Posts

Showing posts from November, 2008

Sudah, virus TAGititis???

TAGititis- Penyakit Baru kah? -

1st time dengar virus ni.. kene lak kat aku, Haruuuuuuuuu.. So menjawab virus yg di sebarkan oleh tunfrida, here it is.. hope berpuas hati. Sory lewat jawab tag ek!



Name the latest book you bought?
Erm.. book?? try to find Novel Ayat2 cinta, tp sold out. Lastly, beli mags je.



What is your fullname?
Suzianti Binti Maswar


Name the person you want to meet in real life or the first time?

My Mom..if i could be with her now.. ugh.. miss her lot.


Christina or Britney?
Both i don't like.. but choose Christina ler


Do you do your own laundry?
yup..dah semestinye


The most exciting place you wanna go?
Makkah.. Cita2 yg hope dpt ditunaikan satu hari nanti.


Hugs or kisses?
Hugs 1st, then kiss.. Dont like to kiss or to be kiss actually. Geli huhuhu


8 things I am passionate about?
Pakaian ngandung, pakaian baby, email, kerja aku kat opis, berita hangat, conference Ym, Cuti-cuti malaysia, Car


8 things you say too often?
Bismillah..
Alhamdulillah..
Insyallah..
Astaghfirullahalazim..
Hek ko…

Lunch Meal Aku Arini..

Sejak dari jam sebelas tadi, perut dah rase lapar. Try gak cari2 dalam otak ni idea2nak makan untuk lunch nanti, tapi still gak tak dapat pikir ape yang nak di makan untuk makan tengah hari nanti. Sakit gak lah kepala memikirkan hal nak makan tengah hari ni.. begini lah keadaan aku bile nak masuk ke lunch time. Mesti terpikir-pikir dan tercari-cari ape lah yang nak dimakan untuk lunch. Sempatlah jugak minta idea dari kawan2 bile ber'conference. So macam2 idea lah yang mereka ni akan bagi untuk lunch meal. Tapi semuanye tak jugak membuka selera dan minda aku untuk terima dek tekak yang sememangnye suke benar memilih makanan beberapa hari ni. Kadang2 tu makanan yang susah nak di cari juga lah yang aku nak. ermm...macam2 betullah..

Akhirnye, bile sampai mase lunch, aku dah berdiri kat food court tempat kerja aku ni, sambil tercari-cari ape lah yang nak dimakan. Tengok punye tengok, dan setelah mendapat idea.. banyak lah pulak yang aku rase nak makan hehehe.. Lastly aku amik nasi k…

Sungai Jagong Waterfall, Kedah Malaysia??? betul ke ni??

Image
Salam...
Anyone knows about this place? so teruja untuk pegi kesini. Actually aku dapat email ni juga dari seorang kawan yang mem'fowardkan' email dari kawan die kepada aku.. cantik sungguh tempat ni. Air die jernih, siap boleh nampak ikan-ikan kat dalam tu. pengirim email ni kate tempat ni terletak di Kedah. Aku try gak bertanya pada officemate tentang kewujudan tempat ni, kebetulan die memang asal dari kedah. Die pun x pasti sameada tempat ni benar2 wujud atau x. Kepada kawan2 blogger yang pernah atau tahu dimana tempat ni, sila berkongsi dengan saya ye. Memang sangat-sangatlah teruja nye bile lihat kedamaian, kebersihan dan ketenangan tempat air terjun yang masih lagi belum di jajah oleh pembangun2 dan pemusnah2 alam.

















Ketam melayu vs Ketam cina

Cerita ni aku dapat dari email yang di hantar oleh sorang kawan. Thanx a lot pada pengirim email ni..

Ntah kan betul ntah kan idak kisah tentang ketam ikut bangsa ni bleh ajar-mengajar ketam lain, wallahua'lam.. pe pun..Layannnnnnnnnnnnn!!

Subject: ketam melayu vs ketam cina

moral of the story 'renung-renungkanlah,...selamat beramal'

Tak lama dulu ada seorang melayu yang ingin makan lauk ketam. Pada pagi tu dia pergilah ke pasar borong dan berjalan ke satu kedai milik cina yang menjual ketam.

Melayu: Apek! Itu ketam ada jual ka?
Cina: Ada…ada…lu mau ketam cina ka ketam melayu?
Melayu: Aik! Ketam pun ada melayu dengan cina ka apek? Cuba lu tunjuk mana ketam melayu, mana ketam cina?
Cina: Itu sana dalam bekas ada tutup…ketam cina…….sana dalambekas tak ada tutup…ketam melayu la….
Melayu: Apa pasal ketam cina apek kasi tutup…ketam melayu apek tak kasi tutup?
Cina: Itu ketam cina kalau satu ekor keluar…yang lain akan tengok dan kasi belajar macam mana boleh keluar dari bekas. Nan…

Sakit Kepala

sakit kepala lagi waaaaaaaa...

Arini dah masuk 2 minggu aku kene serangan sakit kepala yang rasenye paling teruk dalam sejarah hidupku. Mane taknye, kali ni aku kene sakit kepala untuk setiap hari, kalu dulu memang lah aku ade kena sakit kepala, tapi idak ler seteruk ini sampai kene hari-hari. Yang buat aku pelik sakit kepala tu datang bile nak masuk tengahari sampai lah kemalam. Bile bangun pagi, sakit kepala tu pun ilang..tapi akan menjadi balik bile dah nk masuk tengahari.. memang tension yang teramat sangat nih. Kalu dulu mase tak pregnant memang aku dah belasah actifast atau pun panadol, dan kalau sakit kepala dah jadi tahap serius, baru lah aku menjengah ke klinik (maklum je lah..aku ni mmg susah nak ke klinik sbb rase fobia, x suke bau dalam klinik dan yang paling aku x suke, kena makan ubat..wek!!). Tapi la ni, aku dah ngandung, so nk makan ubat sembarangan ni memang amat lah di khuatiri. Just tunggu minggu depan jelah untuk buat check up sekali.

Aku ade gak try searching in…