Posts

Showing posts from November, 2009

Perodua MPV ALZA

Image
Salam...
"KERETA PUN MPV"


Meh aku cite skit je pasal ALZA ni ek...



Perodua ALZA standard version. Code:- P5GX & P5EZ
Price dari 55,490 - 58990
Warna - White, Pearl White, Black, Grey, Silver

Perodua ALZA Premium Version. CODE - P5GH & P5ZH

Price Dari - RM60,490 - RM63,990









2 gambar atas ni adalah PERODUA ALZA ADVANCE VERSION Price from RM66,490 - RM69,990 Hanya ada 3 warna - putih, purple dan hitam.
aku suke ni.. cantik lah..
bahagian dalam kereta

seat - dari hadapan-

bahagian depan.. x dapat nak snap lelebih lah.. masa tak mengizin kan

Habis sudah! Launching ALZA..

Image
Salam..

yeay!!!.. dan akhirnye..........segalanya selesai sudah.. but still crowd lagi showroom aku harini. Bagus betul penangan si ALZA ni lah.. start dari minggu lepas sampai lah ke hari ni, tak putus2 lagi orang datang ke showroom kami untuk ziarah si ALZA ni.. Bagus..bagus..bagus..

Dan pada kami yang telah pun bertungkus lumus dari minggu lepas sampai lah kesaat ini, hanya inilah yang kami dapat hasil dari kerja keras itu.. tengok pic pun dah cukup buat hati rasa puas sebab dah dapat jalan kan tugas dengan jayanye.. banyak nak cite pasal kejadian2 masa launching 2 hari yang lepas ni, tapi...........aku batal kan je lah niat nak cerita sebab, macam mengaibkan makhluk yang bernama MANUSIA plak kan??? so jom lah layan pic2 aku ni..... zasssssssssssssssss!!

owhh.. ni lah hari launchingnye... memang sangat crowded dengan bermacam jenis ragam manusia.. ada yang suke, ada yang komplen.. but mostly, ramai yang tertarik dengan ALZA ni.. alhamdulillah, kami pun banyak terima booking untuk 2 h…

Hadiah contest my 1st birthday bash

Image
Salam..

Minta ampun zh-ena, baru lah hari ni dapat upload gambar hadiah yang ko bagi tu.. anyway, thanx a lot for the superb gift ni.. best ar dpt hadiah2 ni.. especially keronsang tu.. cantik bangat.. aku plak lupa nak snap, so hanya kotaknye sahaja lah yang sempat aku show off kat sini..

Next time anjurkan lagi ye contest lain na! sure aku masuk punye hehehheeeh:D

Nama yang tertera "Suzy Mama Fatin" - budak courier tu cam pelik je bila hantar bungkusan ni pd aku sebab nama tu ada 3. suzy-mama-fatin. die ingat 3 orang punya nama.. ape daaa..

inilah hasil yang ada dalam bungkusan tu.....

time acih ye naaaaaaaaa!!!

try buat KUIH BAKAR plak

Image
Salam..

Baru pas bertungkus lumus siap kan kuih bakar ni. Hasil cilokan resipi dari blog mama fami..
Pada yang teringin atau saja nak suka2 try buat kuih bakar ni, meh ke blog empunye resipi iaitu "mamafami" untuk dapatkan resipinye ye.. memang mudah dan senang je.. ala, kacang goreng je lah! janji ada bahan dan barang2 + semangat nak hadapi hasilnye nanti..

Sebelum ni aku dah try sekali resipi ni, tapi bila bahan2 dah siap.. mould pulak tak muat.. rendah sangat.. so hasil percubaan untuk pertama kali adalah gagal.. Gambornye, cek tak ambil ek.. sebab gagalkan, buat pe nak ambik..?? jadi kite hanya snap pic yang hasilnye ok sahaja ye..

Sila lihat kat bawah utk proses dan hasilnye..
Inilah hasil yang aku dpt hari ni..


Pandan di blend bersama air, dan hanya secawan sahaja di gunakan ye..

Segala bahan2 tu di campur dalam blender ni, dan blend lah sampai segalanya sebati..

taraaaaa..hasil kuih bakarku.. bahagian atas tu terover cook plak, sebab fatin dah jerit2 panggil umminye yang bz k…

Fatin pakai tudung..

Image
Salam..

Ni gambar yang aku ambil 2 ke 3 minggu lepas.. saku saje cuba pakai kan fatin dengan shawl aku ni.. nak tengok wajah die nampak x macam girl. Sebab aku buat camni, mana2 je kami pegi, dan bila orang pandang fatin sure dorang akan ingat si kecik ni boy.. eee.. x besh tul lah..

Kadang2 tu dah siap pakai kan fatin baju pink, siap ngan headban die lagi.. tp de gak yang masih tanya "laki ke pompuan" eeee... x nampak ke die pakai pink color n headban tu?? gggrgrgrgrrrrr..

Kali ni fatin didera ngan ummi nye ni pulak.. si kecik ni pun agak sporting time aku kenekan tudung kat kepala die.. siap bleh pandang camera lagi bila ayah die amik gambar.. good girl!

heheheh..alolololo..muke awak fatin.. sememehnye.. ekekeke..
"heheheheh..tomey tak shaya pakai tudung ummi..??"

ha..die dah mula rimas dah..

alamak..x cun lah hehehehe sian anak aku kene dera ngan ummi nye.. pas ni kite try tudung lain plak ye cayang..

Baby tight utk fatin

Image
Salam..

Aku beli baby tight ini untuk fatin.. beli dari manjakusayang. Puas gak lah cari serata online shop yang ada jual bendealah ni.. tp kebanyakkannye dah sold out dan tinggal yang tak berapa berkenan kat hati..

Penat gak lah aku terjah satu2 blog yang ada link online shop untuk baby wear ni, dan akhirnye aku dapat juga cari blog ni.. dan mungkin rezeki aku kot, corak yang ada dalam tu menepati citarasa aku.. cuma ada satu je yang warna gelap tu, bukan dlm senarai.. dah tersalah listing lah.. tapi xpe lah.. cantik gak.. lagipun aku tak ada lagi yang warna gelap.. so, aku ambik jelah..

Proses utk beli barang ni cuma ambil masa dlm 3 hari je.. memang cepat dan pantas tuan empunya blog ni jual dan proses penghantaran barang aku ni.. emm maybe akan sambar lagi lah dr kedai ni.. tunggu ye tuan kedai hehehe..


Ini lah bungkusan yang aku terima tu... 3 helai baby tight dengan harga RM56 (plus postage charges)
Envelope yang tertera nama aku.. bila nampak orang anta envelope ni je, dah dapat a…

MY FUNNIEST BABY CONTEST

Image
::** Sticky mode** for latest entry, pls scroll down.. ::



Salam semua.. saya sangat teruja untuk join contest ni sebab saya nak sangat menang hadiahnye.. semoga saya menang...!!!
Ok, untuk segala terma dan syarat contest, sila ke sini

Antara sponsor2 hadiah untuk contest ini......
Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/) Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)Sponser3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)

Dengan ini, aku dengan rasminya mempertaruhkan gambar di atas untuk memasuki contest anjuran UMIDANISH...
NAMA: NUR FATIN ADLINA BT MOHD FAHMI
UMUR:5 BULAN 3 MINGGU
Aku pilih gambar ni sebab gambar ni adalah hasil tangkapan aku secara candid.. memang totally candid la! sepatutnye anak aku senyum.. tiba2 bila aku dh snap, muka die jd camtu... dan muka adik aku tu pn adalah candid gak... kami satu family tergelak besar bila tengok gambar ni...

Nak cerita skit pasal blog2 sponsor ek............…

Fatin demam lagi lah..

Salam..

Hari ni masuk hari kedua fatin kene Selsema + batuk yang teruk jugalah.. Selamat demam tak sampai ke tahap panas yang melampau. Fatin dapat selsema ngn batuk dari umah penjaganye.. yang mana ada budak yang dah demam+batuk+ selsema kat sana.. so, berjangkit lah kat fatin dan budak lainnye.. kesian bila tengok budak yang sebaya fatin ni bila kene batuk.. sedangkan kita yang dewasa ni pun bila dah kena batuk, rasanye dah tak tentu arah, ni kan pulak baby yang baru beberapa bulan..

Semalam masa pergi klinik untuk dapatkan rawatan pun, doktor kata memang sekarang ni ramai budak kene demam bercampur dengan batuk dan selsema.. lelebih lagi di musim hujan ni.. Masa kat klinik tu, badan fatin dah tak panas sangat, cuma batuk je teruk skit.. so doktor bekal kan 3 jenis ubat utk demam, batuk dan selsema..

Sampai je kat umah, kami pun terus bagi fatin makan ubat.. haa..ni lagi satu masalahnye, sebab fatin agak susah skit nak makan ubat.. tapi aku sumbat gak kat mulut dia sampai die minum uba…

NEED HELP!

Salam..



Dear friends...



Really need your help!


Opis aku akan adakan jamuan sempena launching new MPV on 23rd & 24th NOvember ni.. so, aku sedang pening nak mencari katering yang boleh supply menu yang aku list kan seperti di bawah ni..

1- BBQ Kambing dalam 13-14kg, which is serve at our outlet, maknanye kena panggang kat opis aku..

2- Chickeng Wing 250 pcs. - serve at our outlet jugak

3- Satay 600pcs - serve at our outlet

4- ABC - serve at our outlet
5- Kari ayam6- BIhun goreng

For 100 pax

Those members blogger who know caterer or maybe doing a caterer service.. please do let me know ya... really fening lah bila pikir nak cari makanan yang mcm ni.. memandangkan bos aku cina, so die ada suggest kan katering cina yang die kata serve halal food, tapi di sebabkan aku ni yang jadi head untuk agenda2 pada hari berkenaan, tak kan nk ikut suggestion die kan??? eeeeeeee x sanggup aku nak tanggung bende yang was was ni.. so better aku carik sendiri makanan yang dah tentu dan sah keHALALannye.. lebih …

Schedule utk December 2009

Salam

This is just a short entry ya!!!

Memandangkan dah sampai ke penghujung tahun, cuti sekolah pun dah bakal nak mula.. jadinye, untuk pertama kali dalam hidup aku ni, hujung minggu aku untuk sebulan adalah sangat full.. dan dah di booking awal2 dah oleh planner2 yang tak berapa nak bertauliah hehehe..

Ok, start minggu pertama bulan december 2009..

****4,5 &6 hb disember - Bercuti Ke Sabah**** ****12 & 13 - Majlis walimah adik aku**** ****19 & 20 - Majlis walimah kawan aku dan akan mengantar pengantin ke Raub.**** ****25, 26 & 27 - Bercuti ke Pangkor****
Nampaknye segala aktiviti yang baru nak di buat terpaksa lah di awal kan.. atau di tunda ke lain tarikh...

Sekian dulu...short entry dari aku..

Fatin dalam walker

Image
Salam..

Fatin dah start walking.. emm tp guna walker sahaja ye, bukan berjalan sendiri lagi.. memang ajaib lah kalau fatin dah bleh berjalan kan?? awal sangat gamaknye.. Sebenarnye dah dekat sebulan gak aku ajar fatin duduk dalam walker, bukan apa.. senang untuk aku jugak, especially bila time nak buat kerja umah..sebab fatin sekarang ni dah lasak sangat dah.. kalau letak kat bawah, mau die jelajah seluruh ruang tu dan kutip2 segala bende yang ada kat lantai dan ngap.. haaa tak ke kes naya tu?? jadi, nak tak nak.. aku ajor gak ler anak aku duduk dalam walker ni. Duduk dalam walker ni pun die lasak gak..

Mula2 masa aku letak kan dlm walker dulu, die hanya berdiri je sambil kedua2 tangan pegang kiri kanan walker tu.. lepas tu die mula berjalan ke tepi dan kebelakang je.. nak kedepan die tak reti.. kelakar pun ada jugak bila tengok die dalam walker.. tapi skang ni fatin dah maju skit.. die dah pandai kedepan dah..

Bila aku letak kan mainan kat depan die, abis lah die jatuh kan semua mainan …

Entry khas..kecik ati waaaaaaaaa

Salam..

Waaaa... aku + imah kecik ati ni... **entry ini di tujukan pada zura dan ena.. ecewahhh... siap mension lagi hahahah:))** Kami berdua kecik ati sebab korang tak ajak kami gathering sabtu lepas waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... dah lah pegi makan kat korean restoran plak tu... waaaaaaaaaaaaa kami berdua kecik ati waaaaaaaaaaaaaaaaa kami berdua nangis waaaaaaaaaaaaaaaaaa Tunggu kitorang punye gathering plak, kalau ada yang bagi alasan, akan aku luku! huhuhuuh... siap korang.............!! sekian dari aku + imah yang sedih dan kecik hati ekekekekek

"Seindah Butterfly" Giveaway Kategori A

Image
Salam..


"Seindah Butterfly" Giveaway Kategori A
Aku di panggil untuk join giveaway ni juga.. tanda sokongan aku pada kawan bloggerku... Selain sokongan, aku juga nak menang hadiah..hehehehe.. untuk syarat2 dan butir2 penyertaan sila klik ke blog butterfly ni. Oh ye.. apa2 pun aku nak wish Selamat menyambut 2nd anniversary pada puan penganjur.. nak balik dari abu dhabi katanya... jangan lupa ole2 dari sana ye irma.. heheheh...


Segala syarat2 insyaallah telah pun aku settlekan..(mana yang x bape nak settle tu, tuan rumah tolong komen ye).

Ini lah gambar yang aku pertaruhkan untuk dapatkan hadiah dari giveaway ni.. mintak2 bleh menang lah.. bleh ke puan penganjur???ada can x saya menang ni?? heheheh Ok, ringkasan saat perkenalan aku dan hubby pulak.. Kami berkenalan pada tahun 2006, masa tu kami sama2 join group futsal, kenal2 + cintan cintun.. hujung 2007 kami bertunang.. pada pertengahan tahun 2008 kami sah bergelar suami isteri.. pada pertengahan 2009 lahirlah puteri sulung kami…

" Seindah Butterfly " Giveaway Kategori B

Image
Salam..

Dengan Lafaz bismillahirrahmanirrahim dan dengan rahmatNYA.. aku nak Join Giveaway ni ...
Sila lah klik ke blog cik butterfly pada sapa2 yang teringin nak join contest ni ye..

" Seindah Butterfly " Giveaway Kategori B
Aku taruhkan gambar ini...


Namanye Nur Fatin Adlina binti Mohd Fahmi
Umurnya 5 bulan 4 minggu..lagi seminggu je nak masuk 6 bulan
ok, ni gambar yang akan aku pertaruhkan.. pada aku gambar ni cukup cute n sangat comey sebab masa ni fatin baru pandai nak masuk kan jari2 dalam mulu die.. masa tu die hanya gigit 1 jari je, iaitu jari telunjuk.. + aku gunakan pic ini juga untuk wallpaper handphone aku..

SPONSOR HADIAH GIVEAWAY NI:- CUDA

Hadiah2 adalah sponsor dari CUDA yang mana setelah aku menjelajah, meneroka dan menatap sekalian genap barang2 yang di jual, aku rasa amat kagum dengan hasil kerja si pembuat baju tu.. cantik yang amat sangat pada pandangan mata aku.. emm antara yang aku suka adalah seperti di bawah ni.. Kepada tuan pemilik kedai a.k.a sponsor hadiah…

kek coklat kukus.. memang mudah!!

Image
Salam..

yeayyyyyyyyyy!! jadi lagi percubaan aku.. ni bukan 1st time buat kek, dulu2 masa belum2 kawin penah gak buat, tp tak menjadi sangat.. dah lepaih2 kawin ni tangan ni berhasil plak.. try buat je resipi yg aku ambil alhamdulillah terus jadikkkkkkk.. bestnye lah.. ni yang menambahkan semangat nak buat resipi yang lain ni hehehehe.. Semalam, kuar je opis aku terus tuju kedai runcit untuk cari bahan nk buat kek coklat ni.. kebetulan bahan2 die senang yang amat nak cari kan.. dan dengan perasaan yang berkobar2 betul.. siap2 masak utk makan malam, aku terus buat bahan kek dan bila kek tengah kukus, aku makan malam dulu.............. lepaih tu baru leh layan kek yang dh masak ni..

Ok, jom ikuti proses pembuatan kek yang senang ni. Resipi aku ambil dari mesra.net. meh klik sini untuk resipi.

ini bahan campuran serbuk koko, minyak @ butter, susu pekat aku lebihkan ,susu segar uht (aku guna susu ni, menggantikan susu cair dan gula. Di masak dengan api perlahan dan di kacau hingga larut (seb…