Posts

Showing posts from February, 2010

Lambat!

Salam..

Lambat lah arini...

Kenapa aku lambat??

1 - sah2 lah bangun lambat kan..

2 - bersiap pun lambat gak..

3 - Nak siap2 kan fatin lagi..

4 - Nak packing barang2 + baju2 fatin utk bawa ke rumah MIL lagi..

5- Nak gosok baju g keje lagi..

6- nak touch up2 muka lagi..

7- Nak kemas2 bilik dulu..

8 - Dalam kemas2 tu, fatin pun tolong 'berkemas', so nak kena Kemaskan balik 'Kemasan' fatin lagi..

9 - Nak kunci umah lagi.. pintu belakang umah aku ni, mmg stock kuar je.. yang nak menguncinye aku lah time g keje sebab aku mmg selalu lambat.

10 - nak angkat barang2 anak lg..

kesimpulannye semua aku kene buat.. incek suami.. lepas je siap2kan diri die, n tengok2 fatin terusssssssssssss " fatin........ g kat ummi" n terussssssssssssss start kete, pastu kemas2 keta die, bersih2 kan kete die.. check2 keta di.. eeeeeeeeeeeeeeee sampai barang anak pun aku yang terkontang kanting kendong.. arghhhhhhhhhh ! tapi aku tak marah2 pagi2 ni k.. NO mood!

Sekian saje kes lambat aku arini..

p/s: ta…

sumbat bateri dalam idung..

Salam..

-sorry ye, no pic for this entry-

Aku just nak share 1 kisah yang melibatkan para ibu bapa dan mungkin juga pada single mingle yang punye adik, anak buah atau sape2 yang masih kecik kat umah tu..

Kisah ni datang dr kawan aku.. semalam die mc ,katanye anak die sakit.. jadi hari ni die datang opis dan cerita dengan aku tentang anak nye yang berumur 3 tahun sakit. Aku pun tanye lah die sakit apa?? so die pun cerita... Anak die masukkan bateri dalam idung. Terperanjat beruk aku di buatnye.. mulanye aku pikirkan bateri yang beso tu.. rupenye x, cuma bateri kecik yang biase digunakan untuk jam tangan atau remote control kereta tu.. tapi memang buat terkujat kejap..

Die cerita kat aku, yang buat dorang sedar anak die masukkan bateri tu dalam idung die bila mak kawan aku ni yang juga penjaga (nenek) budak kecik tu terperasan yang budak ni asik lah jolok2 idung die.. so nenek die pun p lah cek cucu die ni.. cek punye cek, rupenye budak ni dah masukkan bateri dalam idung die.. ape lagi, …

Hadiah - "Bloggers gathering"

Image
Salam..

Hadiah ni bukan untuk contest ye.. tapi hadiah ni aku beli untuk di bawa masa Gathering bloggers nanti.. bagi sesi exchange present antara para bloggers.

Owh, ada yang tak tau ke psl ni?? ala.. kan aku ada war2 kan sebelum ni tentang gathering para bloggers yang di anjurkan oleh Suziey dan rakan2 nye pada 28/2/2010 bersamaan Ahad ini.. untuk yang nak join, di haruskan membawa satu (1) hadiah untuk sesi pertukaran hadiah nanti..

Oleh yang demikian, aku dengan rasa berbesar hati telah mencari dan tertarik dengan hadiah yang aku beli ni.. rasanye sesuai tuk bloggers tak kira lah lelaki atau perempuan..

From HOMING.. the gift... tak leh lah bagitau ape dalam tu kn?? kalu nak tau, kene tunggu lucky blogger yang dapat hadiah aku ni..

Sapa lah yang dapat hadiahku ini.. hopes orang tu suke lah..

Dini's Giveaway

Image
Salam..



Now, aku nak join giveaway by Dini ni..




Dini's Giveaway




Sebenarnye secara tak langsung je ni terjumpa blog Dini ni.. iaitu melalui Geng blogger.. bila tengok je title entry pasal giveaway, terus lah aku klik.. n bila ke blog nye.. memang sangat tertarik, dengan layout yang cukup tenang dan sempoi je.. Sempat juga baca entry2 si dini ni dan tinggal kan jejak supaya die pun boleh lah buat lawatan kunjung balas kat blog aku.. :D

Ok lah, syarat2 untuk giveaway ni sangat mudah, dan tak payah tensi2 nak buat entry.. kalau korang berminat, sila lah klik pada title atas banner tu ye.. Tarikh tutup penyertaan pada 31/3/2010

Moga kali ni menang lagi.. amin..

Tanamanku..

Image
Salam..

yeay! akhirnye dapat gak enterpremkan hasil cucuk tanam aku dalam blogku yang ku sayang ni..

Jom layan pic aku ni.. -Daun Pandan- Dulunya aku tanam di belakang rumah.. tapi leceh betul nak kene ke belakang redah kotor2 kan.. so aku alihkan skit kat pasu.. dan sekarang dah membesar rumpunnye..
-Pokok Limau purut-Agak susah pada aku nak tanam pokok ni.. sebab ulat bulu suka betul makan daun die.. eee geram betul. Tapi yang peliknye aku sendiri tak penah pun tengok ulat bulu tu.. tau2 je, daun die dah selamat kene makan.. yang tinggal batang die je.. -Serai- dari sebatang yang aku cucuk dalam pasu tu.. akhirnye dah jadi berbatang2.. memang seronok sangat tengok serai ni tumbuh dengan jayanye.. lepas ni, nak kene alihkan skit ke atas tanah. Sebenarnye sebelum ni aku ada gak tanam kat atas tanah..dan dah cecah ke rumpun pun. Aku tanam kat tepi umah.. tapi ntah sape lah yang 'baik' sangat, ambil serumpun serai aku tu sampai tak tinggal jejak pun.. geram betul ngan jiran2 yang ee…

Dapat hadiah lagi..

Image
Salam..

Alhamdulillah.. rezeki di tahun 2010 lagi.. kali ni aku terima hadiah dari contest pampers4free yang di anjurkan oleh puan Wansteady Tales..

Rezeki anakandaku fatin juga...

Dua bungkusan yang aku terima berlainan hari.. yang kiri ni aku terima pd hari isnin.. dan yang sebelahnye aku terima pada hari selasa.. teruja betul bila hari2 asyik dapat bungkusan.. kawan2 opis pun asyik tanye2 je dari mana bungkusan2 tu?? aku plak..sengeh je ler.. maleh nak jawab!
ini bungkusan pertama.. datang dari kak sari.. memang suke giler dapat CD ni.. tercapai gak hajat nak try guna CD.. kalu ok, insyallah akan tukar pampers ke CD ni..

1 pcs of Cloth Diaper

a piece of cute card.. memang cute + sempoi je kad ni..

tara.. a gift from Wansteady tales..

ha.. ini lah barang2 yang ada dalam beg atas tu.. penuh ko! banyak betul die bagi.. ada pampers 3 paket, pasu kecil yg comel, 2 paket wet tissue, bedak pureen (bedak pun nak abis dah tu ), beg kecik dan 2 pasang stokin.. banyakkn?? i like it so much!!

si …

Angpow..

Image
Salam..

Alhamdulillah.. rezeki lagi.. walaupun tak banyak, tapi tetap best! untuk tahun ni aku dapat 5 paket angpow. Isi nye tak de lah sampai ratusan, puluhan pun tak sampai.. tapi lepas lah kalu nak belanja makan.. hehehe..

jom layan pics angpow aden!..

aku suke sangat ngan angpow paket yang kiri sekali tu.. warna pink with bunga cina tu.. paket dari McD, tak sangka plak McD ade paket yang cantik ni. Asal Hari raya tak de plak cam ni ek??? cuba cerita sket.........


taraaaaaaaaaaa.. duit dalam setiap angpow tu.. tak banyak pun.. RM10 & RM5 je.. bolah lah.. syukurrrrrrr


pizza! aahhhhhhhhhhh hasil dari duit tu aku beli pizza tuk lunch! belanja kenkawan kat opis ni.. memandangkan ramai yg cuti raya lagi.. kami pun pakat berparty lah dalam opis ni.. KONG SI PA CAI!

chicken soup.. sangat cair ok. nak komplen je.. tp, aku maleh!

ni masa baru sampai.. aku tetap nak snap gak tuk tatapan aku sendiri bila buka entry ni.. n mungkin juga tuk tatapan kalian! cheerssssssssss!!

Gift from Momma's Dough giveaway..

Image
Salam...

Yeah.. aku menang giveaway lagi.. kali dari momma's dough's blog plak.. aku antara yang berjaya pick counter no yang di minta.. alhamdulillah, memang rezeki di tahun 2010 agaknye..

So sebagai hadiahnye.. die telah memberi ini pada pemenangnye.. best sangat lah sebab dapat cupcakes & tart free.. sedap plak tu..

Untuk hadiah ni, aku kene ambil by hand dari tuan punye blog tu.. jadi, die dah set date n time pada hari ahad untuk jumpa di Petrol pump Caltex Bdr Baru Sg Buloh.

From Momma's Dough..

dapat 2 kotak lagi ko.. cup cakes & tart..
see.. banyak kan?? berbaloi2...
ini lagi..kenyang kami makan semua ni di hujung minggu aritu..

I met my bestfrenz..Zora Farhan

Image
Salam..

Last saturday, i met my bestfriend.. zora farhan. She's the only one from Sek.Men.Teknik Klang who are still with me... we are a bestrenz for ever.. kan zora?? eceheceh.. macam lah minah tu baca entryku ini..ahahahah:))
Kami plan secara tak langsung je ni.. memandangkan dh lama jugak x jumpa, since die abis berpantang.. skang ni baby die pun dah masuk 5 bulan.. well, both of us busy with own family.. Sampai je di OU, selepas mencari parking lebih kurang dalam setengah jam, kami terus ke CHILI'S.. memang dah lama tak ke sini.. sampai je di chili's, kene pulak tunggu before dapat seat. Orang memang ramai betul lah.. yang menunggu pun ramai gak. Apesal lah ramai na yang nak makan kat chili's ni?? best sangat ke wei?? ishssssssssssshhhhh...

After about 20 min, baru lah dapat table.. argh! lama tul! nape lah aku setia gak nak tunggu?? emm mandrem ape ni?? so.. kami pun melihat2 menu, n terus order..

Sambil tunggu makanan yang di order tadi, kami posing2 dulu.. nak entre…

Aksi fatin turun katil

Image
Salam..

ei budak yang sangat nakal dan lasak ni.. dah pandai buat macam2.. kadang tu geram di buatnye. Tak padan dengan keciknye.. panjat sane.. panjat sini. Tertonggeng sana.. tertonggeng sini. Dah jatuh, ummi gak yang susah nak pujuknye..

Sekarang ni fatin dah pandai buat aksi turun dari katil.. mula2 dulu main belasah je nak turun, 2 3 kali gak lah jatuh..selamat aku sambut, kalu tidak... mesti sakit!

Moh layan pics + video budak lasak ni...

eee...geram je.. nak geget je rasenye!
main-main ye ngan ummi.. nak kene slap??!

Memang tak makan saman ini budak!Jom layan video fatin turun dari katil.. kami cuma ajar die sekali je.. pastu die belajo sendiri.. but still ade gak sekali dua tu die salah step bila nak turun dari katil. Agaknye over excited kot!Jom layan..................











Barney tee Kami..

Image
Salam...

Akhirnye sampai gak bungkusan ni..x yah lah cite bape lame aku order.. tp alhamdulillah dah dapat. Thanks a lot pada Puan kedai Kawaiii untuk hasil kerja yang amat cantik ni. Saya amat2 berpuas hati..

Harga untuk 1 set Tee Barney ni hanya RM60 ( 3 helai tee- aku+hubby+fatin)... Patutnye tee ni untuk surprise kan mr hubby masa birthday die 23hb January lalu..konon2 nak pakai sedondon lah masa pi makan2 on bithday die tu.. tp atas sebab2 yang tak dapat di elakkan, tee ni baru je di terima minggu ni..


Bungkusan yang aku terima... dh sampai masa sehari sebelum CNY, tp di sebabkan opis dah close for CNY, so aku hanya terima bungkusan ni pada hari kerja berikutnye..


3 helai baju yg comei.. kn?? satu tuk aku (ummi), tuk hubby (ayah) n satu lg tuk baby fatin...

baju tuk my gegirl.. Fatin! cantik x?


Ummi & ayah punye...

P/s: terima kasih bebanyak pada cuda.. jaga diri dan kandungan ye..

Sape ade collect stamp from giant..??

Image
Salam kawan2 ku..

Korang ada pergi ke GIANT x?? pernah dapat stamp bawah ni x?? haaaaaaaaaaa.. kalau lah korang tak nak atau rasa buat nyemak je kat tangan korang kan?? apa kate korang bagi je kat aku?? sebab aku sedang kumpul stamp ni.. skang ni dah ada 103 keping.. tinggal lebihkurang 30 keping je lagi yang aku nak untuk tukar ke barang yang aku idam tu..

Maaf ye.. ini bukan entry merayu... tapi kalau korang rasa aku merayu, terpulang lah kan.. tapi bagilah aku ek kalau korang tak nak! muahahahah:)) Jasa korang amat lah aku hargai..

Cara nak anta :- email aku di zumizie@yahoo.com, nanti aku beritahu alamat untuk hantar stamp ni..

Stamp ni lah.. korang ade? tak nak?? meh bg kat aku..
see.. dah banyak aku kumpul..

dan nak tebus hadiah yang di tawarkan ni..
sory..gambo tarak!
brand BIALETTI Non-stick cookkware tau!
TQ pada yang sudi bagi.. pada yang tak bagi..sila beri sokongan padu pada aku ya!

Kami ke Cameron Highlands

Image
Salam..

Sambung cite psl CNY lg ye.. kali ni kami ke Cameron highlands..

Memang plan yg agak giler.. sebabnye?? kami ke cameron ni balik hari.. hubby aku la ni... ape punye tut! Mulanya aku dh awal2 ajak die nak ke cameron, dpt stay semalam pun jadi lah.. tp die diam je.. agaknye bajet tarak kot.. last2 masa pagi ari isnin, lepas je kami siap2 breakfast die suh siap2. Aku tanye lah, nk p mana?? katanye "cameron lah".. pe lagi.. terkejut lah aku. Kebetulan adik lelaki aku pn ada, aku pn offer lah die tuk join kami, die pun on jelah.. kami bertolak ke Cameron dlm jam 11 pg dam sampai ke atas nu dlm kul 3 ptg.. haaaa amik ko.. punye lah lama perjalanan kami.. semuanye gara2 orang ramai nk ke cameron.. korang tak caya ek?? tengok gambo bawah ni............

sapa kata KL je jem teruk?? Cameron pun jem gak tau! majoriti kereta plate KL.. memang sesak tul lah.. gambar atas tu masa nak ke brinchang.. depan tu skit ada simpang nak ke Strawberry farm.. kami singgah gak kat sinun.. dpt ga…