Posts

Showing posts from January, 2010

Sok Cuti.. kemana kalian??

Salam..

Aku agak sibuk hari ini. Mana nak kejar register kereta..(walaupun tak banyak), mana nak hit target lagi.., mana nak klik2 internet nak searching hotel (sebab aku nak g holiday ke kuantan + gambang), mana nak bertenet lagi (ni aku buat mana yang sempat je). Tapi dalam banyak2 sibuk aku ni, aku rasa lebih banyak buat personal dari buat kerja opis.. eee.. tak berapa bagus tabiat aku ni.. bila nak berubah ni? azam dah buat, tapi...........ooppsss.. tak nak kate pape lagi.

Esok cuti Sempena Thaipusam, makanya... aku dan suami plan untuk bermain air di Bukit Gambang resort - ajakan teman aku sebenarnye.. lalu aku heret sekali suamiku hahahah- mulanya kami decide untuk menginap di rumah teman aku ni je.. tapi atas sebab2 tertentu, dan hubby pun buat extra planning masa cuti2 tu, kami pun tukar plan tu dan cari hotel2 bajet -bukan rumah tumpangan ye- di sekitar bandar kuantan je.. Aku dah dapat 2-3 hotel yang tawarkan harga yang agak berpatutan.. tapi sampai sekarang ni, masih lagi bel…

Laman Kasih..

Image
Salam..

Mesti ada yang ingat aku buat entry pasal lagu kan? tp sebenarnye BUKAN ye.. ni nama sebuah tempat, atau lebih tepat sebuah teratak a.k.a rumah besar dengan kawasan yang besar siap dengan kebun dan laman yang cantik.. dulunye hanya sebagai private teratak kepada tuan empunya tanah.. tapi sekarang ni tuan tanah ni dah buka restoran kat teratak die ni. Dan di beri nama LAMAN KASIH..

Kalau dulu, tiap kali melalui jalan yang memang betul2 berdepan ngan teratak ni, hati mesti tertanya2 sape lah tuan tanah ni.. lepas tu teringin sangat nak tengok rumahnye.. mesti cantik. Jadi sejak tuan tanah tu buka restoran , dapat lah juga jejak kan kaki kat kawasan tu, walaupun tak dapat tengok rumah die sepenuhnye.. tapi dpt tengok laman die pun dah ok dah. Memang cantik tempat ni.. walaupun tak berapa besar sangat restoran die, tp tatarias die memang memukau pandangan..

Jom lah layan pic ni:-


Menu.. actually restoran ni more kepada stail cafe.. cuma ada alacarte menu je.. antaranye, Nasi lemak, n…

Dari Anmum ke Lactogen

Image
Salam

Dari Anmum ke Lactogen..

Dulu fatin minum Anmum ni... harga die memang lah mahalnye.. sebelum2 tu ada juga try brand yang lain, tapi fatin tak layannnnnnnnnnn.. so aku beri die minum susu Anmum ni + Breast feed di waktu malam..



Tapi sejak dua menjak ni.. fatin dah tersuka kat susu Lactogen ni pulak.. alhamdulillah.. susu ni murah skit, so x de lah ummi n ayahnye ni tercirit nak beli hahahahah:)) betul tau korang... anmum mahal dari lactogen.. boleh dikire banyaknye bezenya.. tin pun kecik je.. lactogen tinnye beso! hahahaha..

aku bukan kedekut ye.. cuma berjimat skit... banyak lagi mende nak beli...murah tak semestinya bagus, dan aku tak kate plak Anmum tu tak bagus kan? yang penting anak kite nak minum susu tu..


ini lah die 2 susu yang fatin minum..... DULU & SEKARANG...

die pun nak berkemas jugaaaaaaaa!!

Image
Salam..

Cerita di hujung minggu hari tu.. kisah seorang budak bernama fatin yang kononnye nak membantu umminye mengemas bilik.. tapi lain pula jadinye. Maka, umminye yang memang dah penat tahap apantah ni.. makin2 lah banyak nak di kemaskan kat dalam bilik tu. Sudah lah bilik memang dah stock tongkang pecah hahahaha:)) malunye.. Anak pulak menambahkan lagi ketongkangannye.. huhuhu..

Lihat tu, betapa girang gumbiranya hati si kecik ini dapat berkemas! - ummi snap pic ini dengan hati yang membara!


tengok lah tu... abis di keluarkan segala macam bende dari bakul barang2 die.. eeee... sabar..sabar..


Selamat die buat muka ini.. kurang skit rasa nak marah + nak mencubit.. ngeh ngeh ngeh...



jadinye, aku biarkan je lah fatin ngan barang2 yang nak di kemasnye itu... asalkan die tak ganggu idup aku yang tengah nak kemas2 bilik sudah ler..


Agaknye die pun memang rasa puas sebab dapat sepah kan barang ni + dapat susah kan umminye ni kan??? xpe... tunggu awak besar skit, nanti ummi plak arahkan awak…

Bertuah punya anak!

Image
Salam..

Adoiyai!!! semakin hari semakin lasak fatin ni.... dah macam lelaki pun ada ummi tengok!.. letak bawah, abih satu umah die tawaf.. letak dalam walker, haaaaaaaaa ni lah jadinye...

mula2 die pegi kat meja makn.. pastu die main tarik2 kerusi, dan die tarik pulak alas meja tu... selamat tak tertanggal. Penah sekali tu die main tarik2 kerusi, last2 kena kat kepala die.. ha nangis ko.. padan muka muahahahahahah:)) degil sangat cakap ummi.. ummi kata jangan, tapi nak gak buat.. bila dah kene, nangis tak ingat! selamat kejap je nangisnye.. kalu lama......... ummi biar kan aje!

dah abis jelajah meja makan, die jelajah pulak drawer pakaian die... selamat aku nampak, kalu tidak....... abis lah baju2 die di punggah nye.. Bila aku jerit jangannnnnnnnnnnnnnnn!! die jeling nye kite??? bertuah punye anak!
Bukan kes2 diatas sahaja, sekarang ni fatin dah sangat ligat, bila di tinggal kan dalam walker, macam2 aksi ganas+lasak di buatnye.. ada sekali tu, die nyaris nak terkeluar dr walker. Boleh d…

Pemenang tuk "Siapa nak hadiah"

Image
Salam...
ok....... aku nak umumkan pemenang nye.... jeng..jeng..jeng....!!!!

PEMENANGNYE ADALAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

*
*
*

*
*

*
*
*

FARA8979
DAN
ZH-ENA
Pada korang berdua yang tertera namanye diatas, sila beri kan nama, alamat dan no talipon untuk urusan penghantaran hadiah ke tepat korang ye... kalu nk private, sila email kan ke email address aku di zumizie@yahoo.com. kalu x nak di private kan maklumat yg aku minta korang tu, bleh lah di letakkan di bahagian komen sahaja..
Hadiahnye aku belum lg finalize, so korang tunggu je lah hadiah aku tu...insyallah..
OK korang, ini lah hadiah yang aku belikan untuk suami ku yang terchenta............. ala, yang aku terkejar2 semalam duk pi beli kat The Curve tu.. ha.. ini lah bendenye..
bungkusan yang di bungkus dari kedai tu..

PERFUME ARMANI MANIAC TUK HUBBY!

dan aku juga dapat voucher bawah ini berjumlah RM20 sebab beli lebih dr RM150

uwaaaaa penatnye...

Salam..

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -nangis tipu2 dalam hati je...x leh kuarkan, nanti org kat opis ni dengor!-
Nape aku penat dan nak nangis?? sebab td masa lunch hour aku kuar kejap ke The Curve untuk cari birthday present Mr Hubby + makan2 ngn member...

Mulanya aku plan nak ambik half day je arini, sebab malas nak terkejar2 cam gini ler.. tp di sebabkan kerje kat opis masih lagi berlambak, jadi aku mintak permisi dr bos untuk kuar awal sejam masa lunch hour untuk beli hadiah je. So dah dapat keizinan dr die, hati pun memang berbunga2 lah.. pastu tibe2 kat otak terpikir nak ajak mmber lunch same- gatai, dah tau masa tarak cukup, still lg nak berlunch bagai-.. Ktorg set untuk lunch appointment kat SUBWAY Kota Damansara.. emm memang cantik sangat lah kan, sbb kebetulan nak singgah cari hadiah kat The Curve gak.

Memang ni lah 1st time dalam idup aku beli hadiah x sampai setengah jam.. selamat lah dah tau pe bende nk cari tu, kalu tidak............. memang pening gak nak pusing satu The …

gengblogger.com

Image
Salam..

nak promote skit web ni.. sila lihat pic bawah ni ye..

ok, meh aku story a bit about this web ye..

pada sesiapa yang baru lagi kat alam blogger dan sedang mencari kawan2 blog yang sudi nak tinggal kan komen, nak tambah kan rangking nuffnang, nak tambahkan follower, nak meramaikan post, dan nak jadi terkenal ngan posting2 korang tu, sila lah ke web ini.. korang klik je gengblogger .

Lepas dah register bagai kat dalam tu -dengan menggunakan FB connection- baru lah korang bleh post kan latest entry korang dalam tu dengan men'klikkan' ping blog korang kat sane..

Lepas tu, insyallah akan ada ramai yang akan datang men'komen' kat blog korang tu.. dan akan ade ramai yang akan jadi kawan korg juga.. tapi, korang pun kenelah jadi kawan dorang gak tau.. jangan jd kera sumbang k.. - tp untuk blog yg bagus je, means tak menggunakan bahasa2 atau perilaku yang tak di ingini-

Web ni pun sesuai utk blogger yang nak share blog ngn orang lain je.. bukan blog yg nak private kn blog ny…

Reddish Contest : Nama untuk Amoi Merah

Image
Salam..

jom join contest ni!! senang je...

Reddish Contest : Nama untuk Amoi Merah

Klik je tajuk atas pic ni k, untuk malumat lanjut!! tarikh tutup contest adalah pada 28hb..
Nama yang nak aku beri kan adalah....
REDMoiRah

Followerku.

Image
Salam..

Sila lihat ini ye.. dah ramai juga rupenye followe aku ni.. semakin hari semakin ramai, walaupun tak banyak macam kat blog2 yang lain, tapi aku tetap bangga ada followerku sendiri.. memang kadang2 tu ada gak rasa jeles kat blogger2 lain yang punya ranking follower yang banyak hingga cecah ratusan follower.. takpe..takpe ye cik chugie, kite bersabar je..nanti2, musti follower kite akan banyak..
ini lah antara follower aku... aku hanya sempat print screen yang atas ni je.. yang selebihnye, x sompek den nak masukkan.. anyway.. sangatku hargai jasa kalian yang sudi jadi follower blog ku ini.. dan rasanye sesapa yang dah jadi follower aku ni, aku juga akan follow blog die balik.. ke ada yang aku x follow lag?? lupe lah tu... sila tinggal kan di komen ini pada yang tidak menerima follow up aku ye..

Fatin yang suke mamam..

Image
Salam..

Sejak fatin pandai makan dan pegang sendiri sendiri makanan tu, apa je yang kami makan kat depan die, mesti kene bagi skit kat dak tecik ni. Kalau tak di bagi... mau gamat kawasan umah kami tu.

Dah lama sebenarnye aku nak letak gambar2 fatin sedang makan dan sambil pegang makanan sendiri dlm blog ni, tapi baru la ni dapat abadikan kenangan die sedang makan tu.. Fatin ni kalau tengok makanan memang sangat2 lah taksubnye.. macam nampak emas. Kalau tak di beri pada die, memang akan menangis sekuat hati sampai meleleh2 air mata. Penjaga die pun ada cerita gak, kalau tak diberi makanan tu atau lambat skit je bagi makanan kat die, memang die akan menjerit2 dan menangis2. Lagi satu, kalau dah bagi sikit, mesti nak lagi banyak.. aduh, ni ke penangan aku makan banyak giler babas masa ngandung kan die dulu?? terkenan kot ek? "like mommy like daughter"

tak cukup ngan sebelah tangan, dua2 belah die gunakan sekali.. tapi, nampak macam fatin gunakan tangan kiri die lebih dari tangan …

I've got Award!!

Image
Salam...

I receive this award yesterday, and just have a free time to show off here... a thousand thanks to zura coz give me this award!! nice and a very peace pics!.. To zura, congrats for ur 1 year blogger!.. keep up a good work ya..! Those who wanna know zura, u can visit her blog @ http://zura-merrygoround.blogspot.com/

korek ape tu ha??

Image
Salam...

emm pelajaran baru yang fatin belajar masuk bulan baru ni adalah.................. Jom layan pics bawah ni..!
* * * * * * * * * * * *
Fatin sedang usha line... takut kalau2 umminye ni nampak apa yang nak di buatnye. - walaupun sebenarnye aku dah tahu dan sedang usha lamaaaaa kat die.. cuma aku buat2 tak nampak je.-
haaaaaaa kan.. inilah perangai baru fatin.. die korek segala lubang yang die nampak kat umah tu.. habis kuku2 die kotor.. geram tol aku. Dalam diam dapat lepas sendirian, ini yang di kerjakan rupenye..


Die dah perasan yang perbuatan die sedang di perhatikan oleh umminye ni.. emm bahaya budak ni.. pantang betul di tinggal kan sendirian.. dah lah suke masukkan segala apa yang die dapat dalam mulut! ish..ish..ish.. fatin..fatin.. macam2 pe'el!

Blogwalking..

Salam..

Hari ni tak ada mood nak buat entry.. sebab malas nak upload2 gambar. Lagipun x best pulak kalau buat entry tanpa gambar kn?? rasa tak menarik dan tak berseri blog ni.. Kalau ada gambar, cantik sket!

So hari ni aku just nak blogwalking semua teman2 blogger dan blog2 baru yang lain.. hope dapat tinggal kan jejak dan komen kat semua blog2 teman ni..

Memang ada banyak cerita2 dan gambar2 menarik nak di masukkan kat dlm blog ni, tapi tunggu lah dulu. Mood hari ni tak berapa nak baik lah.. rasa nak menangis pun ada.. tp ku tahan jua.. kang layan perasaan, lain pulak jadinye.. banjir lak kawasan tempat aku tinggal ni kang.

Selamat lah hari ni nak layan bowling, hilang sket ke'tensionan' ku.. aku nak buat balingan yg paling POWER arini.. biar strike sume!!

k lah, nk chow dulu...

Cutest Baby of The Planet 2009 – Finalist

Salam geng...

At last, the 6 finalist will be announce today!! Malangnye, fatin not in the listing.. tak apa lah ye fatin cayang.. bukan rezeki kita.. Kite try next contest lah.. apa pun semua 6 finalist tu memang sangat comel... untuk tengok senarai finalist tu korang boleh lah klik kat MBP web ni..

Sapa nak hadiah??

Salam semua...

Korang nak hadiah tak?? meh tolong aku!

AKU SEDANG PENING KEPALA NAK MENCARI HADIAH APA YANG SANGAT2 BAGUS, SPECIAL, BERBALOI2, DAN TAK TERLALU MAHAL UNTUK AKU HADIAHKAN KEPADA HUBBYKU NANTI, SEMPENA HARI LAHIRNYE YANG BAKAL TIBA JANUARY NI.. JADI AKU AMAT2 LAH MENGHARAPKAN IDEA2 YANG BERNAS DARI SEMUA TEMAN2 BLOGGER YANG SINGGAH MENJENGAH KE BLOG KU INI UNTUK BERI IDEA HADIAH APA YANG NAK AKU BELIKAN UNTUKNYE NANTI..
Cara die senang je.. KORANG BOLEH BAGI 2 SUGGESTION HADIAH BIRTHDAY UNTUK HUBBY AKU..

PADA SUGGESTION HADIAH YANG AKU BERKENAN DAN AKU PILIH TU, ORANG TU PUN AKAN AKU BERI HADIAH JUGA.. HADIAH UNTUK KORANG PUN AGAK BERBALOI2 YE..

KORANG BOLEH SUGGEST SAMPAI TARIKH INI : 17-1-2010, SELEPAS DARI TARIKH NI, TAK AKAN DI LAYAN.. HANYA 2 ORANG PERTAMA YANG BERJAYA BAGI SUGGESTION HADIAH YANG TERPILIH JE YANG AKAN AKU PILIH SEBAGAI PEMENANGNYE.. so, cepat lah tolong aku cari hadiah yang sesuai tuk hubby's birthday!!! JASA KORANG AMAT AKU HARGAI!!

Cutest Baby of the Planet 2009 – 180 Nominations!

Salam...

CUTEST BABY OF THE PLANET 2009 - 180 nominations! Attention! attention!! pleaseeeeeeeeeeeeee..

Kepada semua yang berkenaan, nomination for the above contest is now availabe at MBP, so those who are participate please see ur baby pics on this below link:- http://mombloggersplanet.com/2854/cutest-baby-of-the-planet-2009-180-nominations/ Alhamdulillah... gambar Fatin ada dalam senarai.. Ramai betul yang menyertai contets ni.. rasa macam tak ada chance lah fatin menag sebab semuanye comel2 dan cute2 sangat..

MBP Reward Points

Salam..

Rasanya pasti dah ramai yang tahu tentang reward point yang di beri oleh MBP kepada semua members.. Baru2 ni aku ada klik2 kat MBP, dan terklik kat column ni.. so rasa nak tahu dengan lebih lanjut tu membuak2.. jadi, lepas membaca dan membaca tentang program yang di anjurkan oleh MBP ni, aku terpanggil untuk berkongsi info ni dengan semua teman2 bloggers yang sudi menjengah ke teratak blog ku ini.. SHARING IS CARING RIGHT???

So for more info about this MBP point, please klik @ MBP REWARD POINTS and those who are already known about this, u'll can klick MBP Reward Point update.. for the latest point's update.

I just copy a bit info from MBP to share with others here..
The point will be accumulated and when it reach certain amount, you could redeem it with something. I haven’t really finalised the ‘things’ that you could redeem. Okay…okay.. I have decided to give certain things as the redemption items such as:2,000 points – Free Blog Interview in Featured Article (7 days fre…

Adrini’s 1st Giveaway

Image
Salam..

StickyPost!! - scroll down for latest entry!
aku nak try giveaway ni plak.. just kenal2 ngan blog ni..

Adrini’s 1st Giveaway

Hadiah-hadiah di taja oleh :- http://krochetshop.blogspot.com/ memang sangat menarik hadiahnye.. sesuai pada yang ada anak2. Seramai 3 orang pemenang akan dipilih secara rawak. Tarikh tutup adalah pada 15 Januari 2010 So apa tunggu lagi?? moh join beramai2 sambil berkenalan dengan teman blogger yang lain..

Kami ke BAGAN LALANG

Image
Salam..

Ini cerita hujung minggu yang lalu ye.. layan je k!

Ok, plan asal kami mulanya nak ke MORIB, memang niat nak bawa fatin main air laut.. memandangkan Incek suami sangat free n mood OK, so aku pun ajak lah die jalan2 ke laut + aku juga invite adik2, ipar dan anak buah ku.. Kami gerak dari rumah pun memang dah agak lewat, kalu x silap lebih kurang jam 11.30 a.m. Perjalanan dari rumah ke Morib memang agak lama lebih kurang 2 jam gak lah sebab konvoi 2 biji kereta, bawak pun ala2 mak minah gitu..

Sampai kat Morib, rupenye tempat tu under construction sebab dorg nak buat Gold Cost resort.. emm kami pun try pegri kat kawasan sebelah yang ada penjaja tu, tapi.. x leh nak main air plak, just tempat nak lepak2 je.. sudahnye kami tukar plan dari Morib ke Bagan Lalang je.. perjalanan ambil masa lebih kurang sejam kot.. kami sampai kat Bagan Lalang pun dalam kul 2++ cam tu.. Sampai je kat sana, masing2 dah pakat lapar.. selamat dah siap2 tapau sandwich+keropok2 dan KFC yang kami beli kat Ban…

Fatin @ 8 monthd old

Image
Salam..

Alhamdulillah, now fatin @ 8 month old....!! kejap je mase berlalu, aku rasa macam baru semalam aku abis pantang. Emm dah masuk bulan baru ni, semestinya ada pe'el2 baru die.. Jom layan pics terbaru fatin.. just hot! baru je kuar dr oven heheheheh:D...

Gambar2 di atas ni di ambil pagi td, masa nak hantar fatin ke rumah pengasuhnye.. memang lah cerianye muke die masa aku snap pic ni. Tapi hari ni macam dah de pe'el baru lak, dah nak sampai ke rumah penjaganye, die nangis tak nak duduk kat seat die, nak suh aku yang tengah drive ni riba die.. dah sampai kat rumah penjaga, boleh [lak die tersengih2.. lepas tu bila aku nak gerak masuk kereta, die sibuk nak ikut plak.. selamat x nangis2.. kalu x, payah gak kes ni! sian+ sayu pun ada bila tengok muka die masa tu..

k lah, x nak layan kesayuanku tadi.. skang aku nak story mory a bit about her pe'el!

- Fatin dah start makan nasi + ikan, tp kene yang lembik2 skit..takut nanti anakku sembelit pulaks! bubur nasi die makan gak,…

Cutest Baby of the Planet 2009

Image
Salam..

Ini adalah sticky Post ya! Sila lihat ke bawah untuk latest entry!
Nur Fatin Adlina bt Mohd Fahmi 11/05/2009

Lagi satu contest yang buat aku sangat teruja nak turut serta.. Contest yang di anjurakn oleh MomBloggersPlanet. Untuk teman2 yang mungkin berminat nak turut serta dalam contest ni, boleh lah ke laman web ini ' Cutest Baby of The Planet 2009' ... Hadiah2 yang memang menarik dan buat aku tertarik untuk sertai contest ini... So apa lagi kengkawan.. jom join cepat.. due date on 10th January 2010 Hope to be selected as 6 participant All the best!

eee..sakit mata tul!

Image
Salam...

Sakit tak mata tengok permandangan macam ni??? aku yakin..mesti ramai yang pernah lihat tempelan2 ceti haram dan iklan2 haram macam dalam gambar yang tertera ni kn?????


Memang sangat2 menyakit kan mata lah.. ni baru 2 gambar aku ambil.. ada lagi banyak tempat dorang tempek kan iklan2 ni.. eee apa da! habis lah harta awam yang cantik, comel lagi molek jadi bahan dan mangsa tempelan iklan2 ni.. bukan setakat kat 2 tempat ni je tau, kat tiang lampu, telefon awam, bus stand, dan kat depan pintu2 bangunan kedai pun kita boleh lihat iklan2 yang memenuhi ruang.. tak cukup dengan tampal2, dorang ade juga buat banner.. yang ni biasanye kerje ceti haram lah kan.. a.ka. ALONG! emm..rasanye pihak2 berkuasa tempatan atau pihak2 yang sepatutnye kena ambil langkah untuk banteras kegiatan manusia2 yang mengotorkan dan mencacatkan permandangan mata ni lah.. ke aku patut masuk dalam rancangan yang terbaru keluaran TV3 ni?? - ADUAN RAKYAT-

PROMOTE :: Jom holiday ngan sarah & frens::

Salam...

kengkawan semua.. jom holiday ngn geng blogger kite ni.. EZAN mummy SARAH!!

Untuk tahu lebih lanjut tentang detail holiday tu, boleh lah ke blog ezan tu ye..

Aku baru je terbaca entry nye tadi.. dan nnti akan ku war2kan pada hubby ku dulu... memang teringin nak join, tp kne cek bajet dulu sebab kengkawan aku pun nak buat family day kat PD gak.

Pada korang2 semua kengkawan blogger ku sekalin yang mungkin kenal ezan ni, meh ler join die berholiday sekali...!!

-Pretty zaza baby face contest-

Image
Salam..

Dengan lafaz bismillahirrahmannirrahim... aku nak join contest anjuran pretty zaza ni..

Hope dapat menang lagi kali ni.... Kepada yang nak join contest ni, sila lah klik sini ye... kepada pretty zaza.. tahniah sebab anjurkan contest untuk para blogger dan tahniah juga sebab dah berjaya bertapak di alam blogger ni selama 2 tahun!! teruskan semangat berblog dan selalu2 lah anjurkan contest ye..
Maka dengan ini, secara rasminye aku dengan rasa yang amat besar hati ingin mempertaruhkan gambar anakku ini dalam contest puan zaza tu........... sila tatap gambar di bawah ye...

Nama: Nur Fatin Adlina bt Mohd Fahmi Umur: 7 bulan 4 minggu Jantina: Perempuan

Wish u all the best fatin! go go girl... ummi doakan awak dapat menang lagi ye...

Pampers4free Giveaway!

Image
Salam..

Dengan lafaz bismillah juga..


Contest lagi ye.. sangat teruja nak join contest ini. Sebabnye?? bleh jimat skit kalu aku menang contest ni kan..
ok, memandangkan syarat2 yang di beri oleh pihak penganjur iaitu WANSTEDDY sangat lah mudah nye.. maka aku pun dengan rasa girang gumbira ingin mencoba nasib untuk masuk giveway ni..

Saiz yang aku kehendaki sekiranya aku terpilih adalah : saiz L Pada kawan2ku yang teringin nak dapat pampers free untuk anak korang, meh ler join giveaway ni.. di samping menambahkan kenalan di alam maya juga ye.. sila klik di sini untuk dapatkan keterangan lanjut!

JUGA JANGAN LUPA ADDLINK BLOG SPONSOR IAITU FITRAH CINTA

Makan2 @ Pappa Rich

Image
Salam..

Ini cerita minggu lepas ye.. korang layan kan je udah ler.. almaklum, aku kan bz women!

Ok, last week aku n kengkawan lunch sama2 kat Pappa Rich ni.. plan yang tak dirancang sebenarnye.. mulanya imah ajak aku lunch, dan kebetulannye, aku pun memang tengah free n tak de kawan nak makan tengah hari.. so aku pn sambut lah pelawaan die dengan hati yang amatlah terbukanye.. dah nak masa untuk bergerak ke tempat yang di tuju, tiba2 imah bgtau yang die ajak idah sekali, dan kebetulan idah pun bleh join..makanya, kami bertiga pun berjumpa lah. Memang bagus tul idah ni, sanggup datang dr sg buloh ke tempat kami (sri damansara) untuk lunch sama2 dengan kami.. memang sangat lah di hargai..

-it's a PAPPA RICH!- sempat juga aku snap gambar ni walau dari jauh sekali pun..
Aku dan imah sampai awal, idah datang dr jauh, jd sampai pun lam skit.. sambil tunggu2 idah, kami layan MENU dulu...+ snap pic menu tu..

aku snap pics makcik ni juga... -imah- ni sume gara2 menunggu kedatangan idah + kha…

Hadiah dari butterfly -

Image
Salam..



Akhirnye sampai gak hadiahnye...



Hadiah ni sampai last week masa aku sedang bercuti jaga fatin sakit..



Envelope yang aku terima.. yang mana berisi hadiah yang fatin menangi. "BUGSLOCK".. Rasanya kiriman ni sampai hari rabu, tapi di sebabkan aku bercuti, jadi kiriman ni hanya sampai ke tangan aku pada hari sabtu, sebab aku masuk kerje hari sabtu tu lepas.. comei tul envelope yang mamareen ni kirim.. memang creative lah die ni.

Pada yang tak tahu apa itu BUGSLOCK, haaaaaaaa..ini lah die.. sebenarnye aku pun baru je tau bende alah ni apa.. emm, bende ni adalah gelang yang berbau serai wangi, yang mana memang sesuai untuk di pakai oleh baby bagi menghalang nyamuk dari dekat dan gigit baby.. Biasanye orang guna kan semburan serai wangi untuk elakkan baby kena gigit nyamuk kan??, tp skang ni dunia dah maju, dan tercipta lah bende alah ni.. Boleh digunakan di mana je, contohny ketika nak keluar berjalan ke kawasan2 semak, macam kebun ke..

fatin dapat 5pcs of BUGSLOCK ni.. mema…