My Lovely Followers

Google+ Followers

Saturday, February 27, 2010

Lambat!

Salam..

Lambat lah arini...

Kenapa aku lambat??

1 - sah2 lah bangun lambat kan..

2 - bersiap pun lambat gak..

3 - Nak siap2 kan fatin lagi..

4 - Nak packing barang2 + baju2 fatin utk bawa ke rumah MIL lagi..

5- Nak gosok baju g keje lagi..

6- nak touch up2 muka lagi..

7- Nak kemas2 bilik dulu..

8 - Dalam kemas2 tu, fatin pun tolong 'berkemas', so nak kena Kemaskan balik 'Kemasan' fatin lagi..

9 - Nak kunci umah lagi.. pintu belakang umah aku ni, mmg stock kuar je.. yang nak menguncinye aku lah time g keje sebab aku mmg selalu lambat.

10 - nak angkat barang2 anak lg..

kesimpulannye semua aku kene buat.. incek suami.. lepas je siap2kan diri die, n tengok2 fatin terusssssssssssss " fatin........ g kat ummi" n terussssssssssssss start kete, pastu kemas2 keta die, bersih2 kan kete die.. check2 keta di.. eeeeeeeeeeeeeeee sampai barang anak pun aku yang terkontang kanting kendong.. arghhhhhhhhhh ! tapi aku tak marah2 pagi2 ni k.. NO mood!

Sekian saje kes lambat aku arini..

p/s: tarak cita mau cita dalam ini blog daaaaaaaaaaaaaa...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, February 25, 2010

sumbat bateri dalam idung..

Salam..

-sorry ye, no pic for this entry-

Aku just nak share 1 kisah yang melibatkan para ibu bapa dan mungkin juga pada single mingle yang punye adik, anak buah atau sape2 yang masih kecik kat umah tu..

Kisah ni datang dr kawan aku.. semalam die mc ,katanye anak die sakit.. jadi hari ni die datang opis dan cerita dengan aku tentang anak nye yang berumur 3 tahun sakit. Aku pun tanye lah die sakit apa?? so die pun cerita... Anak die masukkan bateri dalam idung. Terperanjat beruk aku di buatnye.. mulanye aku pikirkan bateri yang beso tu.. rupenye x, cuma bateri kecik yang biase digunakan untuk jam tangan atau remote control kereta tu.. tapi memang buat terkujat kejap..

Die cerita kat aku, yang buat dorang sedar anak die masukkan bateri tu dalam idung die bila mak kawan aku ni yang juga penjaga (nenek) budak kecik tu terperasan yang budak ni asik lah jolok2 idung die.. so nenek die pun p lah cek cucu die ni.. cek punye cek, rupenye budak ni dah masukkan bateri dalam idung die.. ape lagi, melompat lah nenek die, terkejut sebab bateri tu dah masuk kat dalam idung.. die try lah kuarkan.. n alhamdulillah.. bleh kuar..

Ingatkan dah abis takat tu, tapi tak.. malamnye budak tu menangis2.. die kate sakit sakit.. so mmber aku ni takut lah, sebab rase badan die tak panas.. cek sume, kembung ke ape ke.. tak gak.. sampai tengah malam dorang sume tak leh tido.. lepas tu dorang tengok idung die de kuar cam darah campur ngan cecair warna itam.. esoknye pagi2 terus g klinik pakar kanak2.. bila doctor tu cek, n try korek2 idung budak tu, kuarlah sebijik lagi bateri jam yang dah berkarat. Rupenye anak die sumbat dua2 belah idung ngan bateri tu.. bayangkan lah yang bateri tu rupenye dah de dalam idung die dekat seminggu.. dan dalam masa tu budak tu tak ngadu pape pun kat mak bapak die.. dan parent die ofcoz lah memang tak tau ade bende dalam idung kn?? kawan aku tu plak memang terkejut beruk ar lepas tengok bateri kuar dr idung dan dah x de rupe tu.. Selamat lah tak jadi kes serius.. kalu idak.. tak tau lah nak jadi ape.
******************************************************************************

emm macam2 kan?? budak2 ni banyak sangat experimen yang nak die buat.. so kita sebagai ibu bapa kene lah selalu pantau! cuma kadang2 tu mungkin kita pun terlupa dan alpa tentang hal2 yang tak terjangkau dek akal ni.. Apa pun, same2 lah pantau anak2 kita.. same juga dengan aku, anak aku fatin skang ni dah semakin menjadi2 lasaknye.. die hanya akan duduk diam bila dah tido.. selagi mata terbuka, selagi tu lah dia tak akan duduk diam.. ada je bende yang nak di buatnye. Panjat sana, panjat sini.. kutip tu, kutip ni.. skang ni dah suke selongkar kain dan sampah dalam bakul.. ikut hati nak ikat je die biar tak gerak dari tempat duduk die.. tp apakan daya.. die hanya budak yang tengah dalam proses nak explore macam2.. so aku hanya sekadar pantau die supaya tak buat bende2 yang membahayakan je..

Hope aku tak leka dan alpa..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Hadiah - "Bloggers gathering"

Salam..

Hadiah ni bukan untuk contest ye.. tapi hadiah ni aku beli untuk di bawa masa Gathering bloggers nanti.. bagi sesi exchange present antara para bloggers.

Owh, ada yang tak tau ke psl ni?? ala.. kan aku ada war2 kan sebelum ni tentang gathering para bloggers yang di anjurkan oleh Suziey dan rakan2 nye pada 28/2/2010 bersamaan Ahad ini.. untuk yang nak join, di haruskan membawa satu (1) hadiah untuk sesi pertukaran hadiah nanti..

Oleh yang demikian, aku dengan rasa berbesar hati telah mencari dan tertarik dengan hadiah yang aku beli ni.. rasanye sesuai tuk bloggers tak kira lah lelaki atau perempuan..

From HOMING..
the gift... tak leh lah bagitau ape dalam tu kn?? kalu nak tau, kene tunggu lucky blogger yang dapat hadiah aku ni..

Sapa lah yang dapat hadiahku ini.. hopes orang tu suke lah..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Dini's Giveaway

Salam..



Now, aku nak join giveaway by Dini ni..









Sebenarnye secara tak langsung je ni terjumpa blog Dini ni.. iaitu melalui Geng blogger.. bila tengok je title entry pasal giveaway, terus lah aku klik.. n bila ke blog nye.. memang sangat tertarik, dengan layout yang cukup tenang dan sempoi je.. Sempat juga baca entry2 si dini ni dan tinggal kan jejak supaya die pun boleh lah buat lawatan kunjung balas kat blog aku.. :D

Ok lah, syarat2 untuk giveaway ni sangat mudah, dan tak payah tensi2 nak buat entry.. kalau korang berminat, sila lah klik pada title atas banner tu ye..

Tarikh tutup penyertaan pada 31/3/2010

Moga kali ni menang lagi.. amin..

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, February 24, 2010

Tanamanku..

Salam..

yeay! akhirnye dapat gak enterpremkan hasil cucuk tanam aku dalam blogku yang ku sayang ni..

Jom layan pic aku ni..
-Daun Pandan-
Dulunya aku tanam di belakang rumah.. tapi leceh betul nak kene ke belakang redah kotor2 kan.. so aku alihkan skit kat pasu.. dan sekarang dah membesar rumpunnye..

-Pokok Limau purut-

Agak susah pada aku nak tanam pokok ni.. sebab ulat bulu suka betul makan daun die.. eee geram betul. Tapi yang peliknye aku sendiri tak penah pun tengok ulat bulu tu.. tau2 je, daun die dah selamat kene makan.. yang tinggal batang die je..

-Serai-

dari sebatang yang aku cucuk dalam pasu tu.. akhirnye dah jadi berbatang2.. memang seronok sangat tengok serai ni tumbuh dengan jayanye.. lepas ni, nak kene alihkan skit ke atas tanah. Sebenarnye sebelum ni aku ada gak tanam kat atas tanah..dan dah cecah ke rumpun pun. Aku tanam kat tepi umah.. tapi ntah sape lah yang 'baik' sangat, ambil serumpun serai aku tu sampai tak tinggal jejak pun.. geram betul ngan jiran2 yang eeee.. malas nak cite lah!

-Pokok Kacang Botol & Terung-

ha.. yang tinggi tu pokok kacang botol.. baru je tumbuh. Yang rendah tu pokok terung telunjuk, atau ada nama lain rasenye.. tp aku tak ingat lah.. yang ni sedang dalam proses membesar dengan jayanye insyaallah..


tara.. pokok cili api aku.. nampak tak batang yang dah kering tu?? ha tu bekas pokok cili aku yang dah mati k.. sebelum ni pokok tu hidup dengan sangat suburnye.. dan dah berbuah banyak pun.. tapi ntah macam mana, niat baik adik iparku nak jd kan die semakin subur dah membantutkan hasilnye.. adik ipar aku pi letak banyak sangat baja kat dalam pasu..akhirnye mati.. sayang betul.. selamat aku sempat selamatkan benihnye..


see.. my pokok cili.. tak sabar nak tengok die semakin besar dan hasilkan buah..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Dapat hadiah lagi..

Salam..

Alhamdulillah.. rezeki di tahun 2010 lagi.. kali ni aku terima hadiah dari contest pampers4free yang di anjurkan oleh puan Wansteady Tales..

Rezeki anakandaku fatin juga...

Dua bungkusan yang aku terima berlainan hari.. yang kiri ni aku terima pd hari isnin.. dan yang sebelahnye aku terima pada hari selasa.. teruja betul bila hari2 asyik dapat bungkusan.. kawan2 opis pun asyik tanye2 je dari mana bungkusan2 tu?? aku plak..sengeh je ler.. maleh nak jawab!
ini bungkusan pertama.. datang dari kak sari.. memang suke giler dapat CD ni.. tercapai gak hajat nak try guna CD.. kalu ok, insyallah akan tukar pampers ke CD ni..

1 pcs of Cloth Diaper

a piece of cute card.. memang cute + sempoi je kad ni..

tara.. a gift from Wansteady tales..

ha.. ini lah barang2 yang ada dalam beg atas tu.. penuh ko! banyak betul die bagi.. ada pampers 3 paket, pasu kecil yg comel, 2 paket wet tissue, bedak pureen (bedak pun nak abis dah tu ), beg kecik dan 2 pasang stokin.. banyakkn?? i like it so much!!

si pasu kecil tu aku letak kat opis, bersebelahan dengan gift dr kak rina (cutemiut78).. cantik lah pulak.. heheh
Sekian dulu..itu je!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, February 23, 2010

Angpow..

Salam..

Alhamdulillah.. rezeki lagi.. walaupun tak banyak, tapi tetap best! untuk tahun ni aku dapat 5 paket angpow. Isi nye tak de lah sampai ratusan, puluhan pun tak sampai.. tapi lepas lah kalu nak belanja makan.. hehehe..

jom layan pics angpow aden!..

aku suke sangat ngan angpow paket yang kiri sekali tu.. warna pink with bunga cina tu.. paket dari McD, tak sangka plak McD ade paket yang cantik ni. Asal Hari raya tak de plak cam ni ek??? cuba cerita sket.........


taraaaaaaaaaaa.. duit dalam setiap angpow tu.. tak banyak pun.. RM10 & RM5 je.. bolah lah.. syukurrrrrrr


pizza! aahhhhhhhhhhh hasil dari duit tu aku beli pizza tuk lunch! belanja kenkawan kat opis ni.. memandangkan ramai yg cuti raya lagi.. kami pun pakat berparty lah dalam opis ni.. KONG SI PA CAI!

chicken soup.. sangat cair ok. nak komplen je.. tp, aku maleh!

ni masa baru sampai.. aku tetap nak snap gak tuk tatapan aku sendiri bila buka entry ni.. n mungkin juga tuk tatapan kalian! cheerssssssssss!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Gift from Momma's Dough giveaway..

Salam...

Yeah.. aku menang giveaway lagi.. kali dari momma's dough's blog plak.. aku antara yang berjaya pick counter no yang di minta.. alhamdulillah, memang rezeki di tahun 2010 agaknye..

So sebagai hadiahnye.. die telah memberi ini pada pemenangnye.. best sangat lah sebab dapat cupcakes & tart free.. sedap plak tu..

Untuk hadiah ni, aku kene ambil by hand dari tuan punye blog tu.. jadi, die dah set date n time pada hari ahad untuk jumpa di Petrol pump Caltex Bdr Baru Sg Buloh.

From Momma's Dough..

dapat 2 kotak lagi ko.. cup cakes & tart..
see.. banyak kan?? berbaloi2...
ini lagi..kenyang kami makan semua ni di hujung minggu aritu..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, February 22, 2010

I met my bestfrenz..Zora Farhan

Salam..

Last saturday, i met my bestfriend.. zora farhan. She's the only one from Sek.Men.Teknik Klang who are still with me... we are a bestrenz for ever.. kan zora?? eceheceh.. macam lah minah tu baca entryku ini..ahahahah:))
Kami plan secara tak langsung je ni.. memandangkan dh lama jugak x jumpa, since die abis berpantang.. skang ni baby die pun dah masuk 5 bulan.. well, both of us busy with own family.. Sampai je di OU, selepas mencari parking lebih kurang dalam setengah jam, kami terus ke CHILI'S.. memang dah lama tak ke sini.. sampai je di chili's, kene pulak tunggu before dapat seat. Orang memang ramai betul lah.. yang menunggu pun ramai gak. Apesal lah ramai na yang nak makan kat chili's ni?? best sangat ke wei?? ishssssssssssshhhhh...

After about 20 min, baru lah dapat table.. argh! lama tul! nape lah aku setia gak nak tunggu?? emm mandrem ape ni?? so.. kami pun melihat2 menu, n terus order..

Sambil tunggu makanan yang di order tadi, kami posing2 dulu.. nak entreprem lah jugak kan.. jom layan pics of kami..Aku, zora dan her baby 'sara'..

yes! aku pun posing gak k..
zora n her baby..
ok... makanan pun dah sampai!.. apple juice & chocolate shake..

Our foods... very the banyak, ok.. macam terkejut gak tengok makanan2 ni.. macam nak makan 5 6 orang je.. dan akhirnye, abis lah jugak... kalu tak rugi je sebab mahal!


Here is baby of zora's...
This little girl are so cute.. & really chubby, just like her mommy.. tul x zora??
alahai sara.. mbam2 nye lah awak ni.. selamat ummi tak bawa fatin sekali, kalu tidak..sure kene buli!
sangat baiklah ini budak. Tak banyak meragam..senang tul bawa berjalan..good girl!

sekian dulu...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Aksi fatin turun katil

Salam..

ei budak yang sangat nakal dan lasak ni.. dah pandai buat macam2.. kadang tu geram di buatnye. Tak padan dengan keciknye.. panjat sane.. panjat sini. Tertonggeng sana.. tertonggeng sini. Dah jatuh, ummi gak yang susah nak pujuknye..

Sekarang ni fatin dah pandai buat aksi turun dari katil.. mula2 dulu main belasah je nak turun, 2 3 kali gak lah jatuh..selamat aku sambut, kalu tidak... mesti sakit!

Moh layan pics + video budak lasak ni...

eee...geram je.. nak geget je rasenye!

main-main ye ngan ummi.. nak kene slap??!

Memang tak makan saman ini budak!

Jom layan video fatin turun dari katil.. kami cuma ajar die sekali je.. pastu die belajo sendiri.. but still ade gak sekali dua tu die salah step bila nak turun dari katil. Agaknye over excited kot!

Jom layan..................


video










Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, February 21, 2010

Barney tee Kami..

Salam...

Akhirnye sampai gak bungkusan ni..x yah lah cite bape lame aku order.. tp alhamdulillah dah dapat. Thanks a lot pada Puan kedai Kawaiii untuk hasil kerja yang amat cantik ni. Saya amat2 berpuas hati..

Harga untuk 1 set Tee Barney ni hanya RM60 ( 3 helai tee- aku+hubby+fatin)... Patutnye tee ni untuk surprise kan mr hubby masa birthday die 23hb January lalu..konon2 nak pakai sedondon lah masa pi makan2 on bithday die tu.. tp atas sebab2 yang tak dapat di elakkan, tee ni baru je di terima minggu ni..


Bungkusan yang aku terima... dh sampai masa sehari sebelum CNY, tp di sebabkan opis dah close for CNY, so aku hanya terima bungkusan ni pada hari kerja berikutnye..


3 helai baju yg comei.. kn?? satu tuk aku (ummi), tuk hubby (ayah) n satu lg tuk baby fatin...

baju tuk my gegirl.. Fatin! cantik x?


Ummi & ayah punye...

P/s: terima kasih bebanyak pada cuda.. jaga diri dan kandungan ye..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, February 20, 2010

Sape ade collect stamp from giant..??

Salam kawan2 ku..

Korang ada pergi ke GIANT x?? pernah dapat stamp bawah ni x?? haaaaaaaaaaa.. kalau lah korang tak nak atau rasa buat nyemak je kat tangan korang kan?? apa kate korang bagi je kat aku?? sebab aku sedang kumpul stamp ni.. skang ni dah ada 103 keping.. tinggal lebihkurang 30 keping je lagi yang aku nak untuk tukar ke barang yang aku idam tu..

Maaf ye.. ini bukan entry merayu... tapi kalau korang rasa aku merayu, terpulang lah kan.. tapi bagilah aku ek kalau korang tak nak! muahahahah:)) Jasa korang amat lah aku hargai..

Cara nak anta :- email aku di zumizie@yahoo.com, nanti aku beritahu alamat untuk hantar stamp ni..

Stamp ni lah.. korang ade? tak nak?? meh bg kat aku..

see.. dah banyak aku kumpul..

dan nak tebus hadiah yang di tawarkan ni..
sory..gambo tarak!
brand BIALETTI Non-stick cookkware tau!
TQ pada yang sudi bagi.. pada yang tak bagi..sila beri sokongan padu pada aku ya!

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Kami ke Cameron Highlands

Salam..

Sambung cite psl CNY lg ye.. kali ni kami ke Cameron highlands..

Memang plan yg agak giler.. sebabnye?? kami ke cameron ni balik hari.. hubby aku la ni... ape punye tut! Mulanya aku dh awal2 ajak die nak ke cameron, dpt stay semalam pun jadi lah.. tp die diam je.. agaknye bajet tarak kot.. last2 masa pagi ari isnin, lepas je kami siap2 breakfast die suh siap2. Aku tanye lah, nk p mana?? katanye "cameron lah".. pe lagi.. terkejut lah aku. Kebetulan adik lelaki aku pn ada, aku pn offer lah die tuk join kami, die pun on jelah.. kami bertolak ke Cameron dlm jam 11 pg dam sampai ke atas nu dlm kul 3 ptg.. haaaa amik ko.. punye lah lama perjalanan kami.. semuanye gara2 orang ramai nk ke cameron.. korang tak caya ek?? tengok gambo bawah ni............

sapa kata KL je jem teruk?? Cameron pun jem gak tau! majoriti kereta plate KL.. memang sesak tul lah.. gambar atas tu masa nak ke brinchang.. depan tu skit ada simpang nak ke Strawberry farm.. kami singgah gak kat sinun.. dpt gak lah rasa ais krim+ strawberry masam heheheh..
Gambar atas ni antara gambar yg aku snap masa kat dlm Strawberry farm tu.. tak banyak pun jumpe strawberry masak dan beso.. agaknye dorg sorok kot kn?? yg de kat luar tu cuma strawberry tak berapa nak besa.. apedaaaaaaaaa.. penat aku dtg dr jauh nun... last2 tengok daun strawberry je..

cactus... i like cactus! ingat masa kat sane nak lah beli cactus ni bwk balik KL, tp apakan daya.. niatku di tentang hebat oleh suami.. die kate nyemak je dlm keta. waaaaaaaaaaaaaaaaa:(( tunggu dtg len kali.. aku rembat n sorok dlm keta senyap2 hehehehe:D dah lah cactus ni murah je.. RM10 dapat 7 cup cactus..

cantik lah.. aku suke tul tengok hiasan taman ni.. actualy ni kat depan umah org.. aku suke tengok bunga ros die, cantik wei... kalulah umah aku de pokok2 ni.. alangkah indahnye mata memandang.. peghuni umah ni org cina.. kat tepi2 umah die penuh ngn bunga2 yg cantik2 yang tak kn dpt kat bawah ni.. cuma kat tpt sejuk je bleh tanam bunga tu.. aku pn tak tau penama bunga tu..korg p lah tengok sendiri nnti bila g cameron ek?

bunga ni pun aku suke tengok gak, that's y aku snap pic die.. walaupun tak dpt tanam kat umah.. tp aku tanam gambar die kat dlm blog ni.. kenangan tu.. i likeeeeeeeeeeeeeee!!

ais krim... i like too.. bawah die letak srawberry, atas die letak ais krim 3 perasa (coklat+vanila+strawberry) pastu die letak gak coklat hershey's.. aduh.. best ar! RM5.00 sahaja.. must try k!
Kami pun sempat posing juga... berlatar belakangkan hasil tanaman bunga cameron... sebenarnye x de lah sejuk sangat pun, aku ni poyo ooo je pakai baju sejuk tu ehehehehehhe..

dah abis lepaking kat strawberry farm, kami terjah pula pasar cameron.. memang sangat ramai org. Muka2 pun memang muka org KL yg paling ramai.. sesak wei! majoriti yg die jual kat sana, sayur, strawberry, jambu, teh, and yang paling best sekali.. udang+ketam+sotong+ cendawan goreng.. mak ai! memang best ar.. udang die beso2! ketam plak die goreng tepung seko2! mana aku tak rambang mata??? kat KL ni aku x jumpe lg org jual ketam goreng tepung seko2..

ha.. korg penah tengok jambu jeruk?? ha.. ni kat atas ni yg warna ijau tu lah jambu jeruk.. aku pn tak tau rasanye camne.. tak beli pun ekekeke.. yang sebelah kiri tu strawberry nak buat strawberry coklat. Aku tak beli pun sebab aku dah borong banyak masa kat strawberry farm. Aku juga sempat rembat 3 kotak teh cameron..
Tapi tu ar, tak sempat singgah ke ladang teh sebab orang ramai sangat berpusu2 benti tepi jalan + hari pun dah petang sangat masa tu dan kami pun memang tergesa2 nak balik.. kalu lah chek in kat sane malam tu sure aku g terjah ladang teh sambil snap2 gambar like ratu hindi kat sane heheheh:D
Sekian dulu cuti2 kami di cameron...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi