My Lovely Followers

Google+ Followers

Friday, July 30, 2010

Jika Isteri menangis dihadapanmu..

******************************************************************************************
Jika isteri menangis dihadapanmu….
“hargai lah ia sblm terlewat…”
Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
Jika kau membiarkannya pergi,
dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.
Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu,
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …Wahai suami2,
jika seorang isteri menangis keranamu,
tolong jangan menyia-nyiakannya.
Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu.
Lihatlah jauh kedalam matanya.
Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?
Apakah keistimewaan perempuan ini ?
”Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .
PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.
Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…
Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal
agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA…
Dan sangat berHARGA.

*******************************************************************************************

aha.. tak mo komen apa2 lah..
Korang layannnnnnnnnnnn!! k..

sorry.. dah lama tak ber update blog ni..
mood still tak bagus..

dapat kata2 kat atas tu pn dr FB, n terusssssss share kat blog ni..
sedih plak.. huhuhu...

semoga korang semua sentiasa ceria bahagia..

daaaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, July 25, 2010

Mood swing... DUGAAN..

Salam semua..

..... Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap MATAHARI,
Kemudian DIA datangkan pula GURUH & KILAT,
puas KITA menangis, mencari dimana MATAHARI,
rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI....
-Chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, July 22, 2010

Akhirnye dapat tawaf umah kengkawan..

Salam..

yes! akhirnye dah dapat tawaf umah kengkawan blog..
Dalam kemalasan, terselit kerajinan..
ini semua berkat kerajinan kawan2 yang rajin singgah dan tinggal komen di blog ini..

Tentang Alahan yang dihadapi..
tidak lah seteruk yang disangka..
masih lagi sihat,
masih lagi boleh bekerja,
masih lagi boleh makan, walau sedikit..
masih lagi loya2..
munkin sebab aku makan ubat tahan muntah kot, tu yang kurang muntah2 tu.

Cuma, sejak mengandung ni..
aku sering rasa letih..dan juga tak bermaya.
mungkin dulu, aku hanya uruskan diri sendiri dan suami.
tapi kini, kene uruskan anak..
dan fatin sekarang ni sangat2 lasak dan menguji kesabaran..
tu yang terasa sangat2 penat tu.

Tapi tak pe..
aku kene bersabar..
kene menahan segala dugaan..
kene sentiasa berfikiran positif..
kene sentiasa redha..
walaupun perit! walaupun sakit..

Doakan aku ye kawan2..
sebenarnye tak nak malas2 macam ni,
nak rajin..
nak ceria..
nak bersemangat..
SUPAYA ANAK YANG BAKAL LAHIR NI PUN POSITIF+ CERIA + RAJIN + SABAR..

DOAKAN KAMI ye..

psst: mana2 blog yang aku ter-miss untuk di kunjungi, sila beritahu ye..

sekian dulu..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 21, 2010

Dalam zone Kemalasan

Salam..

Dah 2 hari tak update pape ni..
mood tarak lah!

terima kasih pada Alynnz, yang tinggal kan komen kat entry sebelum ni..
tak sangka, ada juga yang tertunggu2 entry dariku..

emm, aku sekarang ni dalam ZONE MALAS nak berblog..
aduhai lah..
kenapa ntah!
tak mo sebenarnye macam ni..
kalau boleh nak update macam2..
nak cerita banyak bende
nak update latest progres tentang fatin lg..
nak cerita tentang aku yang sedang ngandung ni..
nak cerita tentang progres rumahku lagi..

Tapi apa kan daya ku..
semangatku telah lari..

tapi- nanti aku kejar balik ek!


Owh ya, sedikit update tentang fatin...
- masih lagi tak boleh sebut 'UMMI'...uwwaaaa!! bila di ajar, die kata 'nanak' means, tak nak! uwwwaaaa!!
tapi dah pandai sebut - ayah, tatak (kakak), abang, uwannnnn, adik, atik (cantik)
mamam (makan), mnum (minum), prrr Ting (puting).. dan banyak lagi lah!

- dan dah mula suka membebel.. tp malangnya aku tak paham ape yg die bebelkan.

k lah... tak mo bebel dah!
chow
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, July 19, 2010

Rasa nak makan Koay Teow

Salam..

alahai, tak dapat nak bersiaran di pagi hari tadi..
kerja yang banyak,
di samping line kat opis yang tak berapa nak 'clear'
susah betul lah nak berblog sekarang ni..

eh'eh, bukan ni yang nak di ceritakan,
tapi pasal koay teow!
alahai.. tiba2 tekak ni rasa nak makan koay teow lah..
balik ni memang kena g carik gak bahan2 nak buat k.teow goreng!
tak sabarnye nak balik..

meleleh...aduh!
tulun!

k lah, daaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, July 16, 2010

Thursday, July 15, 2010

Hari ni ada check up..

Salam..

Alahai, dah petang baru dapat buat entry.
Ini pun bukan main susah..
kene cilok2 buka blog ni..
sebab bos dah balik dari bercuti,
so memang arini sepenuh masa lah die kat dalam biliknye..
Dan aku pulak, terpaksa menahan rasa nak berblog..

Ni dah petang, die pun dah keluar untuk tea-time,
so, aku pun apa lagi...
meneruskan hajatku berblog dan mengupdate!

ok, Hari ni ada Check-up..
petang ni nak jumpa Doc Ratna,
hope petang ni die bertugas lah..
kalau tidak, kene set appointment lagi..
Tak mo cek ngan doc lain, sebab dah biasa cek ngan dia.
Harapnye, cek hari ni baby dalam kandungan ni ok.. sihat..

Ok lah, tak leh nak lelama.. ni nak g jenjalan umah korang lg.

K lah, till next..
daaaaaaaaaa
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 14, 2010

Kuatkan lah tahap kesabaranku..

Salam..
Hari ni aku masuk opis lewat, so lewat jugalah berupdatenya blog ni..
Ni semua gara2 anakandaku yang masih lagi tak sihat..
malam tadi badan dia panas balik, makan tak nak.. menyusu pun taknak..
lepas tu buat perangai.. sabar jelah aku!
Bila kita bawa dia kat ruang tamu, dia ajak kita ke bilik..
bila dah ke dalam bilik, dia tak kasi tutup pintu bilik..
lepas tu menangis..
yang si umminye ni dah lah dengan tak laratnye..
ayahandanye pulak balik lewat, jam 12 baru sampai rumah..
uwwwaa.. cedih betul lah..
biasanye jam 9 lebih fatin dah lena tido,
tapi malam tadi kul 11 baru die tido..
tu pun puas lah ummi nye ni nak bg die tido,
kejap berdukung.. lepas tu menangis..
memang menguji kesabaran aku betul!
dalam tengah2 bersabar dengan kerenahnya, terlepas jugak tengkingan aku kat fatin..
pastu die nangis, aku pun join nangis sekali..
uwwwaaaa...
Cepat lah sembuh fatin..
ummi tak larat,
awak pulak tak sihat..
aduhai lah!



Gambar atas ni, saje aku tempek kat entry ni..
gambar masa fatin sihat..
ceria dan gembira je..
melasak sana sini..
tapi tak nyusahkan ummi pun..
cuma kali ni fatin demam + meragam + menangis sekali..
buat ummi rasa tahap kesabaran tu agak tercabar sikit..
Cepat2 sembuh ye cayang ummi!!
-sekian dari ummi chugie ^_^-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, July 13, 2010

Anakandaku demam..

Salam..
Anakandaku pulak demam..
Semalam panasnye dah cecah ke 39 darjah celcius..
lepas dah bagi ubat 2 kali semalam,
campur pagi2 tadi dalam 2.30 pg..
alhamdulillah, panas badan dia dah surut..
dah jadi normal ke 36.6 darjah celcius je..
Risau yang amat semalam, sebab dia asyik merengek dan menangis je
makan pun tak nak..
minum susu pun tak abis..
rasanye fatin macam kene ulser mulut dan sakit tekak lah,
sebab dia asyik kuarkan puting dr mulutnya dan isap pelan2..
Sian dia..
gambar bawah ni, latest pic fatin..
yang aku snap minggu lepas..

Siap ada bunga lagi kat celah telinga tu.. :D
Bunga ni petik dr umah wannye..
abis di kerjakan segala bunga2 tu..
psst: terima kasih pada yang sudi share petua yg aku mintak tu ye.. berguna tu!
sekian dulu..
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, July 12, 2010

Nak Minta petua..

Salam..

emm, aku masih lg di opis ni.. x jd amik half day!
kerja xsiap lagi..

Sejak mengandung ni, macam2 gak dugaan dtg.
especially bab loya, muntah dan tak lalu makan..
aku tau itu masalah biasa bg ibu mengandung.
Tapi, nak juga tau petua yang kalian amalkan masa kena masalah ni..

Macam aku sekarang ni, bukan saje alami simptom atas tu,
tapi aku juga mengalami masalah air liur berlebihan..
ish... rasanye, ini lah masalah paling berat aku buat masa ni tau!
memanjang je rasa nak buang air liur..
Jadi, cara aku nak kurangkan masalah2 ni,
adalah dengan mengunyah chewgum dan makan asam..
Tapi, hubby dah bising lah..
sebab asam kan x bagus..
chewgum pun sama, tak bagus gak..

apa yang nak aku buat ni??
kadang tu, minum air pun boleh buat aku muntah2 tau..

korang2 semua, ada apa2 idea atau petua tak??
boleh lah bgtau dan share kat sini..

sekian dulu,
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Nyaris aku MC arini..

Salam..

Selamat pagi semua..
ye.. harini pun aku masih bekerja..
Nyaris2 nak MC arini tau!
Badan rasa semacam je ni..
Tapi apakan daya..
Report untuk sales day semalam harus di hantar hari ni..
arghhhhhhhh tension betul lah!

Semalam, sampai je umah, terussssssssss landing atas katil.
Pengsan sekejap.
Sebabnya?? aku lupa nak makan ubat tahan muntah dan Asid Folic.
Asik memikirkan kerja dan tugas di opis, sampai lupa nak makan ubat.
haishhhhhhhhhh...
di tambah pulak aku tak makan tengah hari..
bila dah petang abis kerja tu, nak lah jamah skit nasi..
tapi, x mampu dah.. makan skit je, terusssss keluar balik!
haishhhhhhhhh...

Tengok lah arini,
kalau tak ok gak rasa badan ni..
nak amik half day je lah kot!
bleh rest kat umah lagi...

Ok lah, nak buat kerje dulu ye..
daaaaaaaaaaa

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, July 11, 2010

Kerjaku di Opis ni dah selamat..

Salam..

Now dah jam 4.00 ptg,
Tiba masa nak balik..

Alhamdulillah..
Akhirnya, tugasku tamat jua untuk hari ini..
Yeay! x sabar nak balik dan landing atas katil ni.. huhu
Nak rest cukup2..
Nak tido puas2...
Nak bermalas2an kat umah..
Menghabis masa yang terluang ni..
Sementara menunggu hari esok..

Nak recover balik penat 2 hari kene kerja dalam masa beberapa jam ni.
Esok harus teruskan tugas balik..

ok lah!,chowwww...

salam..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, July 10, 2010

Aku Masih di Opis ni...

Salam..

Alahai.. Syoknye kalian2 ye..
Sedang buat apa lah agaknye tu?
Mesti sedang bershopping,
atau mungkin sedang bersantai2 malas di rumah...??
owh, jelesnye aku!

Aku pulak, masih lagi di opis..
menjalankan tanggungjawab sempena Sales Day..
Myvi Limited edition sedang hangat di promosikan..
dan alhamdulillah, sambutan pun amat menggalakkan..
terutama bagi kaum hawa..
Ramai juga yang suka dengan warna baru ni tau!

Lagi 2 jam je untuk aku habiskan tugasan kat opis ni,
Lepas ni boleh lah berjimba2 di rumah.. heheheh:D
atau mungkin jalan2 ke shopping mall sekajap lepasni??
emmmmmmmmmm... x sabarnye!!

Ok lah, nak teruskan tugas dulu ya!
daaaaaaaaa...

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, July 9, 2010

Israk Mikraj..

Salam..

Alhamdulillah...
Syukur.. di hari jumaat ni, jom tambah2 amalan ibadah kita..

Malam ni malam Israk Mikraj,
So jom sama2 perbanyakkan amalan..
Esok dah masuk Israk Mikraj...

Moga segala amalan baik kita di terima Oleh Allah..

Bulan Rejab, Syaban dan Ramadhan,
merupakan antara bulan islam yang di tunggu2..
Kebanyakan umat islam menjadikan bulan2 islam ni untuk mengerjakan amalan2 sunat.


~~Aku sekadar berkongsi ~~

Sekian,
-Chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Penawar Rindu..

Salam.. jom layan lagu ni...
Sorry lah ye, pagi2 dah layan lagu syahdu.. huhuhu...
by: Orkid Abdullah
Tajuk: Penawar Rindu
Penawar rindu padamu seorang
Kenapa selalu semangatku dikau puja
Penawar rindu padamu seorang
Resah tak sanggup menanggung di jiwa
Salah tak tahu kasih bermula( ulang 2X )
BermulaPeristiwa, dalam ingatanKasih tercipta
Penawar rindu padamu seorang
Senyuman kuberi sungguh bermakna
Tetapi sayang kau tak ketahui( ulang 2X )
Tak ketahui
Hingga ku merana, merajuk hati
Membawa diri
Penawar rindu padamu seorang
Kenapa selalu semangatku dikau puja
Penawar rindu padamu seorang...
******************************************************************************
sekian.....
Siapa layan lagu ni??
Hanya yang tau lagu ni je akan layan tau!!
bye!
-chugie
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, July 8, 2010

Ketawa dan Air mata..

Salam semua...

Ketawa dan air mata..
Itulah tandanya CINTA...
nananana.. lalalalala.....

oooppppppppppppppppps!! den dah lupa lah lirik lagu ni..

korang tau?? meh share sini!!

huhuh...


Tadi, baru je aku ketawa.. dan aku gembira..
Tapi sekarang, aku menangis.............
Lumrah dan fitrah manusia kan..
Ketawa dan air mata tu jadi hidangan kita..
Tanpa nya, siapa lah kita..
Tanpa kita, siapa lahnya..
huhu.. sakit jiwa ke??
Layannnnnnnnnnnn!
daaaaa..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

World Cup 2010..

Salam..

Chupppppppp!! nak layan World Cup dalam Blog ni jap ek!!

Ei, geram betul ngan games WC tahun ni tau!
Sebabnya??
Semua Team yang aku sokong OUT!

eii... geram betul lah!
Brazil, dah OUT awal2!!
Harapkan Argentina, OUT juga..
Kusangkakan bila sokong German, akan mara lah ke final..
Tapi, tak jugak!
German sudah kalah pagi tadi..

Aiseh, nak sokong team mana lagi ni??
ishhhh..


Korang sokong mana??
Ke korang tak layan World Cup??
Jom2 undi...
nak tengok sapa yang layan dan tak layan World Cup ni!

cheeerrssssssssssss!


-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 7, 2010

Komen box bermasalah..

Salam..

yuhuu.. aku masih disini.. :D
Wah, rata2 blogger buat entry pasal komen box ada masalah kn?
termasuk lah aku..

Cuma aku bernasib baik sebab link kan komen tu ke email..
so setiap komen yang kawan2 tinggalkan, dapat lah aku baca melalui email.

Tapi hari ni dah ok kot kan??
cuma comment count tu tak berapa nak betul lah!
kat komen box tu appear 17 komen,
tapi bila bukak je.. hanya ada 10 komen appear.
komen2 yang lain tu entah kemana agaknye!

emmm kenapa ek, sekarang ni Blogspot banyak sangat masalah??
Dorang tengah upgrade web ek??

Cuba bagi tau aku skit!!



-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, July 6, 2010

Owh.. sensitifnya..

Salam..

emm.. sensitif..
Rasanya perempuan mengandung lebih sensitif kan..
sensitif yang tak bertempat.. -tu orang yang tak rasa, akan cakap lah-

Tapi, memang betul lah..
Perempuan ngandung ni sangat2 sensitif!
hal kecik pun boleh buat hati sedih..
hal yang remeh pun boleh jd besar..

tapi tak semua orang akan paham 'perasaan' itu..
hanya meraka yang pernah rasa je akan paham..
dan mereka yang memahami je tau akan 'perasaan' itu.


eh.. ter-sensitif pulak aku ni.. eheheh..


owhh... SENSITIF kah aku??

sekian dulu..
aku yang merepek meraban di pagi hari..
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, July 5, 2010

Mempelam..oh mempelam..

Salam..
Dah petang, baru dapat post entry!! apeda kan?
Jom layan mempelam muda ngan sambal kicap cili ni..
sedap wo!!
Kebetulan kat umah aku skang ni tengah berbuah mempelam selebat2nya.. (mcm tau2 je tuannye pregnant kan?)
Makanya, aku dengan baik hatinye, bawak lah mempelam2 muda ni kat opis..
dan akak cleaner kat opis plak, bawak sambal kicap cili tu..
pergh.. ape lagi, kenduri mempelam lah kami!! heheh:D
Jom layan piccas!! (tak banyak, 2 keping pics je!)

sedap wo.. tengok mempelam tu je, dah buat aku kecur liuq!
belum di cecah dengan sambal kicap tu..
sambal ni memang marbeles tau!
tak caya?? try ler... huahahahahahh:))
Sekian dulu..
entry dari aku!
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, July 3, 2010

Terima Kasih semua..

Salam..

Alhamdulillah.. masih lagi dapat bersiaran ni.
Kesihatan agak merudum masa ni,
mintak2 tak semakin teruk lah..
risau gak kalau2 kena morning sickness ni.

Sekarang kat rumah pun, asyik melepek je..
kat opis, alhamdulillah.. masih ok.. walaupun terpaksa menggagah kan diri.
Makan, dah semakin berkurangan.. dah makin tak lalu nk hadap makanan.


ok lah, tak mo bebel pepanjang lah..
Sebenarnye nak ucapkan TERIMA KASIH banyak2 pada kawan2 yang sangat baik hati,
bagi ucapan tahniah dan doa2 untuk aku dan baby..

Nanti2, aku try posting kan cite2 pasal fatin plak lah..
dah banyak perangai anak dara ku ini.
dari sehari ke sehari, try nk post cite tentang fatin,
tapi, semangat tak de lagi lah..

Sekian dulu..
daaaaaaaa!

-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, July 2, 2010

Alhamdulillah.. positif dah!

Salam..

Alhamdulillah, syukur...
Di hari jumaat yang sangat mulia ni,
Aku rasa bersyukur dan gembira sangat..
walaupun badan rasa tak berapa nak sihat lagi ni..

Hari tu, lepas je entry tentang RASA tu..
Ramai kawan suh buat test urine..
Balik dari opis, terus lah ke farmasi untuk beli UPT..

Sampai umah, terus buat test tu..
Alhamdulillah, positif!
Sebenarnye masa nak test tu kan, punye lah nervous tau!
Rasa takut dan rasa yang tak dapat nak di gambar kan..

Last2.. bila dah dapat result, baru rasa lega..
dan juga rasa terkejut gak..

So, semalam baru aku g buat cek up kat PMC (tempat biasa)
so, memang confirm dah ada isi lah..
doctor scan, n die kata masih baru lagi..
Dalam 5 minggu..

Hope, segalanya berjalan dengan baik..
dan doakan yang terbaik untuk kami ye..

Daaaa dulu k..
kesihatan x berapa baik buat masa ni..


pssst: gambar tak sempat nk uplaod dalam ni.. hanya entry sahaja!



-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, July 1, 2010

Travelku..#Last - Pekan Baru Indonesia

Salam..
Ok, last part tarvel kami di Indonesia..
Untuk Hari terakhir ni, kami cuma pusing2 sekitar bandar Pekan baru ni je..
+ shopping maping skit barang2 yang berkenan kat hati..
Cuma harga di Pekan Baru agak mahal dari di Tempat lain.. mungkin di kawasan bandar kot kan?..
Macam2 kami jumpa tau, Bank CIMB pun ada gak kat sana.. eheheh:D
Cam jakun jap aku ni bila nampak CIMB ada kat indon heheheh:D
Luas betul CIMB punye jajahan ek!


Jalan2 dulu di shopping Mall di Pekan Baru ni..
Nama Mall ni, Plaza Sukarama..
Biasalah kan, kalau nama pun shopping Mall, macam2 ada tau!
harga pun murah2 je.. tapi, tak semurah kat Bukit Tinggi.


Sebelum ke Airport, kami ke Balai Seni Budaya Pekan Baru dulu..
Tak de buat pe pun..
Kebetulan Suami makcik kami ni ada projek seni budaya kat sana, so dapat lah cuci mata tengok kawasan tu..
Besar giler Balai budaya dia.. macam istana tau!


Kat dalam sekitar kawasan Bangunan tu ada rumah2 contoh mengikut bangsa di sana..


Ada Rumah Riau, Rumah Minangkabau, Rumah Bingkalis dan lagi satu rumah aku tak ingat lah.. Aku sempat snap 3 rumah tradisi tu je.. yang selebihnya aku x sempat n tak larat nak snap dah!
Letih sangat dah time tu..
Ok, tu je lah cite tentang travel aku...
sekian dulu..
yeay! dah abis dah...
-chugie-


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi