Posts

Pengalaman kerjakan umrah ketika hamil..

PENGALAMAN KERJAKAN UMRAH KETIKA HAMIL 6 BULAN..

.
.
Teringat Kenangan mengerjakan umrah ketika hamil hana dulu.

Masa tu memang rasa takut2 juga. Takut tak mampu nak buat aktiviti umrah yang boleh tahan lah kan.

Kita pulak tengah mengandung 6bulan lebih. Nak bawak perut yang dah semakin membesar.

Risau sakit pinggang or kaki sebab masa kat sana memang perlukan extra tenaga untuk buat ibadah semua.

Tapi Alhamdulillah.. berkat doa dan semangat yg sangat2 kuat nak ke tanah suci, nak ziarah rumah Allah.. hati dan jiwa tu bersatu jadi sangat kuat dengan tubuh yang berbadan dua ni..😭

Dengan kudrat yang ada, sampai je tengah malam di masjidil haram, kami para jemaah yg ada terus buat ibadah umrah.

Memang tak rest lama pun bila tiba kat sana tau. Siap2 check in, bersihkan diri yang mana patut dan terus je kami buat umrah pertama sebabnya time tu kami dah dalam ihram.

Kalau biar lama, takut nanti terbatal. Jadi mutawwif kata kita terus je buat umrah yg pertama ni.

Memang penat dan mengantuk j…

OSTEMATRIX sedang OFFER!!

Image
Assalamualaikum semua..
Jangan lepas kan peluang untuk grab offer terhad ni ye..
Promo akan berakhir pada 20/10/2017. Hanya 3hari sahaja!!
Fungsi & Kebaikan Ostematrix Shaklee . ✔Menguatkan Tulang – Kalsium menguatkan tulang belakang dan memastikan bentuk yang betul kepada badan selain daripada mengurangkan risiko sakit belakang. . ✔Mencegah Obesiti - Kalsium dapat membantu dalam mengekalkan berat badan optimum bagi lelaki dan perempuan. . ✔Melindungi Otot Jantung - Kalsium melindungi otot jantung anda. Jumlah kalsium yang mencukupi membantu otot jantung untuk melakukan penguncupan dan pengembangan betul. Kalsium juga membantu sistem saraf untuk mengekalkan tekanan di dalam arteri anda. . ✔Mengelakkan Kanser Kolon - Kalsium yang mencukupi mengurangkan risiko keseluruhan kanser kolon dan mengelak pertumbuhan polip yang boleh membawa kepada kanser. . ✔Mencegah Blues Pra-haid - Jumlah kalsium yang mencukupi mengurangkan gejala-gejala sindrom prahaid pening kepala, perubahan mood, te…

Vitamin C shaklee atasi masalah demam dan selsema

Image
Assalamualaikum semua..

Moga semua yang membaca entri di blog saya ni sedang sihat2 je ye.. Saya ni sedang tak berapa nak sihat, sedang proses nak sihat dari selsema ni haa.. seriously sangat2 menguji betul. sebab saya tak ambil apa2 ubat. memang sedaya upaya elak2 makan ubat ni.. bukan saje2 tau. tapi cuba treat badan untuk tidak makan ubat. alhamdulillah, sejak amalkan makan suplimen shaklee ni, kalau demam or batuk selsema pun, saya sebolehnya akan elak ubat. so lets nature take it course pada tubuh badan saya. lagi pun, bila kita di hinggapi demam, selsema n batuk ni, tanda imun badan kita sedang bekerja. bukan selalu pun dapat penyakit kan... sekali sekala ja.. tapi yang sekali sekala ni lah yang teruk.

Badan minta rehat ni. hehehehehe...

ok lah, selama tak sihat ni, memang suplimen shaklee lah yang saya dok pulun. Vitamin asas macam Vitalea dan Bcomplex memang sy ambil lebih. Vitalea dan bcomplex tu saya ambil 2biji siang dan 2 biji belah malam. Ada masa ambil extra 1-2 biji lag…