Posts

Showing posts from March, 2008

BILA AKU SUDAH TIADA

~Hujan - Bila Aku Sudah Tiada~
Bila aku sudah tiada Simpan semua lagu ku Jangan di tangis selalu, Mungkin, itu sementara Bila jumpa penggantiku jangan dilupakan - aku.. Pagi itu indah seperti biasa Tidur yang lena terhenti disana Layap.. kuyu.. masih tak terdaya Bukalah tingkap mu, curahkan cahaya Siapa sangka bila tiba masa kita untuk pergi selama Tak kan terduga Jika saat ini tuhan tentukan aku lah orangnya Bila.. aku sudah tiada Simpan semua lagu ku Jangan ditangisi selalu Mungkin, itu sementara.. Bila jumpa penggantiku Jangan di lupakan aku.. Gelak, Tawa, Tangisan yang hiba Kenangan kita masa di dunia Alangkah indahnya jika kita mampu hidup selamanya Siapa yang sangka bila tiba masa kita untuk Pergi selama takkan terduga Jika saat ini tuhan tentukan aku lah orangnya Bila aku sudah tiada Simpan semua lagu ku Jangan di tangis selalu Mungkin, itu sementara.. Bila jumpa penggantiku Jangan di lupakan ... Aku ...

Cerita Semalam.. (Cuti MaulidurRasul)

Emm just wanna story mory a lil' bit of Cuti Maulud Nabi semalam..



Di sebab kan semalam cuti, so bangun pagi dh sememangnye lewat, almaklum ler ari cuti.. tp x de lah lewat sangat kot. Kul 9.30 bangkit dr tidur.. (sambung tido pas subuh k) bangun je terus tengok pokok2 bunga yg dh lame gak x di belai, sebab bz sangat ngan persiapan ARI BESAR aku.. boleh dikatekan tiap minggu g cari bahan n barang untuk weds preparation. Penat sebenarnye dh ni.. busan pn de gak.. tp nak buat camno? kono gak buek hehe..



So malam sebelumnye memang dah janji ngan fami (my fianceeee) untuk pegi kenduri tahlil k.long (akak angkat die) pas zohor. Nak x nak kene gak lah pegi kenduri tu sebab die pn dh banyk kali ajak dtg umah, tp aku je yg x berkesempatan untuk datang umah die. So semalam aku janji untuk hadirkan diri ke umah die.. Kul 11.30 fami sms suh bersiap sbb die nk jemput aku, siap kasi warning g " z siap2 tau, jangan dah sampai baru nk siap!" hehehe.. perkara biase lah tu kalu perempuan l…

::Salam Maulidur Rasul.. ::

Salam...
Selamat menyambut Maulidur Rasul.. Selawat ke atas nabi junjungan kita Nabi Muhamad S.A.W.. Sempena Maulud nabi ni, jom kite ramai2 perbanyakkan selawat ke atas nabi.. Actually bukan ari ni je kite kne berselawat.. ari2 biase pn kene gak especially lepas solat.. Moga kite semua sentiasa di rahmati oleh Allah S.W.T dan sentiasa menjadi manusia yg beriman dengan bimbingan Al-Quran dan Sunnah...Amin...
Allahhuakbar...! Allahhuakbar..!! Allahhuakbar..!!

PLR - Last day

Image
Hari Ketiga (Last day) di PLR..

emm..pejam celik, pejam celik dh 3 hari pun aku kt sini... jap je rasenye.. x puas lg nih. Pas je Breakfast, aku n member aku k.ina jalan2 tgok pemandangan kat sini utk last day... jap g dh kene tinggal kan tempat ni... sempat lah gak aku lepak kat Gym, Library, spa n Swimming Pool. Ni antara tempat2 yg memang best sekali kat sane. Especially Library n SPA. Library die memang 1st class.. siap ade bed lagi utk sesape yg nk relaxkan badan sambil baca buku, ade kerusi yg memang selesa utk baca buku n surat khabar. Kat situ pn de sediakan PC untuk sesape yg nk gune internet n ape2 je lah.. Kagum tul aku ngn tempat ni. Kat setiap toilet resort ni mesti ade sudut khas aromatherapi, almaklum resort ni memang terkenal ngan SPA n SAUNA die, siap dpt best award lagi. Toilet die dah lah bersih, cantik plak tu.. rase macam kat dalam bilik plak.. Kan ke best kalu toilet yg de kat KL ni mcm ni. Sure rase sonok je bile masuk toilet.

Tgoklah gambar Burung merak ni..ca…

PLR -Day 1 C'tnued

Image
Malamnye kami ade dinner kat Uncle Lim's Restoran.. Restoran ni sediakan makanan ala baba nyonya, boleh tahan gak lah makanan die. huhhh..kenyang tul perut satu hari ni..


Gambar atas ni gelap skit, nth nape camera aku buat hal lak time ni.. aku plak memang x bape reti nk seting2 part camera ni so, belasah je lah.. janji nampak..
Pagi keesokan harinye, kami ade Jungle Tracking session.. after breakfast sume kene berkumpul kat library ni untuk dgr briefing dr UNCLE YIP, the eldest staff kat sane.. x salah aku umur die dah dekat 73 tahun and he have a lot of experience sebagai penjaga hutan ni.. die dh pun terbit satu journal khas tentang PLR ni. memang bagus tul uncle ni.. bile borak ngn die, memang mcm2 pengalaman menarik yg die ade..


Ni gambar yg aku amik dr luar bilik.. saje je nak snap gambar dalam bilik ni.. nk share ke terujaan aku bile 1st time langkah kan kaki masuk dalam bilik tu heheh..
Gambar katil twin bed atas tu tpt aku beradu.. best bangat.. selesa... tp sayang aku tid…

Trip to Pangkor Laut Resort (PLR) - Day 1

Image
Akhirnye dapat gak aku coretkan a bit story of my journey to PLR.. emmm it's really a luxury and triple extraordinary trip.. memang teruja sangat2 bile sampai kat sane.. cam x caye je dapat bercuti kat resort ni.. huhuh. sebelum ni aku just dengar desas desus cerita tentang Pangkor Laut Resort ni dari mulut org je. Dan akhirnye............ aku dapat gak rase menginap n merasai suasana kat sini.. memang berbaloi n best bangat!! Mostly yg ikut trip ni adelah chinese, hanye aku n sorang member opis je yg melayu. Ok lah tu, janji de geng melayu, kalu x memang mati kutu lah aku heheheh...
Gambar ni aku amik mase sampai kat jeti LUMUT. KAmi bertolak dr KL jam 9.00 pg. Perjalanan nak kesana lebih kurang 3 jam lebih. Tu pn sebab bas yg kami naik tu memang bersopan n driver die memang baik.. alhamdulillah gak dapat driver cam ni, x de lah risau sangat g jalan jauh2 naik bas.. Emm aku sememangnye manusia yg penakut bile naik bas. Lelebih lagi dh banyak sangat berita kemalangan melibatkan bas…

Hari Ini..

**** pagi yg gelap, kini sudah terang****

Arini g Opis jap untuk settle kan makanan untuk customer day arini.. aku sampai je opis dalam kul 8.15a.m. Sampai2 je, sorang pn xde, maknenye aku lah org pertama datang..eee dorg ni memang x leh harap lah. so, terpakse lah aku lepak dalam keta je... bau kuih n makanan yg aku beli dh mule buat aku rs lapo, perut dh mule berkeroncong ni..aduh..

kul 9.00 a.m baru nampak sorang datang, selamat die pegang kunci kedai ni. Kalu tidak terpakse lah ktorg tgu lagi. Masuk je opis terus siap2 n kemas2 skit pe yg patut sementara tunggu cleaner aku dtg untuk bersih kan opis. X lame lepastu baru lah datang salesman2 yg lain,tu pun x sume yg datang.. yg lain still tido kot almaklum arini kan ahad... sure semalam tido lewat punye.

Tapi arini customer x berape banyak mungkin sebab ari ahad, n kawasan ni pn bukan fully housing area, so kebanyakan org yg datang sini pn sebab pegi pasar, keje kat kilang2 belakang ni @ singgah makan kat food court lepas g pasar.. b…

Hari ini 15/3/2008

Sabtu- 15/3/2008 ( customer day di opis aku)


Ari ni, pagi2 lagi aku dh bangun, bersiap awal2 untuk cari kuih yg de jual kat area umah aku. Sebelum tu sempat gak lah aku call n pesan kat collogue aku utk belikan kuih2 n kek yg de jual kat area umah die.. n lucky gak kat area umah aku ni banyak org jual kuih, senang lah skit nk g mencarinye.. aku sambar je lah kuih pe yg de kat gerai2 tu..janji bleh cover makan minum utk customer nanti.. hhmmm... malang sungguh lah function kali ni, macam2 hal...

Pastu aku drop by jap kat station minyak ESSO untuk beli nasi lemak bungkus. Aku sapu abis sume nasi lemak kat situ.. abg yg jage counter tu pun terkejut beruk tgok aku sapu bersih nasi lemak kat situ heheheheh lawak tol lah tengok muke die. Mesti die ingat aku nak makan sorang2 nasi lemak ni hahahahahah huhuhuhuuh. =)) Tapi nasi lemak kat esso ni memang best pun.. aku memang selalu gak beli nasi lemak kat sini makan 2 bungkus pn x cukup, mesti makan 3 bungkus baru puas heheheh.. ala..kecik je bu…

Cerita di hari jumaat - 14/3/2008

8.30pg - sampai kat tpt keje...masuk opis, then on pc, zuppp...!! kuar jap g beli bfast.

8.45pg - selesai je breakfast.. trus start to work. keje memang berlambak!

9.00pg- bos panggil meeting!! adushhhhhhhhhh. tinggal keje sat.

arghhhhhhhhh busan tol!! pagi2 dh meeting... ni sure pasal customer day sok ni..

-masuk je bilik bos...-

Bos: z, how our customer's sales day??? ok ka?? makanan u dh order? gift dh ok? deco? bile nk buat??

aku: emmm... all ok mr yap! still running. Makanan dah siap order, decoration petang skit baru i buat. broucher n fliyers all dah distribute to sales person.

Bos: ok. makesure all in order aaa.. dont do last minit!! makesure booking ok ha! we must achive target this month, dont forget that.!!

aku: ok bos.. (dalam kepala otak aku) eeeeeeeeeeeee.....igat aku ni katun? robot? komputer???boleh buat sume sensorang!!! waaaaaaaaaaaaaaaaaa tension!! dah lah keje banyak ni. Yg lain memang x leh harappppppppp, mintak tolong bukan main payah! yg nk buat sales n dapat sales …

Satu Hari di Hari PILIHANRAYA UMUM 2008

08/03/2008 bersamaan dengan hari sabtu.

Akhirnye, Hari yang di tunggu untuk pilihanraya umum pn tiba. aku plak telah dengan rela hati nye menawarkan diri untuk menjadi salah seorg staff dalam election day tu. Keje aku nk kate senang pn x gak.. tp memang penat giler.. keje aku ari tu ade lah polling agent.. atau lebih dikenali sebagai penjaga undi n berkempen untuk BN. Memang rs dh give up dah x nk jage sebab terlalu penat.. mane taknye, aku kene jage kat SMJK Khatolik yg sememangnye jauh dr umah aku. Pagi2 dah kene bangun. Kul 7 pg dh tercongok kat sekolah tu. pastu kene berkempen dulu sebelum sampai sesi aku masuk untuk jage undi. yg memenatkan tu bukan kne jage undi, tp sebab aku kne berkempen bile duty aku utk jage undi abis. korg bayang kan lah, kalu kempen waktu pagi2 tu ok lagi lah sebab mase tu still sejuk.. tp bile dh masuk tghari...haaaa time ni lah aku rs kulit aku dh mule melecur sebab panas memang x ingat lah... dh ler kulit ala2 dayang nurfaizah hehehe.. so bile dh dok t…

Waaaaaaaaaaaaa Gaji tak dapat lagi!!

waaaaaaaaaaaaaa arini dah 7 hb, gaji stil x dapat2 g...tension tol lah ngan bos aku ni. Ingat ktorg ni kaya keeeee??? waaaaaaaaaaaaa bile nk dapat ni!!! tau lah die tgh bz ngan election, tp jgn lah hold gaji tuuuuuuuuuuuuuuu eeeeeeeeeeeee bengang nyeeeeeeeee!! igt ktorg ni kaye ke?? emmm... ni yg rs nk ngadu kat pejabat buruh je nih! tension!!!

I'm Back!!

Salammmmm...

I'm back!! i'm here againnnnnnnnnn..emmm rindunye kat blog aku! byk bende nak cite ni. tp x pe, slow2 k.. there is a lot of such things yg aku nk story, an ofcoz about my Trip to Pangkor! emmm..nanti baru aku story, now i've to do my work.

Chowww!

SEmaLaM, HaRi Ini, ESoK..

SEmalAm...

Semalam ditempat keje memang bz. Sampai petang pun still lg de kje... sebabnye, aku akan bercuti sampai ari selasa.. Trip to Pangkor..syoknyeeeeeeee x sabar nk g pangkor nih! jadi arini memang aku x menang tangan buat sume kje2 yg nak di settle kan sebelum bercuti. Macam2 nk kne buat almaklum aku kan org penting kat tempat keje aku ni heheheh (perasan lah plak ). blum pun abis kje aku siap, dah kne attend untuk briefing for election nanti. aduhhhhhhhhh..busannnye! selamat lah briefing session tu kejap je..kalu x, sure aku penat giler waaaaaaaaa:(( pas abis briefing, sambung balik buat kje sambil tunggu sorg customer aku yg nk dtg utk tgok kereta kul 6.30.. so kene lah tunggu lagi... dalam kul 7 baru aku siap2 balik.. arghhhhhhh penat sungguh!

Hari ini.....

Arini, pagi2 lagi dh ujan lebat..emm memang syok tido time2 macam ni, tp di sebabkan aku keje sabtu, so terpakse lah memakse kan diri untuk bangun. Kalu x, memang aku sambung tido sampai tghari hhuhuhuu... sampai tempat kj…

Lagu yg sedang hangat di radio

Salammmmmmm...

Ni lah lagu yg tengah hangat kat corong2 radio.. tiap kali aku bukak radio sure de lagu ni.. n aku pn memang suke gile ngan lagu ni.. best bangat! gaknye satu ari tu ade dekat 10 X dorg kuar kan lagu ni..

Jom kite nyanyi duluuu........!!

TaJUk LAgU: Mungkinkah
By : ShEilA AbDUL

Seperti ada yang tak kena
Disaat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa

Maafkan andainya ku menggangu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin Mengenalimu
dan tahu ku Menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Mungkinkah kau tidak perasan
Perbezaannya.

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah....