My Lovely Followers

Google+ Followers

Wednesday, February 27, 2008

Makan @ Aroma ikan bakar Sg Buloh jeram.. syokkkkkkkk!!

Salammmmmmmmmm...




Baru2 ni aku n family g jalan2 cari makan kt jeram sungai buloh. Masuk ni dh 2 kali aku g makan kt situ. 1st dulu mase jalan2 bwk keta baru adik aku.. ktorg x plan pn mulenye nk mkn kt sane. tp dh alang2 melaram ngn keta baru, tu yg terus g jeram tu. Dan utk pengetahuan korg sume, ktorg x tau pn kt mane tempat ikan bakar tu, just dengar cite dr kwan2 je.. kirenye ktorg aci redah je lah aritu utk g makan ikan bakar tu.



So berbalik pada makan2 td, utk kali kedua ni aku memang dh plan nk g makan kat sane ngn family n family akak aku.. almaklum..baru dpt bonus tahun baru cine, so mmg dh niat pn nk belanja dorg makan. perjalanan dr umah aku ke tpt tu lebih kurang 45 minit je. Tu pn sebab byk keta nk ke arah kuala selangor..so terpakse lah ikut keta yg bwk memang slow gile..





ktorg sampai kt sane pn lebih kurang kul 8.30. Sampai je memang org pn dh ramai.. restoran ni memang famous n makanan die memang nyumm nyum nyum.. sedap tuuuu.. tak hairan lah kalu restoran ni jd tumpuan org ramai. walaupun ari yg aku pegi tu bukan ari cuti, tp org yg dtg kt situ mmg ramai. Gaknye dorg pn baru dpt bonus kot hehehehehe... restoran ni terletak betul2 kat tepi laut.. cume mase tu malam, so x dpt lah tgok laut. kalu pegi siang mesti nmpak laut..



Sampai je, aku n akak aku g pilih lauk n order nk masak ape. Akak aku pn cakap lauk2 kat restoran tu memang segar n harga die pn not bad, memang murah.. Ktorg amik ikan kerapu( buat masak 3 rasa) , sotong ( goreng tepung), kerang bakar, ikan kembung bakar n ketam masak pedas.. perghhhhhhh sedapnyeeeee..skang ni pun aku masih g terliur bile teringat makanan2 tu hehehhh.. side order lain ktorg amik sup ayam n kailan ikan masin.. air plak ktorg order air buah..emm memang best! makanan yg ktorg order memang cepat tol siapnye.. x yah tunggu lame sebab pekerja2 kat situ memang ramai.. tu lah salah satu sebab yg buat aku rs puas hati. dah lah mase tu memang sumenye kelaparan, sampai je makanan, sume dh x tunggu terus balun je heheheh... ktorg sume memang berpuas hati makan kt restoran tu n harga die pn berpatutan.. bayang kan lah..sume lauk yg aku order tu cume kne RM135 je.. ni untuk 8 org makan. Berbaloi kan??? ktorg pn memang plan utk dtg lagi kt situ next time.





Nilah gambar yg sempat aku snap. tgok jelah makanan yg de tu.. sluuuurrrppp dapnye.... ni yg rs nk g sane makan je ni.. paling best sekali ketam masak pedas die..perghhhhh memang meleleh lah..hhehehe

So aku memang rekemen tempat makan ni kt korg sume.. name restorannye, Restoran Aroma Ikan Bakar Sungai Buloh Jeram.. Jalan nk ke Kuala Selangor @ Tanjung Karang. Aku rase, sape yg dok area2 tu mesti tau kt ne tempat ni..





Ni antara gambar2 yg sempat aku amik. Gambar ni pas makan..masing2 dh kenyang..memang licinlahah ktorg kerjakan....
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Buang Mase kat Office

Ari ni bosan tol kje.. pas buat sume kje2 yg urgent, aku setlle kan kje yg x bape nk urgent plak.. pas tu aku chating ler.. tp dlm pd mase yg same aku still gak pure2 buat kje hehehe nnti bos aku kate aku makan gaji bute plak.. tp korg jgn lah plak salah sangke yg aku ni pemalas. Dah kje aku sume settle nk buat cmne. pas tu kebetulan bos aku dh nk stat tarik hand brake sbb target utk bulan ni dh lebih..so aku pe lagi memang saat yg di nanti kan lah heheh.. pas lunch lagi lah aku x de kje. memang bosan giler. nk chating pn dh x larat sbb bosan gak heheheh;)) sempat gak lah aku snap gambar kt opis aku ni. taraaaaaaaaaa..ni lah meja aku heheh berserabut. macam2 ade.. saje je aku bg meja aku sepah2 macam ni. nnti dorg igt aku x de kje nk buat plak kan??? uhuhhu...


Ni lah opis aku. Bahagian ni hanya untuk admin sahaja.. tu office mate aku. Aku snap gambar ni diam2 hehehe pastu baru die tau aku curi amik gambar die heheheh sian akak ni. ktorg antara muke2 lama yg still ade utk berkhidmat kat opis ni. Kalu korg nk tau, akak ni dr belum kawin sampai dh kawin n dah de anak 3 pun..still keje kat sini.. nk kate gaji sini mahal sgt xde lah pun.. biase je. tu pn sebab bleh buat sale je kot.. aku plak, mmg de try cari kje lain, tp bile dh dapat bos plak x kasi benti keje..aduhhhhhhhhh pening pala aku d buatnye.. nk benti susah, kje pn susah.. selamat lah die offer best kat aku. kalu x, memang xde lah nk stay kat sini lelame.. emmm gaknye memang dh rezeki n jodoh aku kot keje kat sini sampai bile2 uhuuhuhuhuhuuh...
Haaaaaaaa ni plak pandangan sisi dr depan meja aku. patutnye nye meje aku kt sebelah meja bos tu, sebab aku customer relation office ni. tp aku x nk dok situ sbb terpencil sgt. dok sorang2 je kt situ x de member nk borak, eeeeeeeee membosan kan. so tempat tu jadi tpt duduk bos no 2 aku.. actualy bos aku yg sorang ni memang jarang masuk opis pn. kalu die masuk pn setakat sign cek n prepare gaji die heheheh..bagus tul kan jd org kaya ni.. kje senang je. cukup bulan dpt gaji...gaji byk plak tu. x macam kite ni, kne susah payah baru lah dpt income. kalu x...memang gigit jari lah jawabnye... emmmmmmm pe pun.. aku stil enjoy keje kat sini walaupun kadang2 tu memang tension ngn perangai salesman2 yg de kt opis ni n perangai sorg minah kt opis ni yg boleh buat aku sakit jantung. tp x de lah sume yg teruk pn..n bos aku pn jenis yg x berkira sgt. so sbb tu lah kot aku still keje n idup utk opis ni.. hikhikhik... pe pun...........aku memang sentiase enjoyyyyyyyyyyyyyy.. hidup cumeeeeeeeeee sekali!!!
daaaaaaaaaaaaaaa duluuuuuuuuuuu...:)
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, February 22, 2008

Go go Genting!!!



yihaaaaaaaaaa... best gi genting!! tengok jelah gambar ni.. tebal tul kabus kat sane.. haaaaaa kalu korg sume nk tau, mase ni baru pas ujan, so kabus memang tebal. mase ni dh nk malam dah.. suasana kat gening ni memang cantik bile malam sebab diterangai lampu2 yg cantik-cantik dengan udara yg sejuk n nyaman plak tu hehehhe... sesuai utk org2 yg nk berbulan madu. chewaaaaaahhhhhhh heheheh memandai je aku.



Actually aku g genting ni dua 3 minggu lepas, tp baru arini leh update n upload gambo2 nye.. aku pegi ramai2 ngan tunang and kawan2 die.. pegi ramai2 baru best, happening skit. dah ler masing2 otak gile2..so memang syok bangat!










ni adalah permainan pertama yang ktorg main... Sampai2 je, terus beli tiket n redah g beratur kat buaian ni..emmm memang aku suke main buaian kalu g genting sebab aku x suke main bende2 yg terlalu mencabar.. aku ni penakut n gayat heheheh.. kalu boleh 2 3 round main bende ni pn aku x kisah..aku memang sukeeeeeeeeeeeeee huhuhuhuh



















ni gambar mase kt indoor, kebetulan ari ujan plak.. so ktorg terpakse lepak dlm ni je lah... tension betul lah, bleh plak ujan time2 camni..memang ktorg x puas main, sebab byk permainan yg x dpt ktorg naik. waaaaaaaaaaaaaaaaaa:((


































ha...ni lah geng gi genting... yg 3 org badan beso tu cam bonzer kan? heheheh... tp dorg ni best!! otak gile2 hahahah:))



mase ni cuaca cantik g, x nampak nk ujan pun... tp sayang sebab sume permainan memang pack. So ktorg terpakse beratur utk tunggu gilaran.. memang x best tul lah.!












aku n tunang...... sebenarnye aku takut gak nk naik bende ni.. tp kne pakse naik.. mule2 memang nervous giler sbb 1st time naik, tp rupe2nye x de lah seram sgt naik ni.. best giler! next time mg nk naik g lah hehehehe;))





So korg mesti dh penah g genting kan? lets share ur experience with me....
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Decoration for CNY

~~~ Decoration sponsored by Panglobal Insurance~~~

Baru-baru ni Panglobal Ins sponsor decoration untuk office aku.. special for CNY. Setelah sekian lame ktorg request kt dorg suh buat deco utk setiap event, baru la ni dorg berkesempatan buat sume ni. wtever pun hasilnye memang memuaskan. Nak di bandingkan dengan hasil keje aku sendiri mcm tahun2 lepas memang jauh na bezenye..hehehe lets see da pics.





Ni kat bahagian Receptionist counter.. cantik x? walaupun x bape nak meriah sgt deco die, tp puas hati gak. dapat lah staf2 cina kt situ rase skit raya dorg.. yg paling buat aku tertarik sekali tang bunga tu..


Utk pengetahuan korang, bekas tu dorg gunekan bakul sampah yg dh di balut ngan kain merah. Pastu dorg susun ngan bunga n batang .. cantik x? kreatif sunguh kn??? dr bakul sampah dah bleh jadi bekas bunga.. so kalu korg kekurangan pasu kt umah tu bleh ler amik idea ni heheheh..








Ni kat bahagian depan pintu masuk. Kalu customer masuk, sure akan nampak tanglung2 ni.. mostly customer ktorg yg datang kat opis sume kate cantik hikhikhik (puji diri sendiri lak)..


















ha, ni bahagian depan.. de sebiji myvi as a display kt showroom ni.













ni bahagian waiting customer. Siap ade plasma tv lg...kelas kan? siap sofa n ASTRO u... so sambil2 menunggu tu, x de lah bosan sgt sbb tpt ni mmg dah di siapkan dgn majalah n tv, pastu de plak air minuman free je. meh ler datang reramai..hahhaha:))
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Thursday, February 21, 2008

Hari ini

Hari ni, 21/02/2008

Seperti biasa, aku lambat masuk keje lagi arini..heheh teruk tul aku ni. Ntah bile lah nak berubah. bangun dah awl tp still gak lambat sampai tempat kje. Kadang-kadang aku sendiri pn tak paham nape aku bleh lewat plak sampai tempat kje hahahah..

Sampai je opis, dh kne buat kje. Almaklum masuk pn dah lambat so kne lah berpura-pura buat kje dulu sebelum breakfast. hmm..nk beli breakfast pn memang x sempat, so cleaner aku lah yg jadi mangsa keadaan kne gi beli makanan untuk aku.. bagus tul lah kan? argh..lantak lah, janji aku x kebulur..:))

Arini bos aku still lg sibuk ngn hal2 politik die, maklum ler bos aku ni mmg aktif politic, so musim2 mengundi ni memang die bz abis, mmg susah nk tgok batang idung die dlm opis ni.. so ktorg ni kire merdeka gak lah sbb die jarang de kat opis hehehe bak kate pepatah... KUCING TAK ADE, TIKUS BERMAHARAJALELA hahahaa:))

emmm kdg2 bosan gak dok opis ni, so aku mmg gunekan mase ni untuk create new entry dlm blog ni. Paling koman pun aku akan edit atau customize blog aku ni.. tengah rajin nk tulis blog lah kate kan, kang bile dh bz n x de mood nk tulis memang jangan haraplah aku jenguk blog ni. kim salam je lah kuikuikuikuikui...

k lah..nk chow sin chi dlu ek.. daaaaaaaaaa..
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, February 19, 2008

Counting for My Big Day..........

When is my wedding
Wedding Ticker from WhenIsMyWedding.com
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Wednesday, February 13, 2008

Jogging @ Taman Kota Damansara

Salam...Hait!

Jogging??? hahahah:)) actually jogging ade lah salah satu dari hobi aku n now dh lame gak aku x jog, since sahabat aku kawin aku dh x g jog dh sebab x de member peneman berjogging. nak ajak tunang, memang die malas. Biase nye dulu aku jogging waktu pagi, bleh di kate kan aku jog tiap minggu.. tapi skang ni dh x de dah..

hmm... so semalam selepas beribu-ribu kali aku ajak n pakse tunang aku teman aku jog, baru lah die ikut kan gak heheheh... so pe lagi..bersemangat lah aku g jogging heheh.. mule2 tu mmg berkobar-kobar nk jogging tanpa henti n siap nk buat 5 round lagi. Tp aku just dpt buat satu round je.. lagi 4 round tu aku just jalan2 tp memang tanpe henti. memang dh x larat dah, almaklum dh lame gak x berjogging n bersenam.. dulu selalu gak join main futsal, tp sekarang ni dh retired dr sume tu..

Pas pusing 5 round, tunang aku suh aku buat stratching..arghhhh nk nangis rasenye, tau je lah kalu kaum lelaki jd kepala, sure die suh buat yg susah..aku plak terpakse buat sbb die pun di pakse ikut aku g jog..waaaaaaa nk nangis rasenye.. abis buat sume, ktorg pusing lagi taman tu utk ntah yg keberapa kalinye..pening gak lah pusing2 hehehe.. tp mmg seronok sgt.

Balik je umah badan2 aku dh mule sakit-sakit. Macam org baru kne pukul hahahah:)) lawak tol lah. adik2 aku sume tanye nape aku g jog, n aku bg alasan nk kurus.. pe lagi memang kne maki lah aku ngn dorg hahahah:)) "badan dh kurus ko nk kurus lagiii???" siot je dorg ni. salah ke aku berjogging? kesihatan namenye. dorang ni jeles lah!

malam je badan2 aku dh mule sakit yg amat..waaaaaaaaaaaaaa sakittttttttt. Jalan pn dah macam robot sebab sume tulang n sendi aku sakit huhuhuh... tapi ape pun berjogging ade lah sesuatu yg menyeronokkan, lelebih lagi kalu berjogging ngn org yg kite sayang uhuhuuhuh;))

so berjogging lah demi kesihatan sendiri... da dulu... bubbyeeeeeeee
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Friday, February 8, 2008

Bunga

Ha..nilah antara hobi aku... Tanam pokok bunga.!! makin subur pokok ni...
Bunga ni aku sendiri pn x tau peke namenye..tp aku mmg suke.. aku beli 2 pasu je sebelum ni, pastu aku saperate kan jadi 4 pokok..n skang ni dh naik subur.. bunga die kecik2 je, banyak plak tu.. aku suke bunga ni sebab warne die.. PURPLE
Ni pun aku beli kat tempat yg same ngn bunga kat atas tu..bunga die memang banyak. n subur lagi buat mase ni.. aku beli 4 pokok.
Ha bunga ni mmg dh lame aku tanam.. mase aku beli dlu baru 2 pokok je. 1 warna pink, 1 g warna merah ni. skang ni dh de 5 pokok.. ni antara yg aku semaikan kat pasu yg lain. Subur kan??
pokok ni mmg susah skit nk jage. kne siram selalu kalu x..memang akan mati. pokok ni x boleh kering x de air..kalu x, daun die akan jd kuning n kering. Pastu tamatlah riwayat idup die..hehehe
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Happy New Year


Assalamualaikum...


1st of all, i wanna wish all bloggers a HAPPY CHINESE NEW YEAR... might this coming year will be a great opportunity to us to be more successfull...more longivity..more rich..more happiness.. and more prosperous in our life...


Since this is my 1st entry, i wish i could give a very interesting post, absolutely with the new coming idea in my head...hehehe. well, hope to get much comment from those bloggers.


wish me all the best on this new year............ daaa..
CHEERSsssssssss
Suka baca? Mekaseh! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

.Advancd Joint Health Complex (1) #ShakleeEffect (4) agama (1) Air selusuh (1) Ajht (2) AJHT shaklee (1) aktiviti (7) Alfalfa Shaklee (3) angpow (3) Artis (1) award (8) B Complex (2) baby (7) Bancuhan Performance drinks (1) Basic H (1) Bau badan (1) bau mulut (1) Bawang putih (1) Bayi (1) Bebelanku (114) berpantang (5) Berpuasa (2) Bersyukur (1) birthday (16) blogger (4) blogku (1) bonus (3) Bonus Shaklee (2) breastcanser (1) Breastfeeding (2) Buang angin (1) Buasir (1) Cara nak banyak kan susu (2) Cara Simpan susu badan (1) Carotomax (1) Cedera Lutut ACL (1) Cekodok bilis (1) check up baby (4) chew c (1) chew vitalea (2) Chewable vita c (2) Chinch Shake Shaklee (1) Cinch Shake (1) cita-cita (1) Collagen Powder Shaklee (5) Conference Global (1) confinement set (2) contest (31) control Berat ketika hamil (1) CoQ health Shaklee (1) CoQ10 (1) cramps (1) cuaca (2) Cyst (1) Darah Tinggi (1) decoration (1) Demam Kuning (1) detoks (1) Dhuha (1) Diabetes (2) dinner (1) DIY (1) Doa (1) Doa Ramadhan ke 8 (1) Eizmierah Mumnbabyshop (1) Emas (1) ESP dan Cyst (1) ESP Shaklee (7) Fadia (1) Fadiah (22) fatin (75) free trip shaklee (5) Garlic Complex (1) Garlic shaklee (1) Gastrik (1) gastrik dan shaklee (1) geram (6) Giveaway (22) Gla (1) GLA Complex (1) GLA OFFER (1) Gout (1) Gout dan Shaklee (1) hadiah (8) harga emas terkini (1) help (1) Herbal Blend Cream (1) Herblax Shaklee (3) Hubbyku (6) iklan (4) info (24) insuran (1) IT (1) Italy (2) jalan2 (17) Jantung (1) Jaundice (1) Jaundis (1) Jerebu (1) Join Ahli Shaklee (3) kad (1) Kanser (2) Kanser Pankreas (1) KANSER PAYUDARA (1) Keahlian shaklee (2) Kebaikan Vivix (2) kehamilan (12) Kejadian (3) kejayaan (2) keluarga (3) Kempis Perut (1) Kenapa vivix mahal (1) Kencing Manis (1) kesihatan (13) kisah (6) Kisah motivasi (1) Kolesterol (1) Kombinasi set (1) Kombinasi Set ESP (1) komen (1) krim Herbal Blend (1) Kronologi kelahiran (3) Kurma (1) Kurus (1) Lappyku (1) Lecithin Shaklee (1) Lenguh (1) Maher Zain (1) Majalah Wanita (1) MAK (1) Makanan (43) MAke up Remover Shaklee (1) Manfaat Bawang putih (1) Manfaat Garlic Complex (1) Manfaat menjadi ahli shaklee (1) Masakan (9) masalah berdengkur (1) Master Coordinator (3) MBP (2) Mealshake (2) melancong (1) Menu berbuka (1) Merokok (1) Migrain (1) mood (4) mothercare (1) Multivitamin (1) nilai emas (1) nuffnang (6) Nuffnang (3) nutriferon (1) Nutriferon Shaklee (1) Nutriwhite Make Up Remover (2) Nutriwhite Shaklee (2) Offer (2) Omega Guard (2) Omega Guard Shaklee (2) open day (1) open house (1) Ostematrix (4) OsteMatrix Shaklee (5) pampers (1) Pasu Bunga (1) Pelupa (1) penjawat awam (1) Penyimpanan susu ibu (1) Penyusuan (3) Peppermint Ginger (1) perayaan (1) Performance Drink (3) Performance Drink Shaklee (2) Performance Drinks Shaklee (1) permainan (3) pet pet (2) Petua (1) Phytocol shaklee (2) Pil Kalsium (1) poem (1) Pomo oktober (1) Power Pumping (1) Promo August (1) Promo March (1) Promo Oktober (1) Promosi (1) promote (1) puasa (3) puting luka (1) Q & A (1) Ramadhan (1) raya (8) Razzi ArMansur (1) resepi (8) Resipi Bancuhan (2) resipi masakan (1) Restoran (14) reunion (1) Reward Shaklee (2) rezeki (2) Ringtone (1) Rumahku (4) sabtu (1) Sakit (2) sakit kepala (1) Salam jumaat (1) sale (6) Sarapan (1) secret (1) Selulit (2) Selulit dan shaklee (1) Sengal (2) set berpantang (3) SET BERPANTANG ASAS (1) SET BERPANTANG OPTIMUM (1) SET BERPANTANG SHAKLEE (1) Set bersalin (1) Set Breastfeeding Shaklee (2) Set Buasir (1) Set Buasir Shaklee (1) set kanak kanak (3) Set Kesuburan (1) Set Milkbooster (1) Set nak hamil (1) Shaklee (45) Shaklee Halal (1) Sharing (1) Shopping (2) show (1) Sijil Halal Shaklee (2) Slimming (2) sok sek (1) song (3) Soy Protein Isolate Powder Shaklee (1) speck (1) SR Vita C shaklee (1) stamp (1) sukan (3) suppliment (1) Suppliment Shaklee untuk Gout (1) Suppliment untuk ibu hamil (2) susu ibu (14) Tag (2) Tak sihat (1) taman (1) tanamanku (1) Telinga berair (1) telinga bernanah (1) Terima kasih (1) Testimoni AJHT (1) testimoni Bcomplex (1) Testimoni Nutriferon (1) Tips (4) Tips berpuasa Ibu Menyusu (1) Tips Biznes (1) toksin (1) Travel (11) Tukaran wang (1) ulser (1) ulser mulut (1) ummi (3) ummi dan baby (10) Ummi dan fatin (9) Ustaz Don (1) Video Collagen (1) virus (3) vita C (1) Vitalea Shaklee (3) Vitamin (1) vitamin c (1) Vitamin C Shaklee (5) Vitamin E (1) Vitamin E Shaklee (1) Vitamin E untuk masalah berdengkur (1) Vitamin kanak-kanak (1) Vivix (4) Vivix Shaklee (4) wedding (4)
 
Copyright @ Iezmierah 2012 | Designed By Shahada Fauzi