Posts

Showing posts from May, 2009

Hari Ini..

Em.. hari ni sangat membosankan.. dan aku masih lagi belum melahirkan. Tanda2 nak melahirkan pun masih lg belum muncul.  Tak pe lah, aku setia menanti wahai hari.. 
Baby buat masa ni masih lagi bergerak aktif yang mana kadang2 tu buat perut aku sedikit sakit di sebabkan tendangan demi tendangan dan pergerakan2 yang dia buat kat dalam perut aku.  Agaknye die pun tak sabar dah nak kuar, sebagaima tak sabarnye aku nak lihat babyku..
Hari ni, hubby malas nak teman kan aku kat umah, katanye bosan nak menunggu hari yang tak muncul2 ni. Yelah, aku pun paham dengan keadaan dia, dah masuk hari yang ke-4 kami tunggu hari bersalin, tapi masih tiada sebarang tanda. Mungkin hubby pun dah bosan yang amat sangat, jadi dia pun minta izin dari aku untuk bekerja, aku pun tak sampai hati nak tengok die kebosanan, lagipun instinct untuk bersalin tu still lagi tak aku rasakan. Makanya, hari ini hubbyku pun dah start keje balik. Nasib baik juga lah ada peneman aku di rumah hari ni. Adik lelaki aku tak kerja,…

Belum lagi..

Salam..
Terima kasih pada sume member blogger yang mendoakan aku dan baby.. Tapi sampai ke hari ini masih belum keluar lagi babynye.. Agaknye baby still x puas makeup2 kat dalam tu kot kn?? ahaahahah.. Sebelum ni doc ada nasihatkan supaya aku berjalan2 (gerak aktif) supaya bukaan tu cepat, dan dah 2 3 ari ni memang aku x keje n ambil peluang ni untuk berjalan2, memandangkan doc dah bagi MC seminggu kat aku.  Alhamdulillah, aku tak ada rasa sakit langsung atau kontraksi yang teruk buat masa 2 hari ni. Sebelum ni aku rasa agak cemas gak, yelah sbb dah de bukaan.. dan dengar cerita dr pengalaman orang, untuk tunggu bukaan seterusnye agak sakit, dan kontraksi tu akan jd lebih kerap. Tapi beza plak pada aku, selama 2 hari aku bercuti ni, memang tak ada rasa sakit pun.. aku pun dah siap kuar berjalan2 lagi dengan hubby (mengikut nasihat doc) abis gak lah sume shopping complex kami tawaf, dan semalam aku ada buat ve lagi, dah bukak 2 cm lebih.. tapi sampai lah ke saat aku menaip entry ni, aku…

Doakan aku..

Salam..
Aku skang ni tengah tunggu masa je ni.. Sabtu aritu de check up, n dah buka 1 cm. Semalam dah rasa sakit yg agak teruk, tapi baru buka 2 cm. Doc tahan wad jap, n buat test utk tengok tahap contraction baby, bleh tahan gak contractionnye.. petang, sekali lg buat ve, still 2 cm n doc ratna de suggest utk balik n biarkan bukaan tu berlaku secara normal.. die de bagi tau bleh buat induce, tp better let it be as a normal process. So aku pn ikut jelah nasihat doc.. ptg smlm aku pn balik lah kerumah. Mlm plak dh turun tanda, de warna coklat2 kat panty, tp x sure tu darah atau pe.. aku tanye nurse.. tu maybe salah satu tanda. Sampai pg ni, still kuar lg tanda, but skit je.. Contraction x de lagi buat ms ni. Cuma baby byk gerak dan mengeras, tu yg buat aku rs sedikit sakit.. pe pun skang ni aku hanya tggu masa nak kontraksi. Dh rs sume tu, baru aku gerak ke klinik untuk next procedure.
Macam2 rasa ade ni.. tp doa je lah sebanyak mungkin, hope segalanya berjalan dengan mudah + lancar+ sen…