Posts

Showing posts from June, 2008

Cerita di bulan June

Salam..

Hmm..aku nk cite psl bulan june plak ek hehehe:D

Ok, seperti yg korang sedia maklum bulan ni memang ramai sangat org buat kenduri, especially kenduri kawin.. almaklum lah, bulan ni kan cuti sekolah lame skit sambung dr bulan 5 lepas, so ramai lah org ambil kesempatan ni untuk buat kenduri kendara.. meriah betul rasenyekan??.. Mane pegi pun sure de kenduri kawin.. hehehe :) So, x ketinggalan jugak sedara mara aku.. ramai gak yg buat kenduri time ni.. de yg buat kenduri kawin, n de gak buat kenduri doa selamat dan jugak tahlil utk arwah.

Stat je cuti sekolah, banyak lah kad sampai ke rumah aku.. emm..rezki namenye tu heheh.. so sepanjang minggu memang makan free je. Kadang2 tu sampai 2 3 umah kene pegi dalam 1 ari tu je.. best betul.. mane x nye, siang g umah kenduri kawin balun makan nasi minyak ngn rendang, ngan lauk pauknye.. Pstu malam plak makan free lg, best tol idup.. dapat mkn free lah kate kan, lame2 bdan aku pn leh naik berkilo2 kui kui kui..

Ok, selain part kenduri2 n …

Kembali kerahmatulah..

Salam..

Ari khamis lepas pakcik tunang aku yg aku lawat kt kedah aritu meninggal dunia.. aku pun terkejut gak bile dpt berita tu. Tp nk buat mcm mane..tuhan lebih sayang kan die.. Alfatihah untuk arwah..

busy oh busy - part 2

Salam...

Continued from previous n3...

Setelah travel sehari ke kedah sampai x ingat dunia, esoknye de plak program lain. Ktorg kene attend 2 kenduri aritu.. 1, kenduri doa selamat n 1 lagi kenduri kawin member tunang aku kt sungai buloh. So on that day, memang aku x leh tido lame pun.. pas subuh je mate dh x leh nk lelap dh.. kul 12 tghari aku bertolak ke umah member opis ni. Sebenarnye kenduri doa selamat ni buat kat umah mak member opis aku ni, kebetulan die n mak die baru pindah umah kat kawasan umah akak aku, so mak die pun invite ler aku sekali dtg kenduri tu. Memandangkan mak die n member aku tu dh bersungguh ajak dtg kenduri die, so aku pegi lah jugak.. sian plak dorg dh ajak beriya2, x kn x nk dtg plak kan?? lg pn bukannye jauh pun 10 minit dh sampai. Pas abis kenduri, aku bertolak ke sungai buloh plak utk attend wedding member tunang aku.. Memula tu rase malas gak nk pegi, sebab mate dh mule rase ngantuk yang amat, Mulut plak x benti2 menguap.. ni sume gara2 x cukup tido pun…

Hari-hari yg busy.....

Salam...

Lamanye aku x update blog ni.. rindu rasenye, tp nk buat mcm mane, keje yg x menentu banyaknye buat aku x de mase nk berblogger dan penatnye mengadap bende2 ni sume jgn kire lah. Jadi arini barulah aku dpt menjengahkan diri kt blog ni. Banyak bende nk cite dlm ni, tp biar aku abis kan satu2 k. Sepanjang dua minggu yang lepas memang aku sibuk sangat. Sibuk dengan kerja kat opis yg berlambak n sibuk dengan cuti hujung minggu yg penuh dengan program2 sedia ada n program2 yg mengejut. Sampai x de mase berehat kat umah sbb penuh dengan program2. Almaklumlah, sepanjang bulan 5 dan bulan 6 ni memang banyak org buat kenduri, x kire lah kenduri kawin atau kenduri2 lainnye.. So, byk jugak lah aku terima undangan dr kawan2 n sedara mara utk mkn kenduri. Boleh dikatekan, sepanjang minggu bulan 6 ni aku penuh dengan jemputan kenduri kahwin. Meriah betul rasenye tahun ni heheh..Mujurlah, sekarang kt opis dh kurang skit keje. Dapat lah aku post entry ni..

ok, ni aku nk cite psl 2 minggu lepas…