Posts

Showing posts from August, 2009

bertukar juadah..

Salam..

Rindunya pada masa dulu.. kalau dulu di tempat aku ni, hubungan antara jiran sangat rapat, tak ada hasad dengki, tak ada keji mengeji, tak ada busuk hati lebih2 lagi bila masuk bulan ramadhan, kami antara jiran tetangga akan bertukar2 juadah, aku pasti di tempak kalian semua pasti ada yang praktik kan cara ni kan??.. tapi sekarang ni dah tak ada semua tu disini.. masing2 dengan hal masing2, 'ko buat hal ko, aku buat hal aku'.
Mana yang silap agaknya.. mungkinkah peredaran angin? atau mungkin pertukaran cuaca? 'tak de kene mengena langsung'
Ingat lagi dulu, masa arwah mak masih ada.. bila masuk je bulan ramadhan, mak mesti tak lupa untuk hantarkan juadah yang di masak ke rumah jiran sebelah menyebelah. Biasanya aku dan adik2 lah yang akan jadi mangsa tukang hantar juadahnye.. tapi masa tu rasa malas membuak2, langsung tak ada rasa macam sekarang ni.. bila kami beri juadah pada jiran, jiran pula akan balas dengan juadah mereka dan tak ketinggalan juga yang beri beka…

Iftar kami semalam..

Image
Salam..

Semalam aku dan ahli keluarga berbuka di luar.. jadi nya aku tidak lah perlu memasak semalam.. relax skit. Kalau tidak memang tergopoh gapah nak balik kerumah dan siap kan hidangan iftar kami. Sebenarnya rancangan untuk berbuka di luar ni adalah rancangan last minit, yang mana tiba2 kakak aku plan nak berbuka bersama kami.. memandangkan dia pun malas nak masak, jadi die suruh aku cari tempat untuk berbuka di luar.. so, aku pun secara tak langsung menjadi kepala untuk mencari tempat berbuka kami semalam.. puas juga lah aku cari tempat yang dekat ngn rumah, sedap n harga nye yang boleh tahan.. Dan akhirnye, aku dapat tempat ini....

Ok, jom aku cite skit ek!

Tempat : Thaibase @ Groupbase Caterer di Bandar Sri Damansara.
Harga buffet: Untuk dewasa RM29.90 , untuk kanak2 RM15.90 sahaja. no extra tax ya!
Antara juadah die : Satay, mee hoon goreng, loh mee goreng (chinese style) , Lauk ayam ( 3 jenis masakan ), daging (2 jenis masakan), ikan (3 jenis masakan), udang (masak lemak & mas…

Owh penjual di Bazaar ramadhan..

salam..

Dah nama pun bazaar ramadhan kan? macam-macam jenis makanan ada.. cakap je nak ape, dari makanan yang berat sampai lah yg ringan2, semua ada.. Pada yang tak sempat nak memasak tu, dah pastinya bazaar ramadhan lah tempat untuk mencari bahan santapan masa berbuka puasa nanti. Bila ke bazaar ramadhan ni, mata memang akan jadi rambang serambang rambang nye.. itu nak, ini nak.. nafsu mengalahkan segalanya.. dan bila sebut pasal bazaar ramadhan ni, rasanya memang banyak tempat ada buat bazaar.. dan time2 ni, orang yang tak pernah menjual pun akan turut serta meniaga. Almaklum lah, nak tambahkan pendapatan...

Tapi yang aku tak berapa puas hati dan tak berapa berkenan pada peniaga2 ni adalah kerana dorang tak concern tentang makanan yang dorang jual.. Pernah sekali tu, adik aku ke bazaar untuk beli kuih buat berbuka puasa, aku suruh die beli kuih seri muka.. memang kuih ni menjadi kuih fav kami bila time2 berpuasa ni.. nak di jadi kan cerita, yang pergi beli kuih tu pulak adik lelaki a…

Kuih Raya..

Salam semua..

Wah, nampak nya pada pembikin kuih raya pastinya bulan ni merupakan bulan yang paling sibuk untuk mereka.. mana taknya tempahan dah pun mula di keluarkan sebelum puasa lagi.. sana sini orang bagi sampel kuih raya dan tak lupa juga pengeluar atau pembuat kuih raya secara besar2an.. di shopping2 complex pun dah berlambak aku tengok stock2 kuih raya..tak tahu lah bila dorang ni start buat kuih2 tu kn..

Bagi aku, memang setiap tahun aku hanya jadi pembeli kuih raya, sebabnya aku memang tak reti nak buat pun. Resepi dah berlambak aku cari dan ambil, tapi sampai ke hari ini aku tak mencuba pun resipi2 tu. alasan aku untuk tak mencubanya adalah kerana sebelum ni aku pernah sekali buat biskut raya, memang bersemangat sangat masa tu nak hasilkan biskut raya sendiri.. malangnya, biskut tu tak menjadi.. bukan masalah tak sedap ye.. tapi biskut yang aku buat tu keras macam hape ntah.. rasanya kalau baling anjing, sure aku kene kejar heheheh...

Kalau nak buat biskut raya sendiri pun, ak…

Selamat Hari Lahir untuk diri aku!!!

Image
Hari ini hari lahir guwe... tambah seangka lagi umur aku. Pejam celik, pejam celik.. dah masuk ke umur yang baru pun.. nak tahu berapa?? 28 tahun je..

JOM NYANYI BERSAMA2 AKU!!

Allah selamat kan aku.. allah selamat kan aku.. allah selamat kan aaaaaaku.. allah selamat kan aku!!

Slamat hari lahir... slamat hari lahir.. slamat hari lahir chugie.. selamat haaariii laaaahirrr...

Ok memandangkan hari lahir aku untuk tahun ni jatuh pada bulan ramadhan iaitu 22hb August 2009 bersamaan 1 ramadhan, jadi sambutan hanya di buat waktu berbuka puasa nanti ye..

Sebenarnya semalam hubby dah awal2 buat surprise dengan membelikan aku kek... petang semalam bila die sampai je umah, tengok2 die dah siap2 belikan aku kek.. aku plak buat2 tak tahu and tanya kek tu untuk apa heheheh.. emm memang tangkap syahdu sangat bila hubby surprise kan kek tu.. dan kek tu pulak memang my fav cake! pe lagi kan kalau bukan cheese cake dari secret recipe...!! sungguh tak sangka betul yang hubby akan buat surprise tu.

Inilah die …

Salam Ramadhan..

Image
Salam semua bloggers..

Insyaallah, tak berapa hari je lagi kita akan sampai ke bulan Ramadhan.. bulan yang penuh dengan keberkatan.. Alhamdulillah juga, bersyukur pada yang maha esa, semoga kita dapat merasai sekali lagi bulan ramadhan ni.. sebenarnye dah terasa bahang ramadhan.. dan setiap kali masuknya ramadhan, hati aku akan terusik hiba.. kenapa?? aku sendiri pun tak pasti..

apa pun, aku nak ucapkan SELAMAT BERPUASA PADA SEMUA MEMBER BLOGGER, AMPUN MAAF AKU MINTA DARI KALIAN SEMUA, SEKIRANYA TERDAPAT KESALAHAN AKU SELAMA BERBLOGGER NI.. AKU PUN AMPUN KAN KESALAHAN KORANG YE!!


Pesanan aku,

Jangan lupa baca niat puasa..


Jangan membazir ye masa nak beli juadah berbuka..



Sama-samalah kita memperbanyakkan lagi ibadah2 sempena bulan yang mulia ni.. moga kita semua mendapat rahmat dariNya.. amin..

p/s: kali ni aku berpuasa dengan baby.. hope die tak banyak ragam..

Ada contest lagi??!!

Image
CONTEST JOM PAKAI SHAWL!!!


Wow.. makin banyak contest nampaknye wahai bloggers sekalian.. semuanye menarik2, hingga aku pun tertarik nak menyertai contest2 tersebut. Tapi masa tak mengizinkan untuk aku sertai semua.. mungkin mana yang dah tersedia ada, akan aku join contest2 tu..

Ok, ni antara yang terbaru aku dapat ye. Contest JOM PAKAI SHAWL.. NAK JOIN KE? moh ler klik kat link ni CONTEST JOM PAKAI SHAWL . Segala syarat penyertaan, boleh di lihat dalam tuan punye blog berkenaan ye.. aku pun baru je kenal2 ngan pemunya blog tu.. dan insyallah akan turut serta dalam contest yang di anjurkan.. mane tau rezeki dapat hadiah yang banyak tu heheh.

nanti akan aku update penyertaan aku ya! baru tadi g cari shawl...hahahah.. sebenarnye tak tau pun nama tudung ni SHAWL.. yang tau selendang je.. emm, kurang pengetahuan betul lah aku ni..

Contest Jom pakai Shawl..Penyertaanku!!

Image
Salam.. Aku pertaruhkan gambar ni.
Nak cerita skit pasal gambar ni ek.. 1stly, tudung ni baru je aku beli dan buat pertama kalinye aku pakai jenis tudung yang sebegini hari ini ye.. ( arini pakai g keje tau! ) sebelum ni memang tak pernah pakai pun sebab rasa cam lain je muka aku bila menggayakan tudung ni. Jadi hari ini aku memberanikan diri untuk menggayakannya di khalayak ramai..
Syarat Penyertaan: Mudah sahaja

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang mengetahui atau terjumpa atau terbaca atau terikut atau sebagainya mengenai blog ini

2. Sudi menjadi FOLLOWER di blog ini (sukarela ye...bukan paksaan tapi kena...hehehe...)lepas abis contest nak remove dari jadi follower pun, terpulanglah...kan saya dah kata tiada paksaan tapi kena... - SETTLE

3. Add kan LINK blog ini dekat blog memasing. - SETTLE

4. Jadikan contest ini sebagai STICKY MODE sehingga 27 Ogos 2009 agar senang saya nak review mereka yang menyertai contest ini. - SETTLE

5. Add kan banner contest di side bar blog memasing. SETTL…

BLOG AKU WAAAAAAAAAAA!!

WAAAAAAAAAAAAA APA DAH JADI NGAN BLOG AKU NIH??? TOLONG!! TOLONG!!

KORANG SEMUA.. BLOG INI MENGALAMI SEDIKIT GANGGUAN TEKNIKAL.. MASIH LAGI DALAM PROSES MENGEMASKINI DATA2 DALAM NI.. SO, HARAP BERSABAR YE. AKU SENDIRI PUN TAK TAU APA MASALAHNYE.. MUNGKIN ADA VIRUS YANG DAH MENYERANG BLOG NI.. EEEEEEEEEEEEE.. SEDIH LAH PULOK!

Jom tengok kasut fatin

meh kat link ni.. ek.. cantik tak kasut baby fatin ni??? BLOG FATIN

'Contest Before & After Makeover'

Image
STICKY MODE!!


Aku baru je dapat contest ni.. saja nak join.. suka2..

Korang nak join ke??? klik kat sini . Jangan segan2 ek!

Gambar sebelum.. ni memang tak pakai langsung make up ye..

GAMBAR SEBELUM


GAMBAR SELEPAS DI MAKE OVER


Gambar ni masa aku kahwin pada July 2008.. Majlis bertandang ke rumah lelaki.. aku memang berpuas hati dengan make up ni.. siap recommend pada kengkawan dan adik lagi..

Fresh juice..

Image
Salam sume..

Sapa suke jus buah??? angkat tangan...!! heheheh macam aku nampak je korang angkat tangan tu..

Aku memang penggemar jus buah, kalau ade kelapangan, biasanye aku mesti akan buat jus buah ni untuk diminum.. almaklum lah, sejak ada juice extractor ni, kerja memang sangat mudah.. selain tu, kalau keluar makan pun, biasanye aku akan pesan jus buah sebagai penghilang dahaga, tapi tak lah sesedap macam yang kita buat sendiri kn??

Hari ni aku cam rasa rajin skit kot, sebab tu lah nak buat jus buah ni.. biasanya aku cuma gunakan 3 atau 4 jenis buah atau sayur.. antaranya epal, oren, tembikai, carrot dan tomato.. tapi di sebabkan bahan tak cukup, aku hanya guna epal, oren dan carrot je.. selain tu, kita bleh jugak nak campur nenas, timun, batang saderi, dan banyak lagi lah.. kalau nak cerita kat sini, sampai esok pun tak habis kot.. :D

Jadi, di bawah ni antara bahan yang aku gunakan untuk dapatkan jus buah..

Carrot yang dah di buang sedikit kulitnye, dan di basuh bersih.. letak carrot …

Hari ini punya cerita

Image
Salam..

Ye... hari ini aku tidak bekerja.. Kenapa?? MALAS!! MALAS!! MALAS!! memang malas sangat nak ke opis.. sebenarnye dari semalam dah rasa malasnye nak kerja, jadi aku plan dengan adik perempuan aku untuk ambil cuti hari ni.. Lagi pun ada beberapa perkara yang nak di selesaikan.. Perkara yang dah tertangguh sejak aku sarat mengandung, sampai lah selamat melahirkan dan habis berpantang ni. Jadi aku ambil peluang cuti hari ni untuk settle kan perkara tu.. Tapi Malangnya, tak juga settle2.. entah bila nak habis pun aku tak pasti.. dah fed up sebenarnya menunggu.. Rasa nak ku maki hamun pihak2 tersebut dek kerana terlalu geram + marah + tak puas hati dengan kerja pihak2 tersebut tu.. Makan gaji buta je lah korang ni.. tak reti ke nak proses bende tu cepat ha???? eeeeeeeeeeeeee tersangat lah sakit hatinya!!

Ok2.. tak nak dah ikutkan hati yang marah ni.. sbb bukan ni yang aku nk sampaikan di dalam ini entry.
Sofa yang aku beli khas untuk fatin..…

Peria

Salam..

Kali ni aku nak cerita tentang peria.. Nampak perkataan peria tu pun dah boleh buat muka kita mencebek dan mulut rasa pahit kan??.. belum lagi memakannya..hehe.. Aku pasti ramai antara kita yang tak suka makan peria dek kerana rasanya yang pahit, kurang enak dan rupanya yang kurang menarik serta tak mengiurkan.

Dulu, aku juga berpendapat yang peria ni tak sedap, pahit dan memang bukan makanan pilihan aku. Tapi selepas aku mulakan memakan peria semasa dalam berpantang dulu, hingga sekarang aku memilih peria sebagai salah satu sayur kegemaran aku dan bila ada kesempatan ke pasar aku pasti akan membeli peria untuk di jadikan santapan kami sekeluarga.

Nak tahu bila aku mula suka makan peria?? emm.. masa tu aku masih dalam pantang di rumah mertua, satu hari mak mertua aku tanya samada aku makan peria ke tak, aku jawab tak. dia tanya kenapa?? aku jwb pahit sangat..x sedap!. Masa makan tengahhari, aku tengok peria yang mak mertua aku masak dengan cara salutan tepung rangup tu, aku rasa…

Fatin meragam pagi ni..

Salam..

Aku sedang mengantuk saat ini.. kenapa?? sebab pagi2 fatin dah buat ragam.. aku tak salah kan dia pun, tapi kesian sgt kat dia.

Pagi, jam 4 lebih fatin dah bangun, mulanya tak menangis pun..cuma merengek macam nak menyusu.. sambil baring, aku susukan die.. lepas tu aku rasa mcm tak selesa, lagipun takut aku tertidur masa menyusukan die dan takut die lemas, jadi aku pn bangun untuk duduk menyusukan.. bila aku sua kan je ke mulut die untuk di susukan, die mula menjerit dan menangis. Selama ni, tak pernah lagi fatin buat perangai macam tu.. aku cuba bawak die berdukung untuk redakan tangis die, tp still jugak x jalan. Kemudian aku pas fatin kat hubby, mane tau die bleh senyap bila ayahnya dukung, tapi tetap sama jugak..tetap menangis. Penat jugaklah kami pujuk dia dan cuba beri susu botol, dan siap bwk berdukung kat ruang tamu, tapi tetap jugak tak henti tangis die.

Aku cuba rasa perut dia, macam kembung skit, kemudian aku sapukan minyak angin yu yi.. dan cuba urut2 skit perut die …

Bawa fatin cucuk

Salam..

Semalam aku dan hubby bawa fatin pergi cucuk untuk yang ke 3 bulannya.. sepatutnya kami bawa fatin selasa, 11/8/2009 sebab masa tu baru genap usia dia 3 bulan, tapi di sebabkan kami berdua bekerja, jadi kami fixed appoinment dengan doktor pada hari ahad. Lagipun aku risau kalau2 fatin akan demam lepas cucuk. Untuk umur 3 bulan ni sepatutnye fatin kene suntikan hep B lagi, tapi memandangkan pada umur die 2 bulan hari tu die tak dapat suntikan 3 serangkai, jadi doc bagi suntikan ni pada umur 3 bulan ni. maknanye suntikan yang sepatutnya fatin dapat untuk umur dia 3 bulan akan di beri masa umur die 4 bulan nanti.

Seawal jam 8 pagi kami dah bersiap untuk ke klinik Pakar Putra sebab risau kalau ramai sangat patient yang datang. Sebelum ke klinik, aku n hubby sempat bersarapan dulu, kemudian baru kami ke klinik. Masa ni, orang pun memang dah ramai. Kami dapat giliran yang ke 7. Lama jugalah kami menunggu sebab doc bz skit pagi2 kene mengadap duty kat PMC.

Lepas buat pendaftaran, kami…

JOM VOTE!!

Salam...

JOM VOTE FOR LESS SUGAR!!!

Pastinya sekarang ni orang ramai dah mula tercari2 gula kan?? pegi kedai ni, tak ada. Pegi pasaraya pun dah abis gak.. so macammana?? haaa.. apa kata kita pulak boikot gula, biar orang yang sorok kan gula tu plak rasa tak ada orang datang nak beli gula die. Lagi pun bagus apa kalau kita kurangkan pengambilan gula dalam makanan kita.?? boleh kurangkan penyakit kencing manis dan penyakit2 yang seangkatan dengannya.

Tentang penjual gula ni pulak, aku rasa dorang ni saja simpan gula sebab kan dah nak masuk puasa, lepas tu hari raya plak nanti. Jadi mereke2 ni saje lah simpan gula2 tu supaya bila dah orang ramai tercari2, dan harga gula di naikkan dapat lah dorang makan untung lebih hasil dari kenaikan harga gula. Emm..memang tak berhati perut betul.

Rasanya, keadaan sebegini memang dah biasa berlaku bila tibanya sambutan perayaan, lebih2 lagi sambutan hari raya dan tahun baru cina. Mula lah masuk tajuk utama berita yang negara kita menghadapi kekurangan be…

Hubbyku memasak..

Image
Salam..

Semalam kerana keletihan yang amat, aku tak de lah memasak untuk makan malam kami, lagi pun memang rasa malas nak masak. Mulanya aku plan nak ajak hubby untuk makan di luar je, tapi die pun rasa malas nak keluar dan fatin pula dah lena, jadi aku tanyalah hubby, nak makan apa malam ni, die pun jawab makan maggie je lah. Aku plak ambil kesempatan ni buat permintaan kat hubby untuk suruh die masak maggie tu, selamat die nak masak, agaknye mood die baik kot smlm heheh. Hubby aku ni bukan lah teror sangat bab2 masak ni, setakat maggie dan nasi goreng tu bleh lah kot. Buat masa ni aku tak pernah lagi cuba masakan die yang lain selain dari maggie ni je. Bukan senang sebenarnye nak suruh die masak heheh..

Ini lah die 2 bungkus maggie yang menjadi santapan kami malam tadi.. (aku makan skit je k, x leh makan maggie sangat, tak bagus tau!). Maggie ni memang biasa ada kat rumah sebagai stock kalau2 rasa malas nak memasak atau teringin nak makan maggie, tapi bukan selalu ye..

gambar atas.. …

Buang anak..

Salam..

Aku sedih, sedih yang amat dengan sikap manusia yang tak berotak, kejam dan b****h ni.. di beri akal untuk berfikir, tapi tak di gunakan dengan betul. Diberi perasaan, tapi tak tahu nak merasa. Di beri cukup segalanya, nyawa, makan, pakai, tempat tinggal, pelajaran, tapi tak juga reti nak menghargai dan menggunakan sebijak2 nye.. Apa nak jadi lah dengan dunia sekarang ni? Dah tak ada ke sifat keperimanusiaan?? arghh.. geramnye lah hati aku saat ni.

Pagi tadi, aku sempat membaca sepintas lalu berita dalam akhbar METRO yang berkisar tentang kes buang anak. Seorang pelajar sekolah menengah melahirkan anak di sekolah dan anak tersebut mati kerana lemas diletakkan oleh pelajar berkenaan didalam beg sekolahnya.

Nauzubillahhiminzalik.. berderai air mata aku mengenangkan nasib si bayi yang lahir dengan berat 3.6kg yang aku rasa cukup sifatnye. Tapi dengan mudah ibunye membiarkannye lemas dalam beg sekolah macam tu je.. aduh... tak dapat aku bayangkan bagaimana sedihnya bayi kecil tu, tat…

owh Cempedak goreng!!

Image
Owh...cedapnye lah bila tengok buah cempedak kat atas tu. Terliur pula rasanye bila tengok buah yang dah di goreng rangup tu, tapi apakan daya aku masih lagi dalam zon berpantang dari memakan makanan yang berangin. waaaaaaaa cedihnye..memang dah teringin sangat ni huuuu.

Sebenarnye, cempedak adalah salah satu makanan kegemaran aku, tak kira lah cempedak yg dah di goreng atau yang masih mentah (x di goreng). Memandangkan sekarang ni musim buah tengah rancak melanda sebahagian pelosok corok kampung dan buah ni salah satunya, jadi mata ni memang senang je nampak buah2 cempedak yang memang tengah banyak bergayut di dahan2 pokoknye.. eee geram je rasanye bila nampak dek mata ni.

Kebiasaannya, buah cempedak ni di goreng rangup dengan menggunakan tepung beras dan campuran2 lain yang merangupkan gorengannya di samping ada yang menjadikan biji buah cempedak ini sebagai salah satu bahan masakan lain seperti di goreng atau di buat masak lemak cili api. Aku tak pasti samada korang pernah mendengar…

Terima Tag lagi

Image
Dapat award memang best, tapi nak kene buat keje lah sikit.. ok, bawah ni kerja yang aku dapat:-

1st of all - kepada y kene tag, mcm biasalah copy badge " Vespa Blogger Award Friendship" di atas untuk di letakkan di blog anda.... - OK DONE (tu kat ateh tu)- 2ndly - Link / Ceritakan kembali siapa yang memberikan award nie kepada anda - iman - aku dapat dari budak tecik ni, ibu die sebenornye yang suh buat, tp ibu die letak name anaknye 'iman' lak huhuh.. x aci betul. 3rdly - Setiap blogger mestilah nyatakan 10 fakta dan hobi anda -Tentang aku???- seorang perempuan, seorang isteri, seorang ummi, simple, suka ketawa, lemah lembut, suke senyum, suka berblogger, suka makan dan minum. Lastly - Anda perlu pilih 6 penerima award & seterusnyer nyatakan nama anda di blog anda.... Dengan segala hormatnye aku beri award ni pada yang sudi menjengahkan diri untuk lihat blog ni. Terima kasih daun keladi ye!

Diari Ramadhan Rafiq..

Salam



Aku pasti ramai yang pernah tonton rancangan ni kan? dan pastinye korang juga menyukainya, macam aku gak, memang sangat menggemari drama ni. Boleh dikatakan satu family aku suka tonton cerita ni yang hanya akan di siarkan dalam bulan ramadhan.


Sebenarnya, baru beberapa hari lepas adik aku buka cerita pasal drama ni, katanya ade ke tidak agak nye siri baru drama ni keluar untuk ramadhan kali ni, sebab biasanya tv3 akan keluarkan 'gazet' (iklan tentang drama ni ) bila nak sampai bulan puasa. Tup tup, pagi tadi tv3 keluarkan ulangan drama siri yang kedua (tahun kepas punye cerita), macam tau2 lah pulak..memang satu kebetulan betul lah.

Rasanya tak payah lah aku ceritakan sinopsis drama ni sebab aku pasti ramai yang tahu jalan ceritanya. Antara watak yang aku suka adalah watak rafiq tu sendiri, budak lelaki yang berdarah kacukan yang memang fasih berbahasa melayu. Watak rafiq dan sepupu2nya yang sedikit nakal dalam siri pertama memang buat aku rasa teruja sangat nak menonton se…

Dinner @ Cinnamon Restaurant One World Hotel

Image
Salam..

Jumaat lepas aku ada dinner di One World Hotel yang terletak di sebelah One Utama. Hotel baru yang boleh dikatakan antara hotel yang agak mahal juga lah. Dinner ala buffet di Cinnamon restoran ni aku yang incharge, tapi bukan aku yang bayar ye. Dua orang staff aku dapat durian runtuh dari HQ perodua, jadi dorang share duit untuk belanja semua staff makan buffet kat restoran ni. Jadi aku sebagai head, telah mencari restoran ni sebagai tempat dinner kami.

Restoran ni memang cukup eksklusif, lihat saje lah pada namanye, dan kawasannye. Harga untuk buffet ni pun boleh tahan juga dan makanan die pun sedap, cuma pilihan makan tu tak banyak yang macam aku sangkakan. Mungkin harga yang di tetapkan tu bukan base kepada makanan yang di hidangkan tapi more to nama hotel tu kot. Dari pengalaman aku menikmati makanan buffet di hotel, biasanya mereka akan hidangkan sekali air2 jus atau pun minuman manis yang lain. Tapi di sini dorang hanya sediakan kopi dan teh saje disamping air kosong. Kala…