Sama2 kita tunggu ye..
Gambar kek tu aku akan update later k..
after the kek is baked!
bye.. daaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, November 16, 2010

Salam aidiladha 2010..

*******AUTO PUBLISH ENTRY******
Salam..
ummi and fatin nak ucapkan...
pic yang blur lah!..
"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 2010...."
Pada semua kawan2 blogger..
SELAMAT BALIK KG PADA YANG BALIK KAMPUNG TU YE..
PADA YANG KENA KERJA, SELAMAT BEKERJA.. PENGORBANAN TU!
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

1st GA 'Bahagia ku Di Sini'..Ole2 dari Cameron Highlands.

Salam..
Now nak join GA dari Fieza79 ni..

Sonang yo ni...
syarat pun amatlah mudah nye.. so, tunggu ape lagi?
Jom join sama, meriahkan lagi GA fieza ni!
Klik je banner atas tu, atau SINI
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Mothercare sales..!!

Salam..

Selamat pagi semua..

ye, entry pasal sale lagi.. tp bukan warehouse ye.
Mothercare tak pernah buat warehouse sale lg ekekek..

Ok, semalam aku dapat sms dr mothercare,
ate.. aku ni kan member Mothercare butik ni,
makanya dorang ni pun telah menghantar pesanan ringkas tentang sale
yang sedang mereka jalan kan..

SALE START ON 12TH NOVEMBER 2010 - 2 JANUARY 2011..

Discount up to 50% on fashion, toys, home & travel..
ELC toys discount up to 30%....

untuk malumat lanjut, sila layari www.mothercare.com.my

Rasanya aku dah x mo pegi ke sale2 ni dah..
duit aku dh banyak rabak dah ni..
aritu kat warehouse my dear, pastu kat pureen lagi..
Nampaknye kena berpuasa shopping sebulan ni, ahahahahah:))

ok lah, sekian info dari aku,
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, November 15, 2010

Ramainya manusia di Pureen Clearence Stock

Salam..
adoiyai.. bz tak ingat duni aku hari ni tau!
Soryy ye.. x sompek laik den nak menjongah rumah2 korang..
bz wei...
+
line nak berblogging yang tak berapa nak clear..
Bos ada je pandang2 jeling2 kat sini..
Ok2.. nak cerita pasal Pureen CS ari tu..
Aku ke sana hari sabtu, lepas cek up kehamilanku..
Owh, selamat aku tak pengsan kat sana tau..
Punye lah ramai umat!
Bukan takat kat dalam warehouse tu je,
jalan pun jem di buatnye..
Masa sampai je kat area sek 19 PJ ni, dah tengok ramai dok berduyun angkut plastik Pureen..
Ada yang siap parking jauh nunnnnnnnnnnnnn ujung dunia, sebab nak elak jem punye pasal kot.
Selamat lah, aku x bawak fatin. Hubby plak standby dlm kereta je,
dan aku lah yang ke warehouse tu sorang diri, berteman kan baby dalam perut.. ekekek:D
Jom layan pics yang tak berapa nak banyak ni..


See.. punyelah packnye umat manusia dalam tu..
Rasa cam tak sanggup je nak redah sebenarnye.
Ni kat bahagian dypers..
but so sad.. harga dypers yang aku nak tu (pureen Hi5 Biru) harganya mahal lah..
x seperti yang di jangka..
makanya, aku beli 1 pack je pureen yang red packet tu..
Baru ingat nak rembat berkotak2 dypers pureen biru tu..
owh, ni di bahagian kaunter.
sangat2 lah meriahnye orang nak membayar..
tp staf2 pureen ni sistematik gak ler..
kita kena tunggu, dan dorang akan bgtau kaunter mana yang tengah free.
Antara hasil rembatan ku pada hari itu adalah..
Baju2 untuk fatin dan baby dlm perut ni..
yang harga nye ada yang serendah RM1 sehelai..
+
Sabun pureen, yang dijual dengan harga yang rendah dr luar..
+
Botol susu fatin, aku ambil 2 set.. 1 set tu ada (2botol panjang, 1 botol pendek) hanya RM5 je per set..
berus pencuci botol pun aku beli gak dengan harga RM5 sahaja. (rembat 2 pcs)
owh.. total hasil rembatan ni buat duit aku rabak gak! ekekekeke...
sekian dulu report dari chugie..
daaaaaaaaaa
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Express entri..

Salam..

Selamat pagi isnin...
Ini hanyalah intro entri untuk minggu ni ye..
Statusku, masih lagi bz buat masa ni..
Tapi sempat lagi nak ber'express' entri ni..

Nak update tentang Pureen Clearence Stock on last saturday je ni..
Tapi bukan dalam entri express ni ye..
nanti sat, aku transfer pic kat pc ni,
then baru ber entri..

Pesananku: Hari isnin memang hari malas bekerja sedunia.......... tapi, kuat kan semangat demi Pengorbanan!! yea.. nak sambut raya korban ni, harus lah berkorban kan? demi mencari rejeki yang halal...

ok2.. GTG now!
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, November 13, 2010

Selamat rumahku tak terbakar!!

Salam..

Kejadian : petang semalam.. lepas balik kerja
Tempat : Dapur Rumahku..

Kisah:
Semalam, sampai je kat umah, aku rasa amat2 lah laparnye..
Tengok dalam periuk nasi, masih ada lagi nasi semalam..
Makanya, aku pun keluarkan lah nugget,
Lepastu panaskan minyak...
Dah siap masak nugget,
Aku dengan rasa terujanya terus kedepan untuk makan..

Kebetulan time nak makan tu, hubby and fatin balik..
masa hubby nak kedapur.. die menjerit!
"Sayang!!!!!!!!! kenapa x padam api dapur?!!!
dah terbakar ni!!"
menggelabah aku di buatnye..
terus kedapur, dan tengok api dah menyala tinggi..
uwwwwaaaaa... nak nangis dh time ni,
aku capai towel basah dan tekup kat api tu.. tp x berhasil!
last2 aku panggil adik aku yang tengah bz repair ketanya kat luar..
die ambik kuali yang dah marak api tu, and terus campak kat luar!

uwwwaaaaa... selamat umahku tak terbakar..
kalau tidak... tak tau nak kata ape!

Pesananku: Sila lah sentiasa beringat untuk menutup api dapur selepas masak!!
Pesanan ini untuk diri aku juga.. sebab lately, aku memang sangat2 nyanyuk nye.. huhuhu..

sekian dulu..
daaaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, November 12, 2010

Pureen Stock Clearence 13 & 14 November 2010

Salam..
owh, finally... friday sudah!
Ok, hujung minggu ni, jangan miss up to go to Pureen clearence stock ya!
Ada macam2 kat sana..
Murah atau tidak, aku tak pasti..
yang pasti, aku nak pergi sok..
Sebab nak rembat something!
kalau murah dr harga biasa, aku akan rembat sebanyak yg boleh!

Jom ramai2!!
kalau ada kawan2 blogger yang nak pegi sok,
lihat2 lah aku di sana ya.........
yang pasti, sok memang tak bawak fatin..
kalau tidak.. memang tok leh shopping aku!
klah.. daaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Siapa suka makan CORNETTO??

Salam..
hait! siapa suka makan cornetto ice cream???
jommmmmmm p kumpul penutup die banyak2!!
pastu bleh menang hadiah..
owh ya, iklan ni aku dpt melalui iklan yang di siarkan oleh Nuffnang,
makanya, aku letak ler iklan tu dlm ni.. mana tau nuff nak bg iklan melekat kat blog ni lagi ke kan?;P





or

daaaaaaaaa..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Jari..jari ku.. sakit selalu..

Salam..
aduyai.. jari2 ku..
Abis mengelupas..
Tengok lah gambar2 bawah ni..

nasib baik tangan kiri je..
Mula2 jari tengah..
lepas tu dah kena kat semua jari..

teruknye lah jari2 ku ini mengelupas..
sian die..
Skang ni hari2 kena sapu lotion baby johnson tu..
bukan setakat tiap2 hari je..
tapi setiap kali kulit tu kering je, kena sapu lotion.

Entah mengapa lah agaknye..
korang tau? aku tak tau...
lalalalalala...


sekian dulu..
daaaaaaaaa..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, November 11, 2010

ahhh..sedapnye, teringin tak?

Salam..
kasi up skit mood nak makan korang di tengah hari ni!
layanzzzzzzzz...

Spageti bolognis daging..
pizza..

mushroom soup!

owh.. best!
yummy!

semuanya di BEL PASTO..
nak tau kat mana?
mai terjah blog resipi aku ek..
klik2 lah SINI

daaaaaaaaaaa
-chugie-



Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Fatin 18 bulan hari ni..

Salam..

Alhamdulillah, 11/11/2010 genaplah usia fatin 1 tahun 6 bulan..
kejap betul masa berlalu tau!
Patutnye dalam minggu ni nak kena bawak fatin g klinik untuk last cucuk,
tapi skang ni fatin tengah tak berapa sihat..
Kena selsema dan batuk..

Semalam pegi ke klinik untuk dapatkan ubat,
Makanya dapat lah juga tau berat fatin sekarang ni..

Ok, jom tengok update fatin di umurnye 18 bulan ni..


~ Berat dah cecah ke 10.5kg
~ Tinggi 86cm (semalam masa kat klinik aku p ukur sendiri)
~ Dah mula bercakap, dengan ayat yang kita boleh paham
~ makan dah mula nak memilih, dan kena ikut selera dia..
~ Kuat menyusu, lepas sebotol.. nak lagi sebotol..
~ Owh, sangat2 lah nakalnye..sampai ummi terpakse kejar sana sini
~ pandai mengajuk cakap orang
~ Pandai jaga adik sepupu dia, tapi pandai juga melepuk nye sekali :p
~ Antara ayat2 yang dah pandai sebut:
- Mi.. nak cucu (susu)
- nak andi (mandi)
- nak mamam
- nak bu bum.. (tido)
- nak ikan.., nak syayur, nak acik (nasi)
- and banyak lagi lah..

~ Skang ni kalau tido malam sangat2 lah lasaknye..abis ummi di sepak2nye.
~ kalau dulu, bangun malam pandai panggil ummi atau ayah mintak susu,
tapi skang ni, dah mengada2.. sure nangis kalau nak susu.. agaknye ngada2 sebab nk dpt adik kot! ek??

~ dah tak nak berdukung.. bila kita dukung dia akan say " nak jayan.. nak jayan.." means nak jalan sendiri lah tu..

emm tu je kot buat masa ni.. cam dh blur kejap!
Ini lah die budak ngada2 tu..

Nur fatin Adlina..

k lah.. daaaaaaa

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, November 10, 2010

Murah ke salah kire?

Salam..

eh2.. ade tanye ape yg aku makan utk tengah hari tu sampai murah kan?
Lunch semalam aku makan Nasi + paru sambal + telur dadar + sayur..
CUMA RM2.50 je.. murah kan?
Agaknye akak tu kesian tengok muka aku kot.. ekekekek..

Pagi tadi pun sama gak..
Breakfast aku makan Nasi goreng + telur dadar + sebiji donut..
CUMA RM1.40.. Murah kan?
Agaknye AKAK TU SALAH KIRE KE?
ish... cam x betul je kan?

Tak pe, sat lagi lunch nak pi tanye balik..

daaaaaaa.
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, November 9, 2010

$4 je..

Salam..

Macam2...tajukku, kan?
Layan kan tajuk ini juga ye..

HARI INI:
Sarapan Pagi : Mihun putih - RM1.00
Makan tengah Hari : Nasi campur - RM2.50
TOTAL: RM3.50..

owh, ada balance lah..
Bleh buat beli Berger petang kang...ekekekekekek :P
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

"Ke Laut.....nun!"

Salam..
adoi..! ouch! eh... bukan..
Bukan aku nak ke laut..
tapi ayat ''Ke Laut" tu yang buat aku rasa nak gelak!
ekekekeke... ahahahahah:))
dah dua tiga hari ni, bila jelajah blog kawan2,
kebanyakannya akan kuarkan ayat " Ke laut" ni..
Cam dh jadi trend lak ekekekek:D
Aku pun suka guna gak, especially time mood down..
atau pun plan tak menjadi ke..
Makanya, "KE LAUT lah kita...
Kenapa ek guna ayat "KE LAUT" ni
ada siapa2 tahu?
sila bagi tau aku k!!!
daaaaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

terkedu ummi di buatnye..

salam..

alahai tajuk.. syok sendiri gamaknye ye.
ni semua fatin punye fasal lah ni..

Ahad aritu, kami sekeluarga tengah breakfast nasi lemak,
dan dah semestinye lah fatin pun join sekali kan?

Cam bialah, kalau bg anak makan sure die akan buat pilihan die sendiri,
kejap nak nasi je..
kejap nak sayur je..
pastu nak ikan bilis lah.

last2 tengah bertekak nak suapkan makan tu,
die bleh sebut " mi, ten nak syayur je...." memang jelas plak tu die sebut..
terkedu aku di buatnye bila dengar ayat dia tu..
terus pandang hubby aku and say " B, anak kita dah pandai cakap lah!" :D

kelakar lah pulak rasanye bila dpt dengar anak dah bleh ckp ngan jelasnye..
Tapi bukan untuk semua ayat lah..

k lah, entri tuk "fatin @ 18 month" nanti aku story lg ayat2 yg fatin dah pandai sebut k..
daaa dulu!
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, November 8, 2010

Wendy's... owh, my!

salam..
dah nak masuk tengah hari ni,
sebab tu lah keluarkan entry makanan..
Owh, ada siapa2 pernah ke Wendy's?
aku tak pernah lagi..
Tiap kali ke GIANT Kota damansara,
mesti akan terpandang restoran Wendy's ni..
Rasa cam teringin nak try,
tp tak try2 jugak..




Tengok gambar burger yang di letakkan di cermin restoran tu,
memang buat hati teringin nak cuba tau!
best ke?
sedap ke?
ada siapa2 pernah ke Wendy's
sila beritahu aku..
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Oh, sesaknya di My Dear Warehouse!

Salam..

Yep! aku telah sampai ke warehouse My Dear tu juga..
Teruja dengan entry yang di war2kan dalam blog NIEDA,
Makanya Semalam sempat lah aku ke warehouse tu..

Alhamdulillah, x susah nak cari tempat tu,
memandangkan hubby pun memang expert jalan2 kat puchong tu.

Sampai2 je, dapat parking betul2 depan warehouse tu,
so memang satu kesenangan buat kami yg punya orang OKU ni..

Ok, sampai kat warehouse tu, memang orang tengah ramai..
sesak jugak lah kat dalam tu,
lelebih lagi kat bahagian baby car seat!
memang harga pun murah2 giler..
Malangnye, ntah pe yang aku beli.
Sebab fatin dah buat perangai dengan membuat tpt tu mcm kt umah sendiri,
dan aku pulak tak dapat bershopping dengan hati yg tenang,

Hasil rembatan aku yang sepantas kilat tu :
Stroller untuk budak dh beso dengan harga RM20 je (murahkan?),
baju2 fatin and baby..
play mate(numbering & abjad) tuk fatin.

yang tak dapat nak beli:
Basikal,
Car seat,
Avent bottle just RM35 utk 12oz.. (rugi betul lah x beli)
dan lain2 yang tak dapat nak di jelajahi kat warehouse tu..

Agak2nye next time ade lagi ke jualan murah My Dear???
Sila kabar2 kan pada ku ye..

sekian dulu...
gambar x dapat nak di tepek kat sini, sebab x sempat nak snap2 lg..

daaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, November 6, 2010

Siapa nak di terjah?

Salam..

alahai.. cam poyos je aku ni tau!
ekekekek...

Ok2.. arini sangat2 lah rajinnye..
Dan juga agak free nak berblogwalking!
makanya, dalam keadaan aku yang tengah rajin ni,
nak juga lah aku terjah blog2 yang tak ade tinggal link kat sini..
Atleast boleh tambah kenalan melalui link tu kan?
So, sape2 nak blognye di terjah oleh aku.. (cam lah aku femes kan? ekekekek)
Sila lah tinggal kan link kat komen box entri ni k...

Insyallah, akan terjah/ziarah blog korang hari ni dan esok..
Nanti aku klik2 lah ape yg patut dlm blog tu..

jom! jom!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, November 4, 2010

Semua dalam 1

Salam..

Tak tau nk bubuh tajuk apa, so belasah je lah.. sebab entri ni banyak part!

1. Tentang KFC
-Tadi kan, 1 group Saleman (kat opis ni banyak group & berpuak2) kat opis ni tapau kfc, tp malangnya x pelawa pun aku.. terliur dah tau! cam sedih pun ada sebab dorang x de pun ajak2 ayam kat aku yg sedang ngandung ni huhuh..bau die satu opis ni bleh cium.. Nak ajak kawan opis lain g kfc, dorang x nk plak, sebab ada yang puasa.. makanya, terus call hubby ajak p lunch kat KFC. Mujur die free.. :D sedih wo... :(

2. Menjawab komen entri pagi td..
- ooo.. korang cayang fatin je ek? umminye x cayang ke? ekekekeke...
- memang sangat2 terharu bila fatin ucapkan ayat tu tau!

3. Gaji..
- aku dah dapat gaji.. tp budak2 sale masih belum dapat lagi.. sian dorang! Tadi dah g bank in cek.. harap2nye cepat lah clearnye..

4. Sok cuti..
- bestnye lah kan.. sok dah cuti.. pada yang cuti sabtu tu, lagi lah bestnye betul tak?
bleh lah rehat2 kat umah... ekekek..
-Mesti ramai yang pakat balik kampung kan? berhati2 di jalan raya ye..

Sekian dulu entri "semua dalam 1"
daaaaaaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Bisa gugur jantung ummi!

Salam..
alahai anak ummi..
bikin hati tercuit je tau!
bikin jantung gugur.. :D
Sekarang ni fatin dah pandai cakap sayang tau..
tapi pronounce die 'cayang'
Agaknya asyik dengar aku sebut 'cayang ummi..'
yang mana boleh dikatakan tiap masa dengan dia aku akan sebut perkataan tu..
lelebih lagi bila nak tido..
dan sekarang dia dah pandai sebut untuk aku..
bila time nak tido, tengah guling2 ala2 hindustani,
die akan sebut "cayang ummi.." cayang ummi.."
Bukan takat tu je, siap kiss lagi..
kiss pipi, kiss dahi, kiss mulut..
aduhai lah.. terharunye ummi..

dah besar dah anak ummi ni..
Makin banyak pe'elnye..

Makin mencuit hati..

"ummi cayang fatin................"

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, November 3, 2010

Sedih ni..

Salam..

Sedih ni..
Jadinya nak meluah kan lah gak rasa ni..
Sedih + geram..

Yelah, sampai hari ni bayang2 nak dapat gaji tak nampak2 gak..
bos plak asyik menghilangkan diri je..
eee.. x patut lah!

Masa perlukan khidmat kita, nak hit target dia..
dan nak hit untuk dapatkan lebihan duit kat poket dia,
macam2 di suruhnya..
buat kerja cepat2..
buat kerja jangan salah..
MESTI HIT target..
MESTI dapat register banyak2 bulan ni..

Dah malam2 pun sanggup call aku suh datang awal esok pagi,
sanggup remind aku banyak2 kali,
sebabnya..semata2 nak Suruh buat kerja awal2..
Suruh bawak balik kerja..
Suruh pastikan HIT tu tercapai..

Semata2 nak dapat kan RM berlebih untuk poket dia sendiri..
Kita yang jadi mangsa keadaan kelam kabut.

And at last...bila time gaji,
di lambat2kan..
dan buat dek je..

geram betul...


eee...k lah! dah meluah pun..
daaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Pentingnya Insuran Nyawa!!

Salam..

Ok, kali ni nak berentri mengenai insuran nyawa pulak.. dan kepentingannya pada kita.

Kenapa aku kupas hal insuran nyawa ni?
Bagi aku, insuran nyawa merupakan aset yang penting untuk kita,
Bukan sebab untuk mendapatkan keuntungannya ya.. tapi lebih kepada pelindung dikala kesusahan..
Contoh: sekiranya berlaku kemalangan kepada kita, yang memerlukan kita di rawat/di bedah, insuran yang telah dibeli dapat membantu kita dari segi membayar kos perubatan dan rawatan di hospital. Di samping terdapat insuran yang memberi wang pampasan sekiranya berlaku keadaan yang tidak di ingini kepada kita atau ahli keluarga kita.

" membeli insuran ni bukan bererti kita meminta untuk MATI!, tapi sebagai satu langkah perlindungan keatas diri kita dan juga ahli keluarga kita di masa hadapan..."

Apa itu Insuran??
Apabila anda membeli polisi insurans dengan membayar premium kepada syarikat insurans anda telah mengikat kontrak dengan syarikat insurans yang akan berkewajiban membayar sejumlah wang yang telah dipersetujui apabila berlaku sesuatu kemalangan atau kematian terhadap anda.

Insuran nyawa
~Ia bertujuan untuk memberi jaminan kewangan kepada anak-anak dan tanggungan lain yang berada di bawah tanggungan pencari nafkah jika beliau meninggal dunia.
~Jika berlaku kemalangan, Insurans di gunakan sebagai pelindung sekiranya berlaku keadaan dimana kemalangan itu memerlukan perbelanjaan yang tinggi, yang mana tidak dapat di biaya oleh si mangsa atau keluarga mangsa.

Panduan Untuk membeli insuran
1. Pastikan ejen insurans anda berdaftar dengan Persatuan Insurans Am Malaysia (PIAM).
2. Bacalah polisi insurans daripada ejen anda tentang syarat-syarat yang terkandung di dalam polisi dan semak penjelasan itu dengan PIAM atau rakan-rakan yang mungkin telah mengambil polisi yang sama.
3. Pastikan semua faedah yang akan diperolehi dinyatakan dengan jelas dalam perjanjian.


Untuk lebih maklumat mengenai insurans, boleh lah hubungi;
1. Persatuan Insurans Am Malaysia
Tingkat 3, Wisma PIAM
150 Jalan Tun Sambanthan
50470 Kuala Lumpur

2. Persatuan Insurans Nyawa Malaysia
49, Jalan Kampung Pandan
55100 Kuala Lumpur.

Info dari sini : http://www.sabah.org.my/bm/konsumer/panduan_pengguna/insurans.asp

Sekian dulu..
"Sharing is caring right?"
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Rumah dah siap semua..lega!

Salam..
alhamdulillah.. setelah hampir beminggu juga menghadap rumah ni,
akhirnya settle jua.. lega rasanya bila tengok rumah dah ready camni.
kerja cat mengecat dah settle,
kerja membuang sampah pokok dan rumput2 pun dah settle,
kerja membaiki paip dan memasang kipas juga dah settle..
Sekarang ni cuma nak beri green light pada penyewa kami tu masuk je..
sian dia, patutnya dia dah masuk minggu ni, tapi kami mintak dia postpone kejap..
Selamat penyewa tu baik hati gak..


warna kuning jadi pilihan kami..
kebetulan penyewa pun puas hati dengan warna ni..
selamat..
lantai semua dah settle di bersihkan dan di mop!
penatnya jangan cakap lah..
sebab hari sabtu tu hanya aku dan suami je yang bersihkan dalaman rumah..
pinggangku macam nak patah lepas mengemop tu..
Ahadnye baru adik beradik ku turun padang tolong mengemas sampah sarap pokok dan rumput..
serta baiki paip2 yang dah di rosakkan oleh penghuni lama ni..
Dah petang, lepas semua kerja settle, hujan pun turun dengan lebatnya..
hujan rahmat gamaknya kan? :D
see.. lebat gila kan?

sekian dulu..
rumah ku syurgaku..
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, November 2, 2010

BURGER KING buat aku kecewa!

Salam...
surat ni nak di tujukan kepada BURGER KING..
tu pun kalau ada orang2 atau staf2 BURGER KING yang baca entri ni lah..
Dah seminggu lebih aku teringin nak makan BURGER KING tau..
jadi, malam semalam aku dan seluruh ahli keluarga pergilah ke BURGER KING R&R Sg buloh..
Dengan rasa teruja, gembira dan mengidam yang membuak2..
ahli keluarga lain dah duduk bersantaikat meja, dan
teruslah aku dan adikku ke kaunter utk memesan makanan..
Bila dah settle dapat makanan, n nak pergi amik sos, tup2 kosong!
yang ada cuma tomato sos je! (tu pun rasanye dah kosong kot)
mintak lah pada kaunter tu, die boleh plak kata "SOS ABIS LAH KAK!!"
eeeeeeeeeeeeeee.. geramnya aku!
Boleh ke dorang buat camni?
patutnye beritahu lah kami masa beli makanan tu.. ni tak, x inform langsung.
jangan kan kata2 MAAF dari dorang sebab tak bg tau,
Bagi tau SOS abis kat customer yang datang makan kat situ pun tak!
memang stock nak kaut keuntungan betul lah dorang ni tau..
Patutnye sediakan lah stock sos yang mencukupi..
dan kalau dah abis tu, carilah alternatif lain dengan membeli sos kat kedai.. ish!
geram betul lah..
Akhirnya, kami mintak plastik, dan tapau je...
balik umah makan dengan sos kami sendiri.


sian aku dan ahli keluarga yang dh kelaparan nak makan burger king..
akhirnye makan kat umah jugak..
antara burger2 kami.. eeee geram!
~kalau dorang inform awal2 masa order tu, yang sos abis, sure aku dah suh dorang tapau siap2 makanan tu..
tak de lah kami pakat duduk melepak kat situ lelama..
~patutnye dorang kena ada back up stock yang mencukupi..
~emm adakah bad service ni hanya di R&R sg buloh? tempat lain camna?
sekian dulu entri meluah perasaan..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi