Posts

Showing posts from April, 2010

Sambal TOKOK

Image
Salam...


SAMBAL TOKOK versi aku.. ahahahaha boleh pulak kan?? ei, teman ni asyik ler cerita pasal makan ye.... al maklum.. esok kan dah masuk hujung minggu, makanya harus lah cerita tentang makan aje.. Kali ni nak show off my SAMBAL TOKOK pulak.. ada siapa2 pernah makan sambal yang aku buat ni??? sila tengok pic bawah ni k gambar tak berapa nak clear lah.. ni je yang boleh di ambil..sedap wo makan ngan nasi penas..Nak resipi?? klik2 DAPURCHUGIE k..ok lah... selamat bercuti, selamat hari pekerja esok.. selamat menjengah ke blog dan selamat memandu.. drive berhati2 k..jangan lupa aku..hehehe..;pcheeerssssssssss-chugie-

Ulam..

Image
Salam...

Yeah.. entry makan.. siapa tak suka makan kan?? memang rugi lah siapa yang tak suka makan tu.. Aha.. just nak buat a short entry about the Ulam.. Gambar atas ni adalah one of my fav Ulam.. Selain tu ada juga yang jadi kegemaranku, seperti Pegaga dan Petai... pergh, kalau makan dengan nasi panas, memang abis berpinggan2 lah jawabnye.. Selain dari tu ada juga ulam2 yang lain.. contohnye daun ulam raja, salom, pucuk gajus n banyak lagi rasanye yang aku sendiri pun tak berapa nak tahu n arif.. Khasiat??? memang tak boleh di sangkal lah kan, setiap ulam tu ada khasiatnya yang tersendiri.. Tapi yang pastinye, semua fav ulam yang aku sebut tu musti ada, bila makan2 tau.. oopppsss, bukan lah tiap2 hari makan ulam pun. so, apa kata kalian??? suka makan ulam?? jom share... Sekian dulu entry makan ku.. cheeerssssssssss -chugie-

Owh budak ini.. nakal lagi comot kn??

Image
Salam...

jom lihat ini budak yang nakal lagi comot... bikin ummi fening lah!..

Dah penat main, dia minum lah... Tengok aje lah mukanye yang comot dan kusut masai tu.. aish... tak reti nak duduk diam, ada je projek paper dia.. Sok dah besa, hope fatin aktif belajar lah ek.. macam mana aktifnye awak bermain.
Penat dan haus punye pasal, abis air masak sebotol.. Tak pernah2 dia sukakan air masak sampai boleh abis sebotol tu.. dan hari itu, dia minum dengan lahapnye ekekekke...
dah puas minum, dia mulakan balik projek paper dia.. kali ni, botol tu pulak jadi mangsa dia untuk bermain. Baling sana, baling sini.. aish budak ni tau! gerrrrammmm....
Ntah apa nak di buatnye pun ummi tak tahu ler...

see.. botol tu buat macam bola, di baling sana sini..

hai lah anakku sorang...
manja sangat ni...
camne kalau ade adik nanti??...
nak nakal cam ni ke anak oi..
emmm.....





sekian dulu...
cheers.
-chugie-

Nan Taj Mahal...

Image
Salam Before ni aku ada cerita ttg Mumtaz Nan, Kali ni nak show tentang Nan Taj Mahal pulak. Very the exclusive name right??? Dah lama nak update ttg Nan ni.. baru la ni dpt create entrynye.. Cam biasa lah.. kami pekena nan ni untuk supper.. Jom Layan piccas!

Ini lah dia Nan Taj Mahal tu.. Nama sikit punye gempak kn?? Rasa not bad.. Rupa plak same je macam Mumtaz nan cuma ada hirisan daging ayam tandori dalam nan tu. Price: Rm11.00

Close up sket.. nampak tak??? Kalau x nampak, p kedai tu n makan lah ape lg kn??

Nampak tak Ayam Tandori yang dah di cincang halus tu.. sedap wo.. Kuah nye.. Dhal dan mint.. sedap juga!
nak makan tanpa kuah pun boleh je.. ikut selera sendiri..

Yang ni kami makan bertiga je - Aku, hb dan fatin..-

last slice.. dah tentu lah aku yg harus abiskan..

aha.. jangan tak tau.. fatin pun suka makan nan ni tau! ;p Sekian dulu.. cheeerssssssssssssss -chugie-

Kenapa tak boleh nak log in ke blogger ni??

Image
Salam..
Aduhai lah.. tak tahu nak salah kat sapa atau kat mana..
Tak tau jugak lah apa silapnye..
Sejak beberapa hari ni, aku dah tak boleh nak log in ke blogger akaun kalau guna PC opis.. dah banyak kali jugak cuba macam2 cara. Tapi tetap x boleh jugak.. Bila guna laptop kat umah boleh pulak.. tak paham guwe! Selamat lah aku masih boleh buka blog kesayangan ku ni dan jengah blog kawan2.. kalau tidak, mau aku pengsan macam kena drug sebab tak dapat tengok blog hehehe.. Tapi, bila dah ke blogger punya akaun pun aku x boleh masuk, maknanye nak tinggal kan komen kat bahagian komen entry kawan2 blog pun al-susah lah.. Penat lah aku pikir cara mcm mana nak tinggal kan komen.. dan akhirnye aku dapat cara, iaitu gunakan URL link je.. Tapi bukan semua blog aku boleh tinggal kan komen guna URL, hanya sesetengah blog yang letakkan URL link click je boleh.. Contohnye macam bawah ni... * * * * * * * * Kalau kawan2 semua guna identity dua macam yang atas ni, makanye...tak dapek lah den nak tinggalkan komen kat bah…

I-City...yeay!

Image
salam.. Yeay!! akhirnye sampai jugak ke i-City ni.. Punye lah berabad aku plan2 nak g sana.. and at last, Malam ahad yang lalu, sampai jua kaki ku ke sana.. Layan gambar je lah ek!

Kami bertolak dari rumah jam 10++ malam.. sampai kat shah alam dalam jam 11++ mlm.. Masa ni orang dah ramai yang amat... jalan jem wo! macam ada concert je... Kami terpaksa redah jem ni dalam 20 minit tau.. punye lah ramai manusia.. di tambah pulak dengan penjaga jalan yang membawa kami terus ke bahagian parkir dalam bangunan.. eiii.. memang nthapa2 nth..
masa sampai tu, fatin dah pun lena.. sian die, dah lah time tido die ni.. tapi terpaksa jugak mengikut ummi n ayahnye berjalan..

Bila dah sampai je, terus lah snap2 apa yang patut kn..
Fatin pun dah bangun masa ni.. then nampak terkejut dengan cahaya lampu yang banyak tu..


wooo.. sangat cantik tau... berbaloi kami datang sini dari jauh dan malam2 buta ni.. Ini yang paling aku suka dan buat aku teruja macam orang jakun.. hehehe

Memang sangat2 teruja masa sampai je ka…

syahdunye hati tengok dia..

Image
Salam.. nak cerita pasal malam semalam.. masa tengah bertenet! Masa tu aku tengah ralik update blog, sambil tu fatin pun asyik lah kacau2 aku.. kejap dia panjat sana, dia panjat sini.. yang aku pulak, sambil menaip mulut pun terjerit2.. "fatin, jangan main tu.." "fatin, jangan lah panjat.." n bla..bla..bla.. Tak cukup dengan sesi panjat2.. die buat pulak sesi selongkar baju aku.. dan akhirnye.. satu piatan hinggap kat kaki dia.. (teruknye aku kan?)
Pastu dia nangis, dan berhenti lah kejap dari buat perangai2 dia tu... tak sampai 10 minit, die buat perangai lagi.. kali ni, dia buang barang pulak..

abis lah segala yang ada kat atas meja tu di buangnye kebawah.. Bila dah buang 1 barang ke bawah, dia pandang aku, pastu tersengih.. Pastu dia buang lg barang yg lain, n pandang aku dengan sengih2.. Dalam hati aku memang dh berapi geram.. Akhirnye, aku marah dia.. pastu bila dia dah nangis, aku pulak rasa sedih.. bercampur rasa bersalah.. uwwwwaaaaaa... sian anak aku, kene marah ngan aku.…

Fatin yang glamer.. huhuh

Image
Salam... aksi2 glamer fatin.. yuhuhuhuh... Layanzzzzzzzzzzzzzzzasssssssssssss!


Cak! cun tak??? oohhh Palmolive! ekekeke....

huh! "malas nak layan ummi yang suka amik gambar syaya"

" macam model iklan tak saya ummi???"

tepuk amai-amai... yeay...!

emmmm... lalalalalala...

ayark!! ahahaha... ummi, don't snap my pic lah!!! nanti saya gila glamer.. ekekekek

haih... ummi..ummi.. sabor je ler... sekian, jangan bohsan k... ahahahaha... cheeersssssssssss -chugie-









Menara Tinjau Ampang

Image
Salam... Petang Ahad lepas kami jalan2 ke Menara tinjau di ampang... 1st time sebenarnye datang sini.. en. HB je yang pernah ke mari dulu, masa zaman sekolah. Menara ni terletak di Ampang, jalan menuju ke Bukit Belacan.. Ada sapa2 pernah ke sini??? angkat kaki...:p

Ini di bahagian atas, sebelum sampai ke menara tinjau tu.. masa masuk kat bawah, kena bayar toll RM3, pastu kat atas ni pun dorang kene kan bayaran gak untuk parking sebanyak RM3 juga. Cekik darah tol lah! Tapi memang ramai yg datang ke sini tau..

Terdapat 3 buah restoran kat atas ni.. dengar cerita, makanan kat salah satu restoran atas tu sedap, tp aku x try pun.. sebab masih lagi kekenyangan..
Bergambar di depan pintu masuk untuk naik ke menara tinjau tu..
rupanye, dorang dah buat restoran jugak kat menara tu.. so, dah x bleh lah nak lepak2 suka2 hati, kecuali minum atau makan kat restoran tu..

owh, fatin yang sangat bersemangat nak bertatih naik anak tangga tu..
cayok! cayok! dear..

aha.. dah sampai pun.. ramai gak ler yg datang …

Yeay.. selamat berbuka..

Salam..

Hari ni den puasa....

Buat puasa sunat.. sambil2 tu bleh lah kurang2kan lemak2 kn???

alhamdulillah, tinggal beberapa minit je nak berbuka ni..

Dan yang paling best sekali kan, hari ni tak ada pulak aku rasa lapar.. haus pun tidak..

Syukur sangat2 sebab di permudahkan puasa sunatku hari ni...

- ni baru je lepas siap masak lauk2 untuk jamu berbuka kejap lagi.. memandangkan fatin pun dah tido, jadi umminye ni dapat lah update blog...-

k lah.. sekian dulu entry pendek lagi ringkas dariiiiiiiiiiiiiii....

chugie!

Shopping...

Image
Salam..
tak de cerita nak cerita, jadi buat lah entry shopping ni! ahahahahaha.. sukenye bershopping ni tau! sebabnye.. dapat beli ini... * * * * *

Apa lagi kalau bukan baju anak daraku ini.. hehehehe... Skang ni memang tak de lah nak beli baju2 sendiri.. baju anak lah yang paling penting dan jadi keutamaan.. walaupun dah banyak beli, tapi tiap kali masuk ke bahagian anak ni, for sure aku akan rembat beberapa helai.. best kn??? duit pun kuar abis.. best kn?? ahahahaha

owh, ye... aku pun dapat juga.. hand bag ini.. jalan punye jalan, terussss sambar hand bag ni plak.. hhhuhuhuhuhu... sekian... -chugie-

Kami ke KLCC

Image
salam... Kali ni nak cerita tentang aktivi sabtu lepas.. Layan kan je ler ek! Tujuan asalnya nak ke sini * * * * * * *
Untuk tempah hadiah yang opis HB Jadi, sambil nak tunggu barang tu siap, kami pun jalan2 lah dulu kat KLCC tu..
eh... gambar ni plak! uhuu... aku enterprem dulu ek...

Sementara tunggu barang yang di tempah tu siap, kami singgah minum kat San Francissco Coffee..

Pekena Chiken Mayo Sandwich dan Ice Cappucino Blended.
Sedap wo...sluurrrrppp

Dah kenyang, kami pun jalan2 lah kat Taman KLCC pulak..
Tapi panas yang amat ler.. sampai kami berpeluh2..
angin, tak de langsung..

HB yang setia melayan kerenah anakandanye..

Masa nak menuju ke playground, kami lalu lah depan tempat main air ni.
Al fatin pun apa lagi kn?? buat perangai lah...

makanya, kami pun... cabutttttttttttt!! dari situ.. ekekekke..

Dah sampai kat playground, baru lah fatin ni senyap.. pastu kami lepaskan lah die main.. sambil belajar berjalan lagi... alhamdulillah, fatin dah jalan setapak dua.. heheheh suka sangat tau! Dah penat m…