Posts

Showing posts from December, 2009

Entry akhir di tahun 2009

Salam semua.. moga korang semua sihat dan ceria selalu..

Aku pun dah semakin bersemangat ni, sebab fatin dah semakin ok.. walaupun badan die dah di penuhi bintik2 demam campak, tapi aku dah dpt tarik nafas lega sebab demam die dah tak teruk.. badan pun dah x panas macam sebelum ni, cuma batuknye still x ilang lagi.. emm patutlah fatin demam panas yang sangat kuat sebelum ni, rupenye die nak kene demam campak, kami ni punye lah fikir die demam panas sebab gigi die yang nak tumbuh tu.. Oh ya, lupa nak kasi tau kat korang, fatin dah pun tumbuh gigi.. dah nampak jelas pun sebatang yang tumbuh tu, sekarang ni ade sebelah lagi yang nak keluar, dan still dalam proses.. xpe, next entry aku show pics fatin ngan giginye tu ye..

Ok lah, memandangkan kite pun dah sampai ke penghujung tahun 2009, dan tinggal beberapa jam je lagi nak masuk ke TAHUN yang baru 2010, rasanya dah ramai yang dok pakat buat azam dan semangat2 baru untuk tahun depan kan?? walau apa pun azam korang tu, hope segalanya di makb…

Fatin kena demam campak

Image
Salam...

Akhirnye dah tau dah apa sebabnye anak aku demam panas yang teruk.. rupenye die kena demam campak...

Petang semalam demam fatin tinggi lagi, jadi kami terus bawa fatin ke hospital sungai buloh untuk buat rawatan selanjutnye.. ye lah takut juga mana tau dapat penyakit lain pulak.. dah lah sekarang ni macam2 penyakit wujud. Sampai je kat Bahagian kecemasan, aku mintak dorang check fatin sebab panas die kuat sangat.. orang yang bertugas kat kaunter tu mintak kami pergi ke bahagian 'Fever Centre', sebab kalau nak tunggu kat bahagian kecemasan ni memang agak lambat skit. Dan kebetulan masa kami sampai tu, memang ramai yang tengah tunggu untuk dapatkan rawatan. Jadi kami pun pergi lah ke fever centre tu.. selamat lah x lama, lepas je buat pendaftaran terus kami di panggil masuk ke dalam bilik dan doktor check suhu dan badan fatin. Lepas tu ambil darah untuk buat ujian.. Alhamdulillah, darah die normal..xde masalah. Jadi doktor hanya beri ubat demam jenis tablet untuk di masuk…

Semangat aku hilang..

Salam..

Down nye lah aku rasa sekarang ni.. sebabnya anak aku sedang di landa demam panas yang agak teruk + batuk yang teruk + selsema, mungkin sebab gigi die yang sedang tumbuh tu.. risau, risau dan risau yang teramat2.. Masuk hari ni, dah 6 hari fatin kene demam ni semua.. sebelum2 ni walaupun die penah demam 1 set ni, tak pernah lagi die dapat demam panas yang teruk dan biasanye lepas makan ubat, sakitnye pun makin kurang. Tapi kali ni sangat2 teruk aku rasa.. dan aku pulak dah terasa lah downnye.. selamat lah hari jumaat lepas cuti, dan aku sambung bercuti untuk jaga dan pantau kesihatan fatin sampai semalam. Hari ni hubby pulak gantikan untuk jaga fatin.. tak sampai hati sebenarnye nak tinggal kan die yang sedang tak sihat, tapi terpaksa jugak sebab ada kerja2 penting yang nak di settlekan hari ni. Mungkin esok aku akan sambung ambil cuti lagi untuk jaga fatin.

Kali ni demam fatin agak teruk, bila dah demam panasnye cecah sampai 40 darjah, memang tak senang duduk aku di buatnye bil…

Walimah Betty's

Image
Salam..



Yes! akhirnye... aku dapat gak update entry special ni.



Walimah Betty & Sham

Yang di adakan di rumah pengantin perempuan di Hutan Melintang Perak

Jom layan pics!!

Mempelai di arak menaiki kereta mini lama menuju ke perkarangan rumah pengantin.. superb gitu.. Menuju ke tempat persandingan..

Betty ni merupakan ex-presiden group futsal aku dulu.. tak de lah rapat sangat pun, tp hubby ku merupakan kawan lama masa kerja satu opis dengan si betty ni.. dan memandangkan hubby aku ni memang tersangat lah over peramahnye, sampai sekarang die still contact si betty ni.. jadinye secara tak langsungnye, aku pun stay berkawan dengan die.. Kepada pengantin, aku ucapkan tahniah dan selamat melayari alam perkahwinan... moga berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat..

ayyak!!

Salam..

emm..punyalah aku datang awal ke opis arini sebab nak buat entry special ni.. tup2 baru nak update blog, nak cerita pasal wedding kawan ku sabtu lepas.. senior aku masuk awal pulak... eeee...tak kesampaian lah pulok!.. cam tau2 je aku nak gunakan hak terpelihara ni ek??? eee... tak pa.. tak pa.. nanti aku update jugak.. mesti ada orang2 yang di sebalik 'tabir' nak tengok gambor wedding member aku ni kan?? emmm pada orang tu, bawa bersabar ye..

Fatin menang contest!

Image
Salam..
Alhamdulillah.. tak sangka fatin menang untuk contest ni. walaupun bukan dapat 1st place, tapi fatin tersenarai dalam nama2 si comel yang menang..

contest ni di anjurkan oleh Puan Butterfly a.k.a Irma.. memang sangat teruja bila gambar fatin terpampang dalam senarai pemenang.. untuk contest ni, fatin dapat 5pcs BUGSLOCK.. aku pun tak tau camne rupe bugslock ni. Tapi ada gak ler terjah ke blog si penganjur.. emm tapi x pe, nanti bila dah dapat hadiahnye, baru aku show off kat sini ek.

Ribuan + jutaan terima kasih aku tujukan kepada Puan penganjur (butterfly) dan para2 sponsor hadiah yang menjadi hakim..
kepada fatin, ummi pun nak ucapkan tahniah sebab dah menang hadiah! heheheh.. next time kite leh join contest lg nih!

Ini lah gambar yang di pertaruhkan tu...

Lunch with imah @ McD

Image
Salam...

Entry khas tuk Ra & ena - dorang ni selalu buat entry lunch sesama..so kali ni aku lak nak buat hahahahah:)) na n ra.. musti baca n tengok entry ni k.. hahahahah=)) :P

Dah lama tak lunch ngan makcik ni sebenarnye.. akhirnye dapat gak. Kami ni name je office dekat2, tapi nak kuar lunch together gether memang lah bercinta.. so, for this time, aku pun pakat ngan makcik ni untuk kuar lunch sesama.. ktorang pilih McD je lah as a suit place for our lunch.. lagipun tekak rasa teringin nak p pekena chicken Mcdeluxe!

Aku n imah yang ntah hape hape ntah.. nak suh orang amik kan gambo, segan lah pulak.. akhirnye jadi lah cam gini.. sakit kepala aku dok lentok2 camtu.

Kami berdua sama2 pakat amik set meal yang sama.. agaknye imah pn teringin gak kot nak pekena mcdeluxe.. tengok je ler tu.. x menyabo betul makcik ni nak makan.. k lah.. ini saje ye.. tggu next lunch entry kami ek!


Last day kami di Sabah

Image
Salam..

Untuk entry last pasal sabah ni aku just nak cite skit2 je ek..

Ok, memandangkan hari ni kami akan berangkat balik ke semenanjung, jadi kami plan nak ke pasar Tamu atau juga di kenali sebagai Sunday Market sebelum bertolak ke Airport.. Jadi seawal jam 9 pg kami dah bersiap sedia dengan beg pakaian, dan breakfast dulu untuk kali terakhirnye di hotel yang kami menginap tu, lepas abis kemas2 barang, kami terus check in dan bertolak ke destinasi pertama kami iaitu Pasar Tamu..


Fatin yang dah ready nak p jenjalan....

Sebelum berjalan, perut kene lah isi dulu.. lagi pun ni last makan b'fast kat sini kan, so aku pun belasah makan apa yang ada.. full giler perut time tu.


lepas makan, aku sempat gak lepak2 kata swimming pool hotel ni.. hajat hati nak mandi tak kesampaian sebab plan kami yang agak penuh sepanjang kat sana.. so, dapat snap pic pun dah memadai..

Ha.. ini lah die PASAR TAMU nye.. a.k.a Sunday Market.. sebab nama die sunday market adalah pasar ni hanya ada pada pagi hari aha…

Hari kedua di Sabah

Image
Untuk Hari ke-2 ni, kami di bawa ke Pulau Sapi untuk mandi manda dan ber'snorkling'.. memang excited sangat masa ni.. yelah, dah lama jugak tak ke pantai.. dah terbayang2 dah air laut dalam kepala otak aku ni..


Lepas breakfast kat hotel dalam jam 8.30pg, kami terus bertolak ke pulau Sapi.. kata tour guide tu, kita kene bertolak awal ke pulau tu supaya dapat lebih lama main air dan tengok ikan kat sana, + kami akan berBBQ lunch kat pulau tu.. sebelum jam 2.30 ptg kami terpaksa bertolak balik ke bandar KK sebab ombak akan jadi lebih kuat time tu.. so atas nasihat para pengemudi bot, kami semua di nasihatkan supaya bertolak lebih awal ke jeti bdr KK.


Sian fatin.. life jacket tu lebih besar dr die.. muat satu badan die.. life jacket ni untuk budak umur setahun.. tp nak tak nak, kene gak lah bg die pakai.. takut pape hal lak nanti..


aku pun sempat gak enterprem kan diri masa kat atas bot tu.. dengan angin kuat dalam bot tu pn, aku tetap juga nak snap 1 2 gambo..


Fatin yg cukup berani…

Cuti-cuti ke Sabah

Image
Salam.. Baru berkesempatan nak update sedikit cerita tentang percutian kami ke Sabah..



Aku cerita pendek2 je lah ye..



Day 1 - Keberangkatan kami ke Sabah (4/12/2009)



punyalah ramai manusia masa kat Terminal LCC aritu.. gambar atas tu masa menunggu flight kami yang akan berlepas pada 9.35am.. kebanyakan dorang ni nak ke Penang & Langkawi..

Fatin sampai terlena kat bahu ayah die di sebabkan keadaan hujan.. rasa sejuk je.. penat main2, si kecik ni pun tido lah.. selamat x meragam si fatin ni, kalu tidak...mau patah balik sg buloh heheh:D

ok, ni gambar masa di borneo mall..sempat juga tawaf satu mall ni.. masa ni tengah tunggu masa nak check in kat hotel NOVOTEL (1 borneo hotel).. kami sampai awal sangat dalam lebih kurang jam 12.30pm, jadi pihak hotel terpaksa kemas2 dulu sebelum kami masuk.. dalam pukul 3 ptg baru kami dapat berehat kat dalam bilik hotel..
Sebelum ke hotel ni, tour guide bawa kami jalan2 pusing bandar KK, dan sempat jugak lah pergi ke hill parknye untuk tengok permanda…

Majlis Hari Besar Adikku

Image
Salam..

Lamanye haku tak meng'update' huhuu... de yang rindu tak?? kahakahakaha..

Aku just nak story skit tentang majlis persandingan adik aku ni.. jom layan gambar2 yang aku snap ni!

dalam kesibukan menyambut tetamu, sempat gak aku n family bergambar ngan pengantin..
Majlis makan beradap lepas sesi bersanding atas pelamin.. aku x sempat nak snap pic die mase sedang bersanding.. bz yang amat2..

Ramai juga lah yang hadir masa kenduri ni.. mulanya risau jugak sebab kebetulan pada hari yang sama, kenduri kendara memang banyak sangat kat kawasan kami tu.

Pelamin yang cantik... jeles aku tengok pelamin adik aku.. heheh
Ini adalah sekitar sehari sebelum majlis besar berlangsung... masa ni kami sekeluarga bertungkus lumus menyiapkan persiapan untuk majlis besar ni.. ****Jom layan gambar lagi***
Cup cake yang di buat oleh kakak aku.. die tengah berjinak2 dalam pembuatan cup cake ni.. siap masuk kelas lagi.. bagus betul akak aku ni, x mcm adik die ni hehehe..

Orang kuat masa nak siapkan gif…

Boy atau girl ni??

Salam..

hehe..cilok tajuk entry si ezan tentang rupa baby yang macam lelaki, sedangkan dia perempuan.. Sebenarnye ramai yang hadapi masalah macam ni.. termasuk lah aku sendiri, boleh dikatakan tiap kali bawa si fatin kuar berjalan mesti ada yang menyapa dan tanya boy ye??? eeee..girllll lah.. adoiiiiiiiiiiya!.. kadang tu tension gak.. tapi utk senang kan hati, try lah cari idea2 atau cara2 nak solve kan problem ni.. Selain dari aku, ada jugalah beberapa teman rapat yang juga menghadapi masalah yang sama dengan aku, lelebih lagi bila anak tu punya rambut yang sedikit dan tak berapa panjang walaupun usia die dah masuk ke setahun..

Memandangkan aku ada utarakan permasalahan ni kat beberapa orang kawan yang senasib dengan aku.. mereka ni telah berikan beberapa tips yang aku rasa agak berguna dan bleh dipakai gak lah.. memang tak perlu abis kan duit jumpa pakar kaunseling, cuma perlukan akal yang fresh je untuk dapatkan ilham yang bagus untuk make up anak kite tu..

ok, kat bawah ni aku list k…

Owh Blogku!

Salam..

yuhuuuuuuuuuuu...rindunye aku pada blogku ini.. dah agak lama jugak aku menyepikan diri.. almaklum jelah, tahap kesibukan aku di tempat kerja dan di rumah makin menjadi2 pulak sekarang ni. Selalunye, aku sempat juga lah terjah blog2 rakan blogger dan buat 1 2 entry untuk di publish kan.. tapi lately, am so bz.. bz tahap gaban plak tu. Hari ni, baru lah ada sedikit kelapangan yang aku sendiri cari dan curi dari kesibukan aku ni. Emm.. de banyak bende nak di ceritakan dalam ini.. tapi untuk posting kali ni, aku ceritakan dulu apa yang membuat aku amat2 sibuk kebelakangan ini ye..

1- Sejak keluarnye Model baru Perodua, opis aku sentiasa lah di penuhi oleh para manusia yang tertarik dengan cik ALZA.. so, banyak lah tempahan yang kami terima. Bila dah banyak tempahan, sure lah kerja kami kat sini semakin banyak.. bila kerja dah banyak, nak curik2 bertenet pun, memang tak kesampaian lah jawabnye.. Beside, memandangkan tahun 2009 dah sampai ke penghujungnye, makanya banyak lah prom…