Posts

Showing posts from October, 2008

Bosannye..

Arghh.. bosannye.. tak tahu nak buat ape dah ni.. Koje dah tak ade nk di buat, pastu tahap kemalasan pun dah semakin bertambah. Nak ngadap pc ni pun satu halnye.. huarggggggggggggggggggggg... ni ntah kali yang keberape lah aku menguap kat depan screen pc ni. Gaknye, kalu lah Pc ni bleh berkata², mau di kutuknye aku sebab asyik menguap je dari tadi.. paling koman pun mungkin di suruhnye aku balik je umah tido kui kui kui..

Pelik gak lah.. nak kate business company ni tak bagus, rasenye bagus lah jugak.. dah menimbun fail kat sini, tapi nape lah aku rase macam dah tak ade keje nak buat ni?? erghhhh.. insuran?? dah siap dah.. register?? pun dah siap.. emm pe lagi nak buat ni? nak balik umah?? tak boleh pulak..kang kene potong leave (eee..rugi..rugi..). pikir jap pe lagi keje yang tak di buat ek?? emm..x de.. adoii.. malehnye nak merapu merapan ni.. GTG lah.. daaaaaaaaaaaaaa...

It's NEW..!!

it's New.. and become new soon!!

See my new blogskin..??? ergh.. ok than nothing-lah.. I try to find something unique and creative templates for this blogs.. but still can't get it.. arghh.. letih arrr.. i'd try to search many site of blogskin and template, but there is nothing make me interested to use it. Lastly, i'll find this skin on the BLOGGER template. Easy...

HAVE FUN WITH MY NEW SKIN ek..

p/s: still finding something new for this blog! Just wait yah!!

Check Up kat Klinik Kerajaan @ Swasta

Salam..

Arini untuk pertama kalinye aku g buat check up kat klinik kerajaan. Sebelum2 ni aku buat check up kat klinik swasta je. So arini, awal2 pagi lagi aku dah kuar umah untuk ke klinik tu, sebab klinik pun buka kul 8.00 pagi. Actually x lah jauh pun, dekat je ngan umah, x sampai 10 minit dah sampai kat klinik n orang pun x ramai lagi mase aku sampai tu.

Sebenarnye bukan nk cerita aku g klinik arini, tapi nk minta pendapat dari kengkawan yang penah ngandung.. walaupun dah tanya banyak pihak gak, tp still confius lg sbb banyak tul percanggahan. Almaklum lah..aku ni ngandung anak pertama, banyak bende yg x tau, n bile dah bertanye tu, banyak pulak pendapat2 dan saranan2 yang bercanggah n berbeza.

So seperti yang sedia maklum, rasenye pemeriksaan untuk ibu mengandung ni same je kat mane2 pun, sameada di klinik kerajaan mahupun di klinik swasta. Tapi ade segelintir pendapat dari kawan2 yang suruh aku buat jugak check up kat klinik kerajaan, alasanye kalu sebarang komplikasi pada ibu ata…

Dah 12 minggu..

Salam..

Arini usia kandungan aku dah pun masuk 12 minggu ( mengikut pengiraan doktor lah ). 2 Minggu lepas mase buat pemeriksaan kat klinik, Doc kate kandungan aku kecik dan berat aku x cukup lagi. So die nasihatkan supaya aku makan sebanyak yang mungkin. Tapi rasenye, aku dh makan banyak dah.. muntah pun dah kurang sekarang ni. Mase buat pemeriksaan tu, doc beritahu yang ketulan darah pada kantung kandungan aku dah pun xde, alhamdulillah..aku bersyukur sangat2. Sebelum ni memang aku rase risau dan boleh dikatekan ari2 tanye kat orang tentang masalah ni. Walaupun doc kate x terlalu serius, sebab aku pun x de 'Bleeding', tapi doc nasihatkan supaya aku x terlalu aktif dan kena banyakkan makan n minum air secukupnye. Doc pun supply ubat kuatkan kandungan untuk aku makan selama 2 minggu. Memang aku x penah mis makan ubat tu sebab aku x nak pape jadi kat kandungan. Aku memang bersyukur sangat sebab buat mase ni x de pape perkara buruk jadi kat aku n kandungan.. harap2 lepas ni …

Dinner Hari Raya @ Grand Millennium Hotel Kuala Lumpur

Image
Dinner Raya??? emm.. nampak best kn? tp bukan lah dinner opis aku, tapi dinner raya opis hubbyku.. Aku ni numpang sekaki je dinner raya orang huhuhuhu.. Jangan harap lah opis aku nk buat jamuan hari raya. Sebabnye?? staff opis aku sume cine, so untuk dinner opis aku, tunggu ler tahun baru cine nanti. Dinner ni diadakan sempena open house opis hubby, DPS company, syarikat Oil & Gas.. agak2nye korang familiar ke ngn name company tu? Rasenye x kot..kn??? sbb aku sendiri pn x penah dengar ihik.. Seawal pukul 6 petang hubby dah ajak gerak ke temp at ni, almaklum jalan kat Kl ni kan jem teruk.. lagi pun hubby kene tolong staff2 lain untuk pastikan dinner ni berjalan lancar. Tapi rasenye hubby aku bukannye menolong pun, tapi lebih kepada buat lawak kat depan counter reception. Dinner yang diadakan di Ballroom hotel Millennium ni pertama kali diadakan dengan besar n meriahnye oleh syarikat ni. Sebelum ni dorang hanye buat dinner kecik n khas untuk staff je. Tapi tahun ni, agaknye rezeki bo…

Hari Rayaku - Aidilfitri 2008

Image
Salam...

Hari raya tahun ni aku sambut dengan meriah sebab tahun ni merupakan tahun pertama aku beraya sebagai seorang isteri.. dan yang paling mengembirakan aku dan suami, raya tahun ni aku dah pun berbadan dua.. rezeki tahun 2008 kot, dapat jadi isteri dan bakal jadi ibu insyallah. Walaupun entry raya ni lewat skit dr tarikh yg sepatutnye, yang mane syawal pun dah tinggal bape ari je lagi, tapi sekurang2nye dapat gak aku abadikan sebahagian gambar kenangan di pagi 1 syawal aritu.


Aku dan Mr hubby.. ceria tak muke ktorg berdua? Baju pun sedondon..

Family akak aku.. meriah kan dorang dengan baju merah yang sedondon. Dari kiri : Zarif Azfar, Abg Zaini (Abg ipar), akak, Nurzahirah dan Zaid Afwan. ala tomeinye zahirah senyum camgitu.. len kali bergambar pandang camera k my dear gegirl..
Ni plak family akak angkat aku. Memang dah lame kenal ngan die, sampailah jadi anak angkat arwah mak. Boleh dikate kan selang setahun dorang akan beraya dengan kami. Dari kiri: Auni, K.linda, Cha,…