My Lovely Followers

Google+ Followers

Friday, October 31, 2008

Bosannye..

Arghh.. bosannye.. tak tahu nak buat ape dah ni.. Koje dah tak ade nk di buat, pastu tahap kemalasan pun dah semakin bertambah. Nak ngadap pc ni pun satu halnye.. huarggggggggggggggggggggg... ni ntah kali yang keberape lah aku menguap kat depan screen pc ni. Gaknye, kalu lah Pc ni bleh berkata², mau di kutuknye aku sebab asyik menguap je dari tadi.. paling koman pun mungkin di suruhnye aku balik je umah tido kui kui kui..

Pelik gak lah.. nak kate business company ni tak bagus, rasenye bagus lah jugak.. dah menimbun fail kat sini, tapi nape lah aku rase macam dah tak ade keje nak buat ni?? erghhhh.. insuran?? dah siap dah.. register?? pun dah siap.. emm pe lagi nak buat ni? nak balik umah?? tak boleh pulak..kang kene potong leave (eee..rugi..rugi..). pikir jap pe lagi keje yang tak di buat ek?? emm..x de.. adoii.. malehnye nak merapu merapan ni.. GTG lah.. daaaaaaaaaaaaaa...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

It's NEW..!!

it's New.. and become new soon!!

See my new blogskin..??? ergh.. ok than nothing-lah.. I try to find something unique and creative templates for this blogs.. but still can't get it.. arghh.. letih arrr.. i'd try to search many site of blogskin and template, but there is nothing make me interested to use it. Lastly, i'll find this skin on the BLOGGER template. Easy...

HAVE FUN WITH MY NEW SKIN ek..

p/s: still finding something new for this blog! Just wait yah!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, October 28, 2008

Check Up kat Klinik Kerajaan @ Swasta

Salam..

Arini untuk pertama kalinye aku g buat check up kat klinik kerajaan. Sebelum2 ni aku buat check up kat klinik swasta je. So arini, awal2 pagi lagi aku dah kuar umah untuk ke klinik tu, sebab klinik pun buka kul 8.00 pagi. Actually x lah jauh pun, dekat je ngan umah, x sampai 10 minit dah sampai kat klinik n orang pun x ramai lagi mase aku sampai tu.

Sebenarnye bukan nk cerita aku g klinik arini, tapi nk minta pendapat dari kengkawan yang penah ngandung.. walaupun dah tanya banyak pihak gak, tp still confius lg sbb banyak tul percanggahan. Almaklum lah..aku ni ngandung anak pertama, banyak bende yg x tau, n bile dah bertanye tu, banyak pulak pendapat2 dan saranan2 yang bercanggah n berbeza.

So seperti yang sedia maklum, rasenye pemeriksaan untuk ibu mengandung ni same je kat mane2 pun, sameada di klinik kerajaan mahupun di klinik swasta. Tapi ade segelintir pendapat dari kawan2 yang suruh aku buat jugak check up kat klinik kerajaan, alasanye kalu sebarang komplikasi pada ibu atau kandungan nanti senang nk refer ke hospital. Dan ade pulak pendapat yang kate, x payah pegi klinik kerajaan pun xpe gak, asalkan kite dah ade buku rekod pemeriksaan yang di buat setiap bulan n setiap temujanji tu pun dah cukup. So bagi aku yg masih x de pengalaman dengan bende2 camgini, tertanye2 n musykil gak, patut ke aku pegi ke kedua2 klinik atau aku kne tumpukan pada satu klinik je? iaitu klinik swasta, memandangkan aku akan bersalin di klinik swasta. Fening lah..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, October 25, 2008

Dah 12 minggu..

Salam..

Arini usia kandungan aku dah pun masuk 12 minggu ( mengikut pengiraan doktor lah ). 2 Minggu lepas mase buat pemeriksaan kat klinik, Doc kate kandungan aku kecik dan berat aku x cukup lagi. So die nasihatkan supaya aku makan sebanyak yang mungkin. Tapi rasenye, aku dh makan banyak dah.. muntah pun dah kurang sekarang ni. Mase buat pemeriksaan tu, doc beritahu yang ketulan darah pada kantung kandungan aku dah pun xde, alhamdulillah..aku bersyukur sangat2. Sebelum ni memang aku rase risau dan boleh dikatekan ari2 tanye kat orang tentang masalah ni. Walaupun doc kate x terlalu serius, sebab aku pun x de 'Bleeding', tapi doc nasihatkan supaya aku x terlalu aktif dan kena banyakkan makan n minum air secukupnye. Doc pun supply ubat kuatkan kandungan untuk aku makan selama 2 minggu. Memang aku x penah mis makan ubat tu sebab aku x nak pape jadi kat kandungan. Aku memang bersyukur sangat sebab buat mase ni x de pape perkara buruk jadi kat aku n kandungan.. harap2 lepas ni pun tak ade masalah lah.

Selama mengandung ni, macam2 gak lah perubahan berlaku terutama pada emosi. Kadang2 tu rs nk marah sangat2, kadang2 rase nak nangis je.. dan kadang2 tu rase kecik hati sangat2.. ee macam2 rase lah, tapi yang pastinye perasaan ni memang cepat tersentuh. Makan pun dah mule memilih.. kena ikut tekak n selera, kalu tak kena dengan tekak, alamatnye aku x makan lah.. dan perut pun akan masuk angin. Bile dah masuk angin, muntah lah jawabnye.. Jadi sekarang ni, aku kene pastikan yang perut sentiasa terisi, dan aku kene makan ikut mase yang ditetapkan (tapi dengan kuantiti yang sikit sekadar alas perut je) untuk mengelakkan dari muntah, sebab mase mengandung ni rasenye angin memang mudah masuk.. Doc pun nasihatkan macam tu gak. Penah sekali tu aku kene marah dengan doc sebab mase mula2 aku buat pemerikasaan dulu, aku muntah dengan teruk dan x makan langsung, doc tanye sameada aku makan ubat muntah tu atau x? aku jawab x. aku siap bgtau doc lg yang aku takut nak makan ubat muntah tu sebab de bahan chemical, last2 aku kena marah ngan doc, die kate, memanglah ubat de bahan chemical, semua ubat ade, tapi ape yang doc bagi n suruh makan, awak makan jelah.. terus aku terdiam jap, heheh lawak je aku rase, tu ar mengong sangat sesuke je bg alasan camtu. Tapi pastu aku makan lah gak ubat tahan muntah tu, tapi x lah selalu. Bile aku muntah dengan teruk dan x masuk langsung makanan, baru aku makan ubat tu. Setakat muntah sikit2, aku x kan makan sebab aku tetap takut. Sekarang ni aku hanya makan Acid Folic untuk kandungan dan aku banyakkan makan buah-buahan dan roti. Sayur aku kureng skit nk makan, x bape berselera lah.. dan satu lagi aku suke makan salad campur buah yang macam kat Pizza Hut tu. Bile rase nk makan salad je, aku akan pegi ke pizza hut. Senang, cepat dan mudah..terus ngap je masuk mulut.

Bab masak memasak pulak memang aku dah boleh masuk kedapur dan masak cam biase, cume kadang2 tu bile badan terasa letih sangat aku akan suruh adik tolong masak. Kadang2 tu bile aku masak pape makanan pun, selera makan aku akan ilang. Alamatnye adik aku lah yang jadi mangsa kene masak supaya aku boleh makan, tak pun kuar makan kat kedai lah jawabnye. Macam2 kan perangai orang mengandung ni.. agaknye mase ni lah kite boleh bermanja kat suami, adik beradik dan ahli keluarga lain.. dan mujur jugak dorang semua memang memahami dan x banyak ' songeh'.

Emm.. gaknye ape lah yang akan terjadi kan? Orang kate perubahan kat atas tu hanya sedikit je, dan baru kecil-kecilan je.. Masih de banyak perubahan besar dan drastik yang bakal berlaku dan bakal aku tempuhi.. semoga aku dapat tempuhi saat2 mengandung ni dengan selamat dan jaya nye heheh:D.. Tak sabar nak tegok perut sendiri besar dan scan baby dalam perut ni. Hubby pun fikir yang same gak.. ari2 tanye aku camne lah gaknye rupe bile perut aku ni besar. Aku hanye gelakkan je, sebab tak tau nk jawab ape :)

K lah.. till next entry ek.. daa dlu.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, October 22, 2008

Dinner Hari Raya @ Grand Millennium Hotel Kuala Lumpur

Dinner Raya??? emm.. nampak best kn? tp bukan lah dinner opis aku, tapi dinner raya opis hubbyku.. Aku ni numpang sekaki je dinner raya orang huhuhuhu.. Jangan harap lah opis aku nk buat jamuan hari raya. Sebabnye?? staff opis aku sume cine, so untuk dinner opis aku, tunggu ler tahun baru cine nanti. Dinner ni diadakan sempena open house opis hubby, DPS company, syarikat Oil & Gas.. agak2nye korang familiar ke ngn name company tu? Rasenye x kot..kn??? sbb aku sendiri pn x penah dengar ihik..
Seawal pukul 6 petang hubby dah ajak gerak ke temp
at ni, almaklum jalan kat Kl ni kan jem teruk.. lagi pun hubby kene tolong staff2 lain untuk pastikan dinner ni berjalan lancar. Tapi rasenye hubby aku bukannye menolong pun, tapi lebih kepada buat lawak kat depan counter reception. Dinner yang diadakan di Ballroom hotel Millennium ni pertama kali diadakan dengan besar n meriahnye oleh syarikat ni. Sebelum ni dorang hanye buat dinner kecik n khas untuk staff je. Tapi tahun ni, agaknye rezeki bos die melimpah ruah dan mungkin gak rezeki aku kot, jadi mereka pun invite spouse n family sekali untuk memeriahkan makan malam sempena hari raya ni. Memang best sangat bile dapat kenal dengan rakan2 hubby, dorang semua memang peramah, dan senang nak join dorang.. Dan yang paling buat aku teruja sekali mase join dinner ni bukan lah tempat atau makanan die, tapi MC untuk dinner mlm tu.. Aku memang suke sangat dengan die.. dah lah tiap pagi dengar celoteh die kat radio, dan arini..akhirnye mate ku bertentang mate dengannye.. emm sape lagi kalu bukan KAK ENGKU... atau sekarang ni lebih famous dengan gelaran KAK NORA (dalam cite takbir suci - aku x penah mis ketiga-tiga episod cite ni, best banget tu!!) Malam tu memang gamat dengan celoteh n lawak dari kak engku. Banyak surprise2 yang memang menyakitkan hati ( tp still heppening ok..) dari kak engku n kengkawan die. Memang gamat sesangat suasana kat sane, dan aku sememangnye rase amat amat amat puas hati dengan dinner tu. Hope tahun depan dapat lah aku tumpang sekaki lagi untuk makan free..

Nampaknye tahun ni sume staff DPS akan tersenyum lebar lah.. sebabnye?? bos beso dah pun buat announcement yang dorang akan dapat bonus hujung tahun.. Aku pun ape lagi, dan dan sound hubby, "kite share2 ek bi..??" hehehe.. bestnye... bleh lah aku mintak tut...ihik.. Sure suami aku pening kepala nanti bile dapat bonus.

Mase ni dalam keta lg.. otw ke sana, hujan plak turun.. lebat plak lepastu.. cantik pulak aku tengok kampung kundang ni bile dalam gambar heheh.. - korang setuju ke x?-

Aku tengah makan untuk kali yg keberapa nth.. bufet lah katekan.. belasah jelah selagi ade..makan free tu.. Layannnnnnnn

Tu dia..Kak engku baru nk mulekan persembahan. Bleh tahan gak suara die mase nyanyi lagu raya.
Amboi bi..bukan main g ek?? posing skit2 sudah.. manisnye kak engku..


Ni lah orang kuat untuk dinner malam tu.. dorang ni dh bertungkus lumus dari pagi, sampai ke malam.. pe pun, tahniah untuk korang sume.. Dinner ni memang best.


Aku pun x lepaskan peluang untuk bergambar ngan k.engku gak.. Peluangkan hanya datang sekali.??

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, October 20, 2008

Hari Rayaku - Aidilfitri 2008

Salam...

Hari raya tahun ni aku sambut dengan meriah sebab tahun ni merupakan tahun pertama aku beraya sebagai seorang isteri.. dan yang paling mengembirakan aku dan suami, raya tahun ni aku dah pun berbadan dua.. rezeki tahun 2008 kot, dapat jadi isteri dan bakal jadi ibu insyallah. Walaupun entry raya ni lewat skit dr tarikh yg sepatutnye, yang mane syawal pun dah tinggal bape ari je lagi, tapi sekurang2nye dapat gak aku abadikan sebahagian gambar kenangan di pagi 1 syawal aritu.


Aku dan Mr hubby.. ceria tak muke ktorg berdua? Baju pun sedondon..

Family akak aku.. meriah kan dorang dengan baju merah yang sedondon. Dari kiri : Zarif Azfar, Abg Zaini (Abg ipar), akak, Nurzahirah dan Zaid Afwan. ala tomeinye zahirah senyum camgitu.. len kali bergambar pandang camera k my dear gegirl..
Ni plak family akak angkat aku. Memang dah lame kenal ngan die, sampailah jadi anak angkat arwah mak. Boleh dikate kan selang setahun dorang akan beraya dengan kami. Dari kiri: Auni, K.linda, Cha, dan Akmal.. sweet nye..


Ha.. ni gambar aku dan familyku.. sume ade kecuali abang aku. Die mmg suke asingkan diri, terutama bergambar, kirenye die ni ala2 x suke enterprem lebih ar..

Sekian dlu... Salam Aidilfitri..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi