Posts

Showing posts from May, 2010

Baru dapat update blog ni..

Salam..

Adui lah.. dah malam2 buta camni baru lah dapat update blog..
Rindunye lah dengan blogku ni..
2 hari tak berblog, rasa macam 2 tahun tu..
Apa khabar lah korang2 semua kan??

Dari hari jumaat, sampai lah hari isnin, masa aku memang penuh..
tido pun tak berapa nak cukup ni.

Start Jumaat, kami balik kg hubby kat N9..
sebab dah lama jugak tak jenguk wan hubby..
Kami anak beranak balik hari je sebab aku kena kerja hari sabtu.
Rasa tak puas je balik kg tau.. dah lah skang ni tengah musim buah kt sana..adui lah!

Kami sampai kat umah dr kg dekat jam 12 malam..
pagi2 sabtu aku dah kene g opis.. n siapkan kerja2 aku
sebab isnin aku amik cuti..
habis kerja, terus jalan2 jap kat The Curve.
Jam 3 ptg baru sampai umah n settle kan kain2 yang nak di basuh.
mlam pulak ada kenduri tahlil.. jam 12 malam baru sampai umah.

Ahad pulak ada kenduri kawin..
Malamnye pulak kami sekeluarga belah hubby ada makan2..
jam 12 malam jugak sampai umah..

Isnin pulak, pagi2 dah kena bangun sebab nak ke imigresen
untuk buat pasport f…

Banyaknye anugerah aku dapat.. Terima kasih!

Image
Salam... Ya Allah...Syukur alhamdulillah.. Atas kurniaan ini.. owh! owh!! owh!!!!!!! sungguh tak kusangaka... sama sekali tidak menyangka.. akan mendapat award yang banyak ini.. Owh!! Owh!!!!! owh!!!!!! Terima kasih pada.... * * * * * * * * * * kak SZ Atas award2 yang akak kasi ni... saya betul2 terharu dan haru biru huhuhuhuh...

friend blogger award.. ye, memang akak dh lama jadi kawan blogger saya... saya kagum dengan akak tau, sebab masih lagi belajar dalam masa mengajar..
Interesting blog award!! owh.. terima kasih, x sangka blog saya sangat interesting..
I love your Blog!! owh, tq... tq.. I also love your blog!! muahhhhhxxxx!!!
Creative Blogger Award!! ya allah, tak kusangkan... kreatif juga aku ni ye ihik! anyway, terima kasih pada kak sz ye.. sebab sudi bagi award2 membina ni.. Ingin juga ku berikan award2 ini pada.... Zella,ezan,nieda,huda,mamalieyna,Maszmadi, alynzz,ena, zh-ena, barine, imah aka anak2ku, nia kak Ica, Alya, ieda al-habsyi, Lily@mummyQistina, Ain, Catlina,zura, anis, eb mamaaerish,pretty zaza, dan..…

Jom Join Food Review by Catlina!!

Image
Salam.. Pada semua rakan2 bloggerku, jom lah kita support cat.. Rasanya ada yang kenal Cat kan??? Jom lah join foof review dia.. tak susah pun, senang je.. aku pun dah join.. dan die dah terjah dan review blogku itu.. best betul lah.. walaupun blogku itu masih baru.. tapi rasa cam ade banyak kekurangan.. nanti nak improve lagi! thanx ye catlina coz sudi ke teratak dapurku itu... korang berminat tak?? join sini!

Kepada para pemenang my GA

Salam..
1stly nak ucapkan tahniah pada semua pemenang.. 2ndly- hope semua pemenang dapat beri address secepat mungkin ye.. setakat ni hanya Anis, mamalieyna dan ena je yang dah bagi.. yang lain2 masih belum bagi lagi.. pada ZELLA, NAFIRAA, EZAN, LILY@mummyQis dan Cicakgirls, sila beri alamat anda cepat2 ye.. Lastly, Selamat bercuti pada semua kawan2.. Semoga selamat dalam percutian korang ye.. Chiaow!! -chugie-

Lamb Chop.. uuu..yummie!!!

Image
Salam...
Dah nak masuk tengah hari ni, cini lah keje aku... Berpikir2 nak makan apa untuk lunch hari ni..
Owh, sedap jugak kalau pekena western food kan?? Sekali sekala basahkan tekak dengan western food sedap juga.
Jom layan Lamb Chop ni...

Lamb Chop ni, incek suamiku yang punye masa dinner kat Cafe D'Manggis aritu..
Aku layan Grill Chicken Chop je.. sedap!
Nak tau lebih lanjut?? jom ke Dapur Chugie...hohohoh.. promote! promote! Selamat makan tengah hari ye kawan2...

-chugie-

Pemenang My Giveaway!!!

Image
Salam .... Dengan Lafaz Bismillahirrahmanirrahim.. dengan ini, aku umumkan pemenang Iezmierah's Special Giveaway!!! Sebelum tu, meh layan piccas dulu k...

yeah.. ini lah orang yang telah mencabut undi bagi kategori 2...
Sesi mencabut kertas yang pertama..

Ini yang kedua...

dan ini yang ke tiga...

Bukan mudah ye nak suruh budak ini pilih kertas2 tu.. memang bikin umminye fening lah!

Dan pemenangnye untuk KATEGORI 2 adalahhhhhhhhhh!!!!

taraaaaaaaaaaaaaa
*
*
*
*
*

NO 41 - Ezan
NO 31 - Zura
NO 19 - Cicakgirls

Dan bagi KATEGORI 1

Pemenangnya adalah!!!!
Taraaaaaaaaa!!!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

MAMALIEYNA
LILY@MUMMYQISTINA
NAFIRAA
ZELLA
ENA

Dan aku dengan rasa sangat suka citanye nak bagi hadiah juga pada peserta PERTAMA!!
iaitu....
*
*
*
*
ANIS
Yang mana, anis juga merupakan antara penkomen dan sahabat yang sangat rajin datang komen dalam blogku ini..

Tahniah pada semua pemenang ye!!!
kalau ikut hati, nak bagi hadiah pada semua yang join GA ni..
tapi apakan daya.. rezeki ku sekadar sampai di situ je..

sila email:-
Nama penuh, nickna…

Maaf ye.. aku sangat bz hari ni..

Salam..

Rakan bloggerku sekalian..
Maaf ye.. aku tersangat lah busy nye hari ni..
Cuma sempat nak buka blog ni untuk tengok komen2 dari kalian je..
Tapi belum sempat nak buat kunjung balas lagi.

Dari pagi sampai lah sekarang ni, tak menang tangan nak buat kerje2 ni semua..
Rasa nak menangis pun ada..
Entry2 tadi pun hanya AUTO PUBLISH yang aku dah siap2 buat Malam semalam..

Tak best betul lah tak dapat jengah rumah korang2 semua..
Rasa macam tak lengkap berblog.
Cedihnye hati ku huhuhuhu..

Ok lah.. nak g sambung buat kerje balik,
hope kerje ni abis cepat dan boleh lah aku menjelajah blog kalian ye..

g dulu ye....
daaaaaaaaaaaaaaaaaa!!



-chugie-

Kami ke Pulau Indah Pelabuhan Klang

Image
Salam.. lepas layan paintball ayah, barulah layan habuan yang harus ayah beri pada kami.. Kami ke Pulau Indah.. Dah lama tak lepak kat sini tau.. Last dulu masa tengah pregnant kan fatin.. kalau x silap den lah..
Cantik sungguh permandangan ni tau.. i like!

dan ini juga.. bersih je kawasan ni skang.. dah terjaga.

Ada orang memancing juga..
kami cuma tukang tengok je.

Fatin dan ayahandanye..
Hubby yang sangat2 setia melayan kerenah anaknye.

Bukan senang nak snap pic anak dara aku ni tau..

ntah ape yang di pandang tu agaknye..

yes! akhirnye die pandang gak time ummi nak snap gambo.. haish! susah bebenor!

Fatin tengok ape tu sayang..

Berjalan macam dah teror je tu ye..
"ayah, jom g sane..."

"owh,, indahnye laut ni.. kalau lah dapat mandi, lg syok!"

Alahai ummiku ini.. nak jugak enterprem tu.. layan kan je ler.... Sekian dulu sesi bersantai di Pulau Indah... Chow!!! -chugie-

Check up fatin yang ke setahun

Image
Salam..

Alahai.. sibuk benar lah aku ni..
sampai nak update tentang check up fatin yang ke setahun pun lewat.
Dah lebih dua minggu buat check up, baru hari ni aku dapat post entry.



Yang Bestnye..Perkembangan fatin buat masa ni amat memuaskan hati.. Syukur Alhamdulillah..Masih juga lasak seperti biasa dan sangat2 aktifnye.. cuma ada sedikit demam lepas kena cucuk tu..Sekarang ni dah sangat2 pandai say "babai' sambil tangan lambai kat kite dan kadang2 say "amie" (means ummi lah tu) itu pun ikut mood die..Berat fatin masa check up tu 9.4kg, dengan tinggi 86cm.. Doctor kate fatin tinggi.. (yeke?)Yang tak bestnye, fatin dah kurang nak menyusu badan.. tak tau lah kenapa.. sedih pun ada bila anak dah x nak BF ni..Biasanye bila kite suakan je tek kat die, sure dia akan terus isap..Tapi skang ni, pandang pun tidak.. ada masanya die langsung tak nak BF.. nak susu botol je..tak paham betullah.. Susu badan aku pun dah makin kurang ni..kadang tu cukup untuk 2 3 kali susuan je.. sele…

Ha.. Siput sedut lah..

Image
Salam.. aha.. saje je nak letak pic makanan ni di di time2 macam ni.... Kasi up sket korang punye nafsu makan heheheh:D Menu makan malam kami aritu.. Layanzzzzzzzz k!

Resipinya di DAPUR CHUGIEye..Mesti ada yang mencari jap lagi ni kan?? ahahahhahaa...cheeerssssss!-chugie-

Dia minat mainan ni lah.. adush!!

Image
Salam..
Abis lah aku.. pasni harusssss buat tabungan syiling!
Ini aktiviti kami masa jd peneman setia suami aku kat tournament paintball aritu.. Masa time rehat makan tengah hari, kami singgah makan kat A&W, dan terjumpa lah dengan mainan ini..
Masa kat dalam A&W tu dia dah tak tentu arah sebab terpandangkan mainan ni..Sampai aku dah tak leh nak handle dia..Last to last.. aku layan kan je ler..x sanggup nak dengar die buat jeritan padu dalm A&W yang ramai lg sesak tu. Mula2 die perhati je mainan ni bergerak dengan bunyi lagu tu.. Macam takut pn ade..

see.. muka cam nak nangis,
tapi lepas tu..
dia dah teror dah..

dah mula serasi.. dan tak mo turun pulak...

layan sakan fatin ngan mainan tu..

Nampaknye lepas ni, kene lah jauhkan pandangan die dari melihat mainan ini..
kalau tidak, mau abis semua syiling2 ummi dalam tabung tu..
owhhh.. nehi..nehi..

baik ummi belikan baju dan makanan kamu tau!

sekian dulu..
-chugie-

Teringin nak makan kat sini...

Salam...

alahai... makan, makan, dan makan je kerjeku ini tau...

Sekarang ni, nafsu makan ku dah sampai ke tahap yang tak dapat di kawal dah..

walaupun sebelum2 ni memang kuat.

Tapi yang memusykilkan ku, selepas je makan dengan banyak dan puasnye..
musti akan rasa nak muntah balik..

agaknye terover makan kot ek??

Sebenarnye aku teringin nak makan katLe Chateau de Puah..


tadi g jenjalan balik kat blog kawan2 yang datang terjah blog aku ni masa aku tengah bz aritu..


So tersinggah lah kat blog etieyerywan jadinye, aku masukkan restoran ini dalam list restoran yang akan aku terjah.. insyaallah, akan aku riview tentang restoran ni dalam blog ini ye.. tunggu tau!!! k lah, chow! -chugie-

Ayah p layan paintball, Ummi dan fatin layan Kamera..

Image
Salam.. Semalam aku & fatin teman ayahnye layan Final paintball kat PJ. Memandangkan team dia kalah ari sabtu, so die pun saje2 datang tengok game yang masuk separuh akhir semalam.. Dan aku n fatin jadi pengikut setianye.. Ingatkan sekejap, rupenye.. lame giler.. Bayangkan lah, kami sampai dalam jam 11pg, jam 5 ptg baru game tu abis.. memandangkan Cuaca yang panas, aku n fatin dok dalam keta je lah.. Jom layan pics kami yang kebosanan tahap KING KONG!!

fatin yang cun melecun dh jadi comot dah.. sebab lama sangat tunggu ayahnya layan paintball.. Rambut tu pun.. nth ape pesen nth.. sian anak aku. heheh

Fatin pun tak banyak ragam sangat.. so senang gak nk layan dia semalam..
kalau tidak, memang aku balik je lah!

Selamat ade mainan2 sampingan dalam keta, bleh bg fatin layan dulu..

dan juga layan umminye snap2 gambar die.. kn fatin kan???

apesal lah buat muka camtu cayang uit??

aha.. ummi pun nak enterprem gak.. bosan tahap dewa wei..

selamat ber-aircond, kurang skit ketensionan menunggu..

maca…

Kejapnye berhujung minggu..

Salam..

Alahai.. kejap betul cuti hujung minggu ni kan??
rasa tak puas betullah..

Semalam sabtu, hari ni dah ahad..
Sekarang ni dah malam..
cepat betul masa berlalu..

Rasa tak puas lagi merehatkan diri..
Rasa nak sambung cuti je..
Rasa nak tido lama ...
Rasa nak bermain ngan fatin lama..

Alahai.. cemburunye masa dengan aku..
Nak ambil cuti, mcm tak berbaloi pulak rasanye..
Plan nak bercuti2 masih banyak.. kang x tercover pulak..

Aduhai lah masa.. kenapalah cepat benar berlalu..
bestnye kalau masa tu panjang kan?? Tp untuk hari cuti je lah..
Hari kerja biar cepat..
cepat abis kerje, cepat lah balik umah.. tak gitu??


k lah.. nak g solat magrib lah.. daaaaaa!
chhheerrrrrssss
-chugie-

Senarai Peserta Iezmierah's Giveaway..(Update till 22/5/2010 11:55PM)

Salam...ku dah kompil senarai peserta giveaway aku...Sehingga 22/5/2010 11:55mlm*********************************************************************************************KATEGORI 1
1.anis 2. ayu idris 3. Alya
4. maszmadi
5. Alynndanishamza
6. Nafira
7. iewa
8. nia
9. ezan
10. Eina
11. Zella12. Huda13. Lily @ MummyQistina14. Rose @ IbuRafiq15. Ena16. unlisted_one*************************************************************************************KATEGORI 21. Anis
2. MamaLyna
3. Ayu idris
4. syakila
5. ogy2112
6. mama zharfan
7. shaza
8. faris
9. cadlynn
10. jUNIZA
11. inasepi
12. inahasan
13. sakinah
14. Alya
15. maszmadi
16. izancute
17. Sarah
18. Alynndanishamza
19. cicakgirls
20. shidasyakirin
21. deardelaila
22. ANIN
23. rosilah
24. Nida
25. iceaisya
26. usharapa
27. sofiahb
28. Nafira
29. iewa
30. Ayuayu101
31. zura
32. fatin
33. kay
34. zaikulim
35. nia
36. taufid
37. shieda
38. barine
39. kakngah
40. bumble_bee
41. ezan
42. eina @ mamalieyna
43. Zella 44. Adda 45. Asya46. tiefazatie47. Huda48. Lily @ MummyQistina49. ~~Ro…

Diumumkan..My GA Sudah TUTUP...

Salam... Yep.. now... sekarang... dah tepat jam 9:22PM (malam).. dengan ini, secara rasminya aku umumkan bahawa... Iezmierah's special giveaway telah pun di TUTUP!!! Penyertaan yang di buat selepas 9:22 malam, samada terlebih seminit pun, tidak akan aku ambil kira... Kepada yang menjoinkan diri.. terima kasih banyak2.. Pada yang tak sempat tu, tunggu lain Giveaway ye.. keputusan akan di umukan minggu hadapan.. Insyaallah akan aku umumkan sebelum berlabuhnya tirai MAY 2010.. Sekian dulu.. daaa....

..iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY..

Image
iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY
Salam all... Dengan lafaz Bismillahirrahmannirrahim...Aku ingin menganjurkan satu giveaway!! yeay..Giveaway ni adalah sempena menyambut kelahiran anakandaku Nur Fatin Adlina yang PERTAMA pada 11/05/2010...Mulanye nak lah ajak kawan2 dalam alam blogger (especially yang selalu komen dlm blog chugie ni) join sambutan birthday fatin, tapi aku sure.. ramai yang agak susah nak hadir kan diri kan?? makanye.. aku anjurkan giveaway ini..Dalam pada masa itu aku nak menghargai kawan2 blogger yang sangat rajin tinggal komen dan datang bertandang membaca dan melihat posting2 kucar kacir aku ni..Ok lah, tak nak bebel pepanjang.. Ada 2 kategori..korang pilih je mana yg korang suke tau! Nak masuk dua2 pun boleh..Kategori 1: Pengkomen tertinggi- Kategori ni khas untuk kawan2 yang baik hati datang tinggal kan komen kat blog ni.. jadi aku akan buat kiraan berdasarkan komen2 yang telah korang tinggalkan dalam setiap entry aku tu dan pilih 5 orang yang paling banyak tinggalkan kom…

Aha... aku dah tau dah..

Image
Salam semua..
Owh, hari ni sabtu kan?? bosan nye lah..
Sebenarnye tak mahu men-post any entry hari ni..


sebab....





sebab...





sebab...


Sebab aku tak mahu lah...

Tapi.... aku kan blogger TEGAR! sama macam kalian2 yang TEGAR berblogger..



Sebab itu lah aku gagahkan jua diri ini untuk men-post entry ini




***bebelan lagi***

Ok lah, seperti tajuk kat atas tu kan..

Memang dah tahu dah..

nak tahu ke ape yang aku dah tau tu??

Ye... aku dah tau ape yang tersurat dan tersirat bila anjurkan GIVEAWAY ni..

Nampak senang, tapi sebenarnye SUSAH tau!!

Yang senangnye, bila kita posting kan entry tentang GIVEAWAY tu...

Nah! beratur ko yang datang join...

walaupun, sebenarnya takut sangat kalau2 GIVEAWAYku ini tidak mendapat sambutan..

Dan nah! kini ku tahu.. ramai yang menjoinkan diri..

memang tidak ku sangka..

Kalian.. kalian.. kalian semua ni memang sangat2 baik hati sebab sudi menjoinkan diri dalam GA ku..

Aku memang sangat2 hargai...

yeap! aku sangat TERHARU dan GUMBIRA.. tak terkata..

TERIMA KASIH SEMUA..

ahaaaa... Kini a…

Esok last day untuk join My Giveaway..

Image
Salam...

Hari ni dah 21/5/2010...

Esok dah 22/5/2010...

Jom! jom! jom!jom... kite heboh.. heboh...

~~Kepada semua blogger~~

Giveaway ku ini akan ditutup esok pada 9:22PM..

Makanya, sila lah pay sepenuh perhatian pada yang masih tak join lagi ye...

Pada yang telah menjoinkan diri... TUNGGGUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Keputusan akan di beri secepat mungkin!

Jangan risau! aku akan bagi result secepat yang boleh...

sekarang ni aku sedang mengira komen2 untuk bulan 5..
pening betul lah.. banyak tuuuuuuuuuuu!


k lah, nak chow n counting lagi.. dan lagi.. dan lagi...
daaaaaaaaaa
-chugie-

Fatin vs Echa

Image
Salam.. Saja nak buat entry ni.. kenangan fatin bersama kawannya echa.. Skang ni echa dah tak di jaga oleh Wannya (pengasuh fatin).. Sebab ibu echa dah dapat transfer balik kat sini.. Sian dorang berdua ni, terpaksa berpisah.. nampaknya tak ada lah kawan bulian fatin lepas ni. Jom tengok aksi dua budak kecik yang berebut plastik pampers ni.. HeroInnya : anak aku lah.. echa, kena buli..

Ini lah echa.. Sejak dari kecik sampai lah dah setahun ni, dia di jaga oleh wannya.. dan ini lah kawan fatin selama setahun ni..

fatin.. yang sekarang ni dah tak de kawan.. haaa tu lah, dulu buli2 echa kan?? Tengok, ni lah dia sessi fighting fatin vs echa.. fatin yang pantang kalau echa ambil barang dia.. apa lagi, rebut lah balik.. aish.. anakku!
Echa pun apa lagi, x lepas peluang nak mainkan fatin gak.. dia pun main tarik2 plastik pampers tu gak.. masing2 tak nak lepas.. dan akhirnye, fatin yang nangis... so cengeng lah anakku ini..

see.. fatin mintak tolong dari umminye yang bz snap2 gambar dia tengah fighting tu …