My Lovely Followers

Google+ Followers

Wednesday, June 11, 2008

Cerita di bulan June

Salam..


Hmm..aku nk cite psl bulan june plak ek hehehe:D


Ok, seperti yg korang sedia maklum bulan ni memang ramai sangat org buat kenduri, especially kenduri kawin.. almaklum lah, bulan ni kan cuti sekolah lame skit sambung dr bulan 5 lepas, so ramai lah org ambil kesempatan ni untuk buat kenduri kendara.. meriah betul rasenyekan??.. Mane pegi pun sure de kenduri kawin.. hehehe :) So, x ketinggalan jugak sedara mara aku.. ramai gak yg buat kenduri time ni.. de yg buat kenduri kawin, n de gak buat kenduri doa selamat dan jugak tahlil utk arwah.

Stat je cuti sekolah, banyak lah kad sampai ke rumah aku.. emm..rezki namenye tu heheh.. so sepanjang minggu memang makan free je. Kadang2 tu sampai 2 3 umah kene pegi dalam 1 ari tu je.. best betul.. mane x nye, siang g umah kenduri kawin balun makan nasi minyak ngn rendang, ngan lauk pauknye.. Pstu malam plak makan free lg, best tol idup.. dapat mkn free lah kate kan, lame2 bdan aku pn leh naik berkilo2 kui kui kui..

Ok, selain part kenduri2 n makan free, bulan june gak adelah bulan sambutan hari bapa.. emm jujur lah aku bgtau, yg aku x penah sambut pn ari bapa.. atas sebab tertentu yg x dapat di terangkan n di huraikan ahaks.. tp pe pun, aku pasti ramai yg menyambut ari ni dengan suasana yg gembira n bahagia dengan ayah masing2..:D

Selain dr kenduri n fathers day ni, bulan ni mmg bulan yg buat aku rs terlalu sibuk.. sibuk dengan macam2 bende.. rs nak pengsan pn de. Bulan ni aku kene settle kan macam2 bende especially psl wedding aku yg x bape lame je lagi. So mase aku untuk berhujung minggu dengan diri aku sendiri n blogs aku yg aku sayangi ini, memang tersangat lah sikitnye..waaaaaaaaaaa.. x dpt lah aku post entry ari2.. byk sebenarnye cite2 yg x dpt di posting dlm ni sbb x de mase, so terpakse lah aku cerita kan sumenye dalam 1 posting ni je.. bukan tu je, gambar2 yg best2 nk di upload dlm ni pun terpakse aku tangguhkan hasrat untuk uploadnye.. tgok lah nnti pas abis bende2 ni sume, baru aku update pics2 baru dlm ini blogs wokey??? heheheh.. So, memandangkan wedding aku pn dh semakin dekat, kerja2 kt opis pn aku kene settlekan sebelum aku bercuti panjang.. nth2 aku x sempat nk cuti lame pn pas kawin ni sebab keje mmg byk menunggu aku waaaaaaaaa... Bos pun aku x kasi tau g yg aku nk kawin bulan depan, sure die terperanjat beruknye.. yelah..sape nk buat keje2 aku??? ahahahahahakss...nasib ler bos.. tunggu jelah aku balik honeymoon nti hehheeh:D

k lah..chiowwwwwwwwwww dlu daaaaaaaaaaaaaaaa




Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, June 10, 2008

Kembali kerahmatulah..

Salam..

Ari khamis lepas pakcik tunang aku yg aku lawat kt kedah aritu meninggal dunia.. aku pun terkejut gak bile dpt berita tu. Tp nk buat mcm mane..tuhan lebih sayang kan die.. Alfatihah untuk arwah..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

busy oh busy - part 2

Salam...

Continued from previous n3...

Setelah travel sehari ke kedah sampai x ingat dunia, esoknye de plak program lain. Ktorg kene attend 2 kenduri aritu.. 1, kenduri doa selamat n 1 lagi kenduri kawin member tunang aku kt sungai buloh. So on that day, memang aku x leh tido lame pun.. pas subuh je mate dh x leh nk lelap dh.. kul 12 tghari aku bertolak ke umah member opis ni. Sebenarnye kenduri doa selamat ni buat kat umah mak member opis aku ni, kebetulan die n mak die baru pindah umah kat kawasan umah akak aku, so mak die pun invite ler aku sekali dtg kenduri tu. Memandangkan mak die n member aku tu dh bersungguh ajak dtg kenduri die, so aku pegi lah jugak.. sian plak dorg dh ajak beriya2, x kn x nk dtg plak kan?? lg pn bukannye jauh pun 10 minit dh sampai. Pas abis kenduri, aku bertolak ke sungai buloh plak utk attend wedding member tunang aku.. Memula tu rase malas gak nk pegi, sebab mate dh mule rase ngantuk yang amat, Mulut plak x benti2 menguap.. ni sume gara2 x cukup tido punye pasal lah ni. Ktorg g kenduri tu pn kejap je, abis makan je terus blah. Pastu ktorg patah balik umah aku sebab aku nk tukar baju, rase x selesa plak kuar berjalan dengan baju kurung ni.. terase cam wanita melayu terakhir lah plak bile jalan2 pakai baju kurung ni huhuhuhu...


Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, June 6, 2008

Hari-hari yg busy.....

Salam...

Lamanye aku x update blog ni.. rindu rasenye, tp nk buat mcm mane, keje yg x menentu banyaknye buat aku x de mase nk berblogger dan penatnye mengadap bende2 ni sume jgn kire lah. Jadi arini barulah aku dpt menjengahkan diri kt blog ni. Banyak bende nk cite dlm ni, tp biar aku abis kan satu2 k. Sepanjang dua minggu yang lepas memang aku sibuk sangat. Sibuk dengan kerja kat opis yg berlambak n sibuk dengan cuti hujung minggu yg penuh dengan program2 sedia ada n program2 yg mengejut. Sampai x de mase berehat kat umah sbb penuh dengan program2. Almaklumlah, sepanjang bulan 5 dan bulan 6 ni memang banyak org buat kenduri, x kire lah kenduri kawin atau kenduri2 lainnye.. So, byk jugak lah aku terima undangan dr kawan2 n sedara mara utk mkn kenduri. Boleh dikatekan, sepanjang minggu bulan 6 ni aku penuh dengan jemputan kenduri kahwin. Meriah betul rasenye tahun ni heheh..Mujurlah, sekarang kt opis dh kurang skit keje. Dapat lah aku post entry ni..

ok, ni aku nk cite psl 2 minggu lepas, bermula dengan sabtu yg lepas lah ek. Ari sabtu tu sepatutnye aku kene g beli barang persiapan kahwin ngan tunang aku, baru nk kuar je,ktorg dpt panggilan dr mak die mengatakan yg pakcik die kat kedah tengah sakit tenat. So dengan x semena2nye aku terpaksa join sekali dorg balik kedah. Bayangkan kami bertolak dr sini jam 3 ptg, sampai kat hospital sg petani lebih kurang jam 8.30 mlm.. dah lah ni 1st time aku jejakkan kaki kt kedah ni. Dan x sangke plak aku akan dtg ke kedah ni dgn keadaan kelam kabut cam ni. sampai2 je, ktorg terus pegi ke wad pakcik die, nasib baiklah sepupu die doktor kat sane, jd x de masalah lah utk ktorg masuk dlm hospital melawat, walaupun waktu melawat dh tamat. Kesian tgok keadaan pakcik die, emm rs nk nangis pun de time tu. Dah lah aku ni jenis cepat kesian huhuhu.. pas dh lawat pakcik die, ktorg sume g singgah kt umah mak lang die plak. Dorang de ajak tido sane, tp aku segan sgt sbb x bape kenal, lg pn aku kene balik Kl sbb de hal esoknye. So Malam tu jugak lah aku, tunang n sorg adik die travel balik KL. Kitorg bertolak dr sungai petani jam 10.30, dan sampai kt Kl lebih kurang kul 3pg. Hmm.. memang x penah aku buat seumur idup ni travel jauh2 mcm ni dlm mase 1 ari. Penat jgn kire lah.. sampai je umah terus pengsan, sbb penat n ngantuk yg teramat sangat..

*******Sambung lagi nnti ek.. nk balik lah, dah kul 5.30 ptg ni. daaaaaaaaaa dluuuuuuuuuu*****
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi