Posts

Showing posts from February, 2008

Makan @ Aroma ikan bakar Sg Buloh jeram.. syokkkkkkkk!!

Image
Salammmmmmmmmm...




Baru2 ni aku n family g jalan2 cari makan kt jeram sungai buloh. Masuk ni dh 2 kali aku g makan kt situ. 1st dulu mase jalan2 bwk keta baru adik aku.. ktorg x plan pn mulenye nk mkn kt sane. tp dh alang2 melaram ngn keta baru, tu yg terus g jeram tu. Dan utk pengetahuan korg sume, ktorg x tau pn kt mane tempat ikan bakar tu, just dengar cite dr kwan2 je.. kirenye ktorg aci redah je lah aritu utk g makan ikan bakar tu.



So berbalik pada makan2 td, utk kali kedua ni aku memang dh plan nk g makan kat sane ngn family n family akak aku.. almaklum..baru dpt bonus tahun baru cine, so mmg dh niat pn nk belanja dorg makan. perjalanan dr umah aku ke tpt tu lebih kurang 45 minit je. Tu pn sebab byk keta nk ke arah kuala selangor..so terpakse lah ikut keta yg bwk memang slow gile..





ktorg sampai kt sane pn lebih kurang kul 8.30. Sampai je memang org pn dh ramai.. restoran ni memang famous n makanan die memang nyumm nyum nyum.. sedap tuuuu.. tak hairan lah kalu restoran ni jd tumpuan …

Buang Mase kat Office

Image
Ari ni bosan tol kje.. pas buat sume kje2 yg urgent, aku setlle kan kje yg x bape nk urgent plak.. pas tu aku chating ler.. tp dlm pd mase yg same aku still gak pure2 buat kje hehehe nnti bos aku kate aku makan gaji bute plak.. tp korg jgn lah plak salah sangke yg aku ni pemalas. Dah kje aku sume settle nk buat cmne. pas tu kebetulan bos aku dh nk stat tarik hand brake sbb target utk bulan ni dh lebih..so aku pe lagi memang saat yg di nanti kan lah heheh.. pas lunch lagi lah aku x de kje. memang bosan giler. nk chating pn dh x larat sbb bosan gak heheheh;)) sempat gak lah aku snap gambar kt opis aku ni. taraaaaaaaaaa..ni lah meja aku heheh berserabut. macam2 ade.. saje je aku bg meja aku sepah2 macam ni. nnti dorg igt aku x de kje nk buat plak kan??? uhuhhu...


Ni lah opis aku. Bahagian ni hanya untuk admin sahaja.. tu office mate aku. Aku snap gambar ni diam2 hehehe pastu baru die tau aku curi amik gambar die heheheh sian akak ni. ktorg antara muke2 lama yg still ade utk berkhidmat kat…

Go go Genting!!!

Image
yihaaaaaaaaaa... best gi genting!! tengok jelah gambar ni.. tebal tul kabus kat sane.. haaaaaa kalu korg sume nk tau, mase ni baru pas ujan, so kabus memang tebal. mase ni dh nk malam dah.. suasana kat gening ni memang cantik bile malam sebab diterangai lampu2 yg cantik-cantik dengan udara yg sejuk n nyaman plak tu hehehhe... sesuai utk org2 yg nk berbulan madu. chewaaaaaahhhhhhh heheheh memandai je aku.



Actually aku g genting ni dua 3 minggu lepas, tp baru arini leh update n upload gambo2 nye.. aku pegi ramai2 ngan tunang and kawan2 die.. pegi ramai2 baru best, happening skit. dah ler masing2 otak gile2..so memang syok bangat!










ni adalah permainan pertama yang ktorg main... Sampai2 je, terus beli tiket n redah g beratur kat buaian ni..emmm memang aku suke main buaian kalu g genting sebab aku x suke main bende2 yg terlalu mencabar.. aku ni penakut n gayat heheheh.. kalu boleh 2 3 round main bende ni pn aku x kisah..aku memang sukeeeeeeeeeeeeee huhuhuhuh



















ni gambar mase kt indoor, kebetulan…

Decoration for CNY

Image
~~~ Decoration sponsored by Panglobal Insurance~~~
Baru-baru ni Panglobal Ins sponsor decoration untuk office aku.. special for CNY. Setelah sekian lame ktorg request kt dorg suh buat deco utk setiap event, baru la ni dorg berkesempatan buat sume ni. wtever pun hasilnye memang memuaskan. Nak di bandingkan dengan hasil keje aku sendiri mcm tahun2 lepas memang jauh na bezenye..hehehe lets see da pics.




Ni kat bahagian Receptionist counter.. cantik x? walaupun x bape nak meriah sgt deco die, tp puas hati gak. dapat lah staf2 cina kt situ rase skit raya dorg.. yg paling buat aku tertarik sekali tang bunga tu..

Utk pengetahuan korang, bekas tu dorg gunekan bakul sampah yg dh di balut ngan kain merah. Pastu dorg susun ngan bunga n batang .. cantik x? kreatif sunguh kn??? dr bakul sampah dah bleh jadi bekas bunga.. so kalu korg kekurangan pasu kt umah tu bleh ler amik idea ni heheheh..







Ni kat bahagian depan pintu masuk. Kalu customer masuk, sure akan nampak tanglung2 ni.. mostly customer ktorg yg…

Hari ini

Hari ni, 21/02/2008

Seperti biasa, aku lambat masuk keje lagi arini..heheh teruk tul aku ni. Ntah bile lah nak berubah. bangun dah awl tp still gak lambat sampai tempat kje. Kadang-kadang aku sendiri pn tak paham nape aku bleh lewat plak sampai tempat kje hahahah..

Sampai je opis, dh kne buat kje. Almaklum masuk pn dah lambat so kne lah berpura-pura buat kje dulu sebelum breakfast. hmm..nk beli breakfast pn memang x sempat, so cleaner aku lah yg jadi mangsa keadaan kne gi beli makanan untuk aku.. bagus tul lah kan? argh..lantak lah, janji aku x kebulur..:))

Arini bos aku still lg sibuk ngn hal2 politik die, maklum ler bos aku ni mmg aktif politic, so musim2 mengundi ni memang die bz abis, mmg susah nk tgok batang idung die dlm opis ni.. so ktorg ni kire merdeka gak lah sbb die jarang de kat opis hehehe bak kate pepatah... KUCING TAK ADE, TIKUS BERMAHARAJALELA hahahaa:))

emmm kdg2 bosan gak dok opis ni, so aku mmg gunekan mase ni untuk create new entry dlm blog ni. Paling koman pun aku ak…

Counting for My Big Day..........

Image
Wedding Ticker from WhenIsMyWedding.com

Jogging @ Taman Kota Damansara

Salam...Hait!

Jogging??? hahahah:)) actually jogging ade lah salah satu dari hobi aku n now dh lame gak aku x jog, since sahabat aku kawin aku dh x g jog dh sebab x de member peneman berjogging. nak ajak tunang, memang die malas. Biase nye dulu aku jogging waktu pagi, bleh di kate kan aku jog tiap minggu.. tapi skang ni dh x de dah..

hmm... so semalam selepas beribu-ribu kali aku ajak n pakse tunang aku teman aku jog, baru lah die ikut kan gak heheheh... so pe lagi..bersemangat lah aku g jogging heheh.. mule2 tu mmg berkobar-kobar nk jogging tanpa henti n siap nk buat 5 round lagi. Tp aku just dpt buat satu round je.. lagi 4 round tu aku just jalan2 tp memang tanpe henti. memang dh x larat dah, almaklum dh lame gak x berjogging n bersenam.. dulu selalu gak join main futsal, tp sekarang ni dh retired dr sume tu..

Pas pusing 5 round, tunang aku suh aku buat stratching..arghhhh nk nangis rasenye, tau je lah kalu kaum lelaki jd kepala, sure die suh buat yg susah..aku plak terpakse buat sbb d…

Bunga

Image
Ha..nilah antara hobi aku... Tanam pokok bunga.!! makin subur pokok ni...
Bunga ni aku sendiri pn x tau peke namenye..tp aku mmg suke.. aku beli 2 pasu je sebelum ni, pastu aku saperate kan jadi 4 pokok..n skang ni dh naik subur.. bunga die kecik2 je, banyak plak tu.. aku suke bunga ni sebab warne die.. PURPLE
Ni pun aku beli kat tempat yg same ngn bunga kat atas tu..bunga die memang banyak. n subur lagi buat mase ni.. aku beli 4 pokok.
Ha bunga ni mmg dh lame aku tanam.. mase aku beli dlu baru 2 pokok je. 1 warna pink, 1 g warna merah ni. skang ni dh de 5 pokok.. ni antara yg aku semaikan kat pasu yg lain. Subur kan??
pokok ni mmg susah skit nk jage. kne siram selalu kalu x..memang akan mati. pokok ni x boleh kering x de air..kalu x, daun die akan jd kuning n kering. Pastu tamatlah riwayat idup die..hehehe

Happy New Year

Image
Assalamualaikum...

1st of all, i wanna wish all bloggers a HAPPY CHINESE NEW YEAR... might this coming year will be a great opportunity to us to be more successfull...more longivity..more rich..more happiness.. and more prosperous in our life...

Since this is my 1st entry, i wish i could give a very interesting post, absolutely with the new coming idea in my head...hehehe. well, hope to get much comment from those bloggers.

wish me all the best on this new year............ daaa.. CHEERSsssssssss