Posts

Showing posts from May, 2008

Selamat Hari Ibu..

Image
Bertuahnya pada yg masih ada ibu..



Dah x lama je lagi Hari ibu kan? 11hb may 2008(ahad) Dulu mase mak masih ade, aku biasa gak sambut hari ibu ni.. tu pn mase umr dh masuk sekolah menengah. almaklum, time tu je baru di kembangkan dengan sambutan2 mcm ni. Dulu masa kecik2 memang x de buat pn sambutan camni, maybe sbb mak pn x penah nk ajar atau die sendiri pn x tau tentang ni sume.. dan selepas die x de, ktorg hanya sambut untuk kakak je. sbb die pn dh jd ibu Memandangkan sekarang aku bakal mendapat ibu mertua, so aku akan join tunang aku untuk sambut hari ibu ngan bakal mak mentua aku. Biasanya untuk sambutan hari ibu ni ktorg bagi kek je, n hadiahkan something utk die.. pastu just celebrate simple2 je. x de lah nk buat besar2 pn. Paling koman pn ktorg kuar makan ramai2. Walaupun sambutan ni simple, tp memang bermakna..especially pd ibu tu sendiri. Just nk tunjukkan sikit penghargaan dr kite sebagai seorang anak kepada die ibu kite.. Kalu kenang kan masa dolu2, aku selalu gak sambut ut…

Kisah Khas Sempena Hari Ibu...

Kisah ni aku dpt dr email yg aku terima arini.. tersentuh betul. Just nak share ngn korg sume.. Korg baca lah ye..:)



Suatu ketika, ada seorang anak laki-laki yang bertanya kepada ibunya. "Ibu, mengapa Ibu menangis?". Ibunya menjawab, "Sebab,Ibu adalah seorang wanita, Nak". "Aku tak mengerti" kata si anak lagi. Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat."Nak, kamu memang tak akan pernah mengerti...." Kemudian, anak itu bertanya pada ayahnya. "Ayah, mengapa Ibu menangis? Sepertinya Ibu menangis tanpa ada sebab yang jelas?" Sang ayah menjawab, "Semua wanita memang menangis tanpa ada alasan".. Hanya itu jawapan yang bisa diberikan ayahnya.

Lama kemudian, si anak itu tumbuh menjadi remaja dan tetap bertanya-tanya, mengapa wanita menangis. Pada suatu malam, ia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan." Ya Allah, mengapa wanita mudah sekali menangis?" Dalam mimpinya, Tuhan menjawab,"Saat Kuciptakan wanita, Aku membuatnya menj…

jealous???

emm..jealous oh jealous..

Semalam aku de ber'chating ngn kwn2 tru YM. Ktorg de lah plan nk jmpe ujung minggu ni sbb dh lame x jumpe n kebetulan de hal gak nk jumpe tu.. dlm best borak2 tu, saje lah aku n sorg kawan ni nk sakat si kawan aku yg sorg ni suh die belanja mase kuar nnti. ala..main2 je, bukan suruh betul2 pn..kite pn paham masing2 de commitment. So pg td aku borak lah ngan si kawan aku yg aku suh die belanja semalam tu tru' YM.. x de borak pe pun, just borak2 kosong je sbb masing2 pn x bape nk bz pg2 td, so layan je lah.. Dalam tgh dok sonok borak tu tibe2 die bangkitkan usul psl perjumpaan ujung minggu ni kire ktorg punye reunion lah (berempat- 2 dh kawin n ade anak, 2 lg belum kawin n ofcoz x de anak kan). Dia kate lebih kurang cam ni lah "memandangkan ujung minggu ni Hari Ibu, so korang kene belanja ktorg die n sorg member yg dh kawin tu makan lah", pastu aku pn jwblah " korglah kene belanja ktorg mkn sbb korg dh jd ibu", actually xde salah pn, …

Ari yg Bosan...

Salam bosan... :((

Bosannye lah arini.. x tau nk buat ape dh.. aku tengah sorang2 kat umah ni, yg lain sumenye dh kuar nth kemana.. almaklum org muda pas abis buat keje umah pg td n makan tengah hari je, sume cabut..melarikan diri, takut aku suh buat keje lagi lah gaknye tu heheh.. dan sekarang aku di tinggalkan sorg2 kat umah ni uwwwaaaaaaaaaa...:(( sungguh lah busannye yg amat. Nak arapkan tunang ajak kuar, ropanya die pn dh de plan ngn kengkawan die g tgok MOTOGP kt sepang, patut ler senyap je... Nak kuar ngn member, sume dh de plan masing2 almaklum, sume bz ngan family, ngn BF, ngan nthapeapenth.. akak aku plak balik kg dr cuti labour day aritu sampai arini, ptg ni baru balik kot. Nk tgok tv plak, dh x de cite yg best plak dh.. Last2, aku tgok tv, tv tgok muka aku kat umah ni huuuu.. aduh..busan!! busan!! tolongggg!!!


-ni antara kerja yg aku buat arini -


Arini pagi2 aku dh bangun, tanpa basuh muka, gosok gigi n mandi, terus mengemas umah, heheh aku ni sememangnya seorang yg maleh man…

Tengok wayang - Over Her Dead Body

Salam..

Cuti labour day aritu aku n tunang g tgok movie cite OVER HER DEAD BODY, emmm.. sure dh ramai yg tonton movie ni kn?? ke aku sorg je baru tgok?? hehehe Walaupun dh agak lame jugaklah movie ni kuar kt panggung, tp baru La' ni aku berkesempatan nk menontonnye.. Pada aku filem ni 'quit' ok la.. setakat nk ilang kan bosan n release tension tu, memang sesuai tgok cite ni sbb memang komidi ringan..


Gendre filem ni, hantu komidi, yg mana filem ni mengisahkan seorg perempuan yg meninggal time buat persiapan wedding die. Sian sgt sbb this lady memang bersemangat WAJA masa plan her wedding. teringat kt diri aku. aku pun tgh bz plan wedding gak heheh Lastly die mati sebab ice carving yg die tempah khas utk weds die terjatuh dr lori n terus hempap die.. pastu tibe2 je die dh de kat alam lain alam syurga n neraka dorg ni leron that time she's a bit confuse sbb die tibe2 je de kat satu tempat yg hanya ade die n sorg malaikat org putihnye ANGLE lah angel tu cume mention yg di…