Posts

Showing posts from September, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Image
Assalamualaikum..

Rasenye dah ramai rakan² blogger yang start cuti raya n kemungkinan skang ni tengah on the way balik kampung or maybe dh de kat kampung pun skang ni kan? So di kesempatan ini, aku nk ucap kan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN. Semoga kalian semua bergumbira menyambut hari lebaran yg dah semestinye menjadi hari kemenangan untuk setiap umat islam yg berpuasa.. Kepada rakan² yang hendak pulang berhari raya ke kampung tu, pandulah dengan cermat dan selamat, ingat lah orang² yang di sayang.. biarlah lambat, asal kite selamat sampai ke destinasinye ya..

Last but not least, jagelah kesihatan sempena hari raya ini.. makanlah berpada² jangan terlalu mengikut nafsu dan jangan lupe puasa 6 k..

bubbye.. salam.. Selamat bergumbira..

Nak Raya dah..

Salam..

Wah..wah.. nampaknye tinggal bape ari je lagi kite akan berhari raya kn? Kalu x silap aku lebih kurang 5 hari je lagi. Pejam celik, pejam celik.. dah sampai ke penghujung berpuasa pun.. Kat radio lak dh stat berkumandang lagu² raya..meriah betul heheh:D. Tu belum lagi kat shopping² complex lagi tu.. bertambah lah semangat manusia² nk shopping untuk hari raya. Skang ni antara radio yang tengah gamat perdengarkan lagu-lagu raya ni adalah radio Suria fm n de lah radio² lain yg main kan lagu raya ni. Tp Suria fm mmg stesen radio yg sememangnye no 1 perdengarkan lagu raya. Kalu x silap aku stat 15 hari bulan genap kite berpuasa dorang dh balun habis²an lagu raya heheh.. memang bersemangat betul lah. Pe pun tu sume menceriakan suasana menyambut raya, walaupun ade segelintir dari kite yg sedih sbb ramadhan makin hampir ke penghujungnye.. sbb pd aku bulan ramadhan lah bulan yg satu²nye bulan yang terkandung berbagai rahmat.

Dulu mase zaman budak², hari raya lah hari yang sememang nye ak…

I'm Pregnant!!

Hi.. Salam ceria..

Just short N3 at this moment. Memang x berkesempatan langsung utk create N3 yg pepanjang, walaupun rindu yg amat nk posting mcm2 kt dlm ni. So for this N3, aku just nk share yg aku dh pun PREGNANT!!! Alhamdulillah.. dh nk masuk 8 minggu pun.. maybe berkat doa kwn2 yg nk akungandung cepat kot heheheh:D rezeki bulan ramadhan..

hmm..about morning sickness plak, aku rs korang2 sume yg dh penah ngandung, pastinye dh merasa ape yg aku rs... bezanye teruk ngn x teruk je.. pd aku, ni pun dh cukup teruk n menduga aku..waaaaaaaaa:(( x sangke begini rupenye.. boleh dikatekan akunye teruk kot or maybe de yg lg teruk ke? huhuu aku sampai ke harini x berselera untuk makan n nak bau makanan atau masakan pun aku x sanggup. Kalu bau je, sure aku akan rs muntah n mmg nangis lah nk menahan dr bau2an yg x menyenangkan tu.. skang ni pn aku dh kurui kering dah.. hope alahan ni x berlarutan lame lah, bukan pe, kesian pd baby aku. aku kalu x mkn xpe lg. hmmm pe pun aku mmg x sabar menunggu …

saLaM RAmAdhAn aL-MubARaK

Assalamualaikum...

Rasenye x terlambat lagi nk mengucapkan Selamat berpuasa kepada semua pembaca² blog ini dan sume blogger yang sememangnye rajin sesangat nk update blog masing².. Sama² lah kite perbanyakkan ibadah di bulan yang mulia ini dan di doakan sume mendapat keberkatan bulan yg penuh limpahan rahmat.

P/S: Elakkan pembaziran semasa berbuka ek

SELAMAT BERPUASA, BERBUKA, BERTARAWIH DAN BERSAHUR UNTUK SEMUA!! cheriossssssssssss