My Lovely Followers

Google+ Followers

Friday, April 30, 2010

Sambal TOKOK

Salam...


SAMBAL TOKOK
versi aku.. ahahahaha boleh pulak kan??
ei, teman ni asyik ler cerita pasal makan ye....
al maklum.. esok kan dah masuk hujung minggu, makanya harus lah cerita tentang makan aje..
Kali ni nak show off my SAMBAL TOKOK pulak..
ada siapa2 pernah makan sambal yang aku buat ni???
sila tengok pic bawah ni k

gambar tak berapa nak clear lah.. ni je yang boleh di ambil..

sedap wo makan ngan nasi penas..

Nak resipi?? klik2 DAPURCHUGIE k..

ok lah... selamat bercuti, selamat hari pekerja esok.. selamat menjengah ke blog dan selamat memandu.. drive berhati2 k..

jangan lupa aku..hehehe..;p

cheeerssssssssss

-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Ulam..

Salam...

Yeah.. entry makan..
siapa tak suka makan kan??
memang rugi lah siapa yang tak suka makan tu..
Aha.. just nak buat a short entry about the Ulam..
Gambar atas ni adalah one of my fav Ulam..
Selain tu ada juga yang jadi kegemaranku, seperti Pegaga dan Petai... pergh, kalau makan dengan nasi panas, memang abis berpinggan2 lah jawabnye..
Selain dari tu ada juga ulam2 yang lain.. contohnye daun ulam raja, salom, pucuk gajus n banyak lagi rasanye yang aku sendiri pun tak berapa nak tahu n arif..
Khasiat??? memang tak boleh di sangkal lah kan, setiap ulam tu ada khasiatnya yang tersendiri..
Tapi yang pastinye, semua fav ulam yang aku sebut tu musti ada, bila makan2 tau..
oopppsss, bukan lah tiap2 hari makan ulam pun.
so, apa kata kalian??? suka makan ulam?? jom share...
Sekian dulu entry makan ku..
cheeerssssssssss
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, April 29, 2010

Owh budak ini.. nakal lagi comot kn??

Salam...

jom lihat ini budak yang nakal lagi comot... bikin ummi fening lah!..


Dah penat main, dia minum lah...
Tengok aje lah mukanye yang comot dan kusut masai tu..
aish... tak reti nak duduk diam, ada je projek paper dia..
Sok dah besa, hope fatin aktif belajar lah ek.. macam mana aktifnye awak bermain.
Penat dan haus punye pasal, abis air masak sebotol..
Tak pernah2 dia sukakan air masak sampai boleh abis sebotol tu..
dan hari itu, dia minum dengan lahapnye ekekekke...
dah puas minum, dia mulakan balik projek paper dia..
kali ni, botol tu pulak jadi mangsa dia untuk bermain.
Baling sana, baling sini.. aish budak ni tau!
gerrrrammmm....
Ntah apa nak di buatnye pun ummi tak tahu ler...

see.. botol tu buat macam bola, di baling sana sini..

hai lah anakku sorang...
manja sangat ni...
camne kalau ade adik nanti??...
nak nakal cam ni ke anak oi..
emmm.....





sekian dulu...
cheers.
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Nan Taj Mahal...

Salam
Before ni aku ada cerita ttg Mumtaz Nan,
Kali ni nak show tentang Nan Taj Mahal pulak.
Very the exclusive name right???
Dah lama nak update ttg Nan ni.. baru la ni dpt create entrynye..
Cam biasa lah.. kami pekena nan ni untuk supper..
Jom Layan piccas!


Ini lah dia Nan Taj Mahal tu..
Nama sikit punye gempak kn??
Rasa not bad.. Rupa plak same je macam Mumtaz nan cuma ada hirisan daging ayam tandori dalam nan tu.
Price: Rm11.00


Close up sket.. nampak tak???
Kalau x nampak, p kedai tu n makan lah ape lg kn??

Nampak tak Ayam Tandori yang dah di cincang halus tu..
sedap wo..
Kuah nye.. Dhal dan mint.. sedap juga!
nak makan tanpa kuah pun boleh je.. ikut selera sendiri..

Yang ni kami makan bertiga je - Aku, hb dan fatin..-

last slice.. dah tentu lah aku yg harus abiskan..

aha.. jangan tak tau.. fatin pun suka makan nan ni tau! ;p
Sekian dulu..
cheeerssssssssssssss
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, April 28, 2010

Kenapa tak boleh nak log in ke blogger ni??

Salam..

Aduhai lah.. tak tahu nak salah kat sapa atau kat mana..

Tak tau jugak lah apa silapnye..

Sejak beberapa hari ni, aku dah tak boleh nak log in ke blogger akaun kalau guna PC opis.. dah banyak kali jugak cuba macam2 cara. Tapi tetap x boleh jugak.. Bila guna laptop kat umah boleh pulak.. tak paham guwe!
Selamat lah aku masih boleh buka blog kesayangan ku ni dan jengah blog kawan2.. kalau tidak, mau aku pengsan macam kena drug sebab tak dapat tengok blog hehehe..
Tapi, bila dah ke blogger punya akaun pun aku x boleh masuk, maknanye nak tinggal kan komen kat bahagian komen entry kawan2 blog pun al-susah lah..
Penat lah aku pikir cara mcm mana nak tinggal kan komen.. dan akhirnye aku dapat cara, iaitu gunakan URL link je..
Tapi bukan semua blog aku boleh tinggal kan komen guna URL, hanya sesetengah blog yang letakkan URL link click je boleh..
Contohnye macam bawah ni...
*
*
*
*
*
*
*
*
Kalau kawan2 semua guna identity dua macam yang atas ni, makanye...tak dapek lah den nak tinggalkan komen kat bahagian entry korang tu ye.. kene lah tunggu balik umah, baru aku leh komen guna laptop..
Untuk yang pakai identity banyak cam image atas ni, haaaa boleh lah aku tinggal kan komen, sebab aku boleh guna identiti - Name/URL..
Sebab itu lah ada sesetengah blog kawan2 yang masih lagi aku tak dapat terjah untuk tinggalkan jejak.. dan ada juga sesetengah tu aku cuma tinggal kan komen kat bahagian shout box nye aje..
jadi lah kn?? yang penting aku singgah, baca dan tinggal kan komen2 yang membina dari aku tu hehehehehe...
TAPI AKU MASIH LAGI MUSYKIL, PELIK, HERAN BIN AJAIB DAN PENING PALA, KENAPA... KENAPA.. DAN KENAPA, AKU TAK BOLEH LOG IN KE DALAM AKAUN BLOGGER MASA GUNA PC KAT OPIS??? APA LAH MASALAHNYE YE???
TAPI GUNA LAPTOP KAT UMAH NI BOLEH LAH PULAK...
ADA SIAPA2 TAHU?? ATAU TEROR TENTANG MASALAH YANG SAYA HADAPI NI?/
BOLEH TOLONG SAYA SETTLE KAN???
TOLONG LAH....
SAYA DAH SANGAT2 GERAM DAH NI....
GERAM TAHAP GABAN!!!!! UWAAAAAAAAAAAAAAAAA
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

I-City...yeay!

salam..
Yeay!! akhirnye sampai jugak ke i-City ni..
Punye lah berabad aku plan2 nak g sana.. and at last, Malam ahad yang lalu, sampai jua kaki ku ke sana..
Layan gambar je lah ek!


Kami bertolak dari rumah jam 10++ malam.. sampai kat shah alam dalam jam 11++ mlm..
Masa ni orang dah ramai yang amat... jalan jem wo! macam ada concert je...
Kami terpaksa redah jem ni dalam 20 minit tau.. punye lah ramai manusia..
di tambah pulak dengan penjaga jalan yang membawa kami terus ke bahagian parkir dalam bangunan.. eiii.. memang nthapa2 nth..
masa sampai tu, fatin dah pun lena.. sian die, dah lah time tido die ni.. tapi terpaksa jugak mengikut ummi n ayahnye berjalan..

Bila dah sampai je, terus lah snap2 apa yang patut kn..
Fatin pun dah bangun masa ni.. then nampak terkejut dengan cahaya lampu yang banyak tu..


wooo.. sangat cantik tau... berbaloi kami datang sini dari jauh dan malam2 buta ni..
Ini yang paling aku suka dan buat aku teruja macam orang jakun.. hehehe

Memang sangat2 teruja masa sampai je kat i-City ni...


Tengok je ler pokok2 tu.. eii, ni kalau letak kat umah aku ni... aduh! syok sesangat..

kami juga tak lepas kan peluang bergambar.... geram betul tengok semua yang ada kat sana tau!
Sapa tak pergi lagi???
pergi lah sendiri! ahahaha...
aha... tak terkata lah.. tak tau nak ckp ape.. rasanye ramai geng blogger dah terjah tempat ni kan??

sekian dulu.... chow!


-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, April 27, 2010

syahdunye hati tengok dia..

Salam..
nak cerita pasal malam semalam.. masa tengah bertenet!
Masa tu aku tengah ralik update blog, sambil tu fatin pun asyik lah kacau2 aku..
kejap dia panjat sana, dia panjat sini..
yang aku pulak, sambil menaip mulut pun terjerit2..
"fatin, jangan main tu.."
"fatin, jangan lah panjat.."
n bla..bla..bla..
Tak cukup dengan sesi panjat2.. die buat pulak sesi selongkar baju aku..
dan akhirnye..
satu piatan hinggap kat kaki dia.. (teruknye aku kan?)
Pastu dia nangis, dan berhenti lah kejap dari buat perangai2 dia tu... tak sampai 10 minit, die buat perangai lagi.. kali ni, dia buang barang pulak..

abis lah segala yang ada kat atas meja tu di buangnye kebawah..
Bila dah buang 1 barang ke bawah, dia pandang aku, pastu tersengih..
Pastu dia buang lg barang yg lain, n pandang aku dengan sengih2..
Dalam hati aku memang dh berapi geram..
Akhirnye, aku marah dia.. pastu bila dia dah nangis, aku pulak rasa sedih..
bercampur rasa bersalah.. uwwwwaaaaaa... sian anak aku, kene marah ngan aku..
Di sebabkan rasa bersalah tu, aku pun bagi lah dia susu, n peluk dia.. nampak dia macam dah mamai..nak tido lah tu.
Bila tengok dia cam dah tido, aku pun sambung bertenet balik..
Tengah2 aku bertenet tu, dia bangun.. tapi kali ni tak buat perangai..
dia guling2 dekat aku, pastu dia pandang je..
mulanye aku x perasan, bila aku toleh je.. dia senyum..
aku pun balas senyum dia.. pastu aku menaip balik..
dalam aku menaip tu, die tenung aku lagi..
sambil tersenyum.. aduh, tangkap syahdu wo..
last2 aku rasa syahdu sangat lah plak bila tengok muka kesian dia tu..
agaknye dia nak aku layan dia.. sebab tu lah dia buat perangai tadi..
Ape lagi, aku tutup laptop.. terus pergi dekat dia and peluk dia.. bikin ana nangis wo.. sebab tengok muka anak yang memang kesian tu.. huhuh..
Lepas tu baru dia tido..
kesian fatin.. aku ni lebihkan bertenet dari dia...
maafkan ummi ye sayang..
nampaknye kena lah aku kurangkan waktu bertenet di rumah..

ni pic lama.. saja tempek sini.. aku suke tengok pic ni.

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Fatin yang glamer.. huhuh

Salam...
aksi2 glamer fatin.. yuhuhuhuh...
Layanzzzzzzzzzzzzzzzasssssssssssss!



Cak! cun tak???
oohhh Palmolive! ekekeke....

huh! "malas nak layan ummi yang suka amik gambar syaya"

" macam model iklan tak saya ummi???"

tepuk amai-amai... yeay...!

emmmm... lalalalalala...

ayark!! ahahaha... ummi, don't snap my pic lah!!! nanti saya gila glamer.. ekekekek

haih... ummi..ummi..
sabor je ler...
sekian, jangan bohsan k... ahahahaha...
cheeersssssssssss
-chugie-









Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Menara Tinjau Ampang

Salam...
Petang Ahad lepas kami jalan2 ke Menara tinjau di ampang...
1st time sebenarnye datang sini.. en. HB je yang pernah ke mari dulu, masa zaman sekolah.
Menara ni terletak di Ampang, jalan menuju ke Bukit Belacan..
Ada sapa2 pernah ke sini??? angkat kaki...:p


Ini di bahagian atas, sebelum sampai ke menara tinjau tu.. masa masuk kat bawah, kena bayar toll RM3, pastu kat atas ni pun dorang kene kan bayaran gak untuk parking sebanyak RM3 juga. Cekik darah tol lah! Tapi memang ramai yg datang ke sini tau..


Terdapat 3 buah restoran kat atas ni..
dengar cerita, makanan kat salah satu restoran atas tu sedap, tp aku x try pun.. sebab masih lagi kekenyangan..
Bergambar di depan pintu masuk untuk naik ke menara tinjau tu..
rupanye, dorang dah buat restoran jugak kat menara tu.. so, dah x bleh lah nak lepak2 suka2 hati, kecuali minum atau makan kat restoran tu..

owh, fatin yang sangat bersemangat nak bertatih naik anak tangga tu..
cayok! cayok! dear..

aha.. dah sampai pun..
ramai gak ler yg datang tengok permandangan KL dari atas tu..
antara kami bertiga, Fatin lah yang paling happy bila sampai je kat atas tu..
Sampai dah x leh kawal.. dan akhirnye, kami biarkan je lah dia main2 sendiri..

Gambar anak ngan umminye harus lah melekat dlm sini kn?? ahaks!

yeay, ini lah dia.. pemandangan dari atas tu...

Ini juga...

this is the best view that i have.. hanya guna Camera Hp je..
Kalau guna Dslr, lagi cantik ni..kn???
sekian dulu...
cheeeeersss..
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, April 26, 2010

Yeay.. selamat berbuka..

Salam..

Hari ni den puasa....

Buat puasa sunat.. sambil2 tu bleh lah kurang2kan lemak2 kn???

alhamdulillah, tinggal beberapa minit je nak berbuka ni..

Dan yang paling best sekali kan, hari ni tak ada pulak aku rasa lapar.. haus pun tidak..

Syukur sangat2 sebab di permudahkan puasa sunatku hari ni...

- ni baru je lepas siap masak lauk2 untuk jamu berbuka kejap lagi.. memandangkan fatin pun dah tido, jadi umminye ni dapat lah update blog...-

k lah.. sekian dulu entry pendek lagi ringkas dariiiiiiiiiiiiiii....

chugie!

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Shopping...

Salam..

tak de cerita nak cerita,
jadi buat lah entry shopping ni!
ahahahahaha.. sukenye bershopping ni tau!
sebabnye.. dapat beli ini...
*
*
*
*
*


Apa lagi kalau bukan baju anak daraku ini.. hehehehe...
Skang ni memang tak de lah nak beli baju2 sendiri..
baju anak lah yang paling penting dan jadi keutamaan..
walaupun dah banyak beli, tapi tiap kali masuk ke bahagian anak ni,
for sure aku akan rembat beberapa helai..
best kn???
duit pun kuar abis.. best kn?? ahahahaha


owh, ye... aku pun dapat juga.. hand bag ini..
jalan punye jalan, terussss sambar hand bag ni plak..
hhhuhuhuhuhu...
sekian...
-chugie-
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Kami ke KLCC

salam...
Kali ni nak cerita tentang aktivi sabtu lepas..
Layan kan je ler ek!
Tujuan asalnya nak ke sini
*
*
*
*
*
*
*

Untuk tempah hadiah yang opis HB
Jadi, sambil nak tunggu barang tu siap, kami pun jalan2 lah dulu kat KLCC tu..
eh... gambar ni plak! uhuu... aku enterprem dulu ek...

Sementara tunggu barang yang di tempah tu siap, kami singgah minum kat San Francissco Coffee..

Pekena Chiken Mayo Sandwich dan Ice Cappucino Blended.
Sedap wo...sluurrrrppp

Dah kenyang, kami pun jalan2 lah kat Taman KLCC pulak..
Tapi panas yang amat ler.. sampai kami berpeluh2..
angin, tak de langsung..

HB yang setia melayan kerenah anakandanye..

Masa nak menuju ke playground, kami lalu lah depan tempat main air ni.
Al fatin pun apa lagi kn?? buat perangai lah...

makanya, kami pun... cabutttttttttttt!! dari situ.. ekekekke..

Dah sampai kat playground, baru lah fatin ni senyap.. pastu kami lepaskan lah die main.. sambil belajar berjalan lagi...
alhamdulillah, fatin dah jalan setapak dua.. heheheh suka sangat tau!
Dah penat main2, kami pun pergi lah ke bahagian permainan pulak..
dan fatin jumpa pakwe lah!
ni ha...
Comel budak ni.. putih plak tu...
dan yang paling penting, budak ni very friendly.. masa kami sampai je, budak ni terus datang kat kami n nak main2 ngan fatin.. hehehe..
Tapi tak lama pun, sebab family budak comel tu dah nak balik..
ini antara aksi fatin yang sangat menyeronokkan..
sangat happy dapat main gelongsor tu..

dan main buai lah yang paling di tunggu2 nye.. memang tak pernah mis kalau ke taman untuk main mainan ni.
dalam tengah main2 tu, barang yang kami tempah pun siap.. dan terus lah g ambik..
pastu.. balik umah ler.. ape lagi huhuh
sekian..
cheerssssssss
-chugie-

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi