Posts

Showing posts from August, 2008

Honeymoon...

Image
Hujung bulan lepas aku n hubby g jenjalan ke Langkawi.. Kire kami punye 1st honeymoon lah.. Sebenarnye aku x penah pegi langkawi, so kami plan utk pegi sane makan angin sambil berHONEYMOON.. Bleh tahan gak tempat ni, memang sangat2 menarik.. Seawal bulan Mei lagi aku dh siap tempah tiket flight n bilik tempat kami menginap. Time aku pegi ni mmg ramai sangat mat2 n minah2 arab dtg bercuti kat sini. Mat saleh pun ape kurangnye.. mase tgh tunggu flight kat LCCT aritu, terdengar gak sok sek sok sek 2 org manusia yg agaknye suke bergosip kot heheheheh.., katenye ramai tul mat2 n minah2 arab datang sini, pastu yg sorg kawan tu plak menyampuk, " skang kan musim mengawan, sbb tu dorg dtg sini cuti" hahahah.. nk tergelak aku dengar dorg punye perbualan mase tu, hubby plak geleng kepala je.. ade ke boleh dorang ni berfikiran cm gitu??? hmm...ape2 aje lah..

Anyway, aku sempat lah snap gambar kat tempat2 menarik mase kat sane.. de byk gambar sebenarnye, tp x larat ar nk upload dlm ni.. l…

Alkisah Nak Pegi Tengok Wayang..

Salam...



Malam semalam, pas mkn mlm adik aku suggest g tgok wayang. So, bile dgr nk tgok wayang, aku pn pe lagi mmg suke giler lah sbb mmg dh lame x tgok wayang pun.. kalu dulu mase zaman dating2 ngn hubby @ ngn kengkawan, tiap2 minggu sure muke aku je melekat kt cinema, x kire lah GSC ke, TGV ke, atau pun kat Cineplex 'Cineleisure The Curve' (aku rase kaya org panggung tu sebab aku perabih duit tgok wayang tiap minggu heheheh).. Kebetulan hubby aku pn mmg nk ajak tgok wayang gak, so mlm smlm aku, hubby n adik pompuan aku gerak ke cineleisure The Curve utk tgok wyg. Adik aku nk tgok susuk, hubby aku plak nk tgok cite buaya 'Rogue'.. dua2 cite best. Aku x kisah pun tgok memane, janji tgok wayang.. (nk lepas gian kui kui kui )



Sampai kat kaunter wayang tu dlm kul 9.40mlm.. ktorg pun cek lah kt screen kaunter tu.. tayangan utk cite rogue x de lagi di tayangkan kt situ.. Pastu ktorg cek plak cite susuk, tp dh start kul 9.20. Nak tunggu utk next tayangan dlm kul 11 mlm, x kan…

sebulan bergelar isteri...

Salam...

Tanggal 05/08/2008, genap lah sebulan usia perkahwinan aku dengan Mr hubby (fahmi). Pejam celik pejam celik.. dh sebulan aku kawin n jd isteri org.. ermmm.. cam cepatnye mase berlalu.. tp still de byk lagi bende yg aku kene belajar utk melayari alam ni..

Dalam sebulan ni aku lebih byk sakit dr sihat.. gaknye tergezut kot hahahah:)) mane taknye, beberapa ari pas je abis kenduri belah umah hubby, aku demam panas.. seminggu gak lah demam.. hubby dh naik risau sbb tgok aku terbaring je. Sampai 2 klinik ktorang pegi sbb panas badan aku makin teruk.. memule tu pegi ke Putra Medical Centre, sbb aku mmg biase pegi klinik ni kalu demam, n so far alhamdulillah.. ubat die mmg ok n demam aku pn x lame. Tapi kali ni, demam aku x gak kebah2, badan aku makin panas, esoknye hubby bwk aku g klinik kerajaan kt sg buloh plak, pastu doc sarankan utk buat blood test sbb takut kene denggi.. tp syukur alhamdulillah aku x kene demam denggi tu, kalu x.. mmg kes naya.. Hubby mmg risau sampai mlm pun d…

08/08/2008... Beautiful date..

Image
Salam jumaat yg penuh dengan kerahmatan...penghulu segala hari.. moga kite sume mendapat keberkatan drNYA..



Lame dah aku x berentry dlm blog ni.. n dah ramai gak teman2 yg tanya bile nk update blog. utk entry kali ni aku just nk upload skit gambar2 kahwin aku ari tu.. rasenye still pengantin baru g kan??? heheheh:D. ok.. to all blogger members, here it is, my wedding pics.. enjoy watching k!