My Lovely Followers

Google+ Followers

Wednesday, August 13, 2008

Honeymoon...

Hujung bulan lepas aku n hubby g jenjalan ke Langkawi.. Kire kami punye 1st honeymoon lah.. Sebenarnye aku x penah pegi langkawi, so kami plan utk pegi sane makan angin sambil berHONEYMOON.. Bleh tahan gak tempat ni, memang sangat2 menarik.. Seawal bulan Mei lagi aku dh siap tempah tiket flight n bilik tempat kami menginap. Time aku pegi ni mmg ramai sangat mat2 n minah2 arab dtg bercuti kat sini. Mat saleh pun ape kurangnye.. mase tgh tunggu flight kat LCCT aritu, terdengar gak sok sek sok sek 2 org manusia yg agaknye suke bergosip kot heheheheh.., katenye ramai tul mat2 n minah2 arab datang sini, pastu yg sorg kawan tu plak menyampuk, " skang kan musim mengawan, sbb tu dorg dtg sini cuti" hahahah.. nk tergelak aku dengar dorg punye perbualan mase tu, hubby plak geleng kepala je.. ade ke boleh dorang ni berfikiran cm gitu??? hmm...ape2 aje lah..

Anyway, aku sempat lah snap gambar kat tempat2 menarik mase kat sane.. de byk gambar sebenarnye, tp x larat ar nk upload dlm ni.. lame sesangat, mlas nk tunggu.. so korang enjoy lah tgok gambar2 ni k..


Gambar ni aku amik setibenye aku kt resort ni.. alhamdulillah, resort ni mmg cantik.. sesssssuuaiii utk korg2 yg nk pegi honeymoon hehehe.. Aku sememangnye amat berpuas hati dengan tempat ni. Tgok jelah pohon2 bunga n pokok2 yg menghijau kt belakang aku tu.. mmg mesra alam betul.. setiap sudut resort ni mesti ade bunga yg dorg letak dlm tempayan berisi air.. ala2 SPA gitu. Pekerja2 resort ni pun mmg ramah sungguh. Aku suke tempat ni. Utk pengetahuan korang, kebanyakan tetamu yg tinggal kt sini dtg dr luar. Mat saleh mmg byk kat sini. Ktorg jelah satu2nye tetamu melayu kt situ. Selamat pekerja2 die melayu, ckp pun mmg 'pior slang kedah'. Tp de satu je problem kt sini, 'NYAMUK'. Nyamuk mmg bleh dikatekan byk gak lah.. tp mujur gak dorg dh sediakan ubat nyamuk n ridsect utk sembur nyamuk2 ni. Kalu x, sure ktorg jd habuan nyamuk2 kt sane.. (abis darah aku kang)


Ni gambar mase nk makan malam kat salah sebuah restoran seafood yg khabarnye mmg famous kt sane. ( aku x tau lah betul ke x kn?? ) Makanan die not bad lah, bleh tahan gak n harga yg dorang charge pn bleh tahan lah.. lebih kurang cam kt sini gak ( biaselah kn, makanan kt langkawi mmg lebih kurang kt KL gak) Mase ni kami makan berempat, kebetulan mmber hubby aku pn dtg honeymoon kt sini, so ktorg plan utk makan malam sesame.. Tempat ni pun dorg yg recommend kan pd kami.. so kami pun ikut je lah..


Aku yg sedang keletihan pas turun naik bukit dr jambatan gantung. Huhh..letih giler.. memule tu mmg dh ckp kt hubby yg aku x nk join die g jambatan gantung tu, walaupun aku mmg teringin sgt nk g sane. Tp hubby pakse gak aku ikut, katenye rugi lah kalu dtg langkawi x sampai ke jambatan gantung ni.. so, aku pn dengan keadaan terpaksa n di pakse, ikut je lah kate die.. lg pun, betul gak pe yg die ckp tu.. Dan akhirnye.. ini lah kesudahan aku.. x larat dh nk daki anak tangga sampai aku terduduk cam gambar kt atas tu heheheh:D
Posing kat depan pintu masuk ke tasik dayang bunting.. mase ni kami baru je sampai, selepas beberapa minit kat atas bot. Memang best sgt mase naik bot tu, pengalaman yg x kan dpt aku lupekan.. rase seram pn ade, sbb aku ni mmg manusia yg penakut ngn air.. jd, bile tgok air laut tu.., rs lain mcm je, mase atas bot 2, mcm2 de dlm kepala otak ni.. siap mengucap2 lg hehehe.. almaklum, aku x pandai berenang, so kalu pape jadi.. sape yg susah??? haaaa laki aku gak yg susah kehilangan isteri hahahah:))
Ni pun posing depan papan tanda TASIK DAYANG BUNTING.. cantik tempat ni. Aku betul2 teruja bile sampai je ke tasik ni.. Betapa besar dan agungnye ciptaan TUHAN..

Ha.. ni lah die waterfall kat langkawi.. name tenpat ni Temurun Waterfall kot kalu x silap.. lupe lah plak pe ke namenye, tapi rasenye betul lah tu name die. Air terjun kat sini mmg best giler, tp malangnye aku lupe nk bawak baju.. so x leh lah menikmati kesejukan dan kenikmatan air terjun yg mmg jernih n sejuk ni. Siap boleh nampak lagi ikan2 kecik kt dlm air sungai tu.. aku hanya sempat main2 air je, ikut rase hati mmg dh nak berendam je dlm air tu.. hmm..x pe lah, next time bleh dtg sini lagi..




Ni gambar posing kat depan pintu masuk ke Cable Car. Sempat g mintak tolong ngan Mamat Arab utk snap pic kami. Hubby ckp, tpt ni dh byk berubah ( yelah, die pegi pn 2, 3 tahun lepas, sure ar byk berubah ape da..) dulu tpt ni sempoi sgt, sekarang ni dh de byk kedai, pastu de restoran jepun, taman arnab, taman rusa n de gak kolam ikan. Ikan die besa betul.. cantik sgt.
Ni plak gambar yg ktorg amik kat 2nd perhentian mase naik Cable car.. Memang tinggi yg amat2 tempat ni. Aku pn x sure bape ketinggian die dr bwh, yg pasti kt bawah tu mmg di penuhi oleh hutan2 tebal.. seram beb.. gayat aku di buatnye.
Gambar ni aku amik mase kat Pantai Beras Basah.. tp x jumpe pun beras basah nye. Bak kate hubby aku, beras basah yg x berapa nk basah kui kui kui.. Cuma yg banyak kat situ, sang kera. Mmg banyak sangat.. sampai makanan aku pn kne kebas dek kera2 tu.. sakit je ati aku.

Sekian dulu...salamzzz.. daaaaaaaaaa

P/s: aku dh try utk upload video mase naik Cable car, tapi amik mase lame sgt.. x tau lah nape. So aku batalkan jelah hasrat nk share video tu ngn korg sume heheh..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, August 9, 2008

Alkisah Nak Pegi Tengok Wayang..

Salam...



Malam semalam, pas mkn mlm adik aku suggest g tgok wayang. So, bile dgr nk tgok wayang, aku pn pe lagi mmg suke giler lah sbb mmg dh lame x tgok wayang pun.. kalu dulu mase zaman dating2 ngn hubby @ ngn kengkawan, tiap2 minggu sure muke aku je melekat kt cinema, x kire lah GSC ke, TGV ke, atau pun kat Cineplex 'Cineleisure The Curve' (aku rase kaya org panggung tu sebab aku perabih duit tgok wayang tiap minggu heheheh).. Kebetulan hubby aku pn mmg nk ajak tgok wayang gak, so mlm smlm aku, hubby n adik pompuan aku gerak ke cineleisure The Curve utk tgok wyg. Adik aku nk tgok susuk, hubby aku plak nk tgok cite buaya 'Rogue'.. dua2 cite best. Aku x kisah pun tgok memane, janji tgok wayang.. (nk lepas gian kui kui kui )



Sampai kat kaunter wayang tu dlm kul 9.40mlm.. ktorg pun cek lah kt screen kaunter tu.. tayangan utk cite rogue x de lagi di tayangkan kt situ.. Pastu ktorg cek plak cite susuk, tp dh start kul 9.20. Nak tunggu utk next tayangan dlm kul 11 mlm, x kan nk tunggu kat situ sampai 2 jam??? aduh..lebam.. Aku try gak pujuk hubby utk beli tiket 9.20, sbb tiket tu still available, tp die x nak.. die kate cite tu dah stat.. tension tol aku ngn mamat ni. Emm memang frust betul lah.. ktorg try tgok cite2 lain yg de kat panggung tu, tp sume x menarik minat aku. Akhirnye, ktorg decide untuk cancel tgok wayang.. tp aku mmg betul2 frust sbb x dapat nk lepas gian tgok wayang. Aku try plak call TGV n GSC, mane tau dpt book last minit tiket dlm time2 camtu.., bile call je, sume cite2 yg ktorg nk tgok tu sume dh penuh.. hampeh betul lah. Atlast ktorg decide g lepak makan McD kat Bukit Rahman Putra mase OTW back balik umah tu. Bosan betul lah... nk tgok wayang, last2 tgok McD hahahahah:))



The conclusion is: ktorg ni mmg buang mase n minyak kuar jejauh utk tgok wayang, atlast.. lepak kat McD BRP bdr baru gak... hahahah membosan kan betul kn..??



Pengajarannye: Len kali kalu nk tgok wayang kene book awl2, x pun kene plan awl utk tgok wayang.. jangan main aci redah je..hehehhe:D



Sekian..ceritera pendek dr aku kui kui kui ;))



K lah, chow dlu.... daaaaaaaaaaaaaaaaa salamz...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, August 8, 2008

sebulan bergelar isteri...

Salam...

Tanggal 05/08/2008, genap lah sebulan usia perkahwinan aku dengan Mr hubby (fahmi). Pejam celik pejam celik.. dh sebulan aku kawin n jd isteri org.. ermmm.. cam cepatnye mase berlalu.. tp still de byk lagi bende yg aku kene belajar utk melayari alam ni..

Dalam sebulan ni aku lebih byk sakit dr sihat.. gaknye tergezut kot hahahah:)) mane taknye, beberapa ari pas je abis kenduri belah umah hubby, aku demam panas.. seminggu gak lah demam.. hubby dh naik risau sbb tgok aku terbaring je. Sampai 2 klinik ktorang pegi sbb panas badan aku makin teruk.. memule tu pegi ke Putra Medical Centre, sbb aku mmg biase pegi klinik ni kalu demam, n so far alhamdulillah.. ubat die mmg ok n demam aku pn x lame. Tapi kali ni, demam aku x gak kebah2, badan aku makin panas, esoknye hubby bwk aku g klinik kerajaan kt sg buloh plak, pastu doc sarankan utk buat blood test sbb takut kene denggi.. tp syukur alhamdulillah aku x kene demam denggi tu, kalu x.. mmg kes naya.. Hubby mmg risau sampai mlm pun die x leh tido jaga aku. Sian die.. dugaan pertama bergelar suami heheh:D... kakak aku plak bile tgok aku demam lame sgt dh pikir lain, katenye maybe de org niat x baik kt aku sampai aku jatuh sakit teruk cmni. Tp aku xde lah percaya bende2 ngarut ni, pada aku sakit ni dtg dr tuhan, n die bg aku sakit sebab die lebih sayang kan aku..

Pas seminggu demam, keadaan normal balik.. aku pn dh mule kerja n jalan kan tugas harian aku.. cam biaselah, pagi mmg x buat sarapan pun sbb masing2 kuar awal, n bangun pn ngam2 je utk solat subuh.. pastu dh kene bersiap nk g keje. pas keje 2 minggu, tibe lah masenye aku n hubby g honeymoon.. ktorg g langkawi (utk trip g langkawi ni aku cite dlm next entry k).. seminggu gak aku kat sane. Mase sampai sane, aku dh start batuk2, tp x de selsema lagi. Hubby dh mule risau balik sbb takut aku demam. Tp alhamdulillah sepanjang honeymoon ktorg aku x demam pun. Cume batuk skit je. Tp balik je ke rumah, batuk aku makin teruk, pastu di tambah pulak dengan selsema n demam.. aku demam lagi mcm minggu sebelum ni.. kali ni pun terbaring gak. Selamat lah mak mentua aku ade, die yg byk jaga makan minum aku sume.. terharu rasenye ngan jagaan die.. huhuhu.. Demam kali ni pun sampai 2 klinik aku pegi.. 1st klinik kat umah mak mentua aku n kedua kat Putra Medical Centre.. Kali ni hubby aku siap complaint kat doctor tu yg ubat sebelum ni langsung x ok. Pastu doctor bagi aku ubat yg lebih kuat dr sebelumnye.. pas makan ubat tu, baru lah demam n selsema aku kebah.. cume batuk je still x ilang lagi.. tension pn ade ni.. sampai lah tgh taip entry ni pun aku still terbatuk2, sakit perut aku dibuatnye.. x tau lah cmne nk ilang kan batuk ni.. pada kengkawan yg ade petua nk ilangkan batuk, bleh ler kogsi ngn aku ek..

emm panjang lebar dah aku bebel dlm ni, c'tnue next entry k.. chow dlu. daaaa... salamz...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

08/08/2008... Beautiful date..

Salam jumaat yg penuh dengan kerahmatan...penghulu segala hari.. moga kite sume mendapat keberkatan drNYA..



Lame dah aku x berentry dlm blog ni.. n dah ramai gak teman2 yg tanya bile nk update blog. utk entry kali ni aku just nk upload skit gambar2 kahwin aku ari tu.. rasenye still pengantin baru g kan??? heheheh:D. ok.. to all blogger members, here it is, my wedding pics.. enjoy watching k!


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi