My Lovely Followers

Google+ Followers

Saturday, July 25, 2009

Aduh..penatnye..

Salam..

Aduhai penatnye lah badan ku..

Minggu ni memang penuh dengan kesibukan.. Tak cukup masa kerja, lepas waktu kerja pun masih lagi sibuk. aduhai penatnye..tak sabar nak habiskan minggu ni dan berehat secukupnye masa hujung minggu. Ni pun aku curi2 create entry untuk blog sebab kepala dah rasa ding dong skit akibat kepenatan bekerja.

Untuk 3 hari ni office aku adakan hari bertemu pelanggan pada jumaat, sabtu dan ahad sempena pelancaran kereta viva yang di beri ubah suaian baru ( new facelift ). Jadi, aku di pertanggung jawabkan untuk pastikan event ni berjalan dengan lancar. Bermula dari hari selasa, aku dan staff lain dah mulakan persiapan untuk keraian ni. Antara aktiviti yang kami harus buat adalah menghias showroom. Semestinya bukan satu perkara yang mudah untuk menghias showroom sebab memerlukan kreativiti yang agak sempurna, kalau tidak showroom tu akan jadi nthapa2 ntah.

Jadi selama 3 hari sebelum majlis tu, aku dan beberapa staff bertungkus lumus untuk buat persiapan, alhamdulillah dalam kepenatan menyediakan majlis ni, segala yang di rancang berjalan dengan begitu lancar dan sememangnya aku amat berpuas hati dengan hasil kerja anak2 buah aku ni. Tak sangka sambutan yang kami terima juga amat menggalakkan. Mungkin juga berkat kerjasama semua staff kali ni yang bersama2 menyiapkan segala persiapan untuk majlis tu.

Harapan aku, moga salesman dapat banyak booking viva atau myvi. Hidup office aku!! huhuh..

got to go now!! kerja memerlukan aku.see ya!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, July 21, 2009

Gambar Fatin sebelum dan selepas di botak kan

Antara gambar2 cute fatin yang aku ambil sebelum dan selepas dia di botak kan..





Comment dari aku :-


- Gambar masa ada rambut nampak dia lebih besar, dan tak nampak macam baby umur 2 bulan.


- Gambar selepas di botakkan, baru nampak rupa baby 2 bulan hehehe..





Apa pun, ummi tetap admire kedua2nye sekali..nampak cumelz dan kemas je. Cayang anak ummi..mmuuahhh!!




Gambar sebelum di botak kan

gambar selepas di botakkan



gambar aku ngan anakku.... enterprem sket huhuh...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, July 20, 2009

Majlis aqiqah + Cukur Jambul Fatin

Salam..

Sabtu lepas kami buat majlis aqiqah + cukur jambul fatin. Sepatutnye majlis ni diadakan pada minggu lepas 11/07/2009, yang mana genap usia fatin 2 bulan masa tu, tapi memandangkan atas hal2 yang tak dapat di elakkan, majlis ni di tunda ke sabtu lepas 18/7/2009. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar, begitu juga dengan puteri kami yang memang mood dia agak baik malam tu. Masa sedang cukur jambul pun dia tido lena sangat, sampai orang gunting rambut dia masa majlis sedang di jalankan pun dia langsung tak sedar, agaknya sedap sangat dengar alunan marhaban dan selawat kot. Jemputan yang datang pun memang ramai, rasa macam kenduri kawin pun ada. Bawah ni antara gambar yang sempat aku ambil masa majlis tu berlangsung.

tengok tu.. fatin tetap lena walaupun rambut dia sedang di gunting, memang tak sedar langsung.

Mak mertua aku pun tak ketinggalan untuk menggunting rambut fatin, berserta iringan doa dia untuk cucu sulongnye.
Fatin yang masih lagi lena, walaupun rambut dah habis lencun masa sesi cukur jambul tu diadakan.

Keesokan harinya baru kami cukur kepala fatin, sebab malam tu dah lewat sangat dan kami semua dah kepenatan.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, July 16, 2009

Saya Sedang sakit gigi

Aduh..syakitnye gigi syaya..

Aku sedang mengalami sakit gigi yang amat teruk, gigi bongsu yang terletak di hujung rahang sebelah bawah ni memang dah banyak kali sakit. Gigi ni tumbuh sekejap2 di susuli dengan rasa sakit yang amat sangat, lepastu die ok. Bila gigi tu nak naik (tumbuh) lagi, sakit tu akan datang balik, gusi pula akan membengkak dan buat aku rasa sakit yang amat sangat. Bila dah sakit, nak makan pun memang lah teramat susahnya. Arghh..tak dapat nak di ceritakan dan di gambarkan betapa sakitnye gigi ni. Dah masuk 2 minggu dah aku sakit gigi, sampai ke hari ni masih juga tak baik2. Hari tu aku dah pergi ke klinik untuk dapatkan rawatan, bila doktor periksa, katanya gigi ni tak tumbuh dengan betul dan ruang untuk dia tumbuh sempit. Jadi untuk solve kan masalah ni, doktor sarankan aku supaya buang je gigi yang sakit ni. Aku pun apa lagi, terkujat gak sekejap sebab aku memang teramat lah fobia nya bila dengar bab2 nak cabut gigi ni. Secara jujurnya aku mengaku yang aku ni penakut yang amat bila nak cabut gigi, dari kecil sampai lah dah beso gajah ni, fobia tetap ada bila dengar nak kena cabut gigi. Selain tu, doktor ada terangkan, gigi yang sakit ni hanya akan di cabut bila aku dah tak ada rasa sakit. Dan lagi satu bila gigi bawah di cabut, gigi atas juga harus di cabut supaya bila aku menguyah tak ada lah rasa sakit. Bila dengar penerangan yang aku kena buat 2 cabutan gigi, lagi lah buat aku rasa teramat terkujatnye huhuhu.. tak sanggup den. Dalam hati dah penuh dengan gundah gulana nya, yelah nak kena cabut 2 gigi lah katakan, jadi untuk sedap kan hati, aku set je lah appoinment dengan doktor minggu depan, untuk cabut gigi bawah ni walaupun dalam hati belum ada keputusan samada nak cabut atau tak. Sebelum cabutan dijalankan, doktor bekalkan aku ubat tahan sakit dan antibiotik untuk kurangkan rasa sakit yang aku rasa ni.

Aku cuba dapatkan beberapa pandangan dari orang tentang nak cabut gigi bongsu ni, dan byk gak lah pendapat yang dorang bagi. Ada yang kata tak payah cabut sebab gigi ni bukan nye rosak, dan kalau cabut, akan rasa sakit yang sangat2 lepas cabut walaupun dah di beri ubat tahan sakit. Lagi satu, gigi yang di cabut tu mungkin akan effect pada saraf kita, dan macam2 lagi lah pendapat. Ada juga pendapat yang suruh aku cabut gigi ni, sebab gigi ni tak ada fungsinya, dan walaupun lepas cabut kita akan terasa sakit, tapi sakit yang akan aku alami hanya sekali, lepas tu aku tak akan rasa sakit lagi. emm..pening gak nak buat keputusan memandangkan aku ni memang penakut nak cabut gigi, kalu gigi tu patah atau rosak, mungkin aku boleh consider lagi. Tapi ni gigi yang dah tumbuh separuh, dan masih lagi dalam proses nak tumbuh, dan kalau di cabut mesti akan buat seluruh urat saraf aku terasa tegang dan sakit.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, July 12, 2009

Fatin dah 2 bulan..

Salam..

Semalam 11/07/2009 genap usia fatin 2 bulan, macam biasa lah sure dia akan meragam bila masuk bulan baru. Memandangkan aku bekerja setengah hari semalam, jadi fatin di jaga oleh ayahnya. Hubby pula bawa fatin ke rumah wan nya di kayu ara, nth kenapa pagi2 lagi die dah bangun, seakan faham yang dia akan di bawa ke rumah nendanye. Lepas je azan subuh, fatin dah tak nak lelap kan mata, biasanye masa2 begini fatin akan sambung tido, penat lah aku tepuk2 die supaya tido, tapi tetap tak nak lelapkan mata. Sampai lah aku bersiap untuk ke office, die tetap tak mahu tido. Lepas hubby hantar aku ke pejabat, die terus ke rumah mertua aku. Mulanya fatin ok je, tak de sebarang ragam. Bila sampai waktu nak di mandikan, die dah mula melalak tak henti2. Sampai susu pun tak di minumnye.

Habis je waktu kerja, aku terus rushing balik ke rumah untuk tengok fatin. Selamat lah aku bekerja setengah hari je, kalu tidak.. memang aku ambil cuti je lah jawabnye. Sampai je di rumah, aku tengok die sedang lena tidur dalam buaian, mungkin keletihan menangis pagi tadi. Bila aku bagi salam, terus die bangun dan merengek. Sedihnye aku tengok die.. terus aku sua kan susu badan pada die. Bila dah dpt susu bdn, baru die sambung tido balik. Mungkin lapar sangat sebab dari pagi tak dapat minum susu secukupnye. aduhai anak ku.. bermacam lah ragamnye..

Petangnya, kami ke rumah Zora, kawan baik aku masa sekolah dulu. Sampai sekarang kami masih berkawan rapat. Makcik ni bz sangat, so terpaksa lah aku yang pergi menjenguk die ke rumah barunye.. Sempat lah kami berbual panjang, siap makan2 bagai. Time kasih to untie zora sebab sudi layan kami yg datang bertandang tiba2 ni heheh..

Bawah ni gambar2 fatin yang aku ambil masa di rumah untie zora nye..



Muka2 fatin yang di ambil secara candid
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, July 9, 2009

Habis sudah cutiku..

Salam..

Akhirnye, habis sudah cuti berpantang selama 60 hari aku. Esok aku akan kembali bekerja semula. Sebelum ni rasa tak sabar nak habiskan pantang dan rindu pada kerja, tapi sekarang ni perasaan malas nak mula kerja tu makin menebal. Lebih2 lagi kena tinggalkan si kecik kat orang.. alahai, rindu lah aku pada die nanti. Bila dah abis pantang 44 hari, rasa cepat sangat masa berlalu. Rasanye belum puas lagi aku menghabiskan masa dengan si kecik, fatin. Sedih pun ada mengenangkan anak yang akan di tinggalkan pada pengasuh tanpa aku disisi, selamat lah tinggal sekejap je, sementara aku bekerja siang hari, kalau lah kena tinggal lama macam setengah2 orang tu, alamatnye aku nangis lah jawabnye sebab rindukan babyku.

Sebagai persediaan untuk mula bekerja dan fatin akan di jaga di rumah penjaganya, aku telah pun mula mengajar fatin untuk menyusu botol, tapi dalam pada aku mengajar die, aku tetap beri susu badan supaya die tak lupa rasa susu badan aku dan untuk mengeratkan lagi hubungan kami. Lagi pun susu ibu adalah susu yang paling bagus untuk tumbesaran anak pada peringkat awal ni. Aku pula memang tak boleh kalau fatin tak isap susu badan dalam sehari tu, rasa macam tak lengkap 1 hari tu kalau susu badan tak aku berikan pada die. Pernah satu hari tu fatin langsung tak nak susu badan, aku cuba beri susu botol dan air masak, tapi tetap tak diterimanye. Risau hati aku di buatnye. Setelah mencuba berbagai kaedah, dan usaha untuk ubati fatin, baru lah penyusuan untuk die kembali normal. Tiap masa aku tak pernah berhenti berdoa moga aku akan sentiasa dapat memberi susu badan pada anakku.

Peringkat awal untuk ajar fatin menyusu botol memang agak sukar, mungkin rasa susu yang berbeza dari susu badan aku. Mulanya aku gunekan susu S-26 Gold keluaran Weyth, tapi memang fatin tak sukakan susu ni. Die hanya minum sedikit je, yang selebihnye aku buang. Puaslah aku cuba beri susu S-26 ni selama seminggu, tapi tetap tak diterimanya. Atas nasihat kakak aku supaya mencuba susu BEBELAC, aku pun mula memberi fatin minum susu bebelac ni. Alhamdulillah, memang die dapat terima susu ni. Mula2 aku hanya beri 1oz je, kemudian aku tambah kan ke 2oz, sekarang fatin dah mula belajar untuk minum sebanyak 3oz. Lega rasa hati bila die dah mula nak terima susu formula ni. Kalu tidak susah juga di buatnye, walaupun susu badan tetap aku beri padanya. Harap die dapat minum susu dengan kenyang masa aku tinggal kan di rumah penjaganya nanti.

P/s: rindulah ummi pada baby nanti.. huhuh:((
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, July 7, 2009

Entry khas - produk masa berpantang

Salam semua,

Entry ni aku tujukan khas untuk anis, sebab die request nak tengok jamu yang aku guna masa berpantang hari tu. Tak lupa juga untuk semua pengunjung blog ni, yang mungkin sedang mencari atau nak dapatkan set berpantang yang sesuai dengan korang semua.

Untuk awal berpantang, memandangkan aku bersalin secara cezer, dan baby kena demam kuning, aku tak berani nak makan jamu2 lagi sebab akan buat baby bertambah panas, jadi aku hanya makan ubat yang diberi oleh doktor, dan makan nasi panas dengan ikan haruan, disamping minum pati ikan haruan yang atas ni. Dalam kotak ni ada 6 botol. Sebotol sehari je.. nak minum memang menangis lah, sebab rasa dan bau yang memang akan buat korang trauma sekejap.. hehehe.. tp bila dah biasa minum dan semangat dalam hati nak sembuhkan cepat luka tu, sure korang akan balun gak minum pati ikan ni.. Cara aku minum pulak, biasanye aku akan minum selepas sarapan pagi. Aku bancuh air milo, dan bersarapan dulu. Bila air milo dah tinggal separuh, baru aku akan minum bergilir dengan pati ikan ni. Maknanya aku akan minum separuh botol pati ikan, dan seteguk air milo lepas tu continue habiskan minum pati ikan tu dan baru minum air milo semula. Alhamdulillah..memang mudah nak minum. Cara ni aku dapat dari seorang nurse yang juga amalkan minum pati ikan ni sebab die pun bersalin secara cezer.

Atas ni antara produk yang aku guna semasa berpantang. Awalnye aku hanya amalkan penggunaan lotion Mustajab ni untuk kempiskan perut yang kendur, memandangkan aku tak boleh berbengkung. Lotion ni tak panas, memang sesuai untuk sesapa yang berpantang waktu panas2 ni. Sebabnye, bila kita gune lotion ni, perut akan rasa sejuk berangin je.. tapi kat dalam perut tu die proses untuk kecutkan lemak2. Botol putih (Jus ambar) yang berisi air tu pulak aku minum seminggu berpantang, mujarab juga, tapi kejap je.. mula2 aku minum memang sembelit tak ada. Nak membuang pun mudah je.. tapi bila dah masuk minggu ketiga, jus ni dah tak boleh membantu sangat. Harga untuk Lotion tu RM24, boleh di beli di farmasi. Aku beli di PMC je. Jus ambar tu murah je, kalu x silap 5 botol tu harganye RM19 je.


Kemudian, bila dah masuk minggu ketiga baru aku mula makan jamu2 nona roguy ni. Masa ni baby pun dah kurang jaundisnye. Jadi, baru aku berani nak makan jamu ni. Aku hanya beli tiga benda ni je, harga nya memang agak mahal, tapi memang bagus. Teh herbanika ni jamu yang di minum 3 kali sehari. Seuncang jamu tu boleh guna untuk 2 atau 3 hari. Uncang pulak boleh digunakan untuk merehatkan mata, caranya, korang masuk kan uncang yang dah diguna dalam peti sejuk, lepas tu lekap kan kat mata, dan rehat kan badan.. Untuk pil phyto natal ni pula, boleh dimakan 2 ke 4 biji sehari, tengok pada kondisi sembelit yang korang alami. Aku hanya makan 2-3 biji je sehari. Untuk yang alami kesukaran sembelit yang amat sangat, cuba makan 4 biji, bila sembelit dah ok, amalkan makan 2 biji sehari.. pil ni banyak khasiatnye selain melancarkan sistem pembuangan kita. Botol yang satu lagi tu adalam minyak berurut herbanika. Minyak ni untuk disapu pada perut, peha, celah kelangkang, diletakkan sedikit pada pad untuk melancar kan pengeluaran darah, boleh di urut di kepala untuk buang angin dan digunakan untuk berbengkung (bagi yang berbengkung) . Kalau tak silap aku, banyak lagi penggunaan minyak ni, tapi buat masa ni, ini je yang dapat aku kongsi kan.

Akar herbanika ni memang bagus, bila aku minum badan akan jadi segar je.. angin pun senang keluar. Produk ni bagus sebab die membantu kurangkan air yang berlebihan dalam badan dan menjadi bahan pelawas untuk membuang heheh.. Rasa dia macam jamu2 yang juga, aku x amalkan minum air akar kayu, jadi aku hanya ambil jamu ni sebagai ganti. Bagi yang tak tahan dengan bau jamu yang kuat dan rasanya, korang boleh campur kan sedit madu. Tapi aku minum macam tu je, minum suam2 panas.. memang sedap. Sampai sekarang ni, aku masih minum Akar herba ni. Memang buat bdn rasa segar. Harga nya RM100 dengan 30 paket uncang teh.
Atas ni rupa pil phyto natal yang aku makan. Beso juga ler pilnye.. tapi di sebabkan kemujaraban untuk sembelit yang aku alami, aku bedal gak makan pil ni. Sebelum dapat pil ni, puas gak aku cuba macam2 cara untuk kurangkan sembelit, sampai beli ubat sumbat dlm bontot, tapi bila dah makan pil ni alhamdulillah.. masalah sembelit dah tak ada. Harga nya, RM140. Ada 90 biji.
Minyak berurut ni harga die RM28, dengan berat 100ml.

Jadi, pada yang tercari2 tu boleh lah guna kan produk ni.. insyallah membantu.

Sekian dulu dari aku.. hope korang berpuas hati ye..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, July 6, 2009

Ulangtahun perkahwinan aku yg pertama..

Semalam 05.07.09 merupakan ulang tahun perkahwinan aku yang pertama. Tarikh kami di nikahkan pada 05.07.08.. Kami bersanding pada 06.07.08, memang saja amik tarikh ni.. cantik sokmo huhuhuh..

Tak ada sebarang keraian untuk hari tu, cuma wish ulangtahun je, sebabnye kami balik ke kg mertua die taiping. Jadi plan untuk meraikan hari itu x dapat lah kami sambut. Memandang kan baby pun asyik meragam je beberapa hari ni, jadi apa yang aku rancang dengan hubby terpaksa di tunda ke lain harinye..

Mungkin hari ni aku nak bershopping n try cari gift untuk hubby.. itu pun kalu mood baby ok.

emm..rasanye tak ada apa yang nk diceritakan dalam entry ini, cuma berharap agar hubungan kami suami isteri sentiasa dalam keadaan yang baik, berkekalan hendaknye, dirahmati Allah, dan moga kebahagian sentiasa bersama kami sekeluarga amin..

SELAMAT ULANG TAHUN UNTUK AKU DAN SUAMI.....cheriossssssssssssssss...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, July 1, 2009

Cerita tentang Berpantang

Salam...

Masa tak mengizinkan aku untuk kerap meng'update' blog.. ada je yang menghalang hajat hati nak post entry. Memandangkan aku ada sedikit masa terluang ni, boleh lah aku ceritakan sedikit saat aku berpantang hari tu.

SEAWAL MINGGU BERPANTANG

Selepas 4 hari 3 malam aku di tahan dalam wad selepas melahirkan tu, hari khamis 14hb May 2009 baru aku dibenarkan keluar wad. Tapi malangnye baby pulak x dapat ikut aku balik sebab kena demam kuning yang agak kuat juga. Masa hari aku keluar wad tu bacaan kuning baby aku dah 300++ memang tahap yang agak tinggi. Masih tu hati memang rasa down yang amat sangat, yelah..bila aku dah di benarkan keluar, baby pulak kena tahan wad. Doctor memang tak benarkan aku bawa kaluar baby, kecuali aku tandatangan surat pelepasan tanggungan keatas apa2 yang berlaku sekiranya baby jadi makin teruk. Jadinya, nak tak nak, terpaksa lah aku relakan hati untuk biar kan baby terus tinggal kat dalam wad untuk jalani treatment demam kuning. Otw balik kerumah mertua(aku berpantang di rumah mertua) memang aku menangis sepanjang jalan.. rasa sedih yang amat masa ni. Aku sampai kat rumah dalam tengah hari, di sebabkan perasaan yang kesian, sedih, rindu dan macam2 lagi dlm hati ni, petang tu aku datang semula ke PMC untuk tengok baby dan menyusukan dia.. Kebetulan masa tu breast aku dah bengkak sangat2 sebab susu terlalu banyak, dan baby pulak tak ada dekat ngn aku. Jadi selama 2 hari aku berulang alik ke PMC untuk menyusukan dan melihat perkembangan baby. Ramai juga yang nasihatkan aku supaya berehat je di rumah, bagi elakkan bentan atau perkara2 yang x sepatutnye, tapi aku ni degil, lagipun kasih ibu pada anak kan, rindu dan sedih makin menjadi2 lagi lah bila tengok dia tak ada kat sisi aku.. rasa nak admit je dalam wad masa tu, tapi memandangkan PMC full, terpaksa lah aku berulang alik.. Ramai pula yang bersalin time ni. Hari ketiga baby kat wad, bacaan kuningnye menurun ke 200++, memandangkan semua kaum kerabat aku dah mula suruh bawa baby balik ke rumah untuk cuba cara tradisional, aku pn setujulah untuk bawa baby pulang, tapi kami still kena sign surat pelepasan tu sebab bacaan tu masih lagi tinggi. Masa ni kami hanya bertawakal je pada Allah, moga usaha kami untuk sembuhkan kuning baby tu berhasil. Untuk pengetahuan semua, baby aku kena kuning dekat sebulan juga lah, lepas tu alhamdulillah sembuh. Menurut kata doktor, biasanya kalau darah baby dan ibu berlainan, risiko akan kene demam kuning ni akan jadi lebih teruk, lelebih lagi bagi bayi yang darahnye jenis 'O'. Mungkin di sebabkan baby aku berdarah 'O', jadi demam kuning nye agak lama dan makan masa juga untuk sembuh. Tapi apa pun, selama baby kena demam kuning, dia memang aktif dan kerap menyusu badan, cuma air masak je memang susah nk minum, sampai lah sekarang ni.

Cara Berpantang,
Mak mentua aku tak terlalu mengamalkan pantang yang ketat. Cuma ada beberapa bende je yang kena pantang, seperti elakkan angin, sejuk, tak boleh minum ais, dan makan. Memandangkn aku cezer, lauk harian selama sebulan lebih hanya nasi dan ikan haruan yg biasanye dimasak sup, dan rebus je. Adalah sekali dua tu aku mkn daging ngn ulam pegaga. Rasanye memang simple sangat lauk pantang aku. Dalam masa berpantang tu aku minum pati ikan haruan jugak, untuk cepatkan luka cezer tu sembuh.. memang mujarab lah makan ikan haruan ni. Untuk pengetahuan korang semua, aku memang x makan ikan haruan sebelum ni, tengok pn ngeri je.. tp di sebabkan nak sembuh punye pasal, sental je ler.. janji cepat baik. Dah lepas 3 minggu baru aku start minum jamu, makan pil phyto natal dari keluaran Nona Roguy dan pil manjakani binari. Alhamdulillah, memang mujarab jamu dan pil dari nona roguy ni, masalah sembelit aku memang hilang bila minum jamu ni. Untuk kempiskan perut, aku guna lotion Mustajab pati halia dan limau nipis keluaran dunia herbs.. alhamdulillah, memang kempis perut aku, memandangkan aku pun x berbengkung atau pakai korset pun selama berpantang sebab takut luka dalam x sembuh lagi. Sampai sekarang pun aku masih gunakan lotion ni. Untuk urut pulak, aku start berurut lepas 30 hari, tu pun hanya urut bahagian lain selain perut je. Bila dah nak masuk 40 hari baru bidan urut bahagian perut tapi dengan cara lembut yang untuk tgok peranakan dan naik kan die. Tu je lah cara berpantang yang aku amalkan.. Kekadang tu terasa gak nak cuba berpantang secara ketat, mesti lebih mujarab kn??
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi