Posts

Showing posts from July, 2009

Aduh..penatnye..

Salam..

Aduhai penatnye lah badan ku..

Minggu ni memang penuh dengan kesibukan.. Tak cukup masa kerja, lepas waktu kerja pun masih lagi sibuk. aduhai penatnye..tak sabar nak habiskan minggu ni dan berehat secukupnye masa hujung minggu. Ni pun aku curi2 create entry untuk blog sebab kepala dah rasa ding dong skit akibat kepenatan bekerja.

Untuk 3 hari ni office aku adakan hari bertemu pelanggan pada jumaat, sabtu dan ahad sempena pelancaran kereta viva yang di beri ubah suaian baru ( new facelift ). Jadi, aku di pertanggung jawabkan untuk pastikan event ni berjalan dengan lancar. Bermula dari hari selasa, aku dan staff lain dah mulakan persiapan untuk keraian ni. Antara aktiviti yang kami harus buat adalah menghias showroom. Semestinya bukan satu perkara yang mudah untuk menghias showroom sebab memerlukan kreativiti yang agak sempurna, kalau tidak showroom tu akan jadi nthapa2 ntah.

Jadi selama 3 hari sebelum majlis tu, aku dan beberapa staff bertungkus lumus untuk buat persiapan, alhamdu…

Gambar Fatin sebelum dan selepas di botak kan

Image
Antara gambar2 cute fatin yang aku ambil sebelum dan selepas dia di botak kan..





Comment dari aku :-


- Gambar masa ada rambut nampak dia lebih besar, dan tak nampak macam baby umur 2 bulan.


- Gambar selepas di botakkan, baru nampak rupa baby 2 bulan hehehe..





Apa pun, ummi tetap admire kedua2nye sekali..nampak cumelz dan kemas je. Cayang anak ummi..mmuuahhh!!




Gambar sebelum di botak kan gambar selepas di botakkan

gambar aku ngan anakku.... enterprem sket huhuh...

Majlis aqiqah + Cukur Jambul Fatin

Image
Salam..

Sabtu lepas kami buat majlis aqiqah + cukur jambul fatin. Sepatutnye majlis ni diadakan pada minggu lepas 11/07/2009, yang mana genap usia fatin 2 bulan masa tu, tapi memandangkan atas hal2 yang tak dapat di elakkan, majlis ni di tunda ke sabtu lepas 18/7/2009. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar, begitu juga dengan puteri kami yang memang mood dia agak baik malam tu. Masa sedang cukur jambul pun dia tido lena sangat, sampai orang gunting rambut dia masa majlis sedang di jalankan pun dia langsung tak sedar, agaknya sedap sangat dengar alunan marhaban dan selawat kot. Jemputan yang datang pun memang ramai, rasa macam kenduri kawin pun ada. Bawah ni antara gambar yang sempat aku ambil masa majlis tu berlangsung.

tengok tu.. fatin tetap lena walaupun rambut dia sedang di gunting, memang tak sedar langsung.

Mak mertua aku pun tak ketinggalan untuk menggunting rambut fatin, berserta iringan doa dia untuk cucu sulongnye.
Fatin yang masih lagi lena, walaupun rambut dah habis lencun …

Saya Sedang sakit gigi

Aduh..syakitnye gigi syaya..

Aku sedang mengalami sakit gigi yang amat teruk, gigi bongsu yang terletak di hujung rahang sebelah bawah ni memang dah banyak kali sakit. Gigi ni tumbuh sekejap2 di susuli dengan rasa sakit yang amat sangat, lepastu die ok. Bila gigi tu nak naik (tumbuh) lagi, sakit tu akan datang balik, gusi pula akan membengkak dan buat aku rasa sakit yang amat sangat. Bila dah sakit, nak makan pun memang lah teramat susahnya. Arghh..tak dapat nak di ceritakan dan di gambarkan betapa sakitnye gigi ni. Dah masuk 2 minggu dah aku sakit gigi, sampai ke hari ni masih juga tak baik2. Hari tu aku dah pergi ke klinik untuk dapatkan rawatan, bila doktor periksa, katanya gigi ni tak tumbuh dengan betul dan ruang untuk dia tumbuh sempit. Jadi untuk solve kan masalah ni, doktor sarankan aku supaya buang je gigi yang sakit ni. Aku pun apa lagi, terkujat gak sekejap sebab aku memang teramat lah fobia nya bila dengar bab2 nak cabut gigi ni. Secara jujurnya aku mengaku yang aku ni pen…

Fatin dah 2 bulan..

Image
Salam..

Semalam 11/07/2009 genap usia fatin 2 bulan, macam biasa lah sure dia akan meragam bila masuk bulan baru. Memandangkan aku bekerja setengah hari semalam, jadi fatin di jaga oleh ayahnya. Hubby pula bawa fatin ke rumah wan nya di kayu ara, nth kenapa pagi2 lagi die dah bangun, seakan faham yang dia akan di bawa ke rumah nendanye. Lepas je azan subuh, fatin dah tak nak lelap kan mata, biasanye masa2 begini fatin akan sambung tido, penat lah aku tepuk2 die supaya tido, tapi tetap tak nak lelapkan mata. Sampai lah aku bersiap untuk ke office, die tetap tak mahu tido. Lepas hubby hantar aku ke pejabat, die terus ke rumah mertua aku. Mulanya fatin ok je, tak de sebarang ragam. Bila sampai waktu nak di mandikan, die dah mula melalak tak henti2. Sampai susu pun tak di minumnye.

Habis je waktu kerja, aku terus rushing balik ke rumah untuk tengok fatin. Selamat lah aku bekerja setengah hari je, kalu tidak.. memang aku ambil cuti je lah jawabnye. Sampai je di rumah, aku tengok die sedang l…

Habis sudah cutiku..

Salam..

Akhirnye, habis sudah cuti berpantang selama 60 hari aku. Esok aku akan kembali bekerja semula. Sebelum ni rasa tak sabar nak habiskan pantang dan rindu pada kerja, tapi sekarang ni perasaan malas nak mula kerja tu makin menebal. Lebih2 lagi kena tinggalkan si kecik kat orang.. alahai, rindu lah aku pada die nanti. Bila dah abis pantang 44 hari, rasa cepat sangat masa berlalu. Rasanye belum puas lagi aku menghabiskan masa dengan si kecik, fatin. Sedih pun ada mengenangkan anak yang akan di tinggalkan pada pengasuh tanpa aku disisi, selamat lah tinggal sekejap je, sementara aku bekerja siang hari, kalau lah kena tinggal lama macam setengah2 orang tu, alamatnye aku nangis lah jawabnye sebab rindukan babyku.

Sebagai persediaan untuk mula bekerja dan fatin akan di jaga di rumah penjaganya, aku telah pun mula mengajar fatin untuk menyusu botol, tapi dalam pada aku mengajar die, aku tetap beri susu badan supaya die tak lupa rasa susu badan aku dan untuk mengeratkan lagi hubungan kam…

Entry khas - produk masa berpantang

Image
Salam semua,

Entry ni aku tujukan khas untuk anis, sebab die request nak tengok jamu yang aku guna masa berpantang hari tu. Tak lupa juga untuk semua pengunjung blog ni, yang mungkin sedang mencari atau nak dapatkan set berpantang yang sesuai dengan korang semua.

Untuk awal berpantang, memandangkan aku bersalin secara cezer, dan baby kena demam kuning, aku tak berani nak makan jamu2 lagi sebab akan buat baby bertambah panas, jadi aku hanya makan ubat yang diberi oleh doktor, dan makan nasi panas dengan ikan haruan, disamping minum pati ikan haruan yang atas ni. Dalam kotak ni ada 6 botol. Sebotol sehari je.. nak minum memang menangis lah, sebab rasa dan bau yang memang akan buat korang trauma sekejap.. hehehe.. tp bila dah biasa minum dan semangat dalam hati nak sembuhkan cepat luka tu, sure korang akan balun gak minum pati ikan ni.. Cara aku minum pulak, biasanye aku akan minum selepas sarapan pagi. Aku bancuh air milo, dan bersarapan dulu. Bila air milo dah tinggal separuh, baru aku a…

Ulangtahun perkahwinan aku yg pertama..

Semalam 05.07.09 merupakan ulang tahun perkahwinan aku yang pertama. Tarikh kami di nikahkan pada 05.07.08.. Kami bersanding pada 06.07.08, memang saja amik tarikh ni.. cantik sokmo huhuhuh..

Tak ada sebarang keraian untuk hari tu, cuma wish ulangtahun je, sebabnye kami balik ke kg mertua die taiping. Jadi plan untuk meraikan hari itu x dapat lah kami sambut. Memandang kan baby pun asyik meragam je beberapa hari ni, jadi apa yang aku rancang dengan hubby terpaksa di tunda ke lain harinye..

Mungkin hari ni aku nak bershopping n try cari gift untuk hubby.. itu pun kalu mood baby ok.

emm..rasanye tak ada apa yang nk diceritakan dalam entry ini, cuma berharap agar hubungan kami suami isteri sentiasa dalam keadaan yang baik, berkekalan hendaknye, dirahmati Allah, dan moga kebahagian sentiasa bersama kami sekeluarga amin..

SELAMAT ULANG TAHUN UNTUK AKU DAN SUAMI.....cheriossssssssssssssss...

Cerita tentang Berpantang

Salam...

Masa tak mengizinkan aku untuk kerap meng'update' blog.. ada je yang menghalang hajat hati nak post entry. Memandangkan aku ada sedikit masa terluang ni, boleh lah aku ceritakan sedikit saat aku berpantang hari tu.

SEAWAL MINGGU BERPANTANG

Selepas 4 hari 3 malam aku di tahan dalam wad selepas melahirkan tu, hari khamis 14hb May 2009 baru aku dibenarkan keluar wad. Tapi malangnye baby pulak x dapat ikut aku balik sebab kena demam kuning yang agak kuat juga. Masa hari aku keluar wad tu bacaan kuning baby aku dah 300++ memang tahap yang agak tinggi. Masih tu hati memang rasa down yang amat sangat, yelah..bila aku dah di benarkan keluar, baby pulak kena tahan wad. Doctor memang tak benarkan aku bawa kaluar baby, kecuali aku tandatangan surat pelepasan tanggungan keatas apa2 yang berlaku sekiranya baby jadi makin teruk. Jadinya, nak tak nak, terpaksa lah aku relakan hati untuk biar kan baby terus tinggal kat dalam wad untuk jalani treatment demam kuning. Otw balik kerumah me…