My Lovely Followers

Google+ Followers

Saturday, March 22, 2008

BILA AKU SUDAH TIADA

~Hujan - Bila Aku Sudah Tiada~


Bila aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan di tangis selalu,
Mungkin, itu sementara
Bila jumpa penggantiku jangan dilupakan - aku..
Pagi itu indah seperti biasa
Tidur yang lena terhenti disana
Layap.. kuyu.. masih tak terdaya
Bukalah tingkap mu, curahkan cahaya
Siapa sangka
bila tiba masa kita untuk pergi selama
Tak kan terduga
Jika saat ini tuhan tentukan aku lah orangnya
Bila.. aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan ditangisi selalu
Mungkin, itu sementara..
Bila jumpa penggantiku
Jangan di lupakan aku..
Gelak, Tawa, Tangisan yang hiba
Kenangan kita masa di dunia
Alangkah indahnya jika kita mampu hidup selamanya
Siapa yang sangka bila tiba masa kita untuk
Pergi selama takkan terduga
Jika saat ini tuhan tentukan aku lah orangnya
Bila aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan di tangis selalu
Mungkin, itu sementara..
Bila jumpa penggantiku
Jangan di lupakan
... Aku ...
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, March 21, 2008

Cerita Semalam.. (Cuti MaulidurRasul)

Emm just wanna story mory a lil' bit of Cuti Maulud Nabi semalam..



Di sebab kan semalam cuti, so bangun pagi dh sememangnye lewat, almaklum ler ari cuti.. tp x de lah lewat sangat kot. Kul 9.30 bangkit dr tidur.. (sambung tido pas subuh k) bangun je terus tengok pokok2 bunga yg dh lame gak x di belai, sebab bz sangat ngan persiapan ARI BESAR aku.. boleh dikatekan tiap minggu g cari bahan n barang untuk weds preparation. Penat sebenarnye dh ni.. busan pn de gak.. tp nak buat camno? kono gak buek hehe..



So malam sebelumnye memang dah janji ngan fami (my fianceeee) untuk pegi kenduri tahlil k.long (akak angkat die) pas zohor. Nak x nak kene gak lah pegi kenduri tu sebab die pn dh banyk kali ajak dtg umah, tp aku je yg x berkesempatan untuk datang umah die. So semalam aku janji untuk hadirkan diri ke umah die.. Kul 11.30 fami sms suh bersiap sbb die nk jemput aku, siap kasi warning g " z siap2 tau, jangan dah sampai baru nk siap!" hehehe.. perkara biase lah tu kalu perempuan lmbat siap. lg pun bukan selalu aku buat pn hikhikhik.. Dalam kul 12 die sampai umah aku, pastu kne bambu lak ngn die sebab aku pakai jeans n shirt hehehe.. x psl2 je kne marah.. so kena gak tukar pakai baju kurung..emmm leceh tol ler..



Sebelum g umah K.long, aku singgah jap umah fami ( umah bakal mentua aku) sbb kenduri tu pn pas zohor, jd ktorg kne lah lepak dulu kat sane sementara masuk waktu zohor. atleast bleh solat dulu sebelum pegi kenduri tu. Sampai je kt umah fami, tgok mak die tengah masak rendang sbb mak long die pun ade kenduri gak malam tu. Kebetulan kakak sepupu fami pn de sekali, so die pn jemput gak dtg umah die n siap kasi warning g " ko jangan x dtg plak malam kang".. jd, kesimpulannye aku pn kene lah gak dtgkan diri aku ke kenduri malam tu.. huhuuh... dah ler x kenal sangat ngn sedara mara die..adushhhh.... pengsan lah aku malam ni... aku ni dah lah pemalu orangnye ..:) emm balun je ler...



PAs zohor gerak g umah k.long, nasib baik gak ade adik fami ikut sekali, kalu x memang mati kutu lah aku kat sane sensorg... Mak fami lak x dpt pegi sebab rendang tengah masak so die x leh nk tinggal. Selesai kenduri umah k.long, aku ikut fami g tgok member die lawan bola kat shah alam.. emm terpakse gak ler ikut, dah lah ari nk ujan... adoiii busan sungguh lah.. dok umah tido g best time2 camni.. huh.. Game bola dorg abis dalam kul 7, ingat sempat lah nk g singgah giant shah alam, tp sebab kejar mase nk g kenduri umah mak long malam tu, terpakse lah cancel plan g giant. OTW balik, aku singgah jap kat Dunkin Donuts kat Petrol Pam Petronas depan Stadium shah alam, sebab perut rase lapo time2 ujan ni. Aku beli Tuna Sandwich n fami lak beli Donuts..Best tul sandwich die.. aku memang admire ngan Dunkin Donuts ni.. Kalu jumpe, sure beli donuts ngan ice mocca perghh sedap tuuuuuuu..



Sebelum g umah mak long, ktorg drop jap kat umah fami untuk tukar baju n solat, pastu baru gerak ke umah mak long die.. Ktorg sampai kat sane pn ngam2 pas isyak. Sesampai je ingat kan org dh ramai, tp bape kerat je yg ade. Rupenye malam tu de 2 3 umah yg buat tahlil, so kene lah ikut turn.. 9.30 baru turn mak long die start.. abis je tahlil, tibe lah saat makan.. sebelum tu aku sempat gak lah ringankan tulang tolong makcik die hidang makanan.. emm kang kalu x tolong kang jatuh lak saham aku hehehehe... abis je makan, aku tolong skit2 kemas pe yg patut.. pastu aku mintak diri untuk balik dulu, ingat nk gak tolong dorg basuh pinggan n kemas sampai abis, tp di sebabkan ari dh malam sangat n esok nk keje, so aku balik awal.. Sampai je umah memang terus pengsan sebab terlalu letih.. tido memang x ingat dunia dah hahahahah... zzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZzzzzzz
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, March 19, 2008

::Salam Maulidur Rasul.. ::

Salam...

Selamat menyambut Maulidur Rasul.. Selawat ke atas nabi junjungan kita Nabi Muhamad S.A.W.. Sempena Maulud nabi ni, jom kite ramai2 perbanyakkan selawat ke atas nabi.. Actually bukan ari ni je kite kne berselawat.. ari2 biase pn kene gak especially lepas solat.. Moga kite semua sentiasa di rahmati oleh Allah S.W.T dan sentiasa menjadi manusia yg beriman dengan bimbingan Al-Quran dan Sunnah...Amin...

Allahhuakbar...! Allahhuakbar..!! Allahhuakbar..!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, March 17, 2008

PLR - Last day

Hari Ketiga (Last day) di PLR..

emm..pejam celik, pejam celik dh 3 hari pun aku kt sini... jap je rasenye.. x puas lg nih. Pas je Breakfast, aku n member aku k.ina jalan2 tgok pemandangan kat sini utk last day... jap g dh kene tinggal kan tempat ni... sempat lah gak aku lepak kat Gym, Library, spa n Swimming Pool. Ni antara tempat2 yg memang best sekali kat sane. Especially Library n SPA. Library die memang 1st class.. siap ade bed lagi utk sesape yg nk relaxkan badan sambil baca buku, ade kerusi yg memang selesa utk baca buku n surat khabar. Kat situ pn de sediakan PC untuk sesape yg nk gune internet n ape2 je lah.. Kagum tul aku ngn tempat ni. Kat setiap toilet resort ni mesti ade sudut khas aromatherapi, almaklum resort ni memang terkenal ngan SPA n SAUNA die, siap dpt best award lagi. Toilet die dah lah bersih, cantik plak tu.. rase macam kat dalam bilik plak.. Kan ke best kalu toilet yg de kat KL ni mcm ni. Sure rase sonok je bile masuk toilet.

Tgoklah gambar Burung merak ni..cantik betul.. aku sempat snap gambar2 die utk jadikan kenangan.. bukan senang nk dpt best shot peacock ni.
Ni lah gambar bed yg aku cakap kan tu.. Ade 2 bed camni dalam library tu. Sempat gak lah aku baring2 jap kat katil ni. hehehe
Ni antara gambar yg aku amik kat library tu, berlatar belakang kan GIANT VASE heheh...
Posing kat Swiming Pool...

Abis je pusing2 kat sini.. aku pn balik bilik balik.. siap2 untuk berangkat ke KL.. cedihnye rase mase nk tinggal kan tempat ni.. tp ape pun, memang release sangat otak mase stay kat sini.. emm insyaallah memang de plan gak untuk datang kat sini lagi.. tp x tau lah bile... :-)

Suka baca? Mekaseh! (^_^)

PLR -Day 1 C'tnued

Malamnye kami ade dinner kat Uncle Lim's Restoran.. Restoran ni sediakan makanan ala baba nyonya, boleh tahan gak lah makanan die. huhhh..kenyang tul perut satu hari ni..


Gambar atas ni gelap skit, nth nape camera aku buat hal lak time ni.. aku plak memang x bape reti nk seting2 part camera ni so, belasah je lah.. janji nampak..
Pagi keesokan harinye, kami ade Jungle Tracking session.. after breakfast sume kene berkumpul kat library ni untuk dgr briefing dr UNCLE YIP, the eldest staff kat sane.. x salah aku umur die dah dekat 73 tahun and he have a lot of experience sebagai penjaga hutan ni.. die dh pun terbit satu journal khas tentang PLR ni. memang bagus tul uncle ni.. bile borak ngn die, memang mcm2 pengalaman menarik yg die ade..


Ni gambar yg aku amik dr luar bilik.. saje je nak snap gambar dalam bilik ni.. nk share ke terujaan aku bile 1st time langkah kan kaki masuk dalam bilik tu heheh..
Gambar katil twin bed atas tu tpt aku beradu.. best bangat.. selesa... tp sayang aku tidur x lena sangat. Ini dh memang jd kebiasaan aku tiap kali g bercuti kat mane2 tempat je lah. Aku akan susah nk tidur bile beralih tpt tidur.. so, kne tunggu 2 3 ari baru bleh serasi ngn tempat tu, x kire lah walau se'CLASS' mane pun tempat tu.



Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Trip to Pangkor Laut Resort (PLR) - Day 1

Akhirnye dapat gak aku coretkan a bit story of my journey to PLR.. emmm it's really a luxury and triple extraordinary trip.. memang teruja sangat2 bile sampai kat sane.. cam x caye je dapat bercuti kat resort ni.. huhuh. sebelum ni aku just dengar desas desus cerita tentang Pangkor Laut Resort ni dari mulut org je. Dan akhirnye............ aku dapat gak rase menginap n merasai suasana kat sini.. memang berbaloi n best bangat!! Mostly yg ikut trip ni adelah chinese, hanye aku n sorang member opis je yg melayu. Ok lah tu, janji de geng melayu, kalu x memang mati kutu lah aku heheheh...
Gambar ni aku amik mase sampai kat jeti LUMUT. KAmi bertolak dr KL jam 9.00 pg. Perjalanan nak kesana lebih kurang 3 jam lebih. Tu pn sebab bas yg kami naik tu memang bersopan n driver die memang baik.. alhamdulillah gak dapat driver cam ni, x de lah risau sangat g jalan jauh2 naik bas.. Emm aku sememangnye manusia yg penakut bile naik bas. Lelebih lagi dh banyak sangat berita kemalangan melibatkan bas eee ngeri rasenye.. mase dalam bas tu pn aku x abis berdoa n mengucap banyak2 mane lah tau kn..ajal dan maut tu kat tangan tuhan..

Dan akhirnye...sampai gak kami kat sini.. dekat pukul 3 ptg baru sampai kat jeti resort ni. Sebelum tu kami berhenti makan tghari kat setiawan.. n sampai lumut dalam pukul 1.30, dan berhenti check in kat opis PLR yg ade kat LUMUT tu untuk tunggu bot yg sememangnye disediakan khas utk guest yg menginap kat resort ni. Perjalanan dari LUMUT ke PLR ni dalam mase 1 jam..lame kn??? mase dalam bot tu aku terpakse menahan rase nk muntah yg amat sangat sebab aku jenis yg mabuk laut..huhuh sian kat aku.. tp xpe, PLR punye pasal aku sangup redah ape pun heheheh:)) Sampai je kat jeti ni terus aku snap gambar kat atas tu waahhhhhhhhhh bangganye rase dpt gi sini hikhikhikhik...

Ni lah bilik aku.. share ngn member. Kami menginap kat Hill village. Memang best betul bilik die. TERUJAAAAAAAAAAAAA...x tau nk kate pe.
Pas chek in, aku teru jalan2 kat sekitar tempat tu.. besar gak pulau ni. N kawasan die memang di penuhi oleh hutan yg agak tebal gak. Gambar atas ni aku amik mase otw nk g join tai chi. Ni lah Sea Village... memang cantik bilik2 ni.. sesuai untuk yg nk honeymoon..
Ni gambar permandangan dr luar bilik aku. Memandangkan bilik aku kt kawasan bukit n antara yg paling atas, dapat lah aku tgok permandangan laut yg memang buat aku rs tenang je mase kat sane.. release skit otak dr kje2 yg banyak kat opis tu.

ni antara makanan yg kami makan.. makanan die memang class!! n sedap! kenyang perut aku kat sini asyik makan je.. memang x leh nk diet lah jawabnye. Pas dah kenyang makan sume makanan ni n dengan badan yg penat sume, aku terus lepak kat bilik n rehat jap sementara tunggu dinner.
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Sunday, March 16, 2008

Hari Ini..

**** pagi yg gelap, kini sudah terang****

Arini g Opis jap untuk settle kan makanan untuk customer day arini.. aku sampai je opis dalam kul 8.15a.m. Sampai2 je, sorang pn xde, maknenye aku lah org pertama datang..eee dorg ni memang x leh harap lah. so, terpakse lah aku lepak dalam keta je... bau kuih n makanan yg aku beli dh mule buat aku rs lapo, perut dh mule berkeroncong ni..aduh..

kul 9.00 a.m baru nampak sorang datang, selamat die pegang kunci kedai ni. Kalu tidak terpakse lah ktorg tgu lagi. Masuk je opis terus siap2 n kemas2 skit pe yg patut sementara tunggu cleaner aku dtg untuk bersih kan opis. X lame lepastu baru lah datang salesman2 yg lain,tu pun x sume yg datang.. yg lain still tido kot almaklum arini kan ahad... sure semalam tido lewat punye.

Tapi arini customer x berape banyak mungkin sebab ari ahad, n kawasan ni pn bukan fully housing area, so kebanyakan org yg datang sini pn sebab pegi pasar, keje kat kilang2 belakang ni @ singgah makan kat food court lepas g pasar.. but still de org yg datang ke showroom ni.

Tengah aku lepak2 kat opis sambil post kat blog ni, bos aku call plak....

Bos : z, semua ok ka??

aku: emm ok mr yap. tp x ramai pun yg datang..

Bos: oo ya ka? booking banyak ka? turn up sudah berapa?

aku: turn up so far ok, yesterday around 40 ++ mr yap.. Arini x sure lg..org x ramai.

Bos: oh ok la..

****clik**

kul 11 lebih aku chow dr opis, emm x ramai customer pn arini..bosan lah..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, March 15, 2008

Hari ini 15/3/2008

Sabtu- 15/3/2008 ( customer day di opis aku)


Ari ni, pagi2 lagi aku dh bangun, bersiap awal2 untuk cari kuih yg de jual kat area umah aku. Sebelum tu sempat gak lah aku call n pesan kat collogue aku utk belikan kuih2 n kek yg de jual kat area umah die.. n lucky gak kat area umah aku ni banyak org jual kuih, senang lah skit nk g mencarinye.. aku sambar je lah kuih pe yg de kat gerai2 tu..janji bleh cover makan minum utk customer nanti.. hhmmm... malang sungguh lah function kali ni, macam2 hal...

Pastu aku drop by jap kat station minyak ESSO untuk beli nasi lemak bungkus. Aku sapu abis sume nasi lemak kat situ.. abg yg jage counter tu pun terkejut beruk tgok aku sapu bersih nasi lemak kat situ heheheheh lawak tol lah tengok muke die. Mesti die ingat aku nak makan sorang2 nasi lemak ni hahahahahah huhuhuhuuh. =)) Tapi nasi lemak kat esso ni memang best pun.. aku memang selalu gak beli nasi lemak kat sini makan 2 bungkus pn x cukup, mesti makan 3 bungkus baru puas heheheh.. ala..kecik je bungkusnye, sebab tu bleh makan banyak ekekekekke....

Akhirnye....sume yg di rancang kan jadi.. ALHAMDULILLAH.. selamat gak lah customer day aku ari ni heheheh... walaupun banyak sangat cabarannye kui kui kui.. penat jangan cakap lah, bukan setakat penat badan, tp penat minda hehehe.. watever pn segalanye selamat n skang ni sedang berjalan g customer day tu... n alhamdulillah gak customer yg datang arini pun boleh tahan.. hope ktorg dapat booking yg banyak.................. k lah.. chow dlu ek

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Cerita di hari jumaat - 14/3/2008

8.30pg - sampai kat tpt keje...masuk opis, then on pc, zuppp...!! kuar jap g beli bfast.

8.45pg - selesai je breakfast.. trus start to work. keje memang berlambak!

9.00pg- bos panggil meeting!! adushhhhhhhhhh. tinggal keje sat.

arghhhhhhhhh busan tol!! pagi2 dh meeting... ni sure pasal customer day sok ni..

-masuk je bilik bos...-

Bos: z, how our customer's sales day??? ok ka?? makanan u dh order? gift dh ok? deco? bile nk buat??

aku: emmm... all ok mr yap! still running. Makanan dah siap order, decoration petang skit baru i buat. broucher n fliyers all dah distribute to sales person.

Bos: ok. makesure all in order aaa.. dont do last minit!! makesure booking ok ha! we must achive target this month, dont forget that.!!

aku: ok bos.. (dalam kepala otak aku) eeeeeeeeeeeee.....igat aku ni katun? robot? komputer???boleh buat sume sensorang!!! waaaaaaaaaaaaaaaaaa tension!! dah lah keje banyak ni. Yg lain memang x leh harappppppppp, mintak tolong bukan main payah! yg nk buat sales n dapat sales korg gak, bukan aku...geramnyeeeeee ggggggrrrr..

abis je meeting, aku kne sambung buat kje yg dah tergendala td. dah ler banyak kje, di tambah lg ngn kje yg nk d buat nnti.. emmm..pengsan aku cam ni. Dengan nk buat document utk keta register pg ni, insurance lak nk submit arini, ngan nak prepare untuk sales day sok lg... waaaaaaaaaaaaa banyaknyeeeeeeeeee... decorate showroom dah ler kne gune dakat setengah ari. eemmm tido sini lah jwbnye...

1pm - g cari barang utk hias keta nak letak kat showroom

2pm - sampai opis.(dengan x lunch lg) terus g solat jap.. balik je dr solat terus sambung decorate showroom.. selamat de 2 3 org yg sudi nk tolong..tu pn dorang de kje lain nk buat... yg salesman lak, sume dh lari kan diri.. yg tinggal kat opis pun banyak sangat alasan dorg bg.. nak tunggu customer lah, bz lah, de keje lah, nanti2 lah..arghhh lemah semangat aku. Baik aku buat sendiri..selamat lah ade cleaner ni, leh gak tolong aku.

5pm - sume nye dah siap.. tinggal nak susun meja utk letak makanan je.

5.15pm baru lah aku dpt makan...waaaaaaaaaaa memang cedih, dh petang baru dpt nk makan lunch.. memang kebulur tahap cipan mase ni..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:((

abis je sume keje... aku chow terus balik umah...penat gile wo..

7.45 pm - tengah sedap2 menikmati dinner ngn family aku, tibe2 hphone aku bunyi

.................................. ******* ...................................

aku: hello..

akak aku : g, makcik yg ko tempah buat makanan tu x dpt buat lah. die de emergency kne balik kampung.

aku: ha???!! alaaaaaaaa... nape x bg tau awl2???

akak aku : lor..mane lah akak tau.. ni baru dpt call dr die..

aku: abis tu cmne ni?? aduhhh mati lah aku. mane aku nk cekau makanan ni?

akak aku: ko try cr tempat lain sok.

aku: em...:(( ok. xpe lah. bye.

aduh mati lah aku... waaaaaaaaaaaaa
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Monday, March 10, 2008

Satu Hari di Hari PILIHANRAYA UMUM 2008

08/03/2008 bersamaan dengan hari sabtu.

Akhirnye, Hari yang di tunggu untuk pilihanraya umum pn tiba. aku plak telah dengan rela hati nye menawarkan diri untuk menjadi salah seorg staff dalam election day tu. Keje aku nk kate senang pn x gak.. tp memang penat giler.. keje aku ari tu ade lah polling agent.. atau lebih dikenali sebagai penjaga undi n berkempen untuk BN. Memang rs dh give up dah x nk jage sebab terlalu penat.. mane taknye, aku kene jage kat SMJK Khatolik yg sememangnye jauh dr umah aku. Pagi2 dah kene bangun. Kul 7 pg dh tercongok kat sekolah tu. pastu kene berkempen dulu sebelum sampai sesi aku masuk untuk jage undi. yg memenatkan tu bukan kne jage undi, tp sebab aku kne berkempen bile duty aku utk jage undi abis. korg bayang kan lah, kalu kempen waktu pagi2 tu ok lagi lah sebab mase tu still sejuk.. tp bile dh masuk tghari...haaaa time ni lah aku rs kulit aku dh mule melecur sebab panas memang x ingat lah... dh ler kulit ala2 dayang nurfaizah hehehe.. so bile dh dok tengah panas tu bertambah2 ler gelapnye aku waaaaaaaaaaa..cedih tul lah.. ingat kan bleh lah aku kempen bwh canvas je, tp rupenye kne dok kat tepi jalan n kempen kat org yg lalu lalang tu..emm malu jgn kire lah..dh x tau lah tebal mane agaknye muke aku time tu. siap kne sound ngan org2 yg bangkang BN pn de gak.. waaaa x sanggup rsnye dh nk join bende2 cmni. selamat lah aku just menolong org, kalu x..memang x hingin pn! so next year aku x nk memvolunter kan diri lg dh heheehhe..

Tp dlm penat2 jage undi ni pn de gak lah bab yg kelakar.. macam2 perangai manusia bleh tgok mase time ni. yg tersalah masuk kotak undi, yg x tau mane nk letak slip undi, siap ade yg letak slip undi bwh tpt tanda undi pn de gak kelakar tul lah time tu.. ktorg dlm bilik mengundi tu tahan gelak je tgok scene2 mcm ni hehehe..

Tp aku memang tabik n respect pada pengundi2 OKU n org sakit. Walaupun dorg tgh dalam keadaan mcm tu, but they still do their part to voting! ni lah rakyat yg kite perlukan, bukan cm aku..heheh yg still lg x mendaftar untuk jd pengundi.. malu je kan? heheheh:))

So pada korg2 sume yg masih belum mendaftar untuk jd pengundi tu, meh ler kite same2 mendaftar kan diri sebelum terlambat....k lah, nk chow dulu....daaaaaaaa


p/s: aku stil lg mencari, mencuri n mencilok mase aku sendiri utk mendaftar sebagai pengundi hehehe:)) korg plak cmne?
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, March 7, 2008

Waaaaaaaaaaaaa Gaji tak dapat lagi!!

waaaaaaaaaaaaaa arini dah 7 hb, gaji stil x dapat2 g...tension tol lah ngan bos aku ni. Ingat ktorg ni kaya keeeee??? waaaaaaaaaaaaa bile nk dapat ni!!! tau lah die tgh bz ngan election, tp jgn lah hold gaji tuuuuuuuuuuuuuuu eeeeeeeeeeeee bengang nyeeeeeeeee!! igt ktorg ni kaye ke?? emmm... ni yg rs nk ngadu kat pejabat buruh je nih! tension!!!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, March 6, 2008

I'm Back!!

Salammmmm...

I'm back!! i'm here againnnnnnnnnn..emmm rindunye kat blog aku! byk bende nak cite ni. tp x pe, slow2 k.. there is a lot of such things yg aku nk story, an ofcoz about my Trip to Pangkor! emmm..nanti baru aku story, now i've to do my work.

Chowww!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Saturday, March 1, 2008

SEmaLaM, HaRi Ini, ESoK..

SEmalAm...

Semalam ditempat keje memang bz. Sampai petang pun still lg de kje... sebabnye, aku akan bercuti sampai ari selasa.. Trip to Pangkor..syoknyeeeeeeee x sabar nk g pangkor nih! jadi arini memang aku x menang tangan buat sume kje2 yg nak di settle kan sebelum bercuti. Macam2 nk kne buat almaklum aku kan org penting kat tempat keje aku ni heheheh (perasan lah plak ). blum pun abis kje aku siap, dah kne attend untuk briefing for election nanti. aduhhhhhhhhh..busannnye! selamat lah briefing session tu kejap je..kalu x, sure aku penat giler waaaaaaaaa:(( pas abis briefing, sambung balik buat kje sambil tunggu sorg customer aku yg nk dtg utk tgok kereta kul 6.30.. so kene lah tunggu lagi... dalam kul 7 baru aku siap2 balik.. arghhhhhhh penat sungguh!

Hari ini.....

Arini, pagi2 lagi dh ujan lebat..emm memang syok tido time2 macam ni, tp di sebabkan aku keje sabtu, so terpakse lah memakse kan diri untuk bangun. Kalu x, memang aku sambung tido sampai tghari hhuhuhuu... sampai tempat kje dah kul sembilan (lambat lg). nk g beli bfast memang malas walaupun perut dh berkeroncong mintak di isi...so tunggu je lah akak cleaner tu beli kan.. sambil tu buat keje2 yg mane x di siapkan lagi.. tp x de lah banyak pun..
arini patutnye de appoinment ngan customer kul 10.30 pg, tp cstomer tu x free n extend appoiment petang..emmm kene lah aku dtg balik kt office ni petang nanti..aduh busannyeeeeeeee.. dh ler arini de date, terpakse lah bawak sekali tunang aku jumpe customer tu nanti..

Esok
Hmm..sok aku akan bertolak ke Pulau Pangkor. Trip ni Allianz Insurance yang anjurkan sebab ktorg dapat fully archieve target untuk every month. Ktorang akan menginap kat Pangkor Laut resort selama 3 ari 2 malam.. syoknye lah!! x sabar nak g pangkor ni!
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Lagu yg sedang hangat di radio

Salammmmmmm...

Ni lah lagu yg tengah hangat kat corong2 radio.. tiap kali aku bukak radio sure de lagu ni.. n aku pn memang suke gile ngan lagu ni.. best bangat! gaknye satu ari tu ade dekat 10 X dorg kuar kan lagu ni..

Jom kite nyanyi duluuu........!!

TaJUk LAgU: Mungkinkah
By : ShEilA AbDUL

Seperti ada yang tak kena
Disaat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa

Maafkan andainya ku menggangu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin Mengenalimu
dan tahu ku Menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Mungkinkah kau tidak perasan
Perbezaannya.

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah....
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi