Posts

Showing posts from December, 2010

Welcome 2011

Nak ucap, selamat menyambut tahun baru!!! to all bloggers... wish u'll the best & success life.. WELCOME 2011!!!

Bonus RM25000 seorang??

Salam...

wow!! bestnye...
Pemain pasukan bola sepak malaysia kita dapat bonus tu..
masyukkkkkkkkkkk!!

syoknye lah! RM25K setiap seorang pemain..
berbaloi lah kan.. dengan kejayaan yang dorang dh bagi tu..

harap lepas ni dapat teruskan kejayaan di mata dunia lagi..

banggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kami!

berita selanjutnye, sila ke BERITA HARIAN ONLINE ye..


daaaaaaaa
-chugie-

Pagi....

Salam..

Pagi2 dah bangun..
pagi2 dah bukak lappy..
pagi2 dah online..
pagi2 dah berfacebook..
pagi2 dah berblog..
pagi2 dah layan tv..
pagi2 dah buat itu ini..

pagi2 dah kene tolak fatin naik basikal!!

uwwwwaaaa...

kenapalah harus bangun awal pagi di hari cuti ini???

-x paham-

Macam2 kami.. @ tonton bola

Salam..

aduhai.. amboi.. mak ai..
Ramai blog yang buat cerita pasal kemenangan Pasukan Malaysia kat Piala AFF ni ye..
Bagus..bagus.. ini lah semangat yang aku nak tengok!
ini juga 1 kegembiraan buat kita kan?

ok jom layan Macam2 @ piala AFF semalam..

1. Before ni tak layan sangat bila pasukan malaysia main bola, tp sejak tengok semangat pasukan yang main bermatian pada 1st game kat malaysia aritu, aku pun dengan rs semangatnye menjadi fanatik menyokong Malaysia.. BAGUS!

2. Semalam, balik kerja jem teruk! agaknye akibat rakyat malaysia nak balik awal ke rumah menonton bola kot kan?

3. Aku masak dengan awal dan simplenye, supaya dapat layan bola. Abis maghrib, aku dan family dah terpacak depan tv nak tonton bola.

4. Sedang asyik layan bola, fatin plak menenterprem kan diri nye berlebi2han lak.. geram tau! gangguan betul bila kita sibuk tengok bola, die plak mintak tu ini.. aduiyai!

5. Pemain Indon agak agresif masa game semalam kan? - dari analysis aku lah- takut pun ade..

6. Rata2, penonton yang …

PM umumkan esok cuti lah!!!

Salam..

alhamdulillah.. Pasukan Malaysia menang ...
Best giler tengok semalam..
walaupun ada sedikit ke kucar kaciran masa waktu pertama tu,
tapi semangat pemain malaysia tetap MANTOP!

alhamdulilah, dapat juga 1 gol..
atleast rasa bangga gak dapat jaringkan gol kat tempat lawan kan?

Ape pun.. moga semangat pasukan malaysia terus membara,
teruskan usaha lagi..
begitu juga dengan penyokong2 malaysia!!
teruskan menyokong MALAYSIA!!

TAHNIAhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

dan paling best sekali, ESOK KITA CUTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!
YEAY!! YEAY! YEAY!!!

Dapnye kuih siput ni..

Image
Salam.. dah lama cari, baru jumpa.. KUIH SIPUT!!

Gambar tak bape nak cantik lah.. blurrrrrrrr Yang penting isi dalamnye tu.. Beli di petrol pump esso.. Harga: Rm4.00 Bleh tahan kan harga die?? :P jom layan kuih siput plak!! cheerssssssssss -chugie-

Yummy breakfast!!

Image
Salam.. jom! jom! breakfast dengan aku... kamu kat sana, aku kat sini.. with own breakfast! Sekali sekala layan breakfast dengan ini, best juga tau! jom... kita minum dulu!

Biskut kering, Milo 3 in 1 and apple! owh... yummy!!

milo panas... nak cicah biskut dengan milo ni.. aduh, sedap bangat!! any one want it?? please... beli lah sendiri! ekekekek.. daaaaaaaaaaa -chugie-

BONUS 7 BULAN??? Wow!!!!

Salam..

owh, bukan aku yang dpt bonus 7 bulan tu ye..
jangan harap lah! ekekek..

Aku dpt tahu dari sumber yang boleh di percayai,
Staff HQ Perodua dapat bonus sebanyak 7 bulan!!
wah.. masyuk dorang!
rezeki masing2 kan?
kalau tuhan nak bagi, sebeban die bagi..
kalau dah DIA tak nak kasi, jangan harap lah nak bau..:D

rezeki masing2, terima lah seadanya...


pssst: best betui dengar orang dapat bonus banyak2 ujung2 tahun ni kan? korang dapat bape plak?

daaaa dulu..
-chugie-

Melatah

Salam..

Opocot mak ko!
ohohoh... siapa kuat melatah?
siapa yang teruk sangat melatahnye?
SILA ANGKAT TANGAN SENDIRI!!!

aku?
antara yang cepat melatah juga..
tapi ikut keadaan lah,
bila tengah sedap mengelamun tu, tiba2 ade yang datang terjah,
memang aku melatah jugak..
TAPI,
tak seteruk setengah orang yang sampai berparang bagai..

Bahaya gak melatah ni kan?

jom melatah!!!
ekekekek
daaaaaaaaaa

-chugie-

Malaysia vs Indonesia

Salam..

express entry di pagi hari isnin ni..
nak cepat ni, ade kerja berlambak nak buat.

ok2, just nak wish segunung tahniah untuk Pasukan bola sepak Malaysia..
Sebab berjaya mengalahkan Indonesia semalam 3-0.
For the 1st game, malaysia dah bg kejutan yang best sangat!
permainan pun sangat best.. sangat bersemangat,
tak macam game yang sebelum2 ni..
agaknye sebab sokongan yang betul2 padu dari peminat yang dtg ke stadium,
dan juga semangat pemain yang kuat kan?

aku tak pergi stadium.. hubby je pergi..
so, berbaloi jugalah die ke stadium semalam..

kami cuma menonton di tv je..

ok lah.. got to go now..
chow!!
-chugie-

hillang sebeban, datang lagi sebeban

Image
Salam.. Aduiyai...sakit pinggang den ni ha.. dari pagi sampai skang ni buat kojo yo.. DAH SETTLE SEBEBAN file.. datang lagi SEBEBAN file ni..
Fail2 ni baru je di letak kat atas meja aku..mau nangis wo...BOS NAK TARGET REGISTER KERETA 157 unit bulan ni!ade brannnn??sekian dulu,chugie yang penat..

Sandwich...

Image
Salam.. Sarapan ape ye kamu2 hari ini? mesti best kan? aku just pekena sandwich buatan tanganku ini je.. sedap... x caya? cuba tengok ni!
hohoho... big breakfast!! ekekek.. nop, not too big for me, a super duper preggy mummy! memang x cukup ok.. pas makan ni, makan biskut cicah ngan ayak milo panas plak.. baru puas! ;p ok, nak tau ape de dalam sandwich tu? ni ha die.. Chicken toast & chicken salami slice.. best betui ade bende ni kat umah.. di tambah pulak dengan daun salad, cheesedale dan tomato.. wow! sedap banget... jadi lah begini... v v v v v
owh.. yummy! letak sos skit dalam tu.. ahhhh yummylicious.. try lah, kalau berani!! daaaaaaaaaaa.... -chugie-


Orang belanja, kita merasa..

Salam..

Lunch time! lunch time....!!
Makan ape tu yek??
mesti best.... ;p

Owh, arini ade orang baik hati belanja kami 1 opis ni KFC lah,
makanye... kami pun merasa lah..
Untung beb!
syok betul kalau ade orang belanja makan ni kan?
bertambah2 sedap makanan tu.. ekekek:D

Murah rezeki si pebelanja tu..
Murah juga rezeki perut kami dengan hasil belanja orang tu.. ;P

K lah.. nak p solat plak...wajib tu!
korang2 semua jangan tinggal solat k..
daaaaaaaaa
-chugie-

Fatin dan basikalnye..

Image
salam.. aduhai, lambat skit nak update pasal mainan baru fatin ni. dah 2 minggu dapat basikal ni. Patutnye update cerita ni dulu sebelum cerita pasal taman tu.. tapi, belasah je lah.. layan k! Wan and atuknye yang belikan, ummi and ayahnye baru je plan nak belikan basikal.. tup2, dah ade orang beli lebih awal dari kami.. Alhamdulillah.. murah rezeki anak ummi ni. Jom layan piccas fatin adn basikal barunye ni.. cun tak??

fatin posing dulu...

macam pandai je bawak basikal tu..tp sebenarnye, tak pun.

suke bebenar die ngan basikal ni, pantang nampak, sure nak naik.. and jd mangsanye aku lah.. kena tolak die.. aduiyai!
owh, peace yang tak menjadi tu harus ada ye...:P

ai, mane ilang lagi satu peace tu yang oi??

ha.. baru betui.. ekekekke tiap kali kuar rumah, mesti basikal ni jugak lah di tanyenye.. fatin sebut basikal "syikai..." kami jelah yang paham pun.. :D sekian dulu, aksi posing fatin dan basikalnye. daaaaaaaaa -chugie-

kami di taman...

Image
Salam.. Sambungan entry taman metropolitan kepong.. kali ni gambar kami kat sana plak! Jom layan... Biasalah, kalau dah ke taman tu, orang yang paling happy sekali adalah cik fatin ni.. siap bawa tricycle die lagi.. mula2 ok lah main ngan basikalnye ni, tapi bila dah nampak playground yang riuh ngan budak2 dan mainan tu, terus di lupakan basikalnye ni. Fatin memang suka naik buai, tapi bila dah ramai sangat kat playground tu, sure lah peluang nak naik buai agak tipis kan? seperti biasa, ayahnya lah yang harus melayan kerenah cik fatin ni.. umminye dah surrender! tak larat dah.. bawa perut je ler... :D
time ni aku suh die posing pandang kamera, tapi die posing mencangkung sambil tunjuk peace tak menjadinye tu pulak...

ha.. yang ni baru die pandang kamera,
tapi dengan muka yang tak semenggah!
mana taknye, orang suruh berjalan...
die p bantai berlari...

ye.. itu dia, bakal pelari pecut negara..
harap tangan cik fatin je kayuh ngan lajunye,
lari nye x seberapa laju pun ekekekke..

ehem... tuan punye pun nak…

Kesiannye die..

salam..

Selamat pg semua..
ini adalah entry autopublish ye..
pagi2 memang x leh nak berentry, keje banyak lor..

Nak cite pasal fatin,
memandangkan skang ni ayahnye dah start kerja,
maka memang tak de lah jumpa ayah bila ambil die dari rumah pengasuh..
nampak muka umminye je lah..

So semalam, die tanye lagi.." mi, ayah ne?"
aku pun jawab.. "ayah keje sayang.."
die balas balik, " ayah je??"
aku jawab, " a'ah.. ayah keje"
pastu die senyap jap.. and layan bebelan die yang biasa die buat dalam keta..

sampai je umah, die nampak keta putih kami, (keta ni memang ayah die biasa bawak)
terus die cakap " mi, ayah tu.."
aku jawab lah, " mana ada ayah.. ayah kan keja. Tu kereta ayah je.."
pastu die diam..
masuk je umah, die terus say, " ayah...!!!"
alahai.. syahdu je rasa..
aku jawab lagi.. "ayah keje lah ten.."
pastu die balas " ayah je?, ayah tade??"
aku jawab. " a'ah.. mana de ayah.. nanti malam ayah balik ye..&qu…

Menarik di Taman Metropolitan kepong

Image
Salam.. Perihal Taman Metropolitan Kepong. Memang sangat meriah dengan kehadiran manusia.. Sesuai untuk beriadah. Cuma kawasannye agak kekurangan tempat meletakkan kenderaan, hingga ada yang terpaksa memakir kenderaan di tepi jalan besar yang sangat sibuk. Jom tengok ape yang menariknye kat sini.. ada tasik yang sangat luas.. dan cantik.sebab tulah jadi pilihan juru gambar untuk menangkap gambar kat sini.pengantin pun ramai datang sini bergambar tau! Menara.. aku tak berani nak naik sampai atas tu.. cukup lah tingkat kedua je.. tinggi sesangat!
Playground.. memang sentiasa full. nak main buai kena ikut turn..silap2 x merasa langsung lah jawabnye.. aktiviti jalan kaki, tunggang basikal dan motor pun boleh.. cuma, pasrt tunggang motor tu, macam agak bahaya lah.. ada yang suka bawak laju2.. kesian pada anak2 kecil yang berbasikal dan pejalan kaki tu. Ahli keluarga dapat bersantai kat taman, sambil bermain layang2 dan wau.. ada juga yang bawa bekalan berkelah.. nampak happening je tau!
paling best... ad…

Minum air gula...

Salam..

Nak tau apa rasanye minum air gula?
owh, macam2 rasa..
Ahad lepas aku ke PMC lagi, untuk minum air gula.
dah lah sebelum tu harus berpuasa,
lepas minum pun kena puasa lagi untuk 2 jam..

Mulanya, ingatkan minum dalam kuantiti yang sedikit je lah,
dalam seteguk ke,
rupa2nye secawan!
nah ambik ko!

aku siap tanye ngan nurse tu lagi, pe rasanye ni?
nak kene abis kan secawan ni ke?
die kate " ye kak, kene abis kan secawan ni, and enjoyyyyyyyy"
a'ah.. memang enjoy giler..
aku minum 2 kali teguk je..
pastu minum air masak.

Ingat kan ade berperisa air gula ni,
rupenye aku silap.. dan ada juga yang bg respond tuk entri aritu salah ye..
memang totally air gula semata, tiada sebarang perisa tambahan..
air yang sangat2 manis.. memang meloya tekak lepas minum tau!

lepas minum tu, aku rs cam pening2 lalat skit,
agaknye terkejut kot eekekekek...
pastu tekak rasa meloya, memang aku dh muntah kan skit! tp sikit je ok...
sebab dh tak tahan sangat..

lepas 2 jam, datang balik ke PMC, and cek darah..
and the …

Dah tak jadi MEM BESO..

Salam..

eh, dah petang lah..
hujan pun dah benti.. skang matahari dah bersinar kembali.. :D

owh, suamiku dah stat kerja arini,
makanye aku bukan lagi mem besar..
aku tidak lagi di hantar dan di ambil dari tempat kerja..
hohohoho..
rasa lemah je kaki nak drive kereta balik..
rasa lemau je badan dan tangan nak pegang steering..

emm, apakan daya,
terpaksa lah jd driver pada kereta sendiri balik ekekeke...

Fatin pun macam pelik je, sebab sekarang ni ummi dan die je yang naik kereta pagi2.
biasanye ade ayahnye..
masuk je kereta, die akan tanya, " ayah ne?"
dan aku jawab, "ayah g keje lah.."
pastu die tanye dan tanye lagi..
dan aku pun terpaksa lah menjawabnye juga..

bila dah agak tension ngan soalan die yang tak henti2 tu,
aku pun suh die tepuk nyamuk dalam keta.. baru die senyap! ekekekeke:D

sekian dulu..
-Mem beso-
chugie

Segarnya hari ni..

Salam..

Selamat hari isnin..
Biasanya hari isnin hari malas sedunia kan?
tapi hari ni aku agak fresh...

mula2 pg td agak lemau jugak..
di tambah dengan hujan di pagi hari..

sampai je opis, bukak lappy...
try view blog!
yippi yeayyyy!! dah bleh view blog dr opis lah..
terus segar bugar tau!
bleh lah layan blog lagi...

ekekekeke...
tu je sebab yang buat aku segar bugar di hari isnin ni..

k lah, nak p buat keje sat..
kang bos nampak, die marah plak!

nanti kite g lawat umah kawan2 ye..
tunggu kedatangan Puan chugie.. :D

daaaaaaaaa
-chugie-

CPU masuk ICU..

Salam..

Express entri di hari jumaat..
CPUku di opis ni dah selamat di masukkan ke ICU semalam..
entah kenapa, tiba2 bermasalah..
start dari kes aku x leh nak view blog!

dan hari ni terpaksa bawa lappyku ke opis,
untuk kemudahannnnnnnnnnnnnnn ekekekek

tp memang tetap x bleh view blogku juga, and also any others blog.
entah kenapa..
aku try view dari rumah, boleh pulak!

agaknye ade masalah connection internet kot ek?
tension plak rasanye..

Ini pun dah cukup bertuah bleh dapat posting entri,
tp malangnye tak boleh plak nak view blogku dan dblog kawan2 dari opis.
haish.. sabar jelah!

klah.. gtg sat na..
daaaaaaaaaaaaaaa
-chugie-

Cat, tepi...

Salam..

kisah fatin lagi..

Masa otw balik kerumah petang semalam,
dari dalam keta kami nampak sekor kucing ni kat tepi jalan tengah berjalan..
tengah riuh2 dengan bunyi radio dan celoteh fatin,
tiba2 fatin jerit " cat! cat!.. tipi.. tipi... " (cat..cat.. tepi.. tepi!)

Aku dan hubby pakat gelakkan je lah tengok gelagat die yang spontan tu..
agaknye die takut hubby lenyek kucing tu kot.. ekekekek:D

Aduhai.. macam2 kerenah anakku ini!

Tak boleh view blogku.. TOLONG!

Salam..

Aduhailah..
entah mengapa,
dari pagi sampai skang ni,
x boleh nak view blog kesayanganku ini..
apetah lagi nak view blog2 lain..

Yang peliknye aku boleh log in ke blog account,
aku juga boleh posting entry..
tapi bila nak view blog, tak boleh pulak..
entah kenapa..
entah mengapa..

Try juga klik2 certain blog, dapat lah 1 2 blog je..
blog2 kawan yang lain, totally out!

eh.. kenapa ek?
balik ni nak try buka guna laptop plak lah..
baru bleh BW kawan2 punye blog..

emmm...
ada siapa2 yang pernah kena macam ni tak?
atau ada siapa2 yang teror untuk settle masalah ni tak?
pleaseeeeeeeeeeeeeeee.. please do help me!
geram lah...
rasa macam tak complete hidup tanpa buka/view blogku itu

sekian..
aku yang cedih!
-chugie-

Kita baru ALIF, die dah BA

Salam..

Kisah fatin lagi ye..

Skang ni kami memang selalu ajar fatin dengan ABC, 123 dan Alif Ba Ta..
Part ABC tu, memang ade jugak perkataan yang die susah nak sebut,
especially 'R'.. yang lain, die masih bleh ikut..

123 plak, die memang sangat suka sebut 1..2..3.. 6..7..8..sepuluh..
No yang lain hilang entah kemana.. ekekek:D

Alif Ba Ta pun sama juga..
Kita baru sebut ALIF...
Dia dah sebut BA..
adui.. anak oh anak..
macam2 pe'el kamu ni ye..

die pun follow...Insyaallah..

Salam..

Siapa lah yang follow tu ye?
kui kui kui...
siapa lagi kalau bukan anakandaku sorang tu..

Korang ada dengar lagu INSYAALLAH by Maher Zain kan?
dalam lirik tu ada sebut Insyaallah banyak kali..
Setiap kali dengar lagu ni, dan bila aku dan hubby turut nyanyi,
fatin pun tak ketinggalan juga..
tapi yang die dapat tangkap dan sebut hanyalah 'insyaallah.. insyaallah.."
yang lain, die just ikut hujung2 jelah.

Kadang2, tengah menyusu pun die bleh berhenti and ikut sebut insyaallah juga..

Kami berdua, cuma senyum and ketawa je lah tengok gelagat die..
Seronok dengar die dah pandai sebut perkataan Insyaallah, ya allah..
hati plak rasa sejuk je..

Alhamdulillah...
-chugie-

Check up @ 30th week

Salam..

Harini aku masih lagi tak sihat seperti biasa..
masih lagi batuk..
masih lagi selsema..
masih lagi tersumbat hidung ni, geram tau!

Petang semalam dah buat cek up untuk 30 minggu,
Alhamdulillah, baby sihat..
Time scan tu siap bleh nampak dengan jelas mulut, idung and mata baby..
sampai doc kate tak payah buat 3D scan pun, dah boleh nampak jelas baby aku.
Beratku naik lagi ke 55kg.
HB plak seperti biasa lah, memang rendah.. tp doc kate normal bg pregnant mommy.
Perut pun dah beso..
Doc scan, and say that this baby not as big as my 1st baby..
sedang2 cun je dia kate..
"pandai aku maintain.. katanye lah.."
lama doc scan tau!
die godek sana.. die godek sini..
Die godek atas, die godek bawah..
sampai aku pn rasa cam x selesa..
di tambah dengan risau juga, yelah tak pernah doc scan lama camtu..

masa sesi cakap2 ngan doc tu,
katanye air ketuban aku banyak sangat..
and die suspek kencing manis pulak..
adui, so sad lah!
semalam ambik darah untuk buat ujian,
weekend ni nak kena datang lagi untuk minum …

Cuti-cuti..

Salam..

Patutnye aku bercuti lagi arini, sebab dh apply awal aritu untuk bercuti sakan.
Last2 cuti2 nye tak kesampaian..
Planning di cancel pada saat akhir..
Mencik tau!

So, Sabtu dan ahad hanya buat aktiviti tak bertauliah ni je..
Sabtu -
pagi2 dah berangkat ke Genting, Gila sejuknye kat sana dengan umat manusia yang ramai..
Balik dari genting, singgah ke bukit tinggi jap.. tp separuh jalan je, tak sampai pun kat rumah2 cantik kat BT tu..
Balik dari BT, singgah taman kepong jap.. bawak fatin main kat playground and tengok layang2..
pastu balik umah restttttttttt..

Ahad-
Akak ajak breakfast potluck kat umah die..
aku bawak perut, anak dan suami je..
Adik aku bawak nasi lemak ngan nasi kerabu..
akak aku plak buat pancake +sandwich..
Dah kenyang perut, kami tinjau rumah baru adik aku kat Laguna Biru..
Lepak2 kat sana jap, tengah harinye ke rumah MIL lunch..
Kenyang perut suka hati aku lepak kat umah mil sampai petang pekena minum petang yang macam2..

Dah kenyang, balik umah... RESTTTTTTTTTTTTTTT!!

itu jela…

Suaraku dah ilang..

Salam..

aduhai lah..
Makin teruk pulak rasanye tekak ni..
Batuk tak de lah teruk sangat mcm dulu2..
Tapi tekak ni perit sangat + selsema yang dah makin menjadi2,
Nasiblah tak demam.. kalau tidak, marabahaya bagi ku.

arini, suara dah tak berapa nak keluar plak.
Semua orang tanya mana ilangnye suara aku,
aku jawab, " semalam aku buat concert lah! " ekekekeke..

Tapi betul2 susah bila suara ilang,
sebab nak bercakap dengan orang pun susah,
lebih2 lagi bila suara ini di perlukan dalam hal2 yang melibatkan kerja.
Selamat esok cuti.. lega!!

k lah..
selamat blog tak memerlukan suara kan? ekekekeke...
daaaaa
-chugie-

Jumpa jumpaan..

Image
salam.. Aduiyai.. dh tengah hari baru sempat nak buat entri. Busy lah skang ni.. entri ni nak tanyang muka je.. muka kawanku ZH-ENA yang telah selamat melahirkan babynya pada bulan 11 yang lalu, TAHNIAH buat ena.. dan juga tayang mukaku serta perut ku ekekekeke.. Nampak besar dah ko! Jom layan piccas kami..
Bergambar dengan ZH-ENA dan http://adushperniesemuaxleh.blogspot.com/.. time ni tak berapa sangat nampaknye perutku itu.. ha.. meh tengok gambo bawah ye.
bergambar dengan imah & http://zura-merrygoround.blogspot.com/.. ha... clear lg kebesaran dan kemantapan perut ku itu

sekian dulu..
-chugie-

sampai nak terkucil di buatnye.

Salam..

Dah beberapa hari tekak rasa perit sangat..
dan semalam seluruh badan dah rasa seram sejuk..
Malam tadi pulak, dah start batuk yang agak drastik dan bombastik..
uwwaaa.. sangat menguji dan menduga fizikal dan mentalku..

Batuk.. batuk.. dan batuk..
sampai rasa nak terkucil dan rasa nak terkeluar isi perut..
owh batuk, selsema dan segala penyakit...
NYAH LAH ko dari idup aku buat masa ni..
Sian lah kat aku yang sedang mengandung ni.
tak tertahan rasanye... uhuhuhuhu..

-chugie yang tak sihat-

Seksi tak saya?

Image
Salam semua.. owh, tajuk tu tak de kene mengena dengan mana2 artis ok! Juga tak ada kene mengena dengan tuan blog.. sebab tuan blog tak seksi! ekekeke.. Ni cite tentang anak tuan blog yang seksi... auw!! Jom layan piccas die jom!
seksi tak bila die nangis? agagagagaga:D

Auta keli**g dari fatin.
suka betul buat2 nangis camni tau!

aha.. mendabik dada..

posing atas katil plak.

camera post.. entah apa yang seksi entah lah kan? layan kan je lah ye... daaaaaaaaaaa -chugie-

Godek2 resipi..

Salam.. Alhamdulillah, sampai juga ke tahun baru ye.. Kat sini aku nak ucapkan selamat menyambut Tahun baru pada seluruh bloggers islam. Moga Tahun yang baru ni menjadikan kita lebih baik dari tahun yang lalu.. Harapan dalah sinar kehidupan.. jadikan sinar itu sebagai lampu pedoman hidup kita.. Berlandaskan islam yang hakiki.. Ok2, ari ni kan cuti am.. walaupun ada yang tak cuti kan? makanya dengan rasa senang hatinye aku sedang searching resipi donut.. Nak try buat donut plak. Rasa jeles je pada yang dah teror buat donut tu. kalau ikutkan pada resipi yang aku dapat ni, caranye memang mudah.. tapi tak tau lah jadi ke tak kan? Aku dah search 1 resipi yang nampak macam mudah je ni.. resipi dari Home sweet Home petang2 kang nak p singgah ke kedai bahan2 kek untuk cari bahan lah! k lah.. report about donutku akan di keluarkan later k.. sekian dulu.. -chugie-

Entry Khas untuk WAHIDAH..

Salam..

Alahai.. ramainye yang komen pasal entri sebelum ni ye..
ye, tahap kerajinan ku untuk ber'baking' sedang hangat ni..
Tadi baru je buat grill chicken, lg 'class' dari yang aritu tau! ekekekeke..

Tak rugi mencuba resipi2 camni tau!
familyku pun suka dengan grill chicken yang pernah aku entrikan dulu.

memang simple dan mudah nak buat.. x gitu akak Gorjes??
akak gorjes pun dah try buat resipi yang sama sy buat ari tu kan??
bahan2 yang senang nak cari.. x payah nak pening2 tau!

penkomen dan penguji rasa kat rumah aku ni pun kata yang grill chicken yang aku buat ni lagi MANTOP dari nandos atau kenny rogers tau!
kembang semangkuk jap montot ku di puji camtu ekekekeke...

Ok2, kepada wahidah yang mintak resipi kek pisang kukus tu, sila lah ke blog masakan ku ye..
Klik je kat sini ha.. blog DAPUR CHUGIE

sekian dulu..
-chugie-

cooking..cooking..

Image
salam.. Harini ku bercuti.. sambung sampai esok! Makanya dengan kerajinan yang berbasi ni, try ler buat kek pisang bakar plak. Aritu dah try yang kukus, menjadi.. Arini try yang bakar.. tp x berapa nak jd mcm yang aku nak tu lah.. Dia jadi macam bingka pisang plak. Patut lah cara buatannye macam nak buat bingka je.. Tapi, ku bedal jua.. sebab rasa pisang kan.. sedap je!
Jom layan piccas 2 kek yang berbeza cara masakan ni..
see.. kek bakar, dah rupe macam bingka plak dah..
kek ni naik gebu je lepas masak tu.. tapi x berapa lama pastu, die penyek! ekekeke..

yang ni kek pisang kukus..
memang marveles lah!
LULUS!!

ini lah hasil kek pisang yang di kukus tu..


pssst: aku lebih prefer yang di kukus dari di bakar, sebab kukus terjamin tak hangus..
Almaklum, aku tak ade oven cuma ade toaster je..
Tunggu nanti, baru nak beli..

k lah, selamat berkerja pada yang sedang bekerja tu.. daa
-chugie-





Crocs X'mas Warehouse!!!

Image
Salam.. aritu aku de ternampak kepingan akhbar tentang warehouse Crocs ni.. Jadi nak lah war2 kan kat bloggers.. Mana tau ade peminat Crocs Brand ni kan?? SIla lah jamu mata ye...

Start from 2nd - 5th December 2010 Venue: 2nd Floor Atria Shopping Centre, Damansara Jaya Time: 10am - 7pm (break time: 2pm-3pm)
Jom! Jom! heboh2...
daaaaaaa.. -chugie-

Ummi and fatin plak!

Image
Salam..

Now entry about fatin and ummi plak ye..
Skang ni fatin tengah x bape nak sihat..
Demam + batuk yang agak teruk..
Di campur dengan ruam yang banyak keluar kat sekitar muka dan badan die..

Dah pergi klinik dh, doc supply ubat batuk yang agak kuat utk fatin,
sebab batuk fatin macam kering, sebab tu doc bagi ubat yg kuat ni utk pecahkan kahak tu..
Tapi yang x bestnye, bila dah bg die minum ubat tu, sure dia akan batuk dengan kuat dan teruknye..
di samping muntah yang agak banyak.

Makanya, kami berdua terpakse lah tido kat bawah je, bertemankan tilam single..
kalau tido atas katil lagi lah masalah kalau nak bersihkan muntah2 tu..

k lah, jom layan piccas ye..


Ummi and fatin dalam kereta time ni..
before ke rumah penjaga, kami posing2 dulu dalam kereta..



muka kami berdua yang senyummmmmmmmmmmmmmm seindah suria!


Fatin ngan kuih nye..


gambar2 ni di ambil sebelum fatin demam..
sekarang ni fatin susah betul nak makan.
susu je lah die minum.

kalau dulu, sebut je mamam, sure die dulu sampai kat meja makan…

Hubby and Qayyum..

Image
salam... ngeh ngeh ngeh... arini nak berentri tentang hubby dan Qayyum ni.. Si kecik yang kuat nangis.. Bila time mood baik, akan senyum je.. tapi bila angin puting beliun sampai.. buat lah ape pun, pujuk lah camne pun, tak kan di layan!! En. hubby memang sangat2 suka gomol baby.. Kalau dulu fatin lah yang jadi mangsanya, tapi skang ni, Qayyum lah pulak.. Sian die.. kadang2 bila Qayyum nampak je muka hubbyku, cepat2 die mencebik and menangis.. agaknye die pun dah paham yang dirinya bakal di gomol oleh Pak yangnye..ekekeke.. Jom layan piccas hubby and baby Qayyum.. Qayyum yang comel..bakal di gomol! Kadang2 die ok je.. kadang2, mood die x ok.. n sure melalak!
dah mula nak nangis dh tu..

muka stim je.. nak tido agaknye..

ha! kan dh bgtau td.. die sure akan nangis punye.. ekekeke... k lah, daaaaaaa.. -chugie-