My Lovely Followers

Google+ Followers

Thursday, April 30, 2009

Purseku..~Menjawab Tag Dyla~

Nah deyl... bagi menjawab tag ko tuh.

Ini lah purseku buat masa ni, dah nampak sedikit keuzuran..mungkin minta dibelikan baru. Tapi entahkan bila aku nak membelinye.. sebab, aku jenis yang suke gune sesuatu barang tu sampai bende tu betul2 tak boleh di gunakan lagi cthnye: koyak..

Jenama purse : Giorgio Fiore
Tahun beli : dah lupe lah.. de dalam 2 3 tahun kot
Sebab beli : Purse lamaku dah uzur sesangat, memang mintak beli baru pun..
Tempat beli : Jusco One utama
Tukang beli : Aku
Tukang Bayar : Hubbyku
Harga : Tak Mahal pun Rm50++ je, tu pun sebab de diskaun..
Tentang purse ni : Aku suka suma purse yang aku beli termasuk yang ini sebab dah aku yang pilihkan.. sure lah aku suka. Lagi satu sebabnye hubby yang bayarkan, lagilah aku suke.. sebab save duit aku huhuhu.. lagi satu sebab warna purse ni kot. Aku suka warna purse hitam, cantik je mata aku memandang. Teringin nak cari purse yang bercorak2 atau warna lain, tp belum kesampaian lagi.

huruf G tu, de maksudnye tau.. sebab nama panggilan manja aku oleh akak, abg n arwah mak aku.. sebab tu aku beli purse ni heheh:D kebetulan kot.

purse aku ni kadang2 penuh ngn sampah sarap aka resit2 rasmi yag kena simpan cth: resit beli barang2 n petrol (nk claim senang)


ini antara kad2 yang ada dlm purseku.. dah semestinye ic, licence, ATM kad, Kredit kad, Member kad (Jusco, genting, Bodyshop, esso n byk lg lah), kad insurance dan duit..(sangat perlu)


review tentang org yg tag aku:
dyla, Emm..Puan dyla ni aku kenal dr sekolah Teknik dulu. Kami sebilik masa tu (tingkatan 4) naik form 5 dah lain bilik, tp still keep in touch lg. Pas abis sekolah, terputus hubungan jap, pastu jumpe lak dlm blog ni, dan masih berhubung hingga sekarang. Orangnye molek sangat. Dlu kecil molek je mase sekolah, skang ni dah makin molek lagi huhuhu.. tp tetap cute dan manis.. aku suka senyuman die, nampak manis je. Aku pn suka ziarah blog dia sebab, blog dia best... :)

Aku pun teringin nak tag org2 ni.. jawabnye..:-
- Imah
- zura
- Cik Linn
- Ena
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, April 29, 2009

Tentang Blog ::iezmierah::

Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
::iezmierah:: (telah di perbetulkan..)

Kenapa aku pilih nama ni?? sebab die best... ok, eizmierah ni nama gabungan aku+dia+dia.. (x yah ler cite secara detail k.) maybe sebab nama eizmierah ni seakan nama orang, tapi tak ada sebarang makna pun.. so aku just gunakan nama ni sebagai nama blog je, kalau tidak sure aku akan namakan utk nama anak aku hehehe... dari dulu sehingga sekarang, aku rasa nama ni jelah yang akan aku gunekan sebab die best...

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://iezmierah.blogspot.com

Dah tak ada idea lain n rasanye ni lah satu2nya nama yang paling best sekali.. Dan ada makna tersendiri yang hanya aku je yg tahu..

Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Biasa, sekadar coretan harian tentang kisah2 yang berlaku dalam kehidupan aku..

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
Owh tidak terasa lansung. Penat aku buat blog ni, pastu nak suke2 hati hapuskan?? never n ever...

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
Barine, Orang yg aku kenal dr sekolah dulu.. seorang kawan yang jarang jumpe. Hanya blog ni jelah rantai perhubungan kami.. semoga dengan adanye blog ni, kami akan terus berhubungan..
Blog die sangat cantik (pada pandangan aku ler..) sebabnya?? sangat simple dan penulisan yang sangat kemas heheheh (ko kene belanja aku makan ye cik barine huhuhu)..

ok apa kata mereka ini pula tentang blog mereka
ha..mmg aku nak tau sangat dr orang ni :- IMAN, ENA, IDAH n ZURA jelah..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, April 27, 2009

Akhirnye..

Akhirnye, hajat nk pasang aircond kat umah tercapai juga.. setelah sekian lama berpikir2, akhirnye aku korban kan gak duit simpanan utk beli aircond.. (tp utk bilik aku je, yg belah ruang tamu tu adik aku yg sponsor k..) Sabtu lepas, abis je check up kat klinik, aku terus ke kedai elektrik yg berhampiran.. try survey2 harga kt situ. Akhirnya aku dapat gak kedai yang tawarkan harga yang memang berpatutan dan boleh pasang dengan seberapa cepat yg aku nak. So, sabtu aku beli dan buat bayaran, esoknye die dah datang ke rumah untuk pasang aircond. Aku pilih brand LG yang sekarang ni tgh kuar kat iklan tv.

Aku pasang aircond ni bukannye ape, sebab keadaan cuaca sekarang ni dah semakin tak menentu. Kadang2 tu panas sangat, dan kadang2 tu hujan..tp panas lebih dr hujan.. itu lah yang buat aku terpaksa gak guna aircond. Memandangkan aku ni dh semakin besar, so tahap kepanasan badan tu melampaui badan org yg kurus.. dan Akhirnyeeeeeeeee, ini lah hasilnye..


1 di ruang tamu rumah...


1 lagi di dalam bilik aku.. ini mesti ada sebab nak tido malam memang panas tanpa aircond.

Kerja pemasangan sedang dijalankan.. memang bersepah umah aku di buatnye.. aduh.. penat mengemas dengan keadaan perut yg dah memboyot ni.



taraaaaaaaaaa..dah siap pasang pun.. pas ni leh lah aku damai dan tenang berada di rumah..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Yes! Selangor Menang...

Alhamdulillah selangor menang beb..

Aku tengok perlawanan ni melalui kaca tv je.. memula frust gak tgok permainan dorg ni. Geram pn ade.. yelah sampai abih masa permainan pun stil lg 0-0. Dh masuk minit tambahan baru nk main betul2, selamat seri 1-1. eee geram x ingat lah... Akhirnye, penalti gak yang jadi titik penentuan kemenangan kat pihak siapa. Alhamdulillah, selangor menang..4-1

Pemain pasukan kelanatn.. nth ape sal lah aku amik gambar mamat ni.. hahah:))
Hanya nonton dari tv je lah, nak g stadium.. x boleh lak.. huhuhu


Ni kalu tgok live, sure aku sorak2 sakan... baby pun sure akan ikut same dlm perut ni hahaha:))
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, April 25, 2009

Selangor lwn Kelantan

BOLA OH BOLA...

Hari ini Selangor akan menentang Kelantan dalam perlawanan bola sepak. Tapi yang sedihnya aku tak dapat nak menonton perlawanan tu secara live di stadium seperti biasa. Awal2 lagi Mr Bb dah sound yang aku tak boleh pergi sebab orang mesti ramai yang akan menonton perlawanan tu nanti dan keadaan kat stadium pun semestinya akan sesak. Di sebabkan perut aku yang dah memboyot ni hubby tak benarkan aku pergi ke stadium, jadinya aku pun tak dapatlah menonton secara dekat.. ala, tak bestnya lah. Tak feel lah kalau tak menonton secara live kalu SELANGOR turun padang. Lelebih lagi dorang akan menentang KELANTAN.. nampaknya aku tengok di kaca television je lah jawabnya..

Sepertimana yang kita sedia maklum, sebelum ni terdapat beberapa kontroversi melibatkan pemain dengan pemain dlm 2 pasukan tu dan penyokong dengan penyokong masing..yang mana melibatkan sikap dan harta benda awam yang di musnahkan. Apa lah dorang ni, dah tak ada kerja agaknya. Kita pergi sana untuk menonton perlawanan, bukannya untuk bergaduh dan bertelagah.. rasanya tak ada untungnya bila kita berlawan sesama kita hanya di sebabkan kalah main bola. Hai..manusia oh manusia.. ada otak pun tak bola nak gunakan.

So sebagai penyokong paling cute pasukan SELANGOR.. aku hope sangat malam ni akan jadi malam kemenangan bagi pasukan SELANGOR. Aku akan jd penyokong depan tv je lah malam ni. SELANGOR mesti kalah kan KELANTAN k..

SELAMAT BERJAYA PASUKAN SELANGOR!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, April 24, 2009

Hati terusik..

Salam jumaat penuh kerahmatan..

Hati aku terusik tatkala singgah melawati satu blog ni, yang aku rasakan semacam sebuah novel. Yang mana di dalam setiap entry yang dihasilkan olehnya penuh dengan tutur bicara yang lembut, penuh perasaan dan terlalu bagus kalau nak di bandingkan dengan blog aku. Mungkin pemilik blog ni bukan calang2 orang, dan berada di dalam keadaan yang penuh memilukan dan kesedihan.. tapi pada aku yang telah membaca segala hasil tulisan beliau terutama tentang kisah kehilangan anak kecilnya yang tidak sampai setahun iaitu AMIR YUSUF, membuatkan hati kecil aku benar2 tersentuh.. ya, aku menangis ketika membaca kisah AMIR YUSUF, seorang anak kecil yang baru di lahirkan, tetapi menghidapi berbagai komplikasi dalaman.. betapa beratnya mata dan hati aku yang membaca setiap entrynya, aku rasa berat lagi bahu, hati dan perasaan seorang ibu dan ayah yang menghadapi situasi ini. Kalaulah aku diberi dugaan sebesar ni.. emm ntahkan bagaimana agaknye..

Apa pun aku sekadar hendak berkongsi segala yang berlaku dalam kehidupan penulis blog ni untuk kalian yang sudi nak melawati blog ni.. nah, ni address nya.. FAJAR SELUAS ANGKASA

Selamat melayari blog beliau.. Al-Fatihah buat anakandanya AMIR YUSUF..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, April 20, 2009

Poney's Sale!!

Poney buat sale! jom lah beramai2 ke sana.. SALE sampai esok je (22/4/2009) di SACC MALL SHAH ALAM. Harga memang murah giler gitu. Those yang bakal dan dah ade babies or kids, memang sesuai lah borong kat sini. Memang worth it sangat. Tahu saja lah, jenama PONEY memang terkenal dan harga dia kalu tak ada sale, memang bleh tahan gak lah mahalnye. So aku pun ambil kesempatan ni untuk beli beberapa helai baju untuk my future baby.. kalu ikutkan hati ni, memang nak rembat lagi beberapa helai, tapi Mr Bb dah warning awal2 supaya tak beli banyak2, membazir katanye. Sebab baby kan cepat membesar.. so aku pilih sikit je lah.. dan ini lah hasilnye..

Ni baju untuk anak buah aku.. zarif n zaid. Hope dorang suke lah.. last minit punye rembatan, sebab masa tu dh nak balik dan terkejar2 nak solat maghrib.

Ni baju untuk babyku..cantik x? Mr Bb yg tolong pilihkan.

Fav color aku, Red color tuuuuuuuuu.. baby pun kne pakai red gak nanti k.


Cukup lah 3 helai ni.. nanti bila baby dah kuar, kite borong banyak2 lg k..

Sempat gak aku rembat majalah kegemaran aku ni.. 1. edisi khas dr Pa & Ma, n 1 lg majalah bulanan dr Pa & Ma gak. Majalah yang memang memberi sumber inspirasi pada aku. Banyak tunjuk ajar dan pendedahan semasa awal kehamilan yang aku dapat dr majalah ni.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Breakfast pagi ahad ari tu daaaa..

Tara.. ha, ini lah hasilnye dek kerajinan diri sendiri di pagi ahad lepas. Hari ni baru berkesempatan untuk mengupload gambar hidangan sarapan pagi kami sekeluarga.

K.Teow Goreng sempoi.. tp sedap. (aku memang suke puji diri sendiri k.. korang nk gelakkan pun xpe kui kui kui..)

Ni plak bubur jagung + sagu.. untuk pengetahuan anda, ini lah kali pertama aku masak bubur. Alhamdulillah, jadi tu.. sedap..nyum nyum nyum.. Resepi bubur jagung ni aku ambil dr MYRESIPI (almaklum..budak baru belajar + baru nk ada minat buat desert)
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Aktiviti sabtu, 18 April 2009

Aktiviti di hari sabtu...

Dah menjadi rutin hujung minggu kami, sabtu dan ahad mesti akan keluar berjalan2. Biasanye hari sabtu lepas waktu kerja, kami akan bertandang kerumah mertua di kg k.ara. Lunch pun kat sana gak. Kalu x kesana, kami akan pergi berjalan ke tempat lain pulak. Lelebih lagi dah penghujung kehamilan aku ni. Kaki ni rasa nak berjalan je, kalu boleh x nk balik umah.. tp bile dh lame sgt berjalan penat lah pulak. :D

So sabtu lepas, abis je check up kami ke Lowyat, plannye nak beli bekas kamera aku yg Mr Bb ilangkan aritu.. Tapi memandangkan jalan nk masuk ke Lowyat jem tersangat lah teruknye, Mr Bb patah balik. Ntah kenapa ramai pulak yang nak ke kawasan tu. Biasanye mmg jem pun, tp x lah seteruk hari tu. Dah alang2 ke KL, kami singgah jap di KLCC, bleh tahan gak lah ramainye manusia kt sini.. tp parking x de lah susah sangat nk cr, alhamdulillah..masuk je ke kawasan parking KLCC terus dapat parkir.
KLCC, x pernah lekang ngan pengunjung.. aku rasa hari biasa pun still ramai pengunjung..
Singgah kejap di PETROSAINS.. seperti biasa, pengunjung yang setia berkunjung kesini adalah student sekolah. Harga tiket bleh tahan gak ar.. tp aku x masuk pun kedalam.. sebab ramai sangat. Hanya sempat snap2 gambar skit je.
Tengok ni.. beso giler dinasour ni.. aku just snap gambar kepala die je.. nampak cam real. Emm betul ke ada dinasour dalam dunia ni ek?? Lu pikir lah sendiri!!
Tengok ni, aku sempat bergambar kenangan di depan kereta F1. Satu2 nye kereta lumba dari Negara kita.
Mr Bb pun x ketinggalan merakam kenangan di depan kereta tu. Tapi dia kate aku x reti amik gambar sbb x nampak keseluruhan kereta tu. hehehe.. ala.. belasah je dh r.
Lepas ke Petrosains, kami jalan2 sambil tawaf semua tingkat kt dalam KLCC tu. Kebetulan jumpe kedai Hush Pupps ni. Mulanye nk cr kasut kerja Mr Bb, tp tak ada pulak yang berkenan di hati dia. Susah betul lah nk beli kasut lelaki ni..
Lepas tu, kami lepak di Auntie Anne's, kebetulan kedai ni pun berdepan ngn Hush Pupps, so ape lagi.. kite makan dulu.. Memang menjadi kegemaran dan kebiasaan kami pun. Kalu ke shopping complex, sure akan singgah makan di sini. Antara yg menjadi pujaan hati, Caramel Almond and Parmesan Cheese + Fresh Lemonade ais.. uii..sememangnye menjadi pujaan hatiku.

Dah isi tangki n badan pun dh letih, kami terus balik umah je.. x singgah mane2 dah, sebab Mr Bb nk g kenduri tahlil umah member dia plak mlm tu.













Suka baca? Mekaseh! (^_^)

36 Minggu dah..

Dah 36 minggu, bersamaan dengan 9 bulan.. dah masuk waktu2 nak deliver ni.. dan dah mula rasa macam2 dalam hati ni :D.. tp rasa yang paling banyak adalah rasa excited sesangat sebab nak sambut kelahiran baby sulongku.

Sabtu bersamaan 18hb April, 2009 aku de check up untuk yang ke 36 minggu kandungan. Lepas je abis keje aku terus ke PMC untuk buat pemeriksaan kandungan. Seperti biasa, dotor Ratna yang akan memeriksa aku. Mujurlah patient tak berapa ramai, jadi tak adalah aku kena menunggu lama masa tu. Seprti biasa, urine test akan di buat, selepas tu aku akan disuruh timbang dan pemeriksaan tekanan darah di jalankan. Alhamdulillah, semuanye bagus.. Berat aku kali ni naik 1kg, 2 minggu lepas 60kg dan sekarang dah cecah ke 61kg.

Keputusan scan plak:
berat baby dah 3.3kg, EDD pd scan : 21/4/2009 ( emm sebelum ni 8/5/2009)



Gambar scan masa pemeriksaan tu.. ni muka dia tau. Tapi x nampak clear sgt lah.

Ulasan doc: Baby aku memang besar, dan doktor pun agak terkejut masa scan tu heheh.. katanye nampak badan aku ni kecik je, tapi x sangka baby dlm perut besar. Tapi doc x ada pulak suh aku control makan. agaknye pandai2 aku sendiri lah kot nak control nafsu makan tu, cuma die suruh kurangkan pengambilan gula sebab mungkin itu salah satu sebab baby aku besar. Maybe jugak kan, sebab berdasarkan kajian pun, sekiranya semasa mengandung kita makan atau ambil gula yang berlebihan pun akan membuat baby dalam kandungan besar dan kemungkinan akan mendapat penyakit kencing manis gak. Tapi alhamdulillah aku tak kena kencing manis.. risau sangat kalu terkena penyakit2 seperti darah tinggi dan kencing manis di saat2 akhir kehamilan ni.

Tentang contraction yang aku alami sebelum ni, doc kata tu semua adalah normal bagi kandungan yg dah hujung2 ni, sebab masa ni baby tengah buat ruang untuk sampai ke kawasan pelviks.. so bila terasa sakit di bahagian bawah tu rupenye di sebabkan penekanan kepala baby ke kawasan pelviks sepaya bukaan dapat berlaku. Rasa ngeri je bila doc bg penerangan macam tu. So hujung minggu ni aku ada lagi pemeriksaan kandungan. Doc akan bagi penerangan tentang tanda2 untuk bersalin pada aku waktu pemeriksaan akan datang ni. Rasa cam dah x lama je lagi ni.. mintak2 semuanya selamat dan mudah lah..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, April 17, 2009

Pre 'Contraction'..

Precontraction??? emm de ke ek?? (belasah je aku ni..heheh ) Memandangkan aku dah nak masuk 36 minggu, bersamaan 9 bulan, so de ke di sebabkan itu aku dh mula ada tanda2 pre contraction ni?? Aku ada tanya pendapat dari beberapa kawan, biasanye bila dah sampai saat nak melahirkan tu, kita akan rasa contraction palsu. Tp tu contraction palsu, bukan precontraction.. sama ke? emm entah lah.. aku agak2 je.

Sebenarnye dah dalam seminggu dua ni memang dah mula rasa contraction skit2, especially kat bahagian ari2 tu, terasa sakit skit.. aku tanya dengan kawan2 yang dah ade pengalaman, dorang kate tu salah satu dari contraction untuk bersalin dan dorang saran kan aku pegi klinik untuk buat checkup, mana tau dah ada bukaan ke. Tapi aku rasa x ada lagi.. x kan lah secepat tu. (aku memang degil skit bab2 ni, selagi x rasa sakit yang amat..) so aku just abaikan je. Lagi pun aku ada chekup esok. So better tanya doktor esok je lah masa buat pemeriksaan tu.

Tapi malam tadi dah rasa sakit yg beza skit. Perut dah rasa tersangatlah tegangnye dan rasa sangat2 x selesa.. Mr bb pun tak ada pulak masa tu sebab die g join member die main bowling. Baby plak bergerak aktif sangat, sampai kejap2 aku rasa nak terkucil.. berpeluh gak lah menahan sakit tu. Tapi base on rasa sakit semalam, x ada pulak tanda2 nak bersalin.. sebab mengikut tanda2 nak bersalin, perut akan rasa memulas2, dan akan kuar tanda macam darah atau air ketuban pecah..tapi aku x de lah pulak datang tanda2 tu sume, cuma bahagian ari2 aku tu rasa bagai di tolak2 ke bawah.. mungkin juga di sebabkan baby yang bergerak aktif tu kot. Tapi aku rasa sakit yang lain dari sebelum ni.. risau betul rasanye.. try berborak dengan baby supaya x menolak ke bahagian bawah.. yelah, agaknye die tengah nak buat laluan untuk keluar kot kn?? ( teori aku sendiri je ni..)

Sampailah saat Mr bb balik umah, lebih kurang dalam kul 12 lebih camtu, aku still rasa sakit g. Ngadu kat die yg perut rasa lain, x kan dah nk bersalin kot?? dia dah cam risau gak, n kate nk g klinik ke x? aku ckp x yah lah.. x de pape kot ni.. so aku just bawak tido je sume rasa tu.. walaupun tido memang x berapa lena sebab rasa x selesa yang amat sangat.. dah lama2 tu, baru lah aku tertido gak..sampai lah ke subuh.. selamat lah lepas tu dah x ada rasa sakit dah, cuma baby aku je yang mengeras. Berpeluh gak lah aku sekejap sbb ingatkan dah sampai masa nak bersalin..

Nampaknye esok masa cekup kene tanya doktor Ratna hal ni.. nth2 dah ada bukaan kn?? eee..serammnye nak tunggu ari esok..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, April 16, 2009

Tetibe je die muncul..

Salam..

Macam tak sangka campur ngan tergezut gak.. sebab setelah lebih 5 tahun, die muncul kembali. Pe mimpi ni ek?? hehehe.. rindu kat aku ke wakakakakak:)) ke die cam tau2 je yang aku nk bersalin ni?? heheh..

Alkisahnye.. x-bf (bekas pakwe) aku, yang dah lost contact lebih 5 tahun tetibe je muncul dlm idup aku. Tergezut gak di buatnye..x sangka + pelik pun ada. Mimpi pe mamat ni setelah sekian lama, die muncul kan diri dengan menghantar sms kat hp aku. Ingat kan dh nak terus ilang kan diri dari idup aku, rupenye die kembali lagi.. Tapi ape pun bukan untuk menagih cinta k, just nak bertanya khabar aku je..

Mulanye aku dpt sms dr no yang rase2 mcm familiar, tp aku x sure sape penghantarnye. Sebab aku pn dh delete banyak nama2 yg x berkenaan dlm hidup aku kt hp, so bila si mamat ni hantar sms, sure lah aku x tau sape penghantarnye.. At first, die cam berkias2 gak nk bg tau sape die, maybe die segan dan malu kot. Pastu baru die kenal kan diri die.. terkedu gak aku sekejap sbb dpt sms dr die yang dah bertahun menghilang dan menyepikan diri.. selamat masa sedang ber'sms' tu mr hubby kt sebelah, dan die tau aku sedang ber'sms' ngn mamat ni.. (dah explain kt hubby, so x de dosa k..) dan hubby mmg sporting, x de nak jeles2 pun.. ye lah, lagipun wife die ni tengah sarat.. x de maknenye nak ade perasaan ngn lelaki lain dah ( hanya kau di hatiku... huhuu)

1st day ber'sms' ngn die, aku x ngaku yg aku tuan punya no tu.. 2nd day die sms baru lah aku ngaku.. n ktorg borak2 skit je, de lah jugak tanya perkembangan die.. rupenye die akan mendirikan rumah tangga pd December ni n bakal isteri die tu org sg besar.. kami just borak2 kosong je, sbb aku pn dh malas nk layan sgt.. x de perasaan lah.. lagi pun dh mengantuk yang amat masa tu.. sms pun just abis kat situ je..

Apa pun, aku doakan kebahagiaan die.. agaknye die pun baru ada keberanian nak contact aku kot.. huhuh.. aku x kisah kalu nk berkawan.. asal jgn jadi lawan dah ler.. sbb skang ni pun banyak kes dendam kesumat bekas2 couple ni.. mintak di jauh kan dari kehidupan aku. Sebab aku pun x penah nk buat jahat ngn org.. (yeke?? heheh)
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, April 11, 2009

Bosannye di opis arini..

Sabtu yang membosankan..

Aku memang dah tak ada keje nak buat.. Tengok je ler, siap bleh berchatting sakan lagi. Sambil makan kuih keria yang aku beli kat depan public bank, sedap plak tu :D. ( cmne nk diet n control makan ni doc??? huhuh..memang aku x leh nk control makan ar skang ni, nafsu makan tu melampau2.. )


chat ngn member yang sedang bosan gak..

Ini lah kuih keria yang aku beli tu.. sedapppppppp.. nyum nyum nyum..



Sambil chatting, aku tengok tv, so mata pun memang kejap kat screen PC, kejap lagi kat TV. Memandangkan meja aku memang depan sekali dan berhadapan dengan tv plak tu.. so, sambil menyelam aku pun minum lah air. Tu yang tiap hari aku bleh layan cerita2 menarik kat tv3, contohnye Wanita Hari ini, Slot Jelita (2.30pm) ngn Julia Juli (4.30p.m) (aku layan sampai habis cerita ni) best bangat tu. Rasa cam bekerja kat rumah plak hehhe.. Tapi walau apa pun, kerja aku tetap siap k. Belum pernah lagi dapat surat warning dari bos (hope xde lah dapat kan.. sebab aku hanya sambil2 je tgok tv kat opis ni.. bile free.)

SEKIAN je dulu k...

iezmierah@blogspot.com

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, April 9, 2009

Pergerakan babyku... saat ini..

Amboi.. bukan main ek baby aku ni bergerak2.. Sampaikan aku x tau cmne nak hentikan dah.. (harus ke aku hentikan??ish..never.)


Bukan aku x suka, tapi bile die dah terlalu aktif bergerak dan kadang2 tu mengeras, buat aku rs sakit skit. Tapi ape pun aku memang gembira, sebab itu menandakan yang baby sihat dan aktif dalam rahim kite. Normally die akan bergerak terlalu aktif bila dah masuk office hour.. Bermula dari bangun pagi untuk solat subuh, die dah mula bangun n bergerak dalam perut ni. Walaupun x aktif sangat waktu tu, tp memang dah menjadi kebiasaan setiap kali azan subuh je (memandangkan rumah aku mmgbetul2 depan surau), die akan bergerak n aku pun memang dah x boleh tido lena dah time tu.. jadinye, aku kene terus bangun dan bersiap ape yang patut.


Start je enjin keta nak bertolak ke pejabat, die pun mula menjalankan misinye.. mengeras kat dalam tu.. masa ni, aku dah mula berborak dengan baby dan bagi skit warning kat die supaya jangan teralu mengeras sebab aku x dapat nak memandu kalau die terusan mengeras, sebab kadang2 tu boleh buat aku rase sengkak kat bahagian atas perut, susah kalu nk memandu bile rasa keras kat bahagian atas perut tu. Bila dah sampai opis n time breakfast, die pun pe lagi.. memulakan aktiviti dalam perut ni berdansa (hehheh BERDANSA?? ermm..agaknye kot) sampai lah ke masa aku mulakan kerja.. bile dia dah penat bergerak2 agaknye, baru lah die slow kan skit pergerakan tu.. dan ade masanye die berhenti gak dari bergerak, tp di selang dengan mengeras. Sampai lah ke masa lunch. Rasanya bayi aku ni memang suka bile ikut aku ke opis kot, sebab die hanya akan terlalu aktif (sampai x ingat dunia) dalam perut masa aku keluar dari rumah. Bila dah masa nak balik ke rumah tu, sepanjang jalan dia akan bergerak dan mengaras. Tiba je di rumah, die pun senyap je.. cuma bergerak untuk masa2 tertentu je lah.. Agaknye die rase seronok kot ikut aku bekerja heheheh:D, dan bila kat umah die beristirehat kat dalam perut tu ekekeke.. lawak pun ada bila menghadapi detik2 pergerakan baby dalam perut ni. Kadang2 tu buat aku tersenyum sensorang dalam keta (hope tak adalah mata2 yang memandang aku ni igt yg aku ni sewel heheh).


Agaknye ni lah yang dirasai oleh semua ibu2 mengandung kan? ke ada yang lebih teruk dari aku??? hehehhe:D Walau apa pun.. ia sememangnye satu pengalaman yang memang best.. best sesangat!!
Gambar terbaru aku.. besar kan perut?? :D (gambar ni di ambil semalam, selepas makan tengah ari..perut pun nampak full je) Khas untuk tatapan pembaca blog aku ni.

iezmierah blogspot
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Hot Stuff!! for babies..

Hot stuff!! lai..lai.. ekekekeke... it's not for sale yah! it's my baby's stuff..

Finally, i've got a chance to tribute my baby's stuff here..

Dah hampir beberapa bulan gak lah pics ni dlm hp aku, la ni baru dpt and de sedikit kesempatan untuk upload gambar barang2 milik anakku yang bakal lahir nanti.. syok giler bile dapat tgok hasilnye. Cute je bile tengok pakaian dan barang2 baby ni.. rs cam aku lak yg nk pakai :).. Bile tengok pakaian baby, semangat tu semakin tinggi dan keterujaan ku semakin menjadi2, rasa x sabar je nak tunggu saat kelahiran bayi aku ni.

Nilah antara barang yang dah siap sedia di 'packing'. Tunggu masa nak di bawa ke rumah mentuku je.. memandangkan aku akan berpantang di sana nanti..




Tengok ni, botol susu bakal untuk baby k.. 1 utk susu, 1 utk air masak, 1 lagi spare n yang last tu utk letak susu tepung..


Ni baju2 baby yang bakal anak aku pakai nanti.. banyak x?? hehehe.. (de yang di beri oleh akak aku k..)





see.. banyakkan??




Baju yang aku beli... eee x sabar nk pakaikan kat baby..





ala..cutenye...





Aduh...mmg buat aku semakin teruja tiap kali tengok sarung tangan n kaki baby ni..






Towel baby, sepatutnye de 3.. tp yg pink color aku dah packing dalam beg untuk bawa masa g bersalin nanti..









Nappi Kleen.. khas untuk mencuci pakaian babyku..





Set tilam, bantal n bantal peluk yg bakal ank aku gune.. hope die akan selesa nanti..






De lagi pics sebenarnye, tp aku x larat nk upload sume.. lembab sangat ar pc ni.. Pe pun segalanye buat aku semakin teruja dan bersemangat nak melahirkan..





Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi